کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ارزیابی صدرالحسینی از سفر آتی حسن روحانی به اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل:

تریبونی برای بیان حقانیت جمهوری اسلامی ایران

هیات ایرانی مراقب سوء استفاده‌ آمریکایی‌ها باشد

20 شهريور 1397 ساعت 22:37

در حالی قرار است اواخر شهریورماه سال‌جاری اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار شود که کارشناس مسائل سیاست خارجی معتقد است جمهوری اسلامی ایران می‌تواند از تریبون و میکروفن مجمع عمومی سازمان ملل استدلال و حقانیت جمهوری اسلامی ایران را بیش از پیش به گوش مردم جهان برساند.
اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل تا چند روز دیگر برگزار می‌شود و قرار است رئیس‌جمهور کشورمان با هیئتی همراه در این اجلاس شرکت کند؛ از چند وقت پیش نیز بازار شایعات از سوی محافل سیاسی و رسانه‌ای غربی درباره دیدار احتمالی حسن روحانی و دونالد ترامپ داغ شده است. گرچه مقامات ایران چنین قصدی ندارند.
چناچنه یکی از مقامات ارشد سازمان ملل در نیویورک در گفت‌گو با روزنامه صهیونیستی عنوان داشت: ممکن است دونالد رئیس جمهوری آمریکا و رئیس جمهوری ایران، در حاشیه اجلاس مجمع عمومی با یکدیگر دیدار کنند.
این مقام سازمان ملل که رسانه های صهیونیستی اشاره ای به نام او نکرده اند در ادامه گفت: هنوز خیلی زود است که در این باره صحبت کنیم اما ما فکر می کنیم که ارزش آن را دارد که تلاش کنیم چنین فرصتی راه خود را ادامه داده و دیدار میان رهبران دو کشور محقق شود.
با توجه به رفتارهای ضد ایرانی آمریکا و نیز شرایط نامتعارف اقتصادی در کشور ابعاد و ضرورت سفر رئیس‌جمهور کشورمان به اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در گفت‌وگوی سیاست روز با دکتر سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی بررسی شد.


صدرالحسینی درباره سفر حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان به نیویورک برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل گفت: به نظر می‌رسد با توجه به شرایط موجود در نظم بین‌الملل ضرورت حضور آقای روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل کاملاً مشخص است و سفر ایشان می‌تواند دستاوردهای قابل توجهی برای کشور داشته باشد.
وی افزود: اینجانب به عنوان یک کارشناس معتقدم در شرایط خصمانه آمریکا علیه ایران، سفر دیپلمات‌های ما به اقصی نقاط جهان و حضور مقامات بلند پایه ایران در محافل بین‌المللی می‌تواند حقانیت جمهوری اسلامی ایران را بیش از پیش به گوش مردم جهان برساند؛ در شرایط کنونی که بدعهدی‌های امریکا جهان سیاست و اقتصاد را در اقصی نقاط جهان به هم ریخته و میزان امنیت جهانی را کاهش داده استدلال و عقلانیت انقلاب اسلامی می‌تواند مخاطبینی بیش از گذشته داشته باشد.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: در حقیقت پیشنهاد می‌شود فهرستی از بدعهدی‌های امریکا و نتایج حاصله از آنان توسط مقامات عالی دنیا بالاخص ریاست جمهوری اسلامی ایران در محافل بین‌المللی به ویژه مجمع عمومی سازمان ملل مورد توجه قرار گیرد و از فرصت زمانی بوجود آمده حداکثر استفاده برای شناساندن چهره واقعی آمریکا و سیاستمداران حاکم بر این کشور استفاده شود.
کارشناس مسائل بین‌الملل با تأکید بر این که اتفاقاً در شرایط کنونی است که می‌توانیم پیام چهل سال انقلاب سربلندی و اقتدار یافتن ایران به مخاطبین جهانی برسانیم، بیان داشت: در واقع ما می‌توانیم به مخاطبین جهانی خویش این واقعیت را بیان نموده و درخصوص آن توضیحاتی براساس حقایق موجود بیان کنیم که ملتی می‌تواند چهل سال در تحریم یک ابرقدرت باشد اما رشد و محبوبیت منطقه‌ای و بین‌المللی پیدا کند.
صدرالحسینی بر این باور است؛ در جلسه شورای عمومی سازمان ملل می‌توان چهره کریه آمریکا را در عدم اجرای تعهدات سیاسی و حقوقی خود برای مخاطبین واکاوی کرد؛ در همین جلسه می‌توان اقتدار ملی و غیرت ملی ملت ایران که با تمسک به هویت دینی و ملی خود کسب کرده است، به گوش جهانیان رساند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در همین جلسه می‌توان به شوهای بی‌ثمر رژیم صهیونیستی خط بطلان کشید؛ در همین جلسه می‌توان نقاط مشترک همه انسان‌ها که همانا توحید و یکتاپرستی، استقلال و آزادی، کرامت انسانی، توسعه و امنیت پایدار و همکاری‌های بین‌المللی است اشاره نمود.
کارشناس مسائل بین‌الملل در ادامه این گفت‌وگو خاطرنشان کرد: در این جلسات است که می‌‌توان نقاط مشترک ادیان الهی را در مقابل مرتجعین منطقه که بخشی از جهان اسلام را با تولید و تکثیر و حمایت از تروریسم تکفیری به آتش کشیدن بر ملا کرد.
وی افزود: بنا بر این به نظر می‌رسد حضور ریاست جمهوری در شرایطی که جمهوری اسلامی توانسته است با حمایت از کشورهای عراق و سوریه و اقدامات مستشاری مؤثر تروریسم را نابود و زمین گیر کرده و افتخاری برای جهان بشریت در مقابله با تکفیر، کشتار و تخریب آثار و ابنیه تاریخی و تمدنی کسب کند، در مجمع عمومی ضرورت بیشتری می‌یابد.
صدرالحسینی تصریح کرد: متأسفانه بعضی از تحلیلگران غربی بر این تصورند به دلیل عدم ملاقات آقای روحانی با ترامپ که شایعه این ملاقات را در ماه‌های اخیر بر سر زبان‌ها انداخته بودند، ضرورتی ندارد؛ آنان و دنباله‌های آنان در داخل کشور باید بدانند موضوع دیدار دو رئیس‌جمهور ایران و امریکا در طول چهل سال گذشته هیچ گاه در دستور کار مقامات عالی ایرانی نبوده چون ذات امریکا و استکبار جهانی برای مقامات کاملا شناخته شده بوده و موارد استثنایی سال‌های اخیر که موجب تماس تلفنی بین دو رئیس‌جمهور شد نیز به درخواست امریکا بوده و هیچ ثمری نیز برای ملت ایران نداشته است.
آنطور که صدرالحسینی معتقد است؛ در حقیقت امریکایی‌ها بودند که در طول ۴۰سال گذشته به مذاکرات با مقامات ایرانی نیاز داشته و این نیاز در شرایط کنونی افزایش یافته و بر این اساس مراقبت‌های ویژه‌ای باید در دستور کار مشاوران مقامات ایرانی قرار گیرد و با عنایت به اینکه در هفته‌های اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی با صراحت تمام عدم هر نوع گفت‌وگو با مقاماتامریکایی را ابلاغ نمودند مسلماً تیم ایرانی حاضر در مجمع عمومی سازمان ملل دقت‌های لازم را برای جلوگیری از سوء‌استفاده امریکایی‌ها خواهند نمود.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: تریبون و میکروفن مجمع عمومی سازمان ملل همیشه می‌تواند برای احقاق حق ملت‌ها و دولت‌های مستقل مفید واقع شود و شاید تنها بخشی که از سازمان ملل هنوز امیدی به آن است، مجمع عمومی این سازمان بوده که می‌تواند دیدگاه‌های کشورهای مستقل از قدرت‌های جهانی را به همدیگر نزدیک نموده و برای اداره جهان به آن امیدی هرچند کم بسته شود. 

گفت‌وگو: هدی دهقان بذرافشان


کد مطلب: 105998

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/interview/105998/تریبونی-بیان-حقانیت-جمهوری-اسلامی-ایران

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir