?>?> سیاست روز - تمام مرزهای موجود با دشمن صهیونیستی باید شعله‌ور شود - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

صلاح الزواوی سفیر فلسطین در ایران و مقدم السفرای نمایندگیهای سیاسی در گفت‌وگو با سیاست روز:

تمام مرزهای موجود با دشمن صهیونیستی باید شعله‌ور شود

13 خرداد 1397 ساعت 5:56

فلسطین مساله‌ای است که ثانیه‌ای نمی‌توان از آن غافل شد و رسانه‌ها اگر منصف باشند باید اخبار اشغال و جنایات وارد شده بر این سرزمین را که توسط صهیونیست‌های غاصب هر روز تکرار می‌شود در صدر اخبار قرار دهند. جهان باید بداند یهودیان صهیونیستی در این سرزمین مقدس چطور جنایت می‌کنند و تاکنون هیچ قطعنامه‌ای هم نتوانسته مانعی برای این جنایات ایجاد کند. جهان باید بداند که چه بر سر کودکان فلسطینی می‌آید و سازمان‌های به اصطلاح حقوق بشری چشمشان را روی این جنایات بسته‌اند.
فلسطین ۷۰ سال است که با سنگ مقابل توپ و تانک جهان لیبرالیست ایستاده است و از خاکش دفاع می‌کند و امیدوار است روزی جهان از غفلت بیدار شده و به کمکش بشتابند تا از بند اسارت آزاد شود، این روزها که رفته رفته به فرمان تاریخی امام(ره) برای برپایی روز قدس در آخرین جمعه ماه رمضان نزدیک می‌شویم، این روزها که به لطف انقلاب اسلامی در آرامش و امنیت به دور از استعمار شرق و غرب سخن می‌گوییم، به سراغ سفیر فلسطین رفتیم تا سخنان مردم رنج کشیده را از زبان این سفیر که سال‌هاست از کشورش دور افتاده بشنویم.
صلاح زواوی متولد فلسطین و سفیر دولت فلسطین در جمهوری اسلامی ایران است. وی دومین سفیر فلسطین در ایران پس از هانی‌الحسن لقب گرفته و از سال ۱۳۶۱ (۱۹۸۰میلادی) عهده‌دار این سمت شده است. زواوی از اعضای مؤسس جنبش فتح و سفیر پیشین فلسطین در کشورهای الجزایر، برزیل و کنیا می‌باشد. بر همین اساس به دلیل حضور طولانی‌مدت در سمت سفیری در ایران، به صلاح زواوی لقب مقدم‌السفرا را داده‌اند، بخوانید ماحصل گفت‌وگوی سیاست روز با آقای سفیر را:


اولین سوال، ما در زمینه بررسی هفتاد سال اشغال فلسطین و انفعال جهان در قبال این اقدام غیرقانونی است، این موضوع را چطور در هفتادمین سال نکبت بررسی می‌‌کنید؟
در اول صحبت خود مایل هستم ماه مبارک رمضان را به رهبر معظم انقلاب و رئیس محترم جمهوری اسلامی و تمام مسئولان و ملت عزیز ایران تبریک عرض کنم. مسئله فلسطین مسئله جهان اسلام است ما با محور آمریکایی - صهیونیستی از حدود ۳۰۰ سال پیش تا به امروز در نبرد هستیم. همان طور که می‌دانید صهیونیسم جهانی بعد از مشکلاتی که یهودیان در اروپا آفریدند و بعد از قتل‌عام‌هایی که در برخی کشورها انجام شده تصمیم گرفتند مکانی برای یهودیان داشته باشند.
چندین محل در کشورهای مختلف پیشنهاد شد که مورد موافقت قرار نگرفت. ابتدا گفتند در بخشی از سینای مصر، بعداً گفتند در منطقه انترریو در آرژانتین، بعد گفتند اوگاندا و یا کنیا ولی بالاخره به دلیل اینکه فلسطین می‌تواند حس مذهبی یهودیان را تحریک کند، تصمیم گرفته شد یک وطن ملی برای یهودیان در فلسطین تأسیس شود. بر همین اساس مکانی انتخاب شد که به قول تئودور هرتسل پدر صهیونیست سرزمینی بدون ملت برای ملتی بدون سرزمین باشد. یعنی آنجا آنها در آن زمان هم، چیزی به نام ملت فلسطین به رسمیت نمی‌شناختند. کنفرانس اول صهیونیسم در سال ۱۸۹۷ در بازل سوئیس برگزار شد و هرتسل صحبت معروف خود را با این محور که کسی که تا ۵۰ سال دیگر زنده باشد شاهد تشکیل دولت یهود خواهد بود را انجام داد. و دقیقاً پس از ۵۰ سال سازمان ملل حکم به تقسیم فلسطین و بخش اعظمی از فلسطین یعنی ۵۶ درصد از خاک فلسطین به یهودیان داد و ۴۴ درصد به ملت فلسطین که ساکنان اصلی این سرزمین بودند. بعد از این کنفرانس مهاجرت یهودیان از سراسر جهان به فلسطین صورت گرفت و به خصوص بعد از اعلامیه بالفور که در دوم نوامبر ۱۹۱۷ توسط وزیر خارجه وقت انگلیس که وعده داده بود وطنی در فلسطین برای یهودیان ایجاد خواهد شد شدت گرفت. فلسطین زیر قیمومیت انگلیس بود و با اقدامات انگلیسی‌ها موج مهاجرت یهودیان به فلسطین سرازیر شد. 

درباره قیام‌های مردمی هم مختصری برای آنها که هنوز با فلسفه مبارزه فلسطینی آشنایی ندارند بگویید؟
ببینید، دقیقا در همان ابتدا ملت فلسطین قیام‌های متعددی داشت هم علیه اشغالگران صهیونیست و هم علیه انگلیسی‌هایی که مهاجرت یهودیان را تسهیل می‌کردند. فلسطین یک منطقه سوق‌الجیشی است و با تشکیل یک دولت جعلی در این منطقه مشرق و مغرب جهان عرب را از یکدیگر جدا کردند. البته مسئولان صهیونیستی دو تفکر داشتند. یک تفکر که توسط حزب لیکود که اکنون نتانیاهو رهبری آن را دارد مطرح می‌شد که می‌گوید ما به دنبال یک اسرائیل بزرگ از نیل تا فرات هستیم ادعا دارد که ما قدرت و توان نظامی داریم و می‌توانیم تمام این مناطق را به دست آوریم. آنها یک سکه صهیونیستی «ده اگورا» که نقشه اسرائیل بزرگ روی آن نقش بسته که شامل بخشی از سینا، کل سوریه و لبنان، کل اردن، بخشی از عراق و یک‌سوم عربستان تا مدینه منوره علاوه بر کل خاک فلسطین را شامل می‌شود.
تفکر دیگر تفکر حزب کارگر بود که شیمون پرز آن را رهبری می‌کرد و می‌گفت ما می‌توانیم اسرائیل با عظمت در منطقه پیاده سازیم به جای این همه کشتار و خونریزی. 

این تفکر دقیقا چه می‌خواست یعنی خواهان کشورگشایی نبود؟
اسرائیل با عظمت یعنی اینکه آنها به عنوان اسرائیلی، قدرت اول تکنولوژی و فنی در منطقه را دارا شوند و می‌گفتند ما می‌توانیم پروژه‌های مشترک بنادر مشترک، راه‌آهن مشترک، شرکت‌های تجاری مشترک با کشورهای اسلامی داشته باشیم. می‌گفتند که این کشورها از نظر تکنولوژی صفر هستند و می‌توانند به عنوان کارگر ساده برای ما کار کنند بدون آنکه بخواهیم جنگ و خونریزی به پا شود.
متاسفانه اسرائیل تشکیل شد، دشمن از پراکندگی جهان عرب و جهان اسلام استفاده کرده و پایه‌های خود را در فلسطین استوار کرد. بعد از سقوط امپراتوری عثمانی در سال ۱۹۲۴ جهان عرب دیگر حامی خود را از دست داد و کشورهای آن تکه‌تکه شدند و هر کدام تحت سلطه فرانسه یا انگلیس قرار گرفتند. متاسفانه امروز به نقشه جهان عرب که نگاه کنیم می‌بینیم که اکثر کشورهای اسلامی با هم در نزاع هستند به جایی رسیده‌ایم که یک کشور اسلامی یک کشور اسلامی دیگر را دشمن تلقی می‌کند و نه به عنوان برادر و دوست. اگر ما بخواهیم این طرح صهیونیستی را که در فلسطین ایجاد کرده‌اند شکست دهیم باید یک وحدت ملی فلسطین داشته باشیم و همه گروه‌ها و جریان‌ها با هم متحد باشند و پشت سر آن نیز یک وحدت کامل عربی و اسلامی باشد. با این حساب است که تمام آزادی‌خواهان جهان در کنار ما خواهند ایستاد اگر این سه نقطه تحقق پیدا کند ما قادر خواهیم بود پروژه غرب را شکست دهیم.
طرحی که در منطقه ما است و این رژیم جعلی که در فلسطین کاشته شده براساس کینه توزی علیه اسلام و مسلمین ایجاد شده به عنوان نمونه وقتی ژنرال النبی وارد بیت‌المقدس شد جمله مشهوری گفته بود اکنون جنگ‌های صلیبی پایان یافته است. و ژنرال گوروی فرانسوی وقتی فاتح دمشق شد به سوی قبر صلاح‌الدین رفت و قبر او را لگد زد و گفت صلاح‌الدین برخیز ما برگشتیم. این خود نشانگر کینه و عداوت آنها با اسلام است. 

برای آنهایی که هنوز درباره به حق بودن خواسته مردم فلسطین شک و شبه دارند چطور ماجرا را تبیین می‌کنید؟
ببینید واقعیت این است که مسئله فلسطین مسئله حق و عدالت است یک ملتی از سرزمین خود رانده و اخراج شده و آواره در کل جهان شده است این یک مسئله‌ای است که مورد قبول هیچ دین آسمانی نیست مورد قبول هیچ قانون بین‌المللی نیست. ما به عنوان فلسطینی ۱۳ میلیون نفر هستیم که در دنیا پراکنده‌ایم. دو میلیون نفر در اراضی فلسطین اشغال شده ۱۹۴۸ که امروز اسرائیل نامیده می‌شود ۳ میلیون نفر در کرانه رود اردن ۲ میلیون در غزه و بقیه در سایر مناطق دنیا آواره هستند. ما به رغم آوارگی نقش مهمی در بازسازی جهان عرب و جهان اسلام داشتیم. ما ده‌ها پروفسور داشته‌ایم در اروپا و آمریکا در عرصه‌های مختلف قدرت علمی ما زیاد است. همیشه در سرزمین فلسطین در حال دفاع بوده‌ایم و همواره برای آزادی فلسطین به پایتختی قدس شریف دفاع خواهیم کرد. 

به قدس اشاره کردید، اما انتقال غیرقانونی سفارت امریکا به بیت‌المقدس و شهادت ده‌ها فلسطینی معترض توسط رژیم اشغالگر را که حتما اخبارش را شنیدید، فکر می‌کنید به کجا برسد؟ چطور می‌توان مانعی برای این اقدام غیرقانونی ایجاد کرد؟
قدس شریفی که در آن مسجدالاقصی است و پیامبر(ص) به آنجا وارد و از آن منطقه مقدس به آسمان عروج کرد، سرزمین مقدسی که حضرت مسیح در آن نازل می‌شود سرزمینی که حضرت مهدی پس از ظهور در آنجا تمام انبیا را امامت کرده و نماز در آنجا بر پا خواهد کرد. سرزمینی که در آن ۱۰ هزار نفر از پیامبران و صحابه آنها در آنجا به خاک سپرده شده‌اند هیچ‌کس در این جهان حتی نباید تصور کند که ملت فلسطین از وجبی از خاکش که به خون مردمانش آغشته شده گذشت خواهد کرد.
اما درباره شهرک‌های صهیونیستی تصمیمات این دیوانه زنجیری یعنی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا درباره دادن پایتخت دائمی ما به صهیونیست‌ها باید بگویم که ما به تمام دنیا ثابت خواهیم کرد که هر وجب از خاک فلسطین مقدس است و به ما بازخواهد گشت. اگر آمریکا توانست سرخ‌پوستان را از سرزمین خود بیرون اندازد، اما ملت ما ثابت خواهد کرد به سرزمین خود باز خواهد گشت و این کار را در مقابل فلسطینیان نمی‌تواند انجام دهد. گلدا مایر نخست‌وزیر سابق صهیونیستی سخن معروفی دارد و گفته بود بزرگان می‌میرند و کوچک‌ترها یادشان می‌رود که فلسطینی وجود داشته، ولی ملت فلسطین دروغ بودن این حرف را ثابت کرد. ملت فلسطین از گذشته جنگیده و خواهد جنگید. زنان و مردان و کودکان ما پای نبرد هستند. ما می‌دانیم که دست بالا در منطقه دست همپیمانی صهیونیستی آمریکایی است و این باعث شده که ترامپ سفارت خود را به بیت‌المقدس انتقال دهد ولی ما می‌گویم مسئله مسئله زمان است و سرانجام به فلسطین بازخواهیم گشت و تمام سرزمین خود را بدست خواهیم آورد. اما آنطور که گفتم ما به وحدت ملی، وحدت عربی - اسلامی نیازمندیم. اگر وحدت فلسطینی نباشد و وحدت عربی و اسلامی نباشد آینده سختی خواهیم داشت. نبرد ما با دشمن، نبردی طولانی است آنها پیروزی‌هایی بدست آورده‌اند اما این پیروزی موقت است چراکه خداوند بشارت داده است که ما به سرزمین خود باز می‌گردیم و خداوند در وعده خود صادق است. 

در آستانه روز قدس قرار گرفتیم، روزی که مسلمانان جهان آزادی فلسطین را فریاد می‌زنند، شما چه نظری درباره این روز و حضور مردم در راهپیمایی دارید؟
رابطه ما با انقلاب اسلامی از زمانی که حضرت امام راحل در نجف اشرف بودند شروع شد، خیلی از ایرانی‌ها و بعضی از مسوولان در اردوگاه‌های ما در لبنان و سوریه آموزش دیدند حضرت امام یک فتوای مشهوری داده بودند مبنی بر اینکه دادن خمس و زکات به مبارزان فلسطینی جایز است. این مسئله باعث افتخار ما است. ما هرگز فراموش نمی‌کنیم که امام به خاطر فلسطین چه میزان زندانی کشیدند و تبعید شدند به ترکیه و نجف تبعید شدند اما هرگز پرچم فلسطین را کنار نگذاشتند و زمانی هم که وارد ایران شدند ابتدا اعلام کردند سفارت اسرائیل به سفارت فلسطین تغییر کند و گفتند امروز ایران و فردا فلسطین، امام خمینی(ره) گفتند استقلال ایران ناقص است مگر فلسطین آزاد شود. بنابراین آن مرد عرفانی از دیرزمانی با بصیرت از خطراتی که قدس شریف را تهدید می‌کرد می‌دیده و امروز ما تمام این خطرات را می‌بینیم بنابراین آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را روز قدس اعلام کردند چون خطراتی را که از آن زمان این منطقه را تهدید می‌کند با بصیرت خود می‌دیدند.
آن زمان تعداد کمی شهرک صهیونیست‌نشین داشتیم و امروز بیش از ۲۰۰ شهرک صهیونیست‌نشین داریم. حضرت امام با اعلام آن روز می‌خواست جهان اسلام حول محور قدس متحد شوند. رهبر معظم انقلاب همچنان پرچم حضرت امام را در دست دارند و در این راه گام بر می‌دارند و این پرچم در اهتزاز است.
رهبر معظم انقلاب همیشه بر آزادی فلسطین تاکید کرده و می‌کنند و می‌دانیم چنانکه حضرت امام فرمودند این دشمن صهیونیستی حتماً از بین خواهد رفت اما اختلافات موجود در جهان اسلام مانع تحقق این امر شده رهبر معظم انقلاب همیشه سعی کرده‌اند تا وحدت جهان اسلام برای آزادی فلسطین را داشته باشیم لذا اگر جمعی از سران کشورهای اسلامی اثرگذار در جهان اسلام یک کنفرانسی تشکیل دهند آنها می‌توانند مشکلات جهان اسلام را حل کنند. همچنین باید این کنفرانس راه‌هایی را هم برای پایان دادن به مشکلات جهان اسلام ایجاد کند. علاوه بر این ما مسلمان هستیم ما هم شیعه و هم سنی هستیم که در اصل یکی هستیم و فقط در فروع کمی اختلاف داریم. و اگر علمای نجف، قم، الازهر، حرمین شریفین جمع شوند و به مشکلات جهان اسلام بپردازند ما می‌توانیم این مشکلات را حل کنیم و به وحدت برسیم. 

برای حضور در راهپیمایی قدس از مردم جهان دعوت نمی‌‌کنید؟
بله، من دوباره ماه رمضان را به رهبری، مسئولان و ملت ایران تبریک می‌گویم و تأکید می‌کنم که انشاالله امسال هم روز قدس روزی باشد برای حمایت از فلسطین آن هم نه تنها در ایران بلکه در کل جهان اسلام. من همین طور که به شما گفتم می‌گویم اگر کشورهای اسلامی در کنار هم قرار گیرند و هر کدام بگویند من برای فلسطین چه می‌توانم انجام دهم نتیجه بسیار خوبی حاصل می‌شود. راهپیمایی خوب است، شعار دادن خوب است، کنفرانس و اجلاس برگزار کردن خوب است اما هر کس باید تعهد کند که چه می‌تواند به فلسطین کمک کند. سلاح می‌تواند دهد، پول می‌تواند و یا تبلیغات می‌تواند برای فلسطین انجام دهد. هر کشور اسلامی باید بگوید چه کاری می‌تواند برای آزادی فلسطین انجام دهد. 

شما در این زمینه چه پیشنهادی می‌دهید؟
من می‌گویم که سرزمین مقدس و تمام مرزهای موجود با دشمن صهیونیستی باید شعله‌ور شود. باید زیر پای این دشمن آتش باشد که این دشمن از سرزمین ما خارج شود و از بین برود. پدر من یک روحانی است که به من گفته بود روزی خواهد آمد که یهودیان در فلسطین جمع خواهند شد و حکومتی تشکیل خواهند داد. ایشان در سال ۱۹۲۰ این سخنان را از علمای خود شنیده بود صهیونیست‌ها حکومتی تشکیل می‌دهند اما نبردی در فلسطین با این دشمن در دشت ابن‌عامر انجام می‌گیرد و این دشت "دشت ندبه‌کنندگان" نامیده خواهد شد چراکه زنان شوهران، برادران و فرزندان خود را ندبه خواهند، چون کسان زیادی در این نبرد کشته خواهند شد، بر همین اساس یک رودخانه‌ای میان حیفا و عکا به نام النعامین است پر از خون خواهد شد و مدیترانه یکی دو مایل در آن خون جاری خواهد بود و اسرائیل نابود می‌شود. من می‌گویم ما اعتقاد داریم به وعده خداوند و پیامبر.
اگر ما می‌خواهیم به دشمن و ترامپ ثابت کنیم اقداماتشان هیچ ارزشی ندارد باید مرزهای خود با این دشمن را شعله‌ور کنیم. هر گروهی که به سوی فلسطین برود باید به قصد شهادت رود ما نمی‌خواهیم صرفاً برویم و عملیاتی انجام دهیم و بازگردیم، نیت ما باید شهادت خالصانه باشد ما با این اقدام می‌توانیم ضربه بزرگی به دشمن وارد کنیم. باید اینجا به حدیث پیامبر اشاره کنم که فرمودند روز قیامت فرا نخواهد رسید مگر اینکه امت من با یهود بجنگد و درخت و سنگ خواهد گفت که‌ ای‌عبدالله‌ای مسلمان پشت سر من یک یهودی است پس او را بکش جز درخت غرقد که از درختان یهود است. (درخت غرقد بوته‌ای است که دارای خوار است و یهودیان در فلسطین از آن زیاد می‌کارند چراکه آنها نیز اعتقاد دارند که سخن پیامبر درست است.)
ما از تمام وسیله‌ها در نبرد خود برای آزادی سرزمین خود استفاده کرده‌ایم چه نبرد مسلحانه و چه مذاکره و راه‌حل‌های سیاسی ولی دشمن ثابت کرد تنها حرفی که می‌فهمد حرف زور و گلوله است. بنابراین توافقنامه‌هایی که با این دشمن داشته‌ایم مانند اسلو، که طبق ان باید در می‌۱۹۹۹ دولت مستقل فلسطینی را داشته باشیم به ان عمل نکرده وتا امروز این دولت بطور کامل تشکیل نشده است. دشمن به هیچ پیمانی و هیچ عهدی پایبند نیست. ما به ملت و جهان عرب و اسلام متحد نیاز داریم و می‌دانم که جمهوری اسلامی برای حمایت از فلسطین چه بهایی می‌پردازد اگر خدایی نکرده ایران بگوید که به فلسطین کاری ندارم و به وحدت جهان اسلام و به مستضعفین هم کاری ندارم همین آمریکایی‌ها صدها بمب اتمی به این جمهوری خواهند داد ولی ایران پایبند اهداف و آرمان‌های حضرت امام راحل و رهبر معظم انقلاب دامت برکاته است. 

گفت‌وگو: قاسم غفوری - مائده شیرپور


کد مطلب: 104626

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/interview/104626/تمام-مرزهای-موجود-دشمن-صهیونیستی-باید-شعله-ور-شود

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir