?>?> سیاست روز - قیام مردم بحرین در انتظار آل خلیفه - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کارشناسان رویکرد ایران را در واکنش به عادی سازی روابط بحرین با رژیم صهیونیستی بررسی کردند

قیام مردم بحرین در انتظار آل خلیفه

22 شهريور 1399 ساعت 22:20


اعلام برقراری روابط دیپلماتیک خفت بار بحرین و رژیم صهیونیستی در حالی صورت گرفت که کارشناسان مسائل منطقه در گفت‌وگو با سیاست روز معتقد هستند ، این مسئله به صف آرایی مردم بحرین در برابر این اقدام خود فروخته حاکم آل خلیفه منجر خواهد شد و جمهوری اسلامی ایران این حق را برای خود محفوظ می‌دارد تا در برابر رژیم‌های مرتجع عرب که پای رژیم اسراییل را به خلیج فارس باز کرده‌اند تدابیر لازم را اتخاذ کند.
تقریبا یک ماه پس از اعلام توافق رسمی امارات متحده عربی با رژیم صهیونیستی مبنی بر عادی سازی مناسبات روابط کامل دیپلماتیک دو رژیم، به میزبانی رئیس جمهور آمریکا، بحرین نیز در این سناریو نقش آفرینی کرد و دیروز عادی سازی روابط خود با رژیم غاصب کودک کش را اعلام رسمی کرد.

حاکمان بحرین، شریک جنایات صهیونیست‌ها
در واکنش به این اقدام، وزارت امور خارجه کشورمان اعلام برقراری روابط دیپلماتیک بین منامه و تل‌آویو را اقدامی ننگین و خفت بار از سوی بحرین خواند و آن را شدیداً محکوم و اعلام کرد: حاکمان بحرین از این پس شریک جنایات این رژیم خواهند بود.
در این بیانیه آمده است: بدون تردید مردم مظلوم و حق طلب فلسطین و مسلمانان آزاده جهان هرگز عادی سازی روابط با رژیم غاصب و یاغی اسرائیل را نخواهند پذیرفت و این اقدام ننگین در حافظه تاریخی ملت مظلوم و ستمدیده فلسطین و ملت‌های آزاده جهان تا ابد باقی خواهد ماند.
این بیانیه می‌افزاید: دولت بحرین در خطایی بنیادین به جای کسب مشروعیت از مردم خود متأسفانه با پشت کردن به آنان و با اقدامی خفت بار به دامن رژیم اشغالگر قدس پناه آورده و آرمان فلسطین شریف را قربانی انتخابات داخلی آمریکا کرده است.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این بیانیه آورده است: حاکمان بحرین از این پس شریک جنایات رژیم صهیونیستی به عنوان منبع تهدید دائمی امنیت در منطقه و جهان اسلام و ریشه دهه‌ها خشونت، کشتار، جنگ، ترور و خونریزی در فلسطین مظلوم و منطقه خواهند بود. این بیانیه می‌افزاید: قطعا نتیجه این اقدام دولت بحرین تنها خشم فزاینده و نفرت ماندگار مردم مظلوم فلسطین، مسلمانان و ملل آزاده جهان خواهد بود.
در بند پایانی این بیانیه ضمن هشدار به هرگونه ایجاد ناامنی رژیم صهیونیستی در منطقه خلیج‌فارس، مسئولیت تمامی عواقب هرگونه اقدامی در این ارتباط متوجه دولت بحرین و دیگر دولت‌های همراه شده است.
همچنین، جنبش‌های مقاومت فلسطین از جمله جهاد اسلامی و حماس این توافق را محکوم کرده و آن را در راستای اجرای طرح صلح ادعایی آمریکا موسوم به معامله قرن آمریکا خواندند.
وزارت خارجه ترکیه نیز به اقدام بحرین در عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد و آن را محکوم کرد.
ناظران سیاسی بر این باورند، روابط بحرین با رژیم صهیونیستی مانند امارات در شرایطی علنی شد که از چند دهه پیش مناسبات مخفیانه میان دو طرف وجود داشت، حالا حاکمیت بحرین با داشتن بیشترین نارضایتی‌های اجتماعی و سیاسی باید برای بقای خویش دست نیاز به سوی عوامل خارجی دراز کند.
پیشینه عادی سازی روابط کشورهای مرتجع عربی با رژیم صهیونیستی به سال ۱۹۷۸ با مذاکرات انور سادات رئیس جمهور وقت مصر با رژیم صهیونیستی و امضای معاهده صلح در سپتامبرهمان سال در کمپ دیوید برمی‌گرد؛ در ادامه روند عادی سازی، امضای معاهده صلح با اردن نیز در اکتبر سال ۱۹۹۴ صورت گرفت؛ با افتتاح دفتر بازرگانی رژیم صهیونیستی در قطر و سیل صادرات کالاهای صهیونیستی به کشورهای عربی و همچنین سفرهای متقابل پنهانی مقامات و هیات‌های کشورهای عربی به سرزمین‌های اشغالی و هیات‌ها و مقامات رژیم صهیونیستی به کشورهای عربی، شاهد ریخته شدن قبح روابط با رژیم صهیونیستی بودیم.
البته از نگاه ناظران سیاسی علنی کردن عادی سازی روابط بحرین و حتی امارات در این مقطع کنونی بیشتر از آنکه به اختیار این دو رژیم مرتجع باشد، بطور حتم تحت فشارهای سنگین آمریکا به توافق برای عادی سازی روابط با اسراییل باز می‌گردد.
رییس جمهور آمریکا که با یک بحران ساختاری در جامعه خود روبرو شده است و این بحران ممکن است در آینده به شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری منجر شود؛ در گذر فشار به امارات و بحرین این دو کشور کوچک برای عادی سازی روابط آنها با رژیم غاصب صهیونیستی ضمن لاپوشانی همه شکست‌های اخیرش از جمله معامله قرن می‌خواهد بهره برداری سیاسی خویش را تا سپتامبر و انتخابات پیش روی آمریکا داشته باشد.
قطعاً و یقیناً مردم بحرین نسبت به این اقدام رژیم آل خلیفه سکوت نخواهند کرد و صف آرایی مقتدرانه‌ای در برابر رژیم نامشروع بحرین صورت خواهد گرفت، البته این موضوع در برابر امارات نیز مستثنی نخواهد بود، صف آرایی همه آزادی خواهان جهان را علیه این مرتجعان و خود فروختگان و در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و آرمان‌های آنان به زودی شاهد خواهیم بود.
ناظران سیاسی این را هم یادآور شدند؛ به دلیل حضور نامشروع رژیم صهیونیستی در ساحل جنوبی خلیج فارس و احتمال تشدید ناامنی‌ها در این آبراه حیاتی، از این رو ایران، این حق را برای خود محفوظ می‌دارد که در برابر رژیم‌های مرتجع عرب که پای رژیم اسراییل را به خلیج فارس باز کرده‌اند تدابیر لازم را اتخاذ کند.

صف آرایی مردم بحرین
در برابر حاکمان آل خلیفه
حسن هانی زاده کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت‌وگو با سیاست روز در ارزیابی خود از آینده بحرین در توافق حاکمان این کشور با رژیم غاصب صهیونیستی گفت: بحرین به عنوان کوچکترین کشور عضو سازمان شورای همکاری خلیج فارس با برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی و عادی سازی روابط با این رژیم کودک کش مرتکب اشتباه استراتژیک شده است.
وی افزود: این کشور نزدیک به ۱۰سال است که با یک بحران داخلی دست و پنجه نرم می‌کند و اکثریت مردم با حاکمیت آل خلیفه در تقابل هستند؛ رژیم حاکم در بحرین بیش از ۵هزار نفر از نخبگان سیاسی و فرهنگی را به شهادت رسانده است، بیش از ۶هزار نفررا سلب تابعیت کرده است و با یک ساختار حاکمیتی متزلزل مواجه شده است و جامعه جهانی در برابر جنایات رژیم آل خلیفه سکوت اختیار کرده است.
هانی زاده بیان داشت: رییس جمهور آمریکا نیز با یک بحران ساختاری در جامعه این کشور مواجه شده است و این ساختار ممکن است در آینده به شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری منجر شود، چرا که او همه برگ‌های برنده انتخاباتش را از دست داده است و در گذر فشار به امارات و بحرین این دو کشور کوچک را به عادی سازی روابط با رژیم غاصب صهیونیستی مجبور کرده است. کارشناس مسائل سیاست خارجی با تاکید بر اینکه برقراری عادی سازی روابط امارات و بحرین با رژیم غاصب کودک کش خشم ملت‌های این دو کشور را برانگیخته است، اظهار داشت: به ویژه اینکه بیش از ۸۰ درصد از مردم بحرین به دلیل تقابل با رژیم آل خلیفه هم اکنون از عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی به شدت خشمگین شدند. به باور هانی زاده؛ به نظر می‌رسد مردم بحرین در آینده نزدیک به شدت در برابر سیاست عادی سازی رابطه با اسراییل در برابر رژیم آل خلیفه صف آرایی خواهند کرد و این رابطه نخواهد توانست رژیم بحرین را از این بحران نفس گیر خارج کند.
وی در ادامه تصریح کرد: حضور نامشروع رژیم صهیونیستی در آن سوی ساحل خلیج فارس به انسجام محور مقاومت منجر می‌شود و نمونه آن تشکیل نشست اخیر رهبران فلسطینی در بیروت بود که در این نشست سازوکارهای تقابل با رژیم‌های سازش کار عرب را مورد بحث قرار دادند. هانی زاده معتقد است؛ بنابراین عادی سازی رابطه امارات و بحرن با اسراییل به شکل گیری جبهه گسترده مردمی در سطح منطقه منجر خواهد شد و این جبهه ساختار سیاسی رژیم‌های امارات و بحرین را تحت تأثیر شدید قرار خواهد داد.
کارشناس مسائل سیاست خارجی در خصوص نقش ایران در این سلسله عادی سازی‌های رژیم‌های عربی منطقه با اسراییل چگونه باید باشد، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه حضور نامشروع رژیم صهیونیستی در ساحل جنوبی خلیج فارس به تشدید ناامنی‌ها در این آبراه حیاتی منجر خواهد شد، لذا جمهوری اسلامی ایران این حق را برای خود محفوظ می‌دارد که در برابر رژیم‌های مرتجع عرب که پای رژیم اسراییل را به خلیج فارس باز کرده‌اند تدابیر لازم را اتخاذ کنند.

می‌خواهند ایران را به عنوان دشمن نظام بین الملل معرفی کنند
مهدی مطهرنیا کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت‌وگو با سیاست روز پیرامون عادی سازی روابط بحرین با رژیم غاصب صهیونیستی و چگونگی نقش تهران در قبال این اقدام کشورهای مرتجع عرب گفت: اهداف این عادی سازی‌ها محدود کردن جمهوری اسلامی ایران در منطقه است و در ادامه سناریوی این عادی سازی‌ها عربستان، سودان، عمان، مصر و حتی سازمان همکاری‌های اسلامی و اتحادیه عرب نیز از آن استقبال کردند.
وی افزود: در حالی وزیر دفاع انگلیس نیز از رویکرد واسطه گری آمریکا در عادی سازی روابط کشورهای منطقه با رژیم غاصب صهیونیستی استقبال کرده است، که زمینه سازی آن در سال ۲۰۱۵برای محدود کردن نقش تهران در معادلات منطقه کلید خورد و این پازل در حال تکمیل شدن است تا ایران را به عنوان دشمن نظام بین الملل برای وارد آوردن فشار بیشتر به تهران معرفی کنند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران باید از جهت گیری مقاومت و به تبع مقاومت در برابر این فرآیند صلح با دو رویکرد می‌تواند وارد عمل شود.
مطهرنیا خاطرنشان کرد: رویکرد اول آنچه باید در این مسیر با سکوت و دادن بیانیه‌های متعدد در قبال این اقدام خودفروخته کشورهای عربی برخورد کند و در تلاقی هیبت زمینه عقب نشینی آمریکا را به نمایش بگذارد.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: جمهوری اسلامی ایران همچنین می‌تواند با برخود تهاجمی به این عادی سازی‌ها وواکنش نشان دهد که هر کدام از دو اقدام برای تهران هزینه ساز است. 

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان


کد مطلب: 115309

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/115309/قیام-مردم-بحرین-انتظار-آل-خلیفه

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir