کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بحران کشمیر همچنان زبانه می‌کشد

خط و نشان کشیدن اتمی هند و پاکستان

26 مرداد 1398 ساعت 22:57


وزیر دفاع هند در حالی اعلام کرد این کشور ممکن است در دکترین خود درباره متوسل نشدن پیش‌دستانه به سلاح هسته‌ای در مناقشه با پاکستان تجدید نظر کند که مقامات نظامی پاکستان نیز بر پاسخ‌گویی متقابل به اقدامات هند تاکید کردند.
راجنات سینگ، وزیر دفاع هند اعلام کرد این کشور ممکن است در دکترین خود درباره متوسل نشدن پیش‌دستانه به سلاح هسته‌ای در مناقشه با پاکستان تجدید نظر کند.
وزیر دفاع هند در حالی این مطلب را اعلام کرده که فضایی از تنش فزاینده بر روابط هند و پاکستان درباره منطقه کشمیر حاکم است. وزیر دفاع هند به پوکران ، پایگاهی که کشورش در سال ۱۹۹۸ در دوره نخست وزیری آتال واجپایی در آن با موفقیت به آزمایش های هسته ای مبادرت کرد، عزیمت کرده بود و این مطلب را در این پایگاه عنوان کرد. وزیر دفاع هند در پایان دیدار خود از پوکران در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: "پوکران مکانی است که عزم راسخ آتال واجپایی برای تبدیل هند به قدرت هسته ای را شاهد بود و همچنان به شدت به دکترین «عدم توسل پیش دستانه» به سلاح هسته متعهد است". وی همچنین هشدار داد "هند این دکترین را به طور کامل رعایت کرده است. آنچه که در آینده پیش خواهد آمد، بستگی به اوضاع خواهد داشت".
هند در سال ۱۹۹۹ متعهد شده بود در صورت بروز بحران به طور پیش دستانه به سلاح هسته ای متوسل نخواهد شد. در میان کشورهای همسایه هند، چین نیز چنین دکترینی را تصویب کرده اما پاکستان چنین دکترینی را تصویب نکرده است. تنش ها میان هند و پاکستان بعد از تصمیم دولت نارندرا مودی، نخست وزیر هند برای لغو خودمختاری بخشی از کشمیر که دهلی نو کنترل آن را در دست دارد و پاکستان نیز مدعی آن است، به شدت افزایش یافته است. اسلام آباد این تصمیم را محکوم کرده است.در این میان «آصف غفور» سخنگوی ارتش پاکستان اعلام کرد که ارتش این کشور با قدرت به هر گونه تجاوز هند به اراضی پاکستان پاسخ می دهد. در همین رابطه «ژانگ جون» نماینده چین در سازمان ملل پس از پایان جلسه شورای امنیت پیرامون اوضاع جامو و کشمیر که پشت درهای بسته انجام شد؛ تاکید کرد: اعضای شورای امنیت بر این باورند که هند و پاکستان باید از اقدامات یکجانبه درباره منطقه مورد مناقشه پرهیز کنند. وی افزود: اعضا همچنین از وضعیت حقوق بشری جامو و کشمیر نگران بوده و خواهان آن هستند که طرفین مناقشه از هرگونه اقدامی که به دامن زدن تنش‌ها منجر شود پرهیز کنند حال آنکه اکنون نیز تنش‌ها شدید و خطرناک است. این در حالی است که «سید اکبرالدین» نماینده هند در سازمان ملل، مدعی است چین سعی می‌کند نظر خود را به سایر اعضا بسط دهد. وی همچنین تصمیم اخیر هند در رابطه با منطقه تحت مناقشه را مسئله‌ای داخلی تعبیر کرد و مدعی شد اعمال محدودیت علیه مردم منطقه حکم علاج پیش از واقعه است.
در این میان نکته قابل توجه کاهش روابط آمریکا با پاکستان است چنانکه در حالیکه رئیس‌جمهور آمریکا برای میانجیگری میان پاکستان و هند ابراز تمایل کرده است، یک روزنامه پاکستانی از کاهش ۴۴۰ میلیون دلاری کمک‌های واشنگتن به اسلام‌آباد خبر داد. شبکه روسی راشاتودی در این خصوص گزارش کرد، در شرایطی که واشنگتن قصد دارد نقش میانجی را میان پاکستان و هندوستان در خصوص بحران به وجود آمده در کشمیر ایفا کند، این کاهش کمک‌ها به اسلام‌آباد، پیام‌های متناقضی را القا می‌کند. طبق این گزارش، این کاهش کمک‌های آمریکا به مفهوم آن است که پاکستان ۴.۱ میلیارد دلار دریافت خواهد کرد که در واقع تقریباً بیش از نیمی از کل مبلغی است که واشنگتن ۹ سال پیش وعده داده بود. طبق قانون «کری لوگار برمن» که در سال ۲۰۱۰ اجرایی شد، این بسته کمکی آمریکا در اصل معادل ۷.۵ میلیارد دلار تعیین شده بود اما کاهش روابط میان آمریکا و پاکستان، توزیع این بودجه را به تعویق انداخته بود.


کد مطلب: 110398

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/110398/خط-نشان-کشیدن-اتمی-هند-پاکستان

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir