کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ماس در اراضی اشغالی

هیاکو ماس وزیر امور خارجه آلمان امروز برای سفری رسمی راهی سرزمین‌های اشاغالی فلسطین می‌شود...

21 خرداد 1399 ساعت 0:13


هیاکو ماس وزیر امور خارجه آلمان امروز برای سفری رسمی راهی سرزمین‌های اشاغالی فلسطین می‌شود.حال این سوال مطرح است که اهداف وی از این سفر چیست و چرا مقطع کنونی را برای انجام آن در نظر گرفته است؟
نگاهی به عملکردهای آلمان طی ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که این کشور تحرکات جدیدی را برای ایفای نقش در معادلات خاورمیانه با محوریت مسئله فلسطین در پیش گرفته است. یکی از این اقدامات را در قرار دادن حزب الله لبنان در لیست گروه‌های تروریستی می‌توان مشاهده کرد. در اقدامی که با واکنش‌های منفی جهانی نیز همراه شد، آلمان نام حزب الله در این لیست قرار داد که بسیاری آن را اقدامی در جهت جلب رضایت رژیم صهیونیستی عنوان کردند. نکته دیگر فعال شدن آلمان در حوزه تبادل زندانیان میان حماس و رژیم صهیونیستی است. اخیرا اخباری مبنی بر جدی تر شدن این تبادل مطرح شده و آلمان نیز تلاش دارد تا در این حوزه نقش خود را به نمایش گذارد. نکته دیگر آنکه رژیم صهیونیستی اخیرا از اجرای طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی خبر داده است.
نتانیاهو نخست وزیر این رژیم تاکید دارد که به زودی این الحاق اجرا خواهد شد در حالی که از یک سو آمریکا با این اقدام همراهی چندانی ندارد و از سوی دیگر این الحاق واکنش گسترده فلسطینی‌ها و حتی فروپاشی توافقات گذشته را می‌تواند به همراه داشته باشد. با توجه به این تحولات می‌توان گفت که ماس با سفر به اراضی اشغالی به دنبال آن است که از یک سو گزارشی از عملکردهای آلمان علیه حزب الله و جبهه مقاومت به صهیونیست‌ها ارائه نماید و از سوی دیگر مسئله الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی از اصلی‌ترین محورهای سفر وی است. ماس برآن است تا پیامدهای این روند از جمله تاثیر آن بر روند تبادل اسرا را به نتانیاهو گوشزد نماید. البته باید در نظر داشت که این امر به معنای مخالفت آلمان با طرح الحاق نیست بلکه با زمان آن مخالف است بویژه اینکه این اقدام می‌تواند به تشدید بحران در روند سیاسی منجر شود. نکته دیگر آنکه در مقطع کنونی که آمریکا با چالشهای گسترده داخلی مواجه است این سفر فرصتی برای نتانیاهوست تا از ظرفیت‌های اروپا برای اجرای طرح‌هایش بهره برداری نماید. به هر تقدیر سفر ماس به اراضی اشغالی نمی‌تواند زمینه ساز صلح و ثبات باشد چرا که المان با تحریم حزب الله نشان داد که اراده‌ای برای صلح ندارد و همچنان در مسیر حمایت یک جانبه از رژیم صهیونیستی گام بر می‌دارد. برآیند رفتاری آلمان‌ها نشان می‌دهد که آنها هنوز به آن بلوغ سیاسی دست نیافته‌اند که بتوانند به صورت مستقل و منصفانه در تحولات منطقه ایفای نقش داشته باشد و همچنان در چارچوب بازی آمریکا و صهیونیست‌ها ایفای نقش می‌کنند که موجب عدم اعتماد فلسطینی‌ها به عملکردهای این کشور شده است. 

نویسنده: فرامرز اصغری


کد مطلب: 114042

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/114042/ماس-اراضی-اشغالی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir