?>?> سیاست روز - پنهان شدن اصلاحات پشت واژگان خودساخته - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اندر احوالات آنانی که استیضاح و استعفاء رییس جمهور را وارد ادبیات سیاسی کشور کردند

پنهان شدن اصلاحات پشت واژگان خودساخته

29 مهر 1399 ساعت 23:12


تا پیش از این اصلاح طلبان، هم خواهان کناره گیری رئیس جمهوری از قدرت بودند و هم خواهان استیضاح آقای روحانی از سوی مجلس یازدهم، اما در این شرایط آیا منطقی و معقول است که این دو اتفاق بیفتد؟
ماجرای داغ شدن طرح استیضاح رئیس جمهور از آنجا داغتر شد که آقای ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم در توئیتی عجیب مطلبی را منتشر کرد که شاید انتظار نمیرفت که او در این مقام چنین موضعی داشته باشد. همین توئیت باعث شد فضایی مسموم در رسانه‌های خارجی و برخی رسانه‌های داخلی علیه کشور شکل بگیرد. انگار دشمنان منتظر چنین سوژهای بودند تا بتوانند خوراک خود را از این فضا تهیه کنند. گرچه احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیأت رئیسه مجلس و نماینده مردم قم دوشنبه شب در برنامه تهران ۲۰ که از شبکه پنجم سیما پخش شد در باره طرح استیضاح رئیس جمهور گفت: حقیقت این است که اگر الان استیضاح رئیس جمهور را در مجلس شروع کنیم، روند آن در حدود ۲ ماه طول میکشد و به ماه دهم سال میرسیم، بعد از آن نیز معاون اول رئیس جمهور به مدت ۳ ماه رئیس دولت میشود و بعد از آن هم به تعطیلات عید میرسیم و اندکی بعد نیز مهلت کارِ دولت تمام میشود و اگر نتیجهای داشت، انجام میشد؛ بنابراین ما در مجلس به این نتیجه رسیدهایم که استیضاح انجام نشود.
اما با این وجود بهانه به دست دشمن داده شد تا بتواند جنگ روانی را در این زمینه علیه ایران تشدید کند.
گرچه اکثریت مجلس شورای اسلامی دوره یازدهم با طرح استیضاح مخالفند و جمعی که خواهان اقدام در این زمینه هستند حتی در صورت استیضاح نیز نتوانند به خواسته خود برسند، اما به نظر میرسد انتظاری که از مجلس یازدهم میرود، رفتاری منطقی، عقلانی و اصولی باشد.
اما میبینیم که حتی برخی نمایندگان خواهان استیضاح و برخی از همفکران آنها که در زمینه سیاسی و رسانهای فعال هستند، نشستی را در قم برای این منظور برگزار کردند. رفتار و تصمیم این جریان نشان از بی توجهی آنها به شرایط حاکم بر کشور و البته سخنان روشن و صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار نمایندگان مجلس یازدهم دارد. حضرت آیت الله خامنه ای در آن دیدار که در تیر ماه گذشته برگزار شد فرموده بودند؛ « بنده اعتقاد راسخ دارم که دولتها بایستی تا آخرین روز مسئولیتشان تلاش کنند و کار کنند و وظایف خودشان را انجام بدهند، بعد امانت را به دولت بعدی تسلیم کنند، البته عقیدهام این است که با صورت وضعیّت؛ مثل مهندسی که وسط کار، بنا را به یک مهندس دیگری تحویل میدهد و صورت وضعیّت میدهد؛ این کاری است که انجام گرفته، این وضعی است که الان موجود است. بایست تا روز آخر مشغول کار باشند.»
دلیل تأکید ایشان بر ادامه کار دولتها و دولت مستقر روشن است، نخست آن که تا پایان کار دولت تدبیر و امید زمان زیادی باقی نمانده است و تغییر دولت نیز نمیتواند دردی را دوا کند.
شرایط کشور به گونه‌ای است که دشمنان جمهوری اسلامی ایران خواهان وقوع چنین اتفاقی هستند و حتی در این زمینه تلاش کردند و با فعال کردن رسانه‌های خود، سعی کردند تا به گونهای این مطالبه را در جامعه مطرح کنند و حتی در داخل کشور نیز جریان سیاسی اصلاح طلب و رسانه‌های آنها فعال شدند و در گزارشها و مقالات خود موضوع کناره گیری یا برکنار رئیس جمهور را مطرح، پیگیری و اصرار کردند. پروسه انجام استیضاح و برگزاری انتخابات زودهنگام برای ریاست جمهوری، چند ماه زمان نیاز دارد که با توجه به نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ عملاً نمیتواند انجام شود. شاید اگر مدت زمان بیشتری تا پایان دولت باقی مانده بود مجلس شورای اسلامی و نمایندگان آن میتوانستند از حق قانونی خود برای استیشاح رئیس جمهور استفاده کنند،اما اکنون زمان انجام چنین تصمیمی نیست. کشور در شرایط جنگ اقتصادی است، این جنگ یک سال یا دو سال پیش آغاز نشده است،ایران سالها است که تحت تحریمهای اقتصادی و نظامی قرار دارد که اکنون ابعاد تازهای یافته است. در کنار آن فشار بیماری کرونا را نیز باید محاسبه کرد، ویروس کرونا گرچه همه جهان را به هم ریخته است اما تأثیر آن بر ایران به خاطر شرایط اقتصادی که بخشی از آن برآمده از مدیریت مسئولین و بخشی دیگر تحریمهای اقتصادی است، بیشتر نمود دارد.
اما با وجود خبطی که برخی نمایندگان و سیاسیون هم فکر استیضاح کنندگان رئیس جمهور مرتکب شدند، نکته قابل توجه ماجرا اینجا است که اصلاح طلبان خود پیشقدم و پیشگام کناره گیری یا برکناری رئیس جمهور بوده و اکنون هم هستند اما با این وجود،همانها دایه مهربانتر از مادر شدهاند و رفتار سیاسی برخی از نمایندگان مجلس یازدهم را اقدامی ضد امنیت ملی معرفی میکنند و آن را تصمیمی خطرناک میدانند!
اگر نبود سابقه رفتاری و کرداری آنها در درخواست برکناری یا کناره گیری رئیس جمهور از دولت، شاید میتوانستیم به دلواپسی آنها شک نکنیم اما میبینیم که اصلاح طلبان به ویژه نظریه پردازان و تئوریسینهای آنها بارها بر این موضوع تأکید کردند،اما هیچگاه از سوی دولتمردان با واکنش مناسب روبرو نشدند.
محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور در ۹ مهر ماه جاری در حاشیه جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران
درباره طرح موضوع کناره گیری یا برکناری رئیس جمهور از سوی اصلاح طلبان گفته بود؛ «اگر اصلاح طلبان اکنون منتقد شدند، که همه آنها نیستند، انتقاد به رفقای خودشان هم هست که در داخل دولت هستند. حداقل اگر مراعات بقیه اعضای دولت را نمیکنند مراعات حال رفقا و هم فکرهای خود را بکنند. در مورد پیشنهاد استعفا، یک نفر یک مطلبی نوشته و تیتری زده شده که با متن نوشته شده متفاوت است. ایشان نمیگوید رئیسجمهور استعفا بدهد بلکه میگویدنمیگذارند رئیس جمهور کار کند و برای او محدودیت قائلند.»
این واکنش در حالی صورت گرفت که عباس عبدی نویسنده مقاله در یک روزنامه اصلاح صراحتاً موضوع استیضاح و یا کناره گیری آقای روحانی از ریاست جمهوری را مطرح کرده بود.
در هر صورت با توجه به دو جریان وابسته به اصلاح طلبی و اصولگرایی که در واقع با نظر جمعی در تضاد است، از سوی جریان وابسته به اصولگرایی که اقدام به طرح موضوع استیشاح کرده و حتی همایشی را در این زمینه در قم برگزار کرده، آنها در آزمون ولایتمداری و ولایت پذیری رفوزه شدند چرا که نه به سخنان روشن و صریح رهبر معظم انقلاب توجه کردند و نه شرایط و اوضاع کشور را در نظر گرفتند. اما باید یک نکته دیگر را نیز بازگو کنیم و آن این است که جریان اصولگرایی خود پیشتاز انتقاد از توئیتی بود که آقای ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس منتشر کرده بود. این نشان از یک سیاست عقلانی، منطقی و منطبق بر توجه به منافع ملی و امنیت ملی و البته تبعیت از رهبری و ولایت فقیه است.


کد مطلب: 115806

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/115806/پنهان-شدن-اصلاحات-پشت-واژگان-خودساخته

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir