?>?> سیاست روز - صیدهای ترکیه از آب گل‌آلود سوریه (۲) - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

صیدهای ترکیه از آب گل‌آلود سوریه (۲)

یکی دیگر از دستاوردهای انهدام جنگنده ترکیه‌ای برای مقامات این کشور می‌تواند پیام دلگرم‌کننده آن‌ها برای معارضان سوری و روحیه دادن به...

17 تير 1391 ساعت 21:47


۴- پیامی دلگرم‌کننده برای معارضان سوری
یکی دیگر از دستاوردهای انهدام جنگنده ترکیه‌ای برای مقامات این کشور می‌تواند پیام دلگرم‌کننده آن‌ها برای معارضان سوری و روحیه دادن به جنگجویان مسلح مخالف دولت بشار اسد باشد. چرا که با سقوط جنگنده ترکیه‌ای، معارضان سوری ضمن همدرد دانستن دولت ترکیه با خود در تلفات انسانی، به پایبندی این کشور در حمایت از مخالفان دولت دمشق، آن هم تا سرحد مداخله نظامی، ایمان می‌آورند و این موضوع می‌تواند علیرغم تحمل خسارات سنگین و فرسایشی شدن نبرد با ارتش سوریه، به بازسازی روحیه معارضان کمک شایانی کند. 
۵- تقویت قدرت نرم ترکیه
حقوق‌ بشر به مثابه مؤلفه‌ای تأثیرگذار بر نظامات بین‌الملل، از پایان جنگ سرد (۱۹۹۱) تاکنون، فضای جامعه بین‌المللی را ترسیم کرده است. در این میان تلاش دست‌اندرکاران سیاست خارجی ترکیه جهت تبیین حقوق‌ بشر به صورت ابزار مطلوب برای خود و تلاش برای تغییر جغرافیای منطقه در راستای هماهنگ کردن آن با ساختار سیاسی ترکیه، سبب شده تا مقوله حقوق بشر به عنوان ابزار سیاست خارجی این کشور مورد توجه قرار بگیرد.
از این رو تاکیدات گسترده ترکیه بر حقوق بشر و ضرورت تامین آن در سوریه که به گزارش وبسایت انجمن مدافعان حقوق بشر بر اساس درگیری میان شبه‌نظامیان مخالف دولت و ارتش سوریه تا کنون بیش از ۱۴ هزار کشته بر جای گذاشته است، سبب شده تا حوادث سوریه نقش حائز اهمیت در سیاستهای خارجی ترکیه پیدا کند.
لذا تفسیر ترکیه از نفوذ جنگنده خود به خاک سوریه و یا احتمال مداخله نظامی در آینده می‌تواند بر اساس تعبیر دفاع از حقوق بشر گنجانده شود تا از این رهگذر ضمن تحکیم پایه‌های قدرت نرم آنکار در منطقه و جهان، هزینه‌های مداخله نظامی برای این کشور به حداقل ممکن تنزل پیدا کند.
۶- تخمین توان دفاعی ارتش سوریه
نیروی هوایی سوریه بعد از جنگ لبنان نیز به تجهیز خود به وسیله تجهیزات نظامی شرقی ادامه داده است. اما پس از جنگ لبنان، اطلاعات کمی در مورد این نیرو منتشر شده و حتی در مورد تعداد بعضی از مدلها هم تردید وجود دارد. اما بعضی از اخبار که اعلام شده‌اند نشان می‌دهد نیروی هوایی این کشور تعدادیMIG-۲۹، Su-۲۴ خریداری کرده است.
همچنین گزارشاتی وجود دارد که از تمایل دمشق به خریدSu-۲۷ حکایت دارد. آخرین و شاید مهمترین خرید این نیرو نیز سفارش ۸ فروند رهگیرMig-۳۱ است.
از این رو انهدام جنگنده اف۴ ترکیه توسط پدافند هوایی سوریه بسیاری از مسائل در خصوص توان و قدرت دفاعی این کشور را به اثبات می‌رساند. موضوعی که پیش از این برای حامیان تهاجم خارجی به سوریه جای تردید بود.
نتیجه‌گیری:
با عنایت به دستاوردهای دولت ترکیه از سقوط جنگنده نظامی این کشور در آبهای سوریه می‌توان مدعی شد که دولت این کشور بهره‌برداری‌های مطلوب خود از این حادثه را کرده است. بر این اساس دولت ترکیه ضمن اعلام حمایت خود از معارضان سوری، پایبندی خود به دکترین سیاست خارجی ترکیه در قبال سوریه را به اثبات رسانده و از سوی دیگر به گونه‌ای نقض حریم هوایی سوریه را جلوه می‌دهد که با کمی اغماض بتوان از آن به عنوان خطای سیستم راهبری هواپیمای ترکیه‌ای (عمق هزار و ۳۰۰ متری خاک سوریه) یاد کرد. موضوعی که می‌توانست از سوی سوریه نادیده انگاشته شود اما رفتار مخاصمه‌جویانه این کشور منجر به انهدام جنگنده ترکیه شد.
با این تحلیل آنکه در افکار عمومی جامعه جهانی محکوم می‌شود نه ترکیه متجاوز بلکه، سوریه مدافع است. موضوعی که سیاه‌نمایی‌های رسانه‌ای در ۱۸ ماه گذشته نیز در شکل‌گیری آن چندان بی‌تاثیر نبوده است.


کد مطلب: 75132

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/article/75132/صیدهای-ترکیه-آب-گل-آلود-سوریه-۲

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir