?>?> سیاست روز - سازمان دیده بان حقوق بشر خواستار تعطیلی زندان گوانتانامو شد - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سازمان دیده بان حقوق بشر خواستار تعطیلی زندان گوانتانامو شد

در راستای مرگ یکی از زندانیان یمنی در زندان گوانتانامو که نهمین قربانی این زندان است، سازمان دیده بان حقوق بشر از ...

26 شهريور 1391 ساعت 21:37


در راستای مرگ یکی از زندانیان یمنی در زندان گوانتانامو که نهمین قربانی این زندان است، سازمان دیده بان حقوق بشر از دفتر باراک اوباما خواست تا تمهیداتی در مورد تعطیل کردن این زندان اندیشیده شود.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، این سازمان در بیانیه ای نوشت: مرگ «عدنان لطیف» زندانی یمنی، بار دیگر توجه همگان را به رنج زندانیانی جلب کرد که سال های طولانی در این زندان بدون محاکمه برای مدت نامعین به سر می برند. وی از بیماری های روانی رنج می برد و بارها اقدام به خودکشی کرده بود.
«اندریا براسو» از مشاوران و فعالان مبارزه با تروریسم در سازمان دیده بان حقوق بشر گفت: می توان از مرگ یکی دیگر از زندانیان گوانتانامو به عنوان بهانه ای برای توجه به وضع زندانیانی استفاده کرد که در این زندان بدون محاکمه نگهداری می شوند.
وی در ادامه از باراک اوباما خواست تا به وعده ی خود مبنی بر تعطیل کردن این زندان عمل نماید.
براسو در ادامه افزود: صرفنظر از توجه یا عدم توجه آمریکایی ها به این مساله گوانتانامو هنوز هم مانع بزرگی برای ارتقای حقوق بشر محسوب می شود.
لطیف در اواخر سال ۲۰۰۱ توسط نیروهای پاکستانی دستگیر و در ژوئن سال ۲۰۰۲ به گوانتانامو فرستاده شد، در سال ۲۰۰۴ نیز به کمیته ی تفتیش نظامی زندان گفت که وی برای درمان زخم های عمیقی که در اثر تصادف به او وارد شده بود به پاکستان و سپس افغانستان سفر کرده بود.
این در حالی است که سازمان حقوق بشر در این باره گفت: کمیته از بررسی مدارک پزشکی وی برای اثبات ادعایش که نشان می دهد مجروحیت وی خطرناک بوده، سر باز زد.
بعد از آن که ثابت شد لطیف در هیچ نوع عملیات آموزش تروریستی شرکت نکرده بود، مسوولین وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، در سال ۲۰۰۴ خواهان آزادی وی شدند. تقاضای آزادی وی در سال ۲۰۰۷ از سوی رییس سابق آمریکا «جرج بوش» نیز تکرار شد که در هر دو مورد از سوی کمیته بی توجه ماند و تا سال ۲۰۱۰ از سوی مسوولین نادیده گرفته شد، اما در همان سال در اثر تلاش های دادگاه فدرال وجود چنین تقاضاهایی در پرونده وی کشف شد.
بر اساس گزارش پایگاه الجزیره، در سال ۲۰۱۰ قاضی فدرال آمریکایی «هنری کندی» با آزادی لطیف موافقت کرد اما دفتر ریاست جمهوری اوباما بر این حکم اعتراض کرده و قرار آزادی وی در سال ۲۰۱۱ لغو شد.
بعد از مرگ لطیف، ۱۶۷ زندانی دیگر در گوانتانامو باقی ماندند که اغلب آنها از یمن بوده و بدون هیچ گونه اتهامی زندانی شده اند.


کد مطلب: 76845

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/article/76845/سازمان-دیده-بان-حقوق-بشر-خواستار-تعطیلی-زندان-گوانتانامو

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir