کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اعتراض بهارستانی‌ها به بی‌توجهی دولت

24 بهمن 1395 ساعت 23:50


نشست علنی دیروز خانه ملت شاهد اعتراض برخی نمایندگان نسبت به بی‌توجهی دولت به بحران استان خوزستان بود.
بررسی گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه اساسنامه سازمان فرهنگی و هنری فارسی‌زبانان (ایتا) اعاده شده از شورای نگهبان، رسیدگی به گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح دفاتر پیشخوان خدمات دولت و بخش عمومی غیردولتی اعاده شده از شورای نگهبان، گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح یک فوریتی ‌اصلاح‌ بند (الف) ماده ۱۰۳ قانون ‌مدیریت ‌خدمات کشوری، گزارش کمیسیون کشاورزی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت کشت و صنعت کارون و شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن و رسیدگی به گزارش کمیسیون صنایع و معادن مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی صنایع مس ایران دستور کار نشست علنی دیروز پارلمان بود.
همچنین انتخاب اعضای کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نیز انتخاب ۲ نفر نماینده از کمیسیون فرهنگی به انتخاب مجلس به ‌عنوان ناظر در کمیته ملی پارالمپیک (در اجرای تبصره یک ماده واحده قانون انتزاع کمیته ملی پارالمپیک از کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران دیگر دستور کار جلسه علنی خانه ملت بود.
نمایندگان مجلس قرار بود ایرادات شورای نگهبان نسبت به لایحه برنامه ششم توسعه را مورد بحث و بررسی قرار دهند اما به دلیل عدم اتمام رسیدگی به ایرادات برنامه ششم در کمیسیون تلفیق این لایحه، بررسی برنامه در نشست علنی دیروز لغو شد.

اعتراض نمایندگان خوزستان در مجلس به قطعی آب، برق و گاز در این استان
نشست علنی دیروز در حالی به ریاست مسعود پزشکیان آغاز شد که در بدو آغاز جلسه، جمعی از نمایندگان استان خوزستان در اعتراض به قطعی آب، برق و گاز در این استان، در جایگاه هیأت رئیسه حضور یافته و اعتراض خود را به نایب رئیس اول پارلمان و سایر اعضای هیأت رئیسه اعلام کردند.
شنبه گذشته حدود ۱۸ ساعت آب، برق و گاز و همچنین برخی تأسیسات استان خوزستان قطع شده بودند که این مسئله موجب نارضایتی مردم و نمایندگان این استان شده است.

قرائت گزارش تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت توسعه نیشکر
در ادامه نیز گزارش کمیسیون کشاورزی درباره تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت کشت و صنعت کارون و شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن در نشست علنی مجلس قرائت شد.
این گزارش توسط عباس پاپی‌زاده سخنگوی کمیسیون کشاورزی در صحن قرائت شد، پس از سخنرانی موافقان و مخالفان، به رأی وکلای ملت گذاشته شد. در ادامه نشست، تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت کشت و صنعت کارون و شرکت طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن به تصویب نمایندگان مجلس رسید. 

مجلس از شرکت ملی صنایع مس تحقیق و تفحص می‌کند
همچنین گزارش کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی صنایع مس ایران قرائت شد. این گزارش که توسط عضو کمیسیون صنایع و معادن در جلسه علنی دیروز مجلس قرائت شد، با ۱۲۶ رأی موافق، ۲۶ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۷ نماینده حاضر در مجلس به تصویب رسید.

دولت فقط به عذرخواهی از مردم خوزستان اکتفا نکند
نمایندگان استان خوزستان و بیش از ۵۰ نماینده دیگر طی بیانیه‌ای از حسن روحانی رئیس‌جمهور خواستند جلسه اضطراری هیأت دولت در استان خوزستان تشکیل شود.
در این بیانیه که غلامرضا کاتب عضو هیأت رئیسه مجلس آن را قرائت کرد، آمده است: «بیش از یک دهه است که ریزگردها زندگی مردم در ۲۳ استان کشور به ویژه استان خوزستان را مختل کرده‌ است. در روزهای اخیر شاهد بودیم که تمامی خدمات از جمله آب، برق و تلفن همراه برای ساعت‌های طولانی قطع بود و همه مردم استان خوزستان را به ستوه آورد. پدیده ریزگرد پیامد سیاست‌های غیرکارشناسی انتقال آب از سرشاخه‌ها و ساخت سدهای فراوان روی رودخانه‌های استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری است. حوادث و اتفاقات دیروز استان خوزستان تمامی پروازها و تولید نفت را تا میزان زیادی تحت تأثیر خود قرار داد. ثروت ملی و امنیت کشور از طریق نابسامانی‌های پیش آمده در خوزستان به شدت تحت تأثیر قرار گرفته است. لذا نمایندگان استان خوزستان و بیش از ۵۰ نفر از نمایندگان خواستار جلسه فوری و اضطراری هیأت دولت در استان خوزستان هستند تا بعد از ۱۳ سال اقدام اساسی در این خصوص صورت گیرد و صرفاً به عذرخواهی و تصویب اعتبارات صوری اکتفا نکرده و مردم استان خوزستان را به شکل ویژه‌ای دریابیم.»

چرا رئیس‌جمهور مشکلات خوزستان را جدی نمی‌گیرد؟
جلیل مختار نماینده مردم آبادان در مجلس با استناد به بند ۷ ماده ۴۹ آئین‌نامه داخلی مجلس گفت: طبق این بند هر یک از کمیته‌های تخصصی می‌توانند در مورد مسائل کشور گزارش تخصصی بدهند اما با توجه به بحران خوزستان شاهد این قضیه نبوده‌ایم.
وی با تأکید بر اینکه خوزستان دین خود را به اسلام ادا کرده و مردمی ولایت‌مدار و عاشق نظام داشته که مظهر پایداری و مقاومت در ۸ سال دفاع‌مقدس بوده‌اند خاطرنشان کرد: خوزستان مهمترین منبع درآمد نفت و گاز کشور است اما چند روزی است که با بحران آب، ارتباطات و محرومیت از تسهیلات ضروری زندگی مواجه شده است.
مختار با اشاره به اینکه خوزستان پس از جنگ با معضلات عدم توسعه، بی‌آبی، آسیب‌های اجتماعی و ریزگردها مواجه بوده است گفت: مردم خوزستان این مشکلات را به عشق نظام تحمل کرده‌اند اما اجازه نمی‌دهند مسئولان بی‌کفایت به مردم جفا کنند. وی با طرح این پرسش که چرا رئیس‌جمهور بحران بی‌آبی، ریزگردها و سایر مشکلات خوزستان را جدی نمی‌گیرد اظهار داشت: دولت باید از مردم خوزستان عذرخواهی کرده و با تشکیل جلسات خود در این استان به مشکلات آن رسیدگی کند.

احضار «طیب‌نیا» به مجلس
در ادامه غلامرضا کاتب موارد اعلام وصولی را قرائت کرد. بر این اساس، سوال ملی ۳ تن از نمایندگان مجلس از علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره علت بکارگیری افراد دوتابعیتی و مشکوک به جاسوسی در کمیته اقتصادی برجام اعلام وصول شد.

دولت برای حل مشکل خوزستان تلاش ویژه‌ای بکند
حجت‌الاسلام مجید ناصری‌نژاد نیز با اشاره به تشدید معضل ریزگردها در استان خوزستان گفت: متاسفانه این استان در یک دهه اخیر با این معضل روبه‌رو شده و گرفتاری‌های بسیاری را برای مردم ایجاد کرده است.
نماینده مردم خوزستان اضافه کرد: مسئولان و نمایندگان مجلس در این استان به روش‌های مختلف از جمله سوال، تذکر، برگزاری نشست با مقامات دولتی این خطر بزرگ را گوشزد کرده‌اند. قطعا باید به هر شکل ممکن از بروز معضل ریزگرد و گرد و غبار در استان‌های جنوبی و غربی به ویژه استان خوزستان جلوگیری شود اما متاسفانه تاکنون اقدام خاصی در این رابطه صورت نگرفته و این رویکرد موجب تشدید معضل گرد و غبار شده است.
وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: در ۱۰ سال گذشته در اثر بروز پدیده گرد و غبار مشکلات بسیاری از جمله بیماری‌های تنفسی، مشکلات تجاری، اجتماعی و مهاجرت مردم رخ داده است.


کد مطلب: 98523

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/98523/اعتراض-بهارستانی-ها-بی-توجهی-دولت

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir