?>?> سیاست روز - میان استقلال ملی و اجبار آمریکایی - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

میان استقلال ملی و اجبار آمریکایی

13 شهريور 1397 ساعت 22:49


انتخابات پارلمانی عراق در ۱۲ ماه می‌میلادی (۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷) برگزار شد که طی آن هر یک از گروه‌ها و جریان‌ها میزان کرسی‌های مشخصی را در پارلمان این کشور به دست آوردند. جریانی که مقتدی صدر رهبری می‌کند ۵۴ کرسی، نهاد حامی هادی العامری ۴۸ کرسی، حیدر العبادی ۴۲ و نوری المالکی ۲۵ کرسی.
در حال حاضر اگر پارلمان عراق به ائتلافی مشخص دست پیدا کند و بتواند اکثریت یعنی نصف به علاوه یک (۳۲۹ کرسی) را تعیین کند، روند ایجاد دولت ساده تر پیش خواهد رفت. در جریان‌های موجود در پارلمان، ائتلاف‌ها تقریبا مشخص شده‌اند. مقتدی صدر در کنار حیدر العبادی ایستاده و هادی العامری نیز با نوری المالکی همراه است.
در همین حال تیم گسترده و تاثیرگذار رسانه‌ای غرب طی ماه‌ها و روز‌های اخیر علیه ایران و عراق دست به کار شده‌اند تا افکار عمومی هر دو طرف را تحت تاثیر قرار داده و نسبت به هم بدبین کنند. هدف اولیه و اصلی آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی این است که از این طریق از تاثیرگذاری ایران در عراق جلوگیری کنند. آخرین نمونه آن به خبرسازی انتقال موشک به عراق باز می‌گردد تا بخشی از آن به دست حزب‌الله لبنان برسد. بر همین اساس رژیم صهیونیستی گفته است که برای حمله به عراق آماده می‌شود. این موضوع نشان می‌دهد که کشورهای حاضر در منطقه ژئوپلتیک شیعه، تا چه اندازه از سوی غرب تحت فشار هستند. به خصوص که عراق کشوری چند مذهبی و چند قومیتی است اما با این وجود میزان تاثیرگذاری شیعیان در ساختار سیاسی به قدری است که چالش‌های جدی برای غرب و متحدانش در منطقه ایجاد کرده است. آمیختگی مباحث حیثیتی،‌ امنیتی،‌ سیاسی،‌ اقتصادی و... از جمله ابزارهایی است که طی چند مدت اخیر به خصوص از زمان برگزاری انتخابات پارلمانی تاکنون مورد استفاده آنها قرار گرفته است. به این دلیل که خواهان نفوذ در کشورهای محور مقاومت هستند تا به هر شکل ممکن آنها را از یکدیگر جدا کنند. یکی از مهمترین ابزاری که روی آن دست گذاشته می‌شود،‌ استفاده از افراد وابسته به خود در راس ساختار سیاسی است.
با این چشم‌انداز می‌تواند گفت که روند دولت‌سازی در عراق به راحتی پیش نخواهد رفت و تداوم این مسئله حتی می‌تواند چالش‌ها و اختلافات را افزایش دهد. موضوعی که منافع ملی عراق را خدشه‌دار کرده و همچنین مردم را با مشکلات بیشتری مواجه خواهد کرد. در حالی که این کشور طی سال‌های گذشته با چالش‌های جدی مواجه بوده و نیازمند ثبات بر مبنای منافع ملی است. 

نویسنده: فرامرز اصغری


کد مطلب: 105899

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/105899/میان-استقلال-ملی-اجبار-آمریکایی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir