کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

یک ممنوعیت و چند نکته

کرونا همچنان اصلی ترین بحران جهان را تشکیل می‌دهد به گونه ای که تقریبا کشوری را نمی‌توان یافت که درگیر مقابله با کرونا نباشد...

24 دی 1399 ساعت 12:06


کرونا همچنان اصلی ترین بحران جهان را تشکیل می‌دهد به گونه ای که تقریبا کشوری را نمی‌توان یافت که درگیر مقابله با کرونا نباشد. در کنار اقدامات گسترده‌ای که در حوزه بهداشت و درمان کشور برای مقابله با کرونا صورت می‌گیرد و مجموع فعالیت‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برای کم کردن پیامدهای منفی کرونا بر کشور، نکته مهم نحوه دست یابی به واکسن به عنوان اقدامی ریشه ای برای مقابله با این ویروس است. مسئله ای که جمهوری اسلامی نیز در جمع پیشگامان این عرصه قرار دارد و تست واکسن ایرانی ضدکرونا به مرحله انسانی رسیده است و به گفته مسئولان بهداشتی و درمانی کشور در بهار به مرحله اجرایی نهایی خواهد رسید. در کنار اقدامات تحسین برانگیز دانشمندان ایرانی برای دستیابی به واکسن، مسئولان کشور بر تهیه واکسن از طریق مشارک در ساخت با سایر کشورها و نیز خرید واکسن از سایر کشورها تاکید کرده اند.
مجموع این اقدامات درحالی صورت می‌گیرد که یک نکته قابل توجه وجود دارد و آن مواضع و رفتارهای محافل رسانه ای و سیاسی غربی در باب بیانات رهبری مبنی بر ممنوعیت وارد کردن واکسن از آمریکا، انگلیس و بعضا فرانسه است. رسانه‌هایی همچون بی.بی.سی، وی .او.ای، ایران اینترنشنال و ... در گزارش‌ها و مصاحبه‌های مختلف تلاش کرده اند تا مخالفت رهبر انقلاب را از یک سو مخالف با واردات واکسن عنوان نمایند و بعضا نام سه کشور را در گزارش‌های خود حذف می‌کنند و از سوی دیگر تلاش دارند تا این ممنوعیت را بی توجهی نظام به سلامت مردم عنوان دارند در حالی که جهانیان اذعان دارند که جمهوری اسلامی در جمع موفق ترین کشورهای جهان در حمایت از مردم و مقابله با کرونا قرار دارد. حال این سوال مطرح است که چرا رهبر انقلاب رسما بر مخالفت با واردات واکسن از آمریکا، انگلیس و بعضا فرانسه تاکید کردند؟
هر چند که همان محافل رسانه ای و سیاسی برآنند تا این مخالفت را با جنبه‌های سیاسی و حتی در ارتباط با برجام نشان دهند اما بررسی ریشه ای موضوع نکات دیگری را نشان می‌دهد. نخست آنکه اگر واکسن این کشورها واقعا نتیجه بخش بود این سه کشور در راس مرگ و میر و مبطلایان به کرونا قرار نداشته حال آنکه آمارهای جهانی، آمریکا، انگلیس و فرانسه را در راس ناتوانان در مقابله با کرونا قرار داده است. عقل حکم می‌کند که به کشوری که در مهار کرونا در داخل ناموفق بوده اعتماد نکرد و به دنبال گزینه‌های جایگزین بود چنانکه رهبری تاکید کردند که با واردات واکسن از این سه کشور مخالف هستند و نه یا واردات واکسن کرونا از سایر کشورها. دوم آنکه سابقه تاریخی این کشورها در جهان بسیار تیره و تار است چنانکه آزمایش‌های دارویی و ویروسی، مکمل تحرکات نظامی غرب علیه سایر کشورها بوده که در بسیاری از کشورهای آفریقایی به صراحت می‌توان ابعاد آن را مشاهده کرد. سوم آنکه این سه کشور در حالی در لیست فروشندگان واکسن قرار گرفته اند که کارنامه آنها در قبال ایران نیز جای تامل دارد.
نزدیک به یک سال از وجود کرونا در ایران می‌گذرد در حالی که به رغم درخواست‌های جهانی این کشورها از برداشتن تحریم‌ها و اجازه واردات دارو و وسایل مورد نیاز مبارزه با کرونا خودداری می‌کنند. آنها همچنین رسما مانع از ورود داروی بیماری‌های خاص به کشور می‌شوند، در این شرایط چگونه می‌توان پذیرفت که کشورهایی که شدیدترین تحریم‌ها را علیه ملت ایران وضع کرده و در این دوران تقریبا یک ساله نیز اقدامی برای لغو تحریم‌ها صورت نداده اند، اکنون دلسوز ملت ایران شده و تامین کننده واکسن مورد نیاز ایرانیان باشند؟ با توجه به این حقایق این سوال مطرح است که چرا محافل رسانه ای و سیاسی غربی همچون بی.بی.سی، وی.او.ای، ایران اینترنشنال به چنین جوسازی‌هایی می‌پردازند؟ بخشی از این رفتار برگرفته از همان سیاست همیشگی دشمنی با ایران با تخریب سرمایه اجتماعی است که در قالب بی اعتمادسازی میان مردم و نظام صورت می‌گیرد تا بزرگترین سرمایه کشور در برابر تهدیدات دشمنان را به زعم خود کم رنگ سازند. نکته دیگر پنهان سازی وضعیت بحرانی کشورهای غربی و ناتوانی آنها در مهار کروناست که به رسوایی برای آنان مبدل شده است. آنها همزمان سعی در اهمیت زدایی و کم رنگ سازی دستاوردهای ایران در مبارزه با کرونا و البته ساخت واکسن آن هستند تا به زعم خود از آگاهی جهانی از ظرفیت‌های عظیم علمی ایران جلوگیری و ایران را کشوری ناتوان در برابر تحریم‌ها نشان دهند. نکته مهم دروغ پردازی آنان است چرا که رهبر انقلاب با اصل واردات واکسن مخالفت نکردند بلکه در کنار تاکید بر حمایت از ساخت واکسن ایرانی، با واردات واکسن از آمریکا، انگلیس و فرانسه مخالفت کردند مخالفتی که با توجه به شرایط ملت بزرگ ایران و حفظ امنیت ملی کشور است و مسئولان دستگاه‌های بهداشتی و درمانی کشور نیز از نظر علمی آن را تاکیید و ملاحظه‌ای تامل برانگیز عنوان کرده‌اند. مسئله ای که تحرکات و جوسازی‌های گسترده رسانه‌های غربی و همقاطارانشان برای تخریب و موضع گیری علیه آن، حقانیت آن را بیش از پیش آشکار می‌سازد چرا که مخالفت رهبری، مسئولان و دست اندرکاران حوزه بهداشت و سلامت کشور، در کنار حفظ سلامت مردم، ناکامی سناریوی جدید غرب علیه اتحاد ملت ایران و نظام اسلامی را به همراه دارد.

نویسنده: قاسم غفوری


کد مطلب: 116798

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/116798/یک-ممنوعیت-چند-نکته

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir