کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق در گفت‌و‌گو با سیاست روز:

ایران خواهان عراقی یکپارچه است

دنیای استکبار به شدت از اتحاد ملت ایران و عراق نگران و ناراحت هستند

15 آبان 1395 ساعت 0:18

این روزها عراق پر است از اتفاقات تازه؛ از پیشروی‌های فتح موصل تا آمادگی برای پذیرایی از زائران اربعین، بر همین اساس با حجت‌الاسلام سیدمجتبی حسینی نماینده ولی فقیه در عراق هم کلام شدیم.
حجت‌الاسلام حسینی که بیش از یک سال است بعد از حضور در لبنان و سوریه نماینده رهبری در عراق را پذیرفته است، نزد عباس واعظ طبسی، اشکذری، ابوالقاسم خزعلی، مرتضی مطهری، سیدمحمدرضا گلپایگانی، میرزا جواد تبریزی، حسین وحیدخراسانی درس خوانده، او تجربه هفت ساله‌ای نیز به عنوان نماینده رهبری در امور اهل‌سنت استان سیستان و بلوچستان در کارنامه خود دارد. نماینده ولی فقیه در عراق درباره نزدیکی دو ملت و علت ترس استکبار جهانی از وحدت ملت ایران و عراق گفته و تاکید کرده که صدور انقلاب اسلامی به جهان با بصیرت‌بخشی به مردم در حال پیگیری است. بر همین اساس ماحصل گفت‌و‌گو را بخوانید:


این روزها به دلیل نزدیک شدن به ایام اربعین بزرگترین صف‌آرایی مسلمانان را در عراق شاهد خواهیم بود، از اهمیت این راهپیمایی برای جهان اسلام بگویید؟
مساله راهپیمایی اربعین ابعاد متنوع و مختلفی دارد و البته برکات بزرگی برای ملت اسلامی خواهد داشت. ابتدای امر می‌توانیم بگوییم که مسیر را پیاده می‌رویم و یاد اهل‌بیت(ع) می‌کنیم، جا پای آنها گذاشته و همین اثرات روانی و تربیت بسیاری برای راهپیمایان کربلا دارد که البته قابل تفسیر گسترده‌ای از لحاظ دینی و معنوی است.
دوم اینکه ریاضت نفس کشیدن افراد در راه خداست و عشق به اهل بینت در تمام مدت جاری است و همین امر موجب خودسازی و تقویت نفس می‌شود. سوم اینکه در این راهپیمایی همه اقشار هستند یعنی فضا از حالت قومی و حتی مرزهای کشوری خارج و باعث وسعت بینش و سعه‌صدر و کاهش تعصبات بی‌جا و غرور بی‌جا می‌شود. یکی از نکات هم این است که در این راهپیمایی ایثار فراوانی می‌بینیم عده‌ای نشستن روی زمین با طبق خرما روی سر از راهپیمایان پذیرایی می‌کنند، اینها از محبت و علاقه‌ای است که وجود دارد. نکته جالب اینکه افرادی که زائران را به خانه راه می‌دهند و از آنها با میوه و غذا پذیرایی می‌کنند اغلب فقیر هستند ولی سفره‌های رنگین می‌اندازند. این کار را تنها برای میهمانان امام حسین(ع) و این درس اخلاقی و حدت‌آفرین است.
از آثار دیگر این پیاده‌روی این است که نشان می‌دهد که مسلمانان همه با هم هستند و استکبار که می‌خواهد ما را هدف قرار دهد بداند ما یک نفر و دو نفر نیستیم و بیست میلیون مسلمان هستیم و اگر قرار است ما را هدف قرار دهید و استعمار کنید بدانید که مقابل موج بزرگی قرار دارید و نمی‌توانید مقاومت کنید. همه در کنار دین انسانیت همدستیم. استکبار باید بداند که در مقابل موج بزرگی قرار دارند که نمی‌توانند در مقابل این موج مقاومت کنند. 

یعنی این راهپیمایی برکاتی بین‌المللی و حتی فرادینی هم دارد؟
بله، راهپیمایی اربعین مانور بزرگی است که همانطور که قیام اباعبدالله(ع) و بعد از قیام، مجالس ایشان طاغوتیان را می‌ترساند باعث ایجاد رعب و وحشت در دل مستکبران جهان می‌شود و آثاری دارد که طاغوتیان خوششان نمی‌آید و ده‌ها برکت که اشاره کردیم.
در این مسیر کسانی هستند که خستگان را کمک می‌کنند و برخی‌ها با روغن مخصوص خستکی را از تن زائران می‌گیرند. برخی‌ها از مسیر پیاده‌روی گرد و غبار جمع می‌کنند و تبرک می‌دانند. پذیرایی از زائران با غذاهای متنوع است و فرد فرد مردم عراق در آن شریکند، یکی از برکات راهپیمایی وحدت گرایش‌های سیاسی و حتی مذهبی است. سنی‌ها و برخی صابئین که حتی مسلمان نیستد در پذیرایی از زائران مشارکت می‌کنند که همه اینها درس امید وحدت برای مستضعفان جهان است. 

اما قبول دارید که ایران و عراق وظیفه سنگینی در به تصویر کشیدن این وحدت در رسانه‌ها دارند چراکه رسانه‌های غربی سعی در سانسور کردن این وحدت می‌کنند؟
من فکر می‌کنم غیر از اینکه رسانه‌ها چه چیزی را به مردم نشان می‌دهند این مهم است که اولا این وحدت و پیاده‌روی عظیم مردمی در تاریخ ثبت می‌شود و ما فقط نباید امروز را بیینیم، آینده را هر قدر سانسور کنند، نمی‌توانند از ثبت در تاریخ مانع شوند، هرچند که امروز هم رسانه‌ها جهانی هستند و مردم حق‌جو، این حرکت را از سایت‌ها و تلویزیون‌ها قادر به شنیدن هستند ولو برخی‌ها پخش نمی‌کنند و آنهایی که دنبال واقعیت هستند و می‌خواهند جهان امروز را بشناسند که خدا را شکر تعدادشان روز به روز بیشتر می‌شود می‌توانند حرکت عظیم را ببینند. آنها از این راهپیمایی مطلع هستند و خبردار می‌شوند.
ولی بالاخره هر کار خوبی موانعی دارد و هزینه‌های خاص خودش را نیز می‌طلبد. صدها تلویزیون پیاده‌روی عظیم مسلمانان را ضبط و پخش می‌کنند و مطلع هستند. دشمن هر چه بیشتر توطئه می‌کند و می‌خواهد سانسور شود کمتر موفق می‌شود، البته این ترس و سانسور نشان از عظمت کار ماست چراکه دشمنان می‌ترسند که البته واقعا هم باید بترسند، راهپیمایی اباعبدالله(ع) مورد اطمینان و آرامش خاطر افراد خیرخواه و انسان دوست است و بالعکس موجب وحشت و هراس مستکبران و زیاده‌خواهان جهان می‌شود. 

فکر می‌کنید چرا امریکا و کشورهای منطقه خصوصا آل‌سعود مخالف اتحاد ملت ایران و عراق هستند و این اتحاد را به نوعی برای خودشان تهدید می‌دانند؟
به این دلیل که اتحاد با ایران معنا دارد. اول انقلاب امام فرمودند ما انقلاب را صادر می‌کنیم برخی ساده‌لوح‌ها فکر کردند یعنی لشکرکشی می‌کنیم و کشور به کشور فتح می‌کنیم، در حالی که اگر دقت می‌کردند می‌دیدند که اما با زور انقلاب ایجاد نکردیم و استقرار و ادامه انقلاب هم با زور میسر نیست، با توجیه مردم و با بصیرت بخشیدن است، با بصیرت مردمی است و انقلاب ما برای توده‌های مردم است، ایران دموکراسی‌ترین کشور در دنیا از لحاظ عدد انتخابات و مشارکت مردمی است و صادر کردن انقلاب ایران هم از همین قبیل کارها خواهد بود. کارهای ما هم کار تبلیغاتی بصیرت‌بخشی است و همین راهپیمایی هم از جمله کارهای بصیرت‌بخشی است و دقیقا دشمن از این نگران است که آنچه الان دارد پخش می‌شود دیدگاه انقلابی است که توانست دست امریکا را قطع کند و یک نظام مستقل را ایجاد کند و از توسعه آن می‌ترسد.
در همان زمان انقلاب مردمی ایران نیز در دنیا نظام مستقل امری محال به نظر می‌آمد آن زمان کشورها برای بقا مجبور بودند یا مستعمره امریکا باشند و یا شوروی و به ابرقدرت‌ها چشم بدوزند اما انقلاب ایران رویه جدیدی را در جهان ایجاد کرد و نظامی را ایجاد کرد که نه شرقی و نه غربی بود. این رویه در ادامه استقرار یافت و عملی شد تا به الگویی برای جهانیان تبدیل شد، طبیعی است که مستکبران و زیاده‌خواهان از توسعه این دیدگاه نگران شدند. بر همین اساس از اتحادی که موجب اشاعه فکر انقلابی می‌شود می‌ترسند.
در عین حال در فرمایشات امام (ره) است که ایشان گفتند راه قدس از کربلا می‌گذرد، امروز دشمنان می‌ترسند که این راهپیمایی به قدس برسد. الان روح انقلابی در ملت عراق روز به روز بیشتر می‌شود و آنها بیدارتر می‌شود این زمینه را آماده می‌کند که ما در کنار مرزهای سوریه باشیم، که بحمدالله ملت سوریه هم که با تکفیری‌ها و وهابی‌ها و تروریست‌ها در حال جنگ هستند و دلشان با ما است؛ بنا براین اگر این کشورها با هم یکی شوند به مرزهای فلسطین اشغالی می‌رسیم و انشاالله راه قدس باز می‌شود. با این تفاسیر ریشه کن کردن اسرائیل به عنوان غده سرطانی خیلی آسان می‌شود و برای همین از اتحاد ما می‌ترسند.
لذا دنیای استکبار به شدت از اتحاد ملت ایران و عراق نگران و ناراحت هستند و هزینه‌های فراوانی کردند که عراق را به نفع خودشان اداره کنند، آنها صدام را که دیگر برایشان کارایی نداشت هم برداشتند که سیاست‌های امریکا در ساختاری جدید در عراق پیاده شود که خوشبختانه سیاست‌های امریکا پیاده نشده و عامه ملت عراق با ایران است و حضور ایران در داخل عراق هم حضوری مردمی و بسیار گسترده است. البته اکنون حضور مستشاری هم مطرح است، عراق از فرماندهان نظامی ما راهنمایی می‌گیرد، همچنین افراد را آموزش می‌دهند، ما هم می‌گوییم اتحاد دو ملت و مسلمانان جهان هیچ خطری برای مستضعفان مردمی نیست، توسعه انقلاب هم هیچ خطری برای مستضعفان جهانی ندارد و خطری برای زیاده‌خواهان و آنهایی که حیات و زندگی‌شان را براساس استکبار و و غارت دیگران بنا نهادند، دارد. 

به حضور فرماندهان ایران در عراق اشاره کردید، این حضور در آزادسازی موصل که عراق به شدت امروز پیگیری می‌کند، چطور است؟
انقلاب ما از اول انقلاب اسلامی بود و با توجه به اینکه اسلام هم مرز نمی‌شناسد؛ پیامبر اسلام هم رحمت‌للعالمین است و جمهوری اسلامی هم از ابتدا گفته حامی مستضعفان است، هر جایی که ظلم شود و تعدی بشود و آن کشور از ما امداد بطلبند در حد توانمان کمک خواهیم کرد. ملت عراق ملت همسایه ایران و برادران و خواهران ما هستند و وظیفه‌مان است که در کنارشان بایستیم، ما هر کاری که بتوانیم چه در جهت آموزش چه در جهت انتقال تجربیات و چه در جهت کارهای میدانی انجام می‌دهیم و ملت عراق هم از ما بسیار قدردانی می‌کنند، در حالی که رزمندگان عراق ارتش و نیروهای مردمی از جمله گروه حشدالشعبی و فرماندهان عراقی هم زحمات بسیار زیادی برای حفظ عراق یکپارچه می‌کشند و توانمندند. ما هم در کنار این توانایی توانستیم آموزش‌هایی بدهیم و البته آنها هم درس‌ها را خوب یاد گرفتند و خوب عمل می‌کنند. حضور ایران در عراق حضور روشنی است و در عین حال پیروزی‌ها فقط مرهون حضور ایران نیست. پیروزی‌ها مرهون لبیک گفتن ملت عراق به ندای مرجعیت و همراه شدن و حضور پرشور و انقلابی و جدی ملت عراق و ستیز با زیاده‌خواهان است. 

منطقه موصل از چه لحاظ دارای اهمیت است و پیروزی در این منطقه چه تبعاتی برای ملت عراق و ترس تروریست‌ها خواهد داشت؟
اهمیت موصل از جهات مختلف است اولا این منطقه از نظر سرزمینی یکی از نقاط مهم عراق است و ثانیا موصل منطقه‌ای است بین عرب‌نشین و کردنشین که دشمن از دیرزمان آنجا را هدف فتنه قرار داده تا از آنجا فتنه را شروع کرده و در تقسیم و تجزیه عراق گام‌های مضری بردارد برای همین همیشه آتش فتنه را زنده نگه داشته است و تحت عنوان دولت کُرد، دولت عرب، دولت سنی و شیعه و این مسائل، بر آتش تفرقه افزوده است. بر همین اساس امریکا از پیروزی ملت در موصل به شدت نگران است و کشورهای همسایه مانند ترکیه و آل‌سعود نیز نگران هستند، آنها می‌خواستند بهره‌ای را اقلا با تجزیه عراق بگیرند اما با حرکتی که توده‌های عراق آغاز کردند و ملت عراق مشارکت کردند ناتوان خواهند شد. انشاالله پس از فتح موصل با رفتن تکفیری‌ها افراد فرصت‌طلب نتوانند از این فتنه برای تجزیه عراق بهره‌برداری کنند و عراق واحد تشکیل شود تا ملت عراق اعم از کُرد، فارس، عرب، شیعه، سنی و ایزدی و تمام افراد با هم تشکیل حکومتی واحد دهند، همه ملت عراق هستند و همه دلسوز و امیدواریم نتایج بسیار خوبی این آزادسازی درپی داشته باشد. 

اما نظر مردم عراق با توجه به نزدیکی شما به آنها نسبت به فرماندهان ایرانی چیست، البته در شبکه‌های مجازی می‌بینیم که آنها نسبت به افرادی چون سردار سلیمانی خوش‌بین هستند و حتی عکس وی را بر روی پیراهنشان هک می‌کنند، اما توده مردم هم همین رویه را دارند؟
علی‌رغم اینکه دشمن سال‌ها زحمت کشیده تا بین مردم عراق و ایران فاصله بیفتد و هم تعصبات عرب و عجم و هم بحث سنی و شیعه را مطرح می‌کنند و حتی برای همین موضوع جنگ هشت ساله را برپا کردند تا ملت ایران و عراق به هم نزدیک نشوند اما این هدف محقق نشده است و ملت عراق، ایرانی‌ها را دوست خود می‌دانند.
این نزدیک شدن به معنی باز شدن راه قدس است دشمن نیز از همین می‌ترسد، الان شاهدیم از نزدیک که ملت عراق با ملت ایران خیلی خوب هستند و اظهار علاقه و عشق می‌کنند. من به عنوان خادم کوچک هر کجای عراق می‌روم مورد استقبال خوبی قرار می‌گیرم، این ملت البته نسبت به محضر فرماندهان ایرانی هم خیلی اظهار محبت دارند و در دانشگاه‌ها و توده مردم و روحانیون و از مذاهب مختلف شیعه و سنی و حتی ایزدی‌ها به کمک ایرانی‌ها برای تشکیل عراق یکپاره افتخار می‌کنند.
آنچه من توصیه دارم به ملت عزیز ایران و عراق اینکه ما یک ملت هستیم و هیچگونه برتری بر دیگری نداریم و برادر هم هستیم، باید در کنار هم باشیم و بدانیم که خدا در کنار ماست، البته همیشه ملت عراق قدردان خدمات جمهوری اسلامی هست و البته قدردان سردار سلیمانی کمااینکه ملت ایران هم وظیفه خود می‌دانند در حد توانشان در کنار ملت عراق باشند و انشاالله این ملت مظلوم را کمک کنند. 

اما ارادت عراقی‌ها به مقام معظم رهبری هم آنطور که شنیدیم زبانزد است؟
البته همین طور است، این علاقه مخصوصا در نسل جوان بسیار زیاد است. آنها نسبت به مقام معظم رهبری اظهار علاقه می‌کنند و آنچه جالب است اینکه می‌دانند که رهبر معظم انقلاب پیوسته احترام بسیار برای سایر مراجع قائل هستند.
سایر مراجع هم نسبت به رهبرمعظم انقلاب ابراز محبت می‌کنند، آیت‌الله سیستانی، آیت‌الله حکیم و بزرگان عراق نسبت به ایشان ابراز علاقه دارند و ایشان هم تاکید دارند که باید جایگاه مراجع عظام در داخل عراق محفوظ بماند و مردم عراق تابع آنها باشند. بر همین اساس آیت‌الله سیستانی فتوایی در راستای تشکیل بسیج مردمی داشتند که یکی از آنها گروه حشدالشعبی است، این بسیج عمومی واقعا اثر بزرگی در عراق داشت که حتی ملت عراق برای سالگرد این فتوا جشن گرفتند. بنابراین علاقه به رهبری در بین عامه و در بین مراجع وجود دارد. 

به مرجعیت عراق اشاره کردید درباره نقش مرجعیت در اتحاد جهان اسلام و بیرون راندن تروریست‌ها بفرمایید؟
الان مرجعیت اکثر مردم عراق را آیت‌الله سیستانی برعهده دارند، بقیه حضرات هم در کنار ایشان هستند و مقلدانی دارند مانندآیت‌الله حکیم، اما آیت‌الله سیستانی بیش از همه مقلد دارند و نفوذ بیشتری دارند. در شرایطی که دشمن در حال رخنه به نیروهای مردمی بود و می‌خواست ایجاد تشتت و فتنه کند عامه مردم گوش به فرمان مرجعیت داخل عراق بودند و این فتواها که در بزنگاه‌ها صادر شد موجبات نابود کردن فتنه دشمن را ایجاد کرد، حتی دستگاه دولتی و نیمه‌دولتی هم گوش به فرمان مرجعیت در عراق هستند و به این صحبت‌ها عمل می‌کنند که اگر این نبود خطرات زیادی عراق را تهدید می‌کرد. 

توصیه شما به عنوان نماینده ولی فقیه به مردم کشورمان که همین روزها در اجتماع راهپیمایان به عراق سفر می‌کنند، برای تحکیم وحدت ملت دو کشور چیست؟
من اول می‌گویم که قبل از اینکه مردم از ایران حرکت کنند هدفشان را مشخص کنند، اول باید بدانند برای چه چیزی می‌خواهند بروند و چرا جمعی حرکت می‌کنند؟!
بدانند که هدف اصلی این راهپیمایی اولا ایجاد وحدت و محبت و ایجاد الفت است مخصوصا بین دو ملت ایران و عراق، بنابراین از هرگونه کلام و موضعی که موجب رنجش طرف دیگر بشود اجتناب کنند و به هیچ‌وجه به رخ کشیدن و افتخار کردن بی‌جا را انجام ندهند، می‌دانیم هر آنچه داریم همه لطف خداست و همه با هم هستیم توجه داشته باشند بذل و بخشش و سخاوت را ببینند و قدردانی کنند. بدانند ملت عراق هم همین دیدگاه را نسبت به ایرانی‌ها دارند و اگر احیانا افراد معدود کوتاه‌نظری حرف ناشایست گفتند، خدای ناکرده در مقابل آنها در صدد مقابله به مثل نباشند.
راهپیمایی اربعین مسیری برای ایجاد محبت و وحدت و الفت است و در حقیقت این راهپیمایی باید به تعبیر قرآن که اشداء علی الکفار و رحما بینهم باشد. یعنی مقاوم و خشن بودن در برابردشمنان اسلام و انسانیت و رحمت و خیرخواهی داشتن مقابل دوستان و پیروان ادیان آسمانی و افرادی که قصد خیر دارند و با این نیت و صعه‌صدر بیاند در راهپیمایی شرکت کند. 

به عنوان سوال آخر نظرتان برای برگزیده شدن میشل عون به عنوان رئیس‌جمهور لبنان چیست؟
در نظام داخلی لبنان رئیس‌جمهور باید مسیحی باشد جناب میشل عون هم از قبل رئیس‌جمهور بودند و سابقه خوبی دارد، وی آدمی با سعه‌صدر است و در موضع‌گیری‌های سیاسی معتدل عمل می‌کند و در بین کسانی که می‌توانستند کاندیدای ریاست جمهوری باشند میشل عون آدمی است که هم می‌تواند مسیحیان را داشته باشد هم شیعیان و هم سنی‌ها و انتخاب خوبی باشد و آقای سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان هم از او پشتیبانی می‌کرد به خاطر همان خدمات بود.
عامه مردم لبنان هم به این نتیجه رسیدند چه سنی و چه مسیحی آنهایی که خط و خط بازی ندارند و وابسته به افراد خارجی نیستند به کمک مردم می‌آیند و می‌دانند که حزب‌الله است که عزت لبنان و اقتدار لبنان شده است. حزب‌الله اسلحه خودش را به سوی اسرائیل قرار داده و حزب‌الله در لبنان نه علیه مسیحی و نه علیه دروزی‌ها و نه علیه گروه‌های مختلف افراد را بسیج نکرده و همیشه دست دوستی به همه داده و خواهان وحدت ملت لبنان است. به نظر می‌‌آید آقای عون انتخاب خوبی بوده و تا به حال هم مواضع معتدل همه‌جانبه داشته این یعنی پیروزی نظام مردمی و نظامی که جامع‌نگر باشد و همه اقشار را تحت مدیریت و لطف قرار بدهد.

گفت‌گو: قاسم غفوری - مائده شیرپور


کد مطلب: 97452

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/interview/97452/ایران-خواهان-عراقی-یکپارچه

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir