?>?> سیاست روز - فرصت سازی برای رسیدن به اهداف - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نگاهی به اتخاذ سیاست بمباران و تهدید پیامکی

فرصت سازی برای رسیدن به اهداف

17 مهر 1397 ساعت 21:01


تصویب تدریجی لوایح پیشنهادی از سوی نمایندگان مجلس موضوعی است که هم در مجلس و هم در میان برخی از مسئولان و هم در میان کارشناسان و فعالان سیاسی مخالفان بسیاری دارد.
این مخالفان بارها با استفاده از تریبون های رسمی و رسانه های مختلف انتقادات و دلایل خود را نسبت به این لوایح تشریح و نظرات خود را به نمایندگان مجلس اعلام کردند.
اما در این میان شاهد برخی از اقدامات از جمله ارسال انواع پیامک ها به نمایندگان و اعضای شورای نگهبان، انتقادات افراطی در فضای مجازی و برخورد های نا معقول و تهدید از سوی برخی از افراد هستیم. حتی در مواردی برخی از نمایندگان از تماسهای تهدید آمیز سخن می گویند که خواستار پس گرفتن امضای آنها هستند.
اگر چه چنین رویکردی به اصولگرایان، مخالفان دولت و به قول برخی انقلابیون تندرو نسبت داده می شود اما این موضوعی است که بارها از جانب آنها تکذیب شده و آنها اعلام کردند که اقدامات تند و افراطی را نمی پذیرند ؟
حال افکار عمومی به دنبال آن است که بداند پشت پرده این رفتار و نسبت دادن آن به مخالفان و اصولگرایان چیست ؟

سابقه ارسال پیامک
شاید بتوان شروع ماجرا را از سال ۹۳ دانست. درست در همان زمانی که استیضاح فرجی دانا وزیر علوم در مجلس درجریان بود عده ای با ارسال پیامک های تهدید آمیز به نمایندگان برای رسیدن به مقصود خود استفاده کردند، جالب آنجاست که در همان زمان این اقدام به اصولگرایان نسبت داده شد و از آن برای تحت فشار قرار دادن آنها در انتقاد از فرجی دانا استفاده شد. این ابتکار به شکل میراثی در مجلس به یادگار گذاشته شد.
بعد از آن در ماجرای تصویب برجام در مجلس و در جریان مطرح شدن استیضاح وزرای راه و شهرسازی، تعاون و جهاد کشاورزی پیامک‌هایی از بیرون مجلس برای نمایندگان مبنی بر منصرف شدن از این اقدامات ارسال شد.
ودر زمان بررسی لوایح ۴ گانه مربوط به «اف. ای. تی. اف. » از جمله «الحاق ایران به کنوانسیون بین المللی منع تامین مالی تروریسم» نیز این ارسال پیامک ها مورد توجه قرار گرفت و حتی برخی از اصلاح طلبان از آن به عنوان «بمباران پیامکی» از سوی اصولگرایان یاد کردند.
اصلاح طلبان حتی در زمان الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم که یکی از لوایح چهارگانه جنجالی است، نمایندگان اصولگرا را آبستراکسیون(نصاب شکنی) متهم کردند و اظهار داشتند که آنها با پهن کردن طومارهایی درجایگاه هیات رییسه مجلس فضای مجلس را متشنج کردند.
اینگونه اظهار نظر ها موجب شد تا علی لاریجانی رئیس مجلس از بررسی هیات رئیسه در این باره خبر دهد. وی در صحن علنی مجلس گفت: تاسفانه مراکزی تلفن نماینده‎ها را در اختیار افراد قرار داده‌اند و نمی‌گذارند نمایندگان تفکر کنند. باید درباره این موضوع در هیات رئیسه صحبت کنیم و راهی بیابیم.

مشهد پایگاه ارسال پیامک ها؟
جالب است که در این میان برخی از رسانه ها پایگاه ارسال این پیامک را شهر مشهد عنوان کرده و حتی علی مطهری، نایب رئیس مجلس هم مهر تائید بر این خبر ها زد. او با اشاره به اینکه باید پیگیری شود که منشاء این پیامک‌ها کجاست، افزود: «این موضوع می‌تواند پیگیری اطلاعاتی و در صورت نیاز پیگیری قضایی شود، چون برخی از این پیامک‌ها مضمون توهینی و برخی تهدید هم داشته‌اند و برای همه نمایندگان ارسال شده است.»
از سوی دیگر قاسم میرزایی نیکو نماینده مردم دماوند و فیروزکوه نیز در این رابطه گفت: پیامک ها برای همه نمایندگان ارسال با پیش شماره های مختلف ارسال می شود و تعداد قابل توجهی از آنها پیش شماره ۰۹۱۵ دارد که مشخصا مربوط به مشهد است.
وی افزود : بیشتراین پیامک ها مضمونی تهدید آمیز و توهین آمیز داشت و حتی در برخی موارد من همراه با فحاشی بود.
در این میان بسیاری از کارشناسان بر این باورند که ارسال این پیامک ها به پیش شماره ۰۹۱۵ در راستای اتصال این اقدامات به اعتراضات دی ماه است که از مشهد شروع شد و بسیاری آن را به رئیسی که به عنوان کاندید انتخاباتی اصولگرایان در انتخابات دوازهم مطرح بود مرتبط دانستند.
در این میان نصرالله پژمانفر نماینده مشهد و کلات نیز در این باره گفت: این مباحث بر اساس یکسری مطالب بدون دلیل ارائه می شود.
وی با اشاره به اینکه باید برای موکلان خود حق اعتراض قائل شویم ، افزود: افراد باید از رفتارهای سیاسی دست بردارند و از این حرف هایی که جز تهمت و دروغ چیزی در آن نیست فاصله بگیرند.
پژمانفر با بیان اینکه وقتی یک پیامک تهدید آمیز ارسال می شود قطعا باید با آن برخورد شود و پیگیری این موضوع چندان هم سخت نیست، ادامه داد: به هر حال شماره ارسال کننده مشخص است و دستگاه های ذی‌ربط می توانند این شماره را پیگیری کنند.
وی گفت: به عنوان مثال یکی از پیامک ها این است که «اگر حق من را استیفا نکردید به محضر خدا شکایت می برم»؛ آیا معنای این حرف تهدید است یا اضطرار فردی که دستش به هیچ جایی نمی رسد؟
نماینده مردم مشهد گفت: اگر فردی بخواهد تهدید کند رد پایی از خود نمی گذارد. زمانی که مردم می بینند کلاه گشادی به نام «اف. ای. تی. اف» برسرشان می رود و کسی توجه نمی کند، طبیعی است. از سوی دیگر جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد و کلات نیز در این باره گفت : پیامک‌های بسیار زیادی ارسال شده ولی به هیچ عنوان تهدیدآمیز نبوده است. ادعاهای مطرح شده مبنی بر تهدیدآمیز بودن پیامک‌ها کاملا خلاف واقع است و برخی جریانات سیاسی از این موضوع به دنبال پیشبرد اهداف سیاسی و جناحی خود در این موضوع هستند.
از سوی دیگر محمد رحیم نوروزیان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه صاحبان برخی از شماره های که این پیامک‌ها را طریق آنها ارسال شده است ، اصلا نمی‌دانند FATF چیست، گفت: متولی اصلی پیامک‌های ارسالی به نمایندگان شناسایی نمی‌خواهد و خود افراد دخیل در این امر اعلام کرده‌اند که ارسال این پیامک‌ها کار چه کسی است. البته پیامک‌های ارسالی تهدیدآمیز نبوده و در واقع یکسری پیامک‌ها ارسال شده و منشا آن هم مشخص است که از کجا بوده است.
وی افزود: پیامک‌ها تنها برای اطلاع‌رسانی و امر به معروف و نهی از منکر ارسال شده اند و قوه قضاییه نیز این پیامک‌ها را مصداق جرم نمی‌داند.

حاشیه ای پررنگ
ارسال پیامک‌ها به نمایندگان در بزنگاه‌های خاص موضوعی است که گاهی اوقات به شدت پر حاشیه می شود.
بسیاری در این باره می گویند که کارکرد این پیامک ها تنها رساندن یک پیام کوتاه به مخاطبی خاص نیست و این تصور در فضای بهارستان معنای دیگری دارد. به این ترتیب که ارسال پیامک های انبوه ابزاری برای تحت فشار است تا منتج به یک نتیجه خاص شود.

در نهایت
مقام معظم رهبری در سخنان خود بارها در خصوص اهمیت جایگاه مجلس و استقلال نمایندگان تاکید کردند.
در بخشی از فرمایشات ایشان آمده است: «مجلس شوراى اسلامى، یک مرکز اساسى و تعیین‌کننده براى انقلاب است. همه‌ى سر رشته‌هاى امور، به مجلس شوراى اسلامى بر مى‌گردد. مجلس، مظهر حضور و اراده‌ى مردم در صحنه‌هاى گوناگون سیاسى و اقتصادى است. اگر مردم چیزى را در زمینه‌هاى اقتصادى یا سیاسى بخواهند که بشود یا نشود و چیزهایى را بخواهند که به سرنوشت کشور ارتباطى پیدا مى‌کند، باید اراده‌ى خویش را از حنجره و زبان نماینده‌ى خود بیرون بدهند و به صورت قانون درآورند و این قانون در سطح کشور عمل بشود. این، تأثیر مردم در قانونگذارى است.»
ایشان همچنین تشریح کردند: «مجلس جایگاه بسیار مهمّى است؛ خانه‌ى ملت است؛ تجلّیگاه عزّت ملى ماست؛ مى‌تواند عزّت اسلامى و عزّت ملى ما را به دنیا نشان دهد؛ تأمین‌کننده‌ى منافع عمومى است. با قوانین مجلس است که مسؤولان مى‌توانند حرکت کنند و پیش بروند. مجلس مى‌تواند حافظ امنیت ملى باشد؛ مى‌تواند سدّ مستحکمى در برابر تعرّض دشمنان و طمع‌ورزى بیگانگان باشد.»
همچنین حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی فرمودند: «مجلس در رأس همه امور است». همچنین اختصاص یافتن بیش از یک سوم از اصول قانون اساسی، یعنی حدود شصت اصل به ﻣﺴﺎﯾﻞ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﻗﺎﻧﻮﻧﮕﺬاری و ﻗﻮه ﻣﻘﻨﻨﻪ و وﻇﺎﯾﻒ اﯾﻦ ﻗﻮه نشان دهنده اهمیت این نهاد در جمهوری اسلامی است.
با این حال اگر چه امام خمینی رهبرکبیر انقلاب تاکید کرده اند که مجلس در راس امور قرار دارد اما گویا برخی از افراد نظر خود را بر نظر مجلس ارجح می دانند.
بهره گیری ازتهدید و یا فحاشی کار مناسبی برای انتقاد از طرح های مجلس نیست و بر اساس قوانین مردم می توانند به طرق مختلف انتقادات و اشکالات خود را از عملکرد نمایندگانشان مطرح کنند و با استفاده از رسانه ها نسبت به موضوع مورد انتقاد خود واکنش نشان دهند.
تهدید و توهین نمی تواند برای تغییر نظرات نمایندگان موثر باشد و اگر کسی بر اساس تکلیف مداری به دنبال انتقاد و روشنگری درباره طرح و لایحه ای است باید این امر به دلیل و استدلال محکم و با روشهای منطقی و قانونی مطرح شود.
اگر نمایندگان مجلس توانایی حفظ استقلال خود را در انجام امور نداشته باشند یا خدای نکرده این توانایی مورد معامله قرار بگیرد، مجلس از راس می‌افتد.زمانی که عده‌ای جرات می‌کنند که او را تهدید کنند و او نیز تهدید شدنش را در جامعه بیان می‌کند، نمایندگی او زیر سوال است.
تهدید کردن در کشوری که نظام اسلامی در آن برقرار است وجه مناسبی ندارد و در بیشتر موارد اختلاف نظر‌هایی در مجلس بر سر لوایح و قوانین ایجاد می‌شود به دلیل نبود شفاف سازی ، نبود کارشناسی و عدم دستیابی به اجماع درباره آن‌ها صورت می گیرد.
در این میان باید در نظر داشت چنین اقداماتی نه تنها صدمات داخلی در کشور به دنبال دارد بلکه این پیام را به خارج از کشور مخابره می کند که دوگانگی در کشور وجوددارد.
نباید فراموش شود که کلیه مصوبات مجلس از کانال شورای نگهبان می گذرد و سخنگوی شورای نگهبان در این باره اعلام کرده است که این در چارچوب قانون اساسی و شرع درباره مصوبه مجلس اظهارنظر می‌کند و قطعا تحت تاثیر فشار قرار نخواهد گرفت.


کد مطلب: 106366

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/106366/فرصت-سازی-رسیدن-اهداف

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir