کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وضعیت فوق العاده در شبه قاره همچنان قربانی می گیرد

کشمیر در محاصره ارتش هند

27 مرداد 1398 ساعت 22:08


در حالی رسانه‌های هندی از محاصره بودن دره کشمیر توسط ۹۵۰ هزار نیروی ارتش خبر می‌دهند که نیروهای امنیتی و ارتش هند بعد از درگیر شدن با ساکنان ایالت کشمیر که به تغییر وضعیت قانونی این منطقه معترض بودند، چندین نفر از آنها را زخمی کردند.
پلیس هند به شهر «سرینگر» – مهمترین شهر در ایالت «جامو و کشمیر» در کشور هندوستان – یورش برده و حداقل شش نفر از مردم معترض به لغو وضعیت خودمختاری و اعمال محدودیت‌های شدید بر این منطقه را مجروح کردند. تعدادی از ساکنان این شهر می‌گویند علاوه بر اینکه نیروهای امنیتی هندی به آنها حمله کرده یا مورد دشنام قرار دادند، بلکه با یورش به خانه‌های آنها اموالشان را نیز تخریب کرده‌اند. بعد از اعمال محدودیت‌های گسترده توسط دولت هند بر کشمیر، بخشی از خطوط تلفن در سرینگر، بعد از یک قطعی ۱۲ ساعته، شامگاه شنبه مجددا وصل شدند اما هنوز خطوط اینترنت و تلفن همراه قطع هستند. همچنین مناطق وسیعی از این شهر در حالت حکومت نظامی به سر برده و بیش از ۵۰۰ نفر از سران و فعالان سیاسی یا اجتماعی این منطقه در بازداشت نیروهای امنیتی هند به سر می‌برند. این در حالی است که مقامات محلی ایالت جامو و کشمیر و همچنین مقامات دولت فدرال در دهلی‌نو از پاسخ دادن به سوال خبرنگاران درباره حملات نیروهای امنیتی به مردم کشمیر، بازداشت‌ها یا تخریب اموال آنها امتناع می‌ورزند. «آمیت شاه» وزیر کشور هند چند روز پیش در پارلمان این کشور، خبر لغو وضعیت خودمختاری ایالت جامو و کشمیر و پایان دادن به بند ۳۷۰ قانون اساسی هند را اعلام کرده بود. نخست وزیر هند نیز هفته قبل با ادعای اینکه تغییر وضعیت قانونی در کشمیر، این منطقه را از تروریسم و جدایی‌طلبی آزاد می‌کند؛ دستورالعمل لغو خودمختاری این منطقه را امضا کرد. به گزارش رسانه های هند، ۹۵۰ هزار نیروی نظامی، شبه نظامی و ویژه نیروی هوایی کشور در حال حراست از دره کشمیر هستند. طبق اعلام این رسانه ها، بیشتر نیروهای هندی در این دره مستقر هستند و طی ماه گذشته بیش از ۱۷۵ هزار نیروی دیگر در مرکز این منطقه مستقر شدند. مغازه ها تعطیل و مردم در چاردیواری خانه های شان حبس هستند. خیابان ها شاهد موج سربازانی است که به گوشه و کنار دره کشمیر سرک می کشند. شرایط به گونه ای است که از آن به عنوان آماده شدن برای جنگ یاد می شود.
حزب حاکم بهاریتا جاناتای هند تحت رهبری "نارندرا مودی"، نخست وزیر این کشور از مدت ها پیش این منطقه را بخش جدایی ناپذیر هند محسوب و مالکیت پاکستان را بر آن رد می کند. پس از تصمیم دولت هند تنش ها میان دهلی نو و اسلام آباد بر سر کشمیر تشدید شد و متعاقب آن پاکستان ضمن مخالفت با اقدام هند، روابط خود را با این کشور به حداقل رساند. تنش های دیپلماتیک پس از اخراج سفیر و ۱۳ دیپلمات هند از پاکستان در پی تشدید اختلافات میان دو کشور، موجب شد تا اسلام آباد به طور رسمی مبادلات تجاری و فرهنگی با دهلی نو را متوقف کند.
«عمران خان» نخست‌وزیر پاکستان روز پنجشنبه طی سخنرانی در جلسه ویژه‌ای با مجمع قانونگذاری کشمیر در شهر «مظفرآباد»، با هشدار درباره طرح هند برای «پاکسازی نژادی» مسلمانان از منطقه جامو و کشمیر، گفت دولت دهلی‌نو به دنبال مداخله نظامی در بخش پاکستانی کشمیر است. در این میان وزارت خارجه ترکیه با صدور بیانیه‌ای از سازمان ملل درخواست کرد نقش فعال‌تری در زمینه رفع تنش در جامو و کشمیر ایفا کند. وزارت خارجه ترکیه با صدور بیانیه‌ای از رایزنی‌ها و جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد در روز جمعه و در مورد تحولات اخیر در منطقه جامو و کشمیر استقبال کرد. وزارت خارجه ترکیه همچنین بر حل و فصل اختلاف موجود در این منطقه از طریق گفتوگو بین طرفین تاکید کرد. آنطور که روزنامه دیلی صاباح گزارش کرده ، دستگاه دیپلماسی ترکیه همچنین آرامش و اجتناب از اقدامات یک جانبه که باعث افزایش تنش می‌شوند را خواستار شد.


کد مطلب: 110413

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/110413/کشمیر-محاصره-ارتش-هند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir