کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

عفو بین‌الملل درباره وضعیت بحرانی مسلمانان راخین هشدار داد

اقدام خطرناک میانمار علیه روهینگیایی‌ها

16 شهريور 1396 ساعت 2:41


در ادامه تشدید وضعیت بحرانی مسلمانان میانمار، مقاماتی از دولت بنگلادش از اقدام ارتش میانمار در مین‌گذاری مرز این کشور با بنگلادش خبر دادند.
دو تن از مسئولان بنگلادشی که نخواستند نامشان فاش شود اعلام کردند که میانمار اقدام به مین گذاری در مرزهای خود با بنگلادش کرده است. به گفته آنها، بنگلادش به طور رسمی به موضوع مین‌گذاری در منطقه بسیار نزدیک مرزهای خود اعتراض خواهد کرد.
درپی حملات ۲۵ اوت (سوم شهریور) ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا، دست‌کم ۴۰۰ نفر کشته شدند و نزدیک به ۱۲۵ هزار روهینگیایی نیز به بنگلادش گریختند و این موضوع بحران انسانی را درپی داشته است. روهینگیایی‌ها اقلیتی مسلمان در کشور عمدتا بودایی میانمار هستند که میانمار آنها را بنگلادشی و دولت بنگلادش آنها را میانماری می‌دانند. کشتار مسلمانان روهینگیایی در میانمار در روزهای اخیر شدت گرفته و این دومین‌بار در سال‌جاری میلادی است که خشونت‌ها علیه مسلمانان، موج عظیمی از آوارگان را به وجود می‌آورد.
براساس گزارش کمیساریای پناهندگان سازمان ملل، در روزهای اخیر ده‌ها هزار نفر از مسلمانان اقلیت روهینگیایی برای فرار از خشونت‌ها، با قایق و پای پیاده از مرز میانمار عبور کرده و وارد بنگلادش شده‌اند. دولت میانمار اعلام کرده که بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ خانه در شمال غرب این کشور و در استان راخین در یک هفته تنش در این استان، در آتش سوخته است.
سازمان عفو بین‌الملل با صدور بیانیه‌ای درخصوص اقدامات خصمانه علیه اقلیت مسلمانان روهینگیا در میانمار، تأکید کرد: دولت میانمار جان اقلیت مسلمان روهینگیا را با خطر مواجه کرده است. عفو بین‌الملل همچنین اعلام کرد: دولت میانمار از امدادرسانی مراکز امداد بین‌المللی به مسلمانان روهینگیا ممانعت به عمل می‌آورد.
عفو بین‌الملل با بیان اینکه ارتش میانمار به دلیل گرایش‌های دینی اقلیت مسلمان روهینگیا علیه این اقلیت مرتکب اقدامات خشونت‌آمیز شدیدی می‌شود، خواستار فراهم شدن زمینه برای امدادرسانی به مسلمانان میانمار شد. گفتنی است، بودایی‌های میانمار مدت‌هاست که اقلیت مسلمان روهینگیا در این کشور را تحت شدیدترین اقدامات سرکوبگرانه خود قرار داده‌اند. دولت و ارتش میانمار نیز بودایی‌ها را در ارتکاب جنایت‌های جنگی علیه مسلمانان همراهی می‌کنند. طبق تصاویری که در رسانه‌های ارتباط جمعی منتشر شده است، بودایی‌ها مسلمانان روهینگیا را زنده زنده می‌سوزانند و یا سر می‌برند و پوست بدن آنها را می‌کنند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه با درخواست از مقامات میانمار برای پایان دادن به خشونت علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین این کشور، درمورد خطر پاکسازی قومی و بی‌ثباتی منطقه‌ای ناشی از این خشونت‌ها هشدار داد. وی گفت نامه‌ای برای شورای امنیت سازمان ملل متحد نوشته که در آن ابراز نگرانی شده خشونت‌ها علیه مسلمانان در میانمار می‌تواند تبدیل به فاجعه‌ای انسانی شود و پیامدهایی برای صلح و امنیت در منطقه و کشیدن شدن خشونت‌ها به فراتر از مرزهای میانمار درپی داشته باشد. گوترش تاکید کرد ضروری است به مسلمانان میانمار در استان راخین تابعیت یا وضع قانونی داده شود تا بتوانند زندگی عادی داشته باشند. حدود ۱۲۵۰۰ نفر از مسلمانان روهینگیا از زمان آغاز خشونت‌ها علیه آنها یعنی از ۲۵ اوت تاکنون، از استان راخین در شمال غرب میانمار به بنگلادش فرار کرده اند. این خشونت‌ها تاکنون ۴۰۰ کشته داشته است.
متیو رایکرافت سفیر انگلیس در سازمان ملل گفت: اگر وخامت اوضاع در میانمار ادامه پیدا کند، یکی از اقداماتی که ما می‌توانیم انجام دهیم این است که نشست‌های بیشتری برگزار و اوضاع در آنجا را شفاف‌سازی کنیم. وزیر اسبق امورخارجه پاکستان از بنگلادش خواست براساس آموزه‌های دینی و انسانی، مرزهای خود را به روی پناهندگان مسلمان میانمار باز و به آنان پناه دهد. دولت ترکیه بعد از توافق با دولت میانمار قصد دارد هزار تُن کمک برای مردم مسلمان روهینگیا که تحت ظلم و محاصره هستند، ارسال کند.
به نوشته خبرگزاری آناتولی سخنگوی رئیس‌جمهور ترکیه اعلام کرد بعد از گفت‌وگوی تلفنی میان رجب طیب اردوغان با رهبر میانمار، اجازه ارسال این کمک‌ها برای مسلمانان راخین داده شد.
رهبر میانمار و برنده صلح نوبل پس از افزایش فشارها، سکوتش را درباره قتل‌عام روهینگیا شکست و گفت که اخبار منتشر شده درباره آنها جعلی هستند، اخباری که بیشتر آنها از سوی سازمان ملل مورد تایید قرار گرفته است.
آنگ سان سوچی رهبر دوفاکتوی میانمار در ادعایی از انتشار اخبار نادرست درباره بحران اقلیت مسلمان روهینگیا در این کشور انتقاد کرد. سوچی در گفت‌وگوی تلفنی با رجب طیب اردوغان مدعی شد، حکومت میانمار از همه مردم این کشور و تمام ساکنان استان راخین حفاظت می‌کند.
آنگ سان سوچی گفت انتشار چنین اخباری درباره روهینگیا و چنین اطلاعات غلطی منجر به تمایلات ترویستی خواهد شد. سوچی درحالی انتشار این اخبار را جعلی می‌خواند که سازمان ملل اخیرا طی گزارشی از کشتار مسلمانان و سوزانده شدن صدها خانه روهینگیا به دست نیروهای امنیتی میانمار خبر داد.
وزیر امور خارجه پاکستان گفت: اگر میانمار اجازه فرود هواپیما بدهد به دنبال ارسال کمک برای مسلمانان این کشور هستیم. «خواجه محمد آصف» گفت: اگر میانمار اجازه فرود هواپیما بدهد به دنبال ارسال کمک برای مسلمانان این کشور هستیم. وی افزود: پاکستان در گذشته نیز برای مسلمانان میانمار کمک ارسال کرده و در آینده هم این روند ادامه پیدا می‌کند.
از سوی دیگر نخست‌وزیر هند و رهبر میانمار پس از سخنرانی در حضور خبرنگاران در ایالت «راخین» بیانیه‌ای مشترک صادر کردند. «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند که در سفری ۳ روزه وارد میانمار شده است، با «آنگ سان سوچی» رهبر این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.
نخست‌وزیر عراق و رئیس ائتلاف ملی فراگیرترین مجموعه سیاسی که دولت و بزرگترین فراکسیون در پارلمان عراق را در اختیار دارد، در دو بیانیه جداگانه، کشتار اقلیت مسلمان روهینگیا در استان "راخین" در میانمار را نسل‌کشی دانسته و محکوم کردند.


کد مطلب: 100829

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/100829/اقدام-خطرناک-میانمار-علیه-روهینگیایی-ها

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir