?>?> سیاست روز - نور چشمی‌های ترامپ - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نور چشمی‌های ترامپ

سرانجام گمانه زنی ها به حقیقت پیوست و جان بولتون نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل به جای مک مستر به عنوان متصدی...

13 فروردين 1397 ساعت 22:12


سرانجام گمانه زنی ها به حقیقت پیوست و جان بولتون نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل به جای مک مستر به عنوان متصدی سمت مشاور امنیت ملی ترامپ معرفی شد. با توجه به اینکه اخیرا نیز پومپئو به جای تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا شده بسیاری تاکید دارند که تیم تهاجمی ترامپ تکمیل شده که افزایش بودجه نظامی آمریکا حلقه تکمیلی آن است. حال این سوال مطرح می شود که ترامپ با این اقدامات چه اهدافی را دنبال می کند و چرا به دنبال چینش چنین تیمی است؟
در تحلیل رفتاری ترامپ شرایط داخلی و بیرونی آمریکا امری قابل توجه است. ترامپ در حالی در داخل با کنگره ئ جریان های سیاسی با مشکل مواجه است که در برابر رفتارهای آنها سیاست تهاجمی تر را در دستور کار قرار داده است. انتخاب افرادی مانند بولتون و پومپئو را می توان اقدامی در برابر رفتارهای کنگره و محافل رسانه ای و سیاسی دانست که اخیرا علیه نزدیکان ترامپ از جمله اعضای خانواده وی اقدام کرده اند.
نکته دیگر نقش این تغییرات در سیاست خارجی ترامپ است. ترامپ تاکنون چند محور اصلی را در سیاست خارجی داشته است. از یک سو سیاست جلب رضایت مهره های جهانی خود را داشته و تلاش نموده تا خود را برادر بزرگ تر معرفی نماید و در ازای آن به کسب درآمد و سرکیسه کردن کشورها بپردازد. ترامپ با رفتارهای اقتدار گرایانه سعی دارد تا کشورهای عربی و صهیونیست ها را به اجرای خواسته های خود متقاعد سازد که در قبال کشورهای عربی خریدهای تسلیحاتی و برای صهیونیست ها جلب حمایت لابی ها محور این خواسته ها است.
از سوی دیگر ترامپ سیاست تنش حداکثر با آنچه دشمنان آمریکا نامیده می شود را اجرا می کند. کشورهای ایران، کره شمالی، چین، روسیه، سوریه از محورهای اصلی این سیاست هستند. ترامپ در حالی سیاست تحریم و اعمال فشار را اجرا کرد که چندان دستاوردی برای آن نداشته و حتی اروپا نیز با آن همراهی چندانی نداشته است. ترامپ پس از جوسازی تهدید آمیز ادعای آمادگی برای مذاکره با این کشورها را مطرح کرد و گفته است در ماه های آتی مذاکراتی را صورت خواهد داد. در باب ایران نیز اواخر اردیبهشت را زمان اعلام نظر خود درباره برجام اعلام کرد و خواستار اصلاح برجام تا آن زمان شده است.
با توجه به این رفتارها می توان گفت که ترامپ با چینش تیمی از رادیکال‌ترین افراد در سیاست خارجی یعنی بولتون و پومپئو سعی در ارسال این پیام به جهانیان دارد که در صورت عدم اجرای مطالباتش در مذاکرات احتمالی در قبال ایران، روسیه، کره شمالی، چین و سوریه رویکرد به سیاست نظامی و اقدامات رادیکالی در جهان روی خواهد آورد. به عبارتی ترامپ با این کابینه به دنبال ایجاد وحشت سراسری در عرصه جهانی است تا شاید با این حربه بتواند زیاده خواهی های آمریکا را به جهانیان تحمیل سازد.
با این شرایط اقدام ترامپ در چینش تیمی رادیکال نه برگرفته از قدرت وی بلکه اقدامی ناشی از شکست ها وناکامی های وی در عرصه سیاست داخلی و خارجی بوده که اکنون با جوسازی ها و هوچی گری های رادیکالی و جنگ طلبانه به دنبال پنهان سازی این وضعیت و در صورت توان تبدیل ناکامی ها به فرصتی برای جبران و حتی کسب امتیازات داخلی و جهانی است هر چند که تزلزل شرایط داخلی و خارجی آمریکا چنان است که ابهامات بسیاری را در تحقق اهداف جاه طلبانه آمریکا ایجاد خواهد کرد.

نویسنده: قاسم غفوری


کد مطلب: 103773

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/103773/نور-چشمی-های-ترامپ

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir