کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آمریکا برای کارشکنی در بندهای قطعنامه 2231 درباره لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران تقلا می‌کند

سندی دیگر بر لزوم تقویت استقلال نظامی

26 بهمن 1398 ساعت 22:22


آپارتاید یا تروریسم انصار طلبی که آمریکایی‌ها به آن گرفتارند در حوزه نظامی نیز ابعاد گسترده‌ای دارد که نمود آن را در اقدامات آمریکا برای جلوگیری از تقویت توان دفاعی ایران می‌ـوان مشاهده کرد چنانکه طی روزهای اخیر بارها بر تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران تاکید کرده‌اند.
بر اساس توافق برجام در دوره‌ای ۵ ساله تحریم‌های تسلیحاتی ایران پایان می‌یابد و ایران حق خرید تسلیحات و البته ورود به بازار فروش تسلیحات را دارد. این مسئله از دو زاویه برای آمریکا یک تهدید است. از یک سو ایران می‌تواند بدون هیچ محدودیتی توان دفاعی خود را تقویت نماید و این یعنی تضعیف بیشتر جایگاه منطقه‌ای آمریکا و از سوی دیگر ظرفیت‌های بالای نظامی ایران موجب توجه بسیاری از کشورها برای خرید تسلیحاتی از ایران شده است و این یعنی از بین رفتن انحصار فروش‌های تسلیحاتی آمریکا. بر این اساس آمریکایی‌ها از هم اکنون برای مقابله با این روند دست به کار شده و با ادعاهای واهی به دنبال اقدام غیر قانونی دیگری به نام جلوگیری از اجرای بندهای برجام مبنی بر لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران در مهر ماه سال آینده است. در همین چارچوب نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه ای اعلام کرد که واشنگتن نیروی خود را به کار می گیرد تا از لغو تحریم تسلیحاتی ایران جلوگیری کند.
«برایان هوک» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در مصاحبه با ایندیپندنت در خصوص امکان لغو تحریم تسلیحاتی ایران، احتمال دیدار مقامات ایرانی و امریکایی در حاشیه اجلاس امنیتی مونیخ، پیامدهای ترور سردار قاسم سلیمانی، مصوبه سنا برای کاهش اختیارات نظامی ترامپ و… گفتگو کرد.هوک ادعا می‌کند یکی از بزرگترین اشتباهات JCPOA (برجام)، این بود که تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل را برای کشوری که رهبر تروریسم در جهان است پس از پنج سال لغو می‌کند. این روز (پایان دوره تحریم‌های تسلیحاتی) به سرعت از راه می‌رسد و شورای امنیت سازمان ملل باید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند تا تعهدات خود در زمینه حفظ صلح و ثبات بین‌المللی را انجام دهد. من هفته گذشته در شورای امنیت بودم و با اعضای این شورا ملاقات کردم تا در مورد چگونگی تمدید تحریم‌های تسلیحاتی گفتگو کنیم.تحریم‌ها اکتبر امسال منقضی می‌شوند، یعنی حدود هشت ماه و نیم دیگر. این زمان زیادی برای کار کردن روی دیپلماسی است. لازم به ذکر است پیش از وی نیز وزیر خارجه آمریکا ضمن طرح ادعاهای ضدایرانی از جامعه جهانی خواست تحریم‌های تسلیحاتی ایران در سازمان ملل را تمدید کند.
پامپئو در صفحه شخصی توئیتر خود، با به اشتراک گذاشتن تصویری ادعایی، ایران را به ارسال سلاح به یمن متهم کرد. وی در ادامه ادعاهای خود افزود: «این نمونه دیگری از تداوم سرپیچی بزرگترین حامی دولتی تروریسم، یعنی جمهوری اسلامی ایران، از شورای امنیت سازمان ملل است». وزیر خارجه آمریکا، که کشورش بزرگترین تامین‌کننده تسلیحات رژیم سعودی در جنگ تحمیلی ۵ ساله علیه مردم یمن است، نوشت: «جهان باید خشونت ایران را رد کرده و همین الان برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در سازمان ملل اقدام کند». طبق یکی از بندهای قطعنامه ۲۲۳۱ که از سال ۲۰۱۶ میلادی اجرایی شد، ایران تا پنج سال از خرید تسلیحات تهاجمی منع شده است. این بند از قطعنامه در اکتبر سال ۲۰۲۰ (مهر ماه ۱۳۹۹) منقضی می‌شود و پس از آن ایران این امکان را خواهد داشت که از کشورهای خارجی جنگ‌افزار بخرد. قطعنامه ۲۲۳۱ در سال ۲۰۱۵ در تأیید توافق هسته‌ای برجام به تصویب شورای امنیت سازمان ملل متحد رسید.
همچنین هیئت آمریکا در سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای پنجشنبه خواستار جلوگیری از اتمام تحریم‌های تسلیحاتی این سازمان علیه ایران شده است.هیئت ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای روز پنجشنبه که به مناسبت انتشار گزارش جدید سازمان ملل درباره یمن منتشر شده بار دیگر تهران را به حمله به تأسیسات نفت عربستان سعودی در ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۹ متهم کرده است. در این بیانیه همچنین ادعا شده که هیئت کارشناسان سازمان ملل در گزارش جدید خود تأیید کرده‌ که حوثی‌های یمن (انصارالله) توان انجام چنین حمله‌ای را نداشته است. واشنگتن، در ادامه بر اساس این ادعاها، بحث منقضی شدن تحریم‌های سلاح‌های متعارف علیه ایران در اکتبر ۲۰۲۰ را پیش کشیده و خواستار جلوگیری از آن شده است. این در حالی است که به گفته مدیر اداره کنترل تسلیحاتی و عدم اشاعه وزارت خارجه روسیه، شورای امنیت سازمان ملل در حال حاضر برنامه‌ای برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران ندارد. «ولادیمیر ارماکوف» مدیر اداره کنترل تسلیحاتی و عدم اشاعه وزارت خارجه روسیه در مصاحبه با این رسانه با سوالی درباره رو به اتمام بودن تحریم تسلیحاتی ایران طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل مواجه شد.
ولادیمیر ارماکوف در مصاحبه با اسپوتنیک گفت: «من می‌توانم به شما اطمینان بدهم که هیچ رایزنی و بحث رسمی درباره بازنگری کردن در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل وجود ندارد، نه در شورای امنیت و نه در هیچ جایگاه دیگر». در این میان در ادامه طراحی آمریکا علیه حقوق هسته‌ای ایران، لیندسی گراهام، رئیس کمیته قضایی سنای آمریکا در سی پنجمین کنفرانس امنیتی مونیخ با نادیده گرفتن حق کشورهای در حال توسعه به ویژه ایران، برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای گفت: بانک جهانی سوخت هسته ای می توانست جایگزینی برای برنامه جامع اقدام مشترک شود که توسعه برنامه هسته ای تهران را محدود می کند. وی خاطرنشان کرده که دولت آمریكا باید دیدگاه خود را که می خواهد جایگزین برجام کند، ارائه دهد.


کد مطلب: 112836

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/112836/سندی-دیگر-لزوم-تقویت-استقلال-نظامی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir