کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چندم دی ۸۸؟

29 خرداد 1398 ساعت 23:18


بار دیگر بخش فارسی شبکه سلطنتی انگلیس که این روزها به خاطر برپایی جشن تولد ملکه در تهران حاشیه ایجاد کرده، از انتخابات سال ۱۳۸۸ ایران مستندی را پخش کرد.
انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ هنوز برای کشوری چون انگلیس جذابیت دارد در حالی که ۱۰ سال از آن فتنه می‌گذرد. سفارت انگلیس در تهران یکی از سفارتخانه‌هایی بود که در ایجاد فتنه نقش زیادی داشت. فتنه‌ای که در سال ۸۸ شکل گرفت و تبعات آن باعث آغاز تحولاتی از سوی آمریکا و اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران شد، تاکنون از سوی ترتیب‌دهندگان آن وارونه جلوه داده شده است.
اروپا، آمریکا و در رأس تبلیغات رسانه‌ای آنها انگلیس همچنان سعی دارند تا هر گونه که شده فتنه ۸۸ را یک کودتای انتخاباتی در ایران با تقلب گسترده از سوی حاکمیت بنامند و معرفی کنند. اسم رمز فتنه ۸۸ تقلب در انتخابات و پیگیری و مطالبه رأی من کو از سوی فتنه‌گرانی بود که دستورالمعل را از سفارتخانه‌های کشورهای بیگانه در تهران دریافت می‌کردند.
شبکه تلویزیونی بی.بی.سی فارسی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در دی‌ماه سال ۱۳۸۷ رسماً راه اندازی شد تا در فرصت باقی مانده بتواند در زمینه انتخابات ریاست جمهوری ایران فعالیت خود را انجام دهد. بی.بی.سی فارسی انگلیس که خوراک اصلی خود را از ام‌آی ۶ دریافت می‌کند، تدارک وسیعی برای انتخابات ایران دیده بود.
راه اندازی شبکه تلویزیونی بی.بی.سی فارسی تنها چند ماه مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران خود موید این موضوع است که اصلی‌ترین هدف از این اقدام تمرکز بر ایران خاصه انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ است.
برنامه‌های متعدد و متنوعی از این شبکه درباره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ۸۸ تولید و پخش شد که البته در آنها بیشترین تأکید بر روی تبلیغ بر عدم مشارکت مردم در انتخابات صورت می‌گرفت.
مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ با وجود تبلیغات منفی که از رسانه‌های بیگانه و معاند به ویژه بی.بی.سی فارسی صورت گرفت گسترده‌تر از انتخابات دوره گذشته بود.
با وجودی که طیف سیاسی اصلاح‌طلب بر روی دو گزینه خود سرمایه‌گذاری زیادی کرده بودند اما نامزدهای این طیف سیاسی در انتخابات ریاست جمهوری شکست خوردند.
موسوی و کروبی دو نامزدی بودند که از سوی اصلاحات حمایت می‌شدند، تصور آنها بر این بود که با وجود حضور خاتمی پشت موسوی و پیشینه‌ای که او از زمان نخست وزیری دارد، می‌تواند احمدی نژاد رئیس جمهور وقت را در انتخابات شکست دهد.
با وجود چنین تصوری، چرا خاتمی خود برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ نامزد نشد؟
روشن است که دسیسه و توطئه‌ای برای انتخابات تدارک دیده شده بود، قطعاً اگر فردی چون خاتمی وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ شده بود، شکست برای او مقابل احمدی نژاد بسیار گران تر از شکست موسوی مقابل احمدی نژاد تمام می‌شد.
یکی از دلایلی اصلی که خاتمی در انتخابات نامزد نشد، اعتقاد به پیروزی احمدی نژاد در انتخابات بود، هدف از سرپا کردن موسوی در انتخابات برای اهداف بعدی بود که فتنه ۸۸ از دل آن بر آمد.
شبکه بی.بی.سی فارسی در ماجرای فتنه ۸۸ پس از آن که رسماً اعلام شد موسوی و کروبی شکست خورده اند و احمدی نژاد پیروز شده است، سیاست خود را تغییر داد و سعی کرد تا به آتش نفاق و فتنه بدمد.
ترغیب و تشویق هواداران موسوی و کروبی به اعتراض و تظاهرات همراه با شعار تقلب در انتخابات از آن دست توصیه‌ها و دستوراتی بود که از سوی بخش رسانه‌ای دشمن پیگیری می‌شد.
ماجرای ندا آقا سلطان تنها یکی از سناریوهایی بود که انگلیس در ایران پیاده کرد. ارودکشی‌های خیابانی هواداران موسوی و کروبی از ۲۲ خرداد تا ۲۵ خرداد مدام بر روی مطالبه رأی خود تأکید می‌کردند و رهبران و سرکردگان طیف سیاسی اصلاح‌طلب بر روی تقلب در انتخابات متمرکز شده بودند.
۲۵ خرداد ماه روزی بود که بر اساس فراخوان رهبران اعتراض، هواداران به خیابان‌های تهران آمدند و فتنه وارد فاز تازه‌ای شد که ماه‌ها ادامه داشت و کشور را در شرایط التهاب قرار داده بود.
اروپا و آمریکا در جریان فتنه ۸۸ با تصور این که کار جمهوری اسلامی ایران تمام است، تصمیم به تحریم‌های گسترده علیه جمهوری اسلامی ایران گرفتند، به گونه‌ای که دولت مستقر فلج شود. فرصت‌طلبی آمریکا و اروپا از تشدید تحریم‌ها همراه با فشارهای سیاسی گسترده بود.
۸ ماه پس از فتنه و آشوب‌هایی که در کشور به واسطه دروغ‌هایی که مانند لقمه در دهان سران فتنه گذاشته شده بود، مردم ایران اسلامی در ۹ دی ۸۸ با حضور میلیونی خود در خیابان‌ها فتنه را خاموش کردند و نشان دادند که پای آرمان‌های انقلاب ایستاده اند و حتی اگر چهره‌هایی چون موسوی و کروبی که در نظام مسئولیت داشتند، بیراهه بروند، آنها را ترد خواهند کرد.
در آن چند ماه از ۲۲ خرداد ۸۸ تا ۹ دی ۸۸ اتفاقات زیادی افتاد که اکنون مجال بازگو کردن آن نیست اما فتنه با وجود حضور میلیونی مردم در ۹ دی ماه نابود نشد بلکه خاموش شد و همچون آتش زیر خاکستر باقی ماند. رسانه‌های بیگانه هر از گاهی و به مناسبت سالگرد انتخابات ۸۸ و فتنه‌ای که بپا شد برنامه‌های ویژه تدارک می‌بینند و سعی دارند تا آن را آنگونه که می‌خواهند به جامعه تحمیل کنند.
بی.بی.سی فارسی نیز که در این زمینه ید طولایی دارد، شب گذشته در برنامه آپارات خود مستندی را با کارگردانی یکی از کارکنان سابق خود به نام پناه فرهاد بهمن که خود یکی از فتنه گران فراری از ایران است، پخش کرد که در آن کاملاً یکطرفه و غیرمنصفانه به بازگویی و تحلیل انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ پرداخته و سعی کرده است که جمهوری اسلامی ایران را محکوم و معترضین را محبوب جلوه دهد.
پناه فرهاد بهمن اکنون با شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال کار می‌کند که بودجه خود را از بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی دریافت می‌کند.
وابستگی چنین فردی که مستند چندم خرداد را ساخته و برای پخش آن به بی.بی.سی مراجعه کرده که پیش از این برای این شبکه کار میکرد، مشخص می‌کند که چنین مستندی چه هدفی را دنبال می‌کند.
مستند گفت وگو محور است، مصاحبه‌هایی که کارگردان این مستند انجام داده با چند تن از فراریانی است که در جریان فتنه ۸۸ نقش زیادی داشتند و در واقع می‌توان آنها را محرک دو نامزد اصلاحات در انتخابات ریاست جمهوری و اطرافیان آنها دانست.
کارگردان این مستند پناه فرهاد بهمن، سعی کرده است ماجرا را تنها از دید فراریانی ببیند که خود در ایجاد فتنه نقش داشته اند و تنها در بخش‌هایی بسیار کوتاه و گذرا سعی کرده است تا با بهره گیری از آرشیو سخنان برخی مقامات و مسئولین جمهوری اسلامی مسائلی را از زبان آنها بیان کند.
مجری برنامه آپارات نیز در پایان پخش مستند، در جمله‌ای کلیشه‌ای می‌گوید کارگردان مستند چندم خرداد قصد داشت تا با برخی از مسئولین و دست اندرکاران داخل کشور مصاحبه انجام دهد که آنها موافقت نکردند.
بی.بی.سی و کارگردان این مستند انتظار و توقع داشتند افراد و اشخاصی که در ایران در جراین ماجرای انتخابات ریاست جمهوری بوده‌اند، با درخواست آنها موافقت کنند؟ مصاحبه با فردی که با شبکه بی.بی.سی همکاری داشته و دارد و اکنون در تلویزیونی ایران اینترنشنال کار می‌کند که بودجه خود را از عربستان سعودی دریافت می‌کند، میتواند انجام شد؟
چه تضمین و تعهدی وجود دارد که همه مصاحبه‌ها و گفته‌ها در این مستند پخش شود و هیچ سانسوری وجود نداشته باشد؟
مستند چندم خرداد هیچ اشاره‌ای به اعتراف مسئولین و نزدیکان دو نامزد انتخابات، که فتنه از اعتراضات آنها آغاز شد نمی کند که گفتند تقلبی در انتخابات صورت نگرفته بلکه تخلف شده!
تقلب و تخلف دو واژه متفاوت از هم است که محتوای آن دو فاصله زیادی با هم دارد، فتنه گران بحث تقلب را مطرح کردند و حتی موسوی همان شب انتخابات، نشست مطبوعاتی برگزار کرد و خود را پیروز قاطع انتخابات با اختلاف زیاد اعلام کرد.
آیا چنین ادعایی تقلب در انتخابات نبود؟ عدم پایبندی به قانون و توصیه‌های رهبری پس از آن که آتش فتنه شعله‌ورتر شد، نشان می‌داد که آنها درپی پایان یافتن موضوع نیستند بلکه درپی شعله‌ورتر کردن آن می‌باشند. هنوز فتنه ۸۸ برای دشمنان جذابیت دارد، جذابیتی که آنها را به این صرافت انداخت تا دست از ایجاد چنین فتنه‌هایی برندارند.
برای مقابله با فعالیت‌های رسانه‌ای دشمنان باز هم نیاز است تا در این زمینه برنامه سازی شود، روشن است که برای آشکارتر کردن ابعاد فتنه ۸۸ در رسانه‌های به ویژه صداوسیما کم‌کاری‌هایی دیده می‌شود و جای مستندهایی که به مستند دروغین چندم خرداد پاسخ بدهد خالی است. دست‌اندرکاران بی.بی.سی، کارگردان مستند چندم خرداد به چند ماه بعد وقایع و فتنه ۸۸ نیز نگاهی بیندازند و ببینند که دی‌ماه همان سال چه اتفاقی افتاد باید مستندی در پاسخ به تحریف وقایع فتنه ۸۸ با نام چندم دی ... ساخته شود تا اگر وجدانی در وجود افرادی چون پناه بهمن، امیر ارجمند و دیگرانی که در مستند حضور دارند وجود دارد بیدار شود، شاید...


کد مطلب: 109478

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/109478/چندم-دی-۸۸

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir