کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جام جهانی کشتی آزاد از امروز آغاز می‌شود

ایران به‌دنبال صید جام در خانه

2 اسفند 1391 ساعت 21:15


چهل و یکمین دوره پیکارهای جام جهانی کشتی آزاد در حالی امروز و فردا با حضور تیم های ۱۰ کشور برتر دنیا در تهران آغاز می شود که روسیه، آمریکا، ایران، جمهوری آذربایجان و کوبا در چهل دوره گذشته این پیکارها که به صورت تیم به تیم برگزار می‌شود، به مقام قهرمانی نایل آمده اند.
تيم ملي كشتي آزاد با هدايت رسول خادم به دنبال دومين قهرماني پياپي خود است. اين تيم كه سال گذشته بعد از مدت‌ها در جام جهاني قهرمان شد، امسال مي‌خواهد از امتياز ميزباني به بهترين شكل ممكن استفاده كند به همين دليل سرمربي تيم ملي به سراغ استفاده از همه پتانسيل خود رفته است. در تركيبي كه خادم معرفي كرده ۶ كشتي‌گير المپيكي حضور دارند كه شايد اگر رضا يزداني هم مصدوم نمي‌شد در اين رقابت‌ها به ميدان مي‌رفت. بدون شك در تركيبي كه خادم معرفي كرده است چند سوال اساسي وجود دارد.
اول اينكه با توجه به درجه اهميت اين رقابت‌ها چه لزومي داشت كشتي ايران از همه داشته‌هاي خود استفاده كند. در واقع اگر بخواهيم نگاهي به وضعيت كشتي آزاد از زمان حضور رسول خادم به اين سمت بيندازيم، متوجه مي‌شويم كه او هرگز سعي نكرده در اين بين به نفرات جديدي در تيم ملي فرصت هنرنمايي بدهد. سال گذشته در رقابت‌هاي قهرماني آسيا در كره جنوبي تيم ملي كشتي آزاد با همين تركيب تقريباً حضور داشت.
فقط در آن رقابت‌ها يزداني به دليل مصدوميت نبود و عرفان اميري به ميدان رفت و در ۱۲۰ كيلوگرم هم آن موقع پرويز هادي نفر مورد نظر خادم بود. در جام جهاني آذربايجان در سال ۲۰۱۲ هم كه حدود ۲ ماه قبل از بازي‌هاي المپيك برگزار شد باز هم رسول خادم همه نفرات اصلي خود را به همراه داشت همين تركيب كه الان در جام جهاني تهران به ميدان خواهد رفت!
انتظار مي‌رفت كه با حضور خادم دايره حضور كشتي‌گيران جوان در تركيب تيم ملي بيشتر شود كه چنين نشده است. نكته دوم به خط خوردن و انتخاب بعضي از نفرات برمي‌گردد. مصطفي حسين‌خاني كشتي‌گير وزن ۷۴ كيلوگرم تيم ملي است. او در تورنمنت‌هاي اخير كه برگزار شده است به طور منظم حضور داشت ولي حالا كه بايد يك محك جدي مي‌خورد پشت خط ماند و نتوانست حضور داشته باشد. اين وضعيت در بعضي از اوزان ديگر مثل ۹۶ كيلوگرم وجود دارد، كه البته در آن كادر فني اعلام كرده بيماري حامد طالبي زرين‌كمر باعث كنار ماندن او شده است؛ در اين وزن امير عباس ‌گنجي‌مرادي انتخاب شده در حالي كه او از سال ۲۰۰۵ به اين طرف با مصدوميت روبرو بوده است و از رقابت‌هاي ليگ برتر امسال وارد ميادين كشتي شد.
نكته دیگر اينكه در تركيب تيم ملي كشتي آزاد نام دو نفر از كشتي‌گيران در حالي اعلام شده كه در تركيب اوليه و ۲۰ نفره كادر فني وجود نداشتند. يكي عزت‌ا... اكبري در وزن ۷۴ كيلوگرم كه پس از خط خوردن حسن طهماسبي و مصطفي حسين‌خاني اضافه شد و نفر بعدي هم گنجي‌مرادي بود. به هر روي رسول خادم تركيبي را معرفي كرده است كه به دنبال رسيدن به عنوان قهرماني است. اين تيم سال گذشته درحالي به اين عنوان رسيد كه آذربايجان سرمايه‌گذاري زيادي را انجام داده بود. امسال همه منتظر دومين قهرماني پياپي آزادكاران كشورمان در جام جهاني هستند.
نخستین دوره پیکارهای جام جهانی کشتی آزاد (FILA Wrestling World Cup)‏ در سال ۱۹۷۳ در شهر لاس پالماس اسپانیا برگزار شد که تیم ملی کشتی آزاد ایران پس از تیم اتحاد جماهیر شوروی سابق به مقام نایب قهرمانی رسید.
از آن زمان تاکنون، شاهد برگزاری چهل دوره رقابت های جام جهانی کشتی آزاد بوده ایم که سهم ایران در میزبانی این رقابت ها، سه بار و در سال های (۱۹۹۶ تهران، ۲۰۰۶ ساری و ۲۰۰۹ تهران) بوده است.
روسیه با ۲۱ دوره قهرمانی، پرافتخارترین کشور در جام جهانی کشتی آزاد است که ۱۵ دوره آن به زمان اتحاد جماهیر شوروی و قبل از فروپاشی این کشور باز می گردد. از نکات جالب این آمار، دو دوره اقتدار کامل و پی در پی اتحاد جماهیر شوروی در این پیکارها است که یک دوره به مدت هفت سال از آغاز مسابقات تا سال ۱۹۷۹ و دوره دوم نیز که به مدت هفت سال دیگر ادامه داشت، از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۹ است. ایالات متحده آمریکا نیز با ۱۳ دوره قهرمانی بعد از شوروی سابق یا روسیه در جایگاه دوم افتخارات این رقابت ها قرار دارد.
آمریکا فقط یک دوره پنج ساله در جام جهانی کشتی آزاد، اقتدار خود را حفظ کرده است که از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۳ ادامه داشته است.
ایران با سه بار قهرمانی در سال های ۱۹۹۶، ۲۰۰۶ و ۲۰۱۲ در جایگاه سوم این گزارش آماری قرار دارد. ایران در دو دوره میزبانی خود قهرمان شده است و در یک دوره از این رقابت ها که میزبان جمهوری آذربایجان بوده است در سال ۲۰۱۲، عنوان قهرمانی را به دست آورده است.
تیم ملی کشتی آزاد ایران در ۱۱ دوره این رقابت ها نیز عنوان نایب قهرمانی را به خود اختصاص داده است و در سال ۱۹۹۸ نیز مقام سومی را به خود اختصاص داد. بنابر این تیم ملی کشتی آزاد ایران در ۱۵ دوره این پیکارها روی سکو قرار گرفته است. کشورهای جمهوری آذربایجان و کوبا نیز به ترتیب با دو و یک بار قهرمانی در رتبه های چهارم و پنجم کسب قهرمانی جام جهانی کشتی آزاد قرار دارند.
چهل و یکمین دوره پیکارهای جام جهانی کشتی آزاد نیز امروز و فردا به میزبانی جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار می شود تا انشاءا... چهارمین عنوان قهرمانی ایران در این رقابت ها رقم بخورد.
در چهل و یکمین دوره پیکارهای جام جهانی کشتی آزاد در سال ۲۰۱۳ در تهران، تیم های ۱۰ کشور ایران، روسیه، آمریکا، ترکیه، جمهوری آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، ژاپن، بلاروس و بلغارستان حضور دارند تا شانس خود را برای کسب قهرمانی بیازمایند.
نکته جالب توجه اینکه در چهل دوره برگزاری این رقابت ها، ایالات متحده آمریکا با ۲۶ دوره میزبانی، بیشترین عنوان میزبانی را به خود اختصاص داده است که ۱۲ دوره آن به صورت متوالی در سال های ۱۹۷۵ تا ۱۹۸۶ در شهر تولیدو این کشور بوده است.
همچنین اتحاد جماهیر شوروی سابق و روسیه نیز شش دوره میزبانی این رقابت ها را در اختیار داشته اند.


کد مطلب: 80110

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/80110/ایران-به-دنبال-صید-جام-خانه

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir