کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

هتاكي و سقوط اخلاق سیاسی در آمريكا

فوکویاما در سپتامبر ۲۰۱۴ (شهریور ۹۳) کتابی به نام «نظم سیاسی و زوال سیاسی» با عنوان فرعی...

15 شهريور 1395 ساعت 22:24

مولف : اسد الله افشار


فوکویاما در سپتامبر ۲۰۱۴ (شهریور ۹۳) کتابی به نام «نظم سیاسی و زوال سیاسی» با عنوان فرعی «از انقلاب صنعتی تا جهانی سازی دموکراسی» منتشر کرد. او در کتابش چنین بحث می‌کند که سه مولفه سازنده نظم سیاسی در یک دموکراسی لیبرال، «دولت، حاکمیت قانون و پاسخگویی مسئولان» است. 
علیرغم سابقه زیاد نظام سیاسی ایالات متحده از نظر وی این دولت خوب کار نمی‌کند چرا که نهادهای دولتی ایالات متحده که قرار بوده است تا در خدمت اهداف عمومی باشند بر اثر نفوذ لابی‌ها به تسخیر منافع خصوصی قدرتمند درآمده‌اند و ناکارآمد و زوال زده شده‌اند، پس در یک کلام کلید فهم انتخابات پیش رو از بُعد تأثیر سیاست داخلی بر تصمیم‌گیری سیاسی مردم، حاصل قربانی کردن منافع و خیر عمومی در پی لابی‌ها و قدرت بخشی بی‌مورد به لابی‌ها می‌باشد.علاوه بر کتاب مذکور، فوکویاما در سیزدهم ماه ژوئن امسال مقاله‌ای در مجله "فارین افرز" با عنوان 'زوال سیاسی ایالات متحده یا نوسازی؟' در رابطه با زوال نظام سیاسی ایالات متحده نگاشته است. درآن جا فوکویاما از عامل زوال سیاسی گرفته تا 'وتو کراسی' و مقاومت مدنی در برابر بی‌عدالتی که منجر به شکل گیری نوع خاصی از طبقه اجتماعی در ایالات متحده شده را به بحث کشانده است. 
از نگاه او،'طبقه' و اختلاف طبقاتی اکنون در قلب و کانون انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا می‌باشد. این روزها همه نگاهها به انتخابات ریاست‌جمهوری درآمریکا دوخته شده است که در آبان ماه سال جاري انجام خواهد شد. نظام سیاسی حاکم در آمریکا تعریف دو حزب حاکم، جمهوریخواهان و دمکرات‌ها را دارد و در سیطره این دو حزب حاکم است. در این انتخابات نه تنها از برنامه‌ریزی داخلی و خارجی خبری نیست، بلکه بزرگترین شاخص آن «هتاکی» شده است که سقوط اخلاق سیاسی را نشان می‌دهد. «ترامپ» رقیب انتخاباتی خود هیلاری کلینتون را بصورت علنی در سخنرانی خود «زن شیطان»، «فاسد»، «قواد» برای شوهرش، «خائن» و فاجعه برای آمریکا معرفی میکند. هیلاری کلینتون نیز، ترامپ را میلیاردر بی‌شعور، خطرناک، نژادپرست و نامتعادل که آبروی آمریکا، برترین قدرت جهانی را بر باد میدهد و جنگ جدید ویرانگری را رقم خواهد زد، می‌خواند!
شاخص اصلی و عمده این دوره از ریاست‌جمهوری آمریکا، «هتاکی»، «پرخاشگری» و «اتهام‌زدن» بجای ارائه برنامه و دفاع از برنامه جدید است! بسیاری از تحلیلگران سیاسی نوشته‌اند، مبارزات انتخاباتی آمریکا، عمق شکاف‌های اجتماعی و سقوط اخلاق سیاسی را در این کشور نمایان کرده است و آینده خطرناکی را برای آمریکا و جهان نشان میدهد. بطوریکه بی‌اعتمادی مردم به نامزدهای انتخاباتی دوحزب و حاکمیت چنان شده است که براساس نظرسنجی اخیر، بیش از ۵۰ درصد مردم آمریکا به هر دو نامزد انتخاباتی بی‌اعتمادند و درصد شرکت مردم آمریکا در این انتخابات در سطح نازل خود، نسبت به گذشته قرار دارد.

نظام سیاسی آمریکا در حاکمیت دو حزب «جمهوریخواه» و «دموکرات»
نظام سیاسی آمریکا در حاکمیت دو حزب «جمهوریخواه» و «دموکرات» است که در سطوح مسئولیت‌های «ایالتی» و همچنین در اداره و مدیریت کلان کشور و کسب آرای دو نهاد اصلی در نظام فدرالی آمریکا، کنگره (مجلس سنا) و ریاست جمهوری (کاخ سفید) رقابت دارند. هر۴ سال انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انجام می‌پذیرد و سال انتخابات اوج رقابت‌های حزبی خوانده می‌شود که با تشکیل کنگره حزبی، برنامه‌های آنها ارائه و گذشته ۴‌سال مدیریت نقد می‌شود. برجسته‌ترین شاخص کنگره حزبی امسال«هتاکی» بود، تا آنجا که «ترامپ» رقیب خود کلینتون را زنی بی‌کفایت و دارای کارنامه و سابقه مدیریتی در حد «خیانت» معرفی کرد که باید «محاکمه» شود. اوباما نيز در سخنرانی خود برای حمایت از کلینتون، ترامپ را به سیاه‌نمایی درباره آمریکا متهم کرد که می‌خواهد از این طریق و با ایجاد وحشت عمومی در جامعه آمریکا، کسب رأی کند! اوباما گفت، آمریکایی که ترامپ معرفی کرد، من و مردم این کشور نمی‌شناسیم و سیاه‌نمایی در قالب هتاکی شاخصه شخصیت ترامپ است. نوبت که به هیلاری کلینتون رسید (نامزد رسمی حزب برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا)، «ترامپ» را بدون کمترین سابقه سیاسی و تجربه مدیریتی معرفی کرد که اگر انتخاب شود، برای آمریکا و جهان فاجعه‌آفرین خواهد بود!


کد مطلب: 96841

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/96841/هتاكي-سقوط-اخلاق-سیاسی-آمريكا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir