?>?> سرطان توهم | سیاست روز
پنجشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۴
کد مطلب : 111974
مجری تحریم‌های ضد ایرانی دوباره گرفتار خیال‌پردازی شد

سرطان توهم

سرطان توهم بهره گیری از بازی رسانه‌ای گفت و گو در لابه لای اصل فشار حداکثری گویا همچنان گریبان گیر مقامات آمریکایی است چنانکه «برایان هوک» نماینده دولت آمریکا در امور ایران که بر اصل فشار حداکثری و تحریم‌های گسترده تاکید دارد در مصاحبه با «ان‌پی‌آر» با اشاره به آزادی «ژیو وانگ» تبعه آمریکایی از ایران، «گفت‌و‌گوی کنسولی» با تهران را خواستار شده است.
رویکرد ایارن به مبادله دکتر سلیمانی با جاسوسی آمریکایی گویی دوباره آمریکایی‌ها مبنی بر بهره گیری از سیاست ادعای مذاکره در لوای فشار حداکثری را زنده کرده است و آنها دچار این تصور کرده که می توانند با برجسته سازی این مسئله به عنوان احیای دوباره مذاکرت از این مسئله برای ایجاد شکاف درون ایران و البته تبلیغات انتخاباتی ترامپ که در بحران شدید سیاسی به سر می‌برد بهره برند. رویکرد برخی محافل رسانه ای و سیاسی در درون ایران مبنی بر نسبت دادن مبادله مذکور به آغاز روندی برای مذاکره موجب شده تا آمریکا بار دیگر با ادعای مذاکره سیاست تشدید فشارها برای گرفتن امتیازات بیشتر را در پیش گیرد. این مسئله زمانی بیشتر آشکار می شود که همزمان با تاکید آمریکایی‌ها مبنی بر لزوم فشار اروپا علیه توان موشکی ایران، و البته با تاکید دوباره بر افزایش و تشدید تحریم‌ها، هوک ادعای به اصطلاح مذاکره کنسولی را مطرح سازد تا روند سیاست‌های ضد ایرانی آمریکا در ابعاد جدیدی به حرکت درآید. «برایان هوک» نماینده دولت آمریکا در امور ایران ضمن تکرار مواضع واشنگتن درباره آزادی «ژیو وانگ» تبعه آمریکایی از ایران و همچنین ناآرامی‌ها در این کشور پس از افزایش بهای بنزین، درخواست گفت‌و‌گوی کنسولی با ایران را مطرح کرده است.این مقام آمریکایی که پیش از این بارها در حمایت از اغتشاشگران در ایران و ناآرامی‌های اخیر در این کشور موضعگیری کرده است، در مصاحبه با «ان‌پی‌آر» (رادیو ملی آمریکا) هم اتهام‌های تندی به جمهوری اسلامی ایران زده است.نماینده ویژه واشنگتن در امور ایران در پاسخ به سوالی درباره آزادی «ژیو وانگ» تبعه آمریکایی از ایران که به همزمان با آزادی دکتر «مسعود سلیمانی» استاد دانشگاه و پژوهشگر ایرانی از آمریکا صورت گرفت، گفت: «من با (ژیو وانگ) در زوریخ و در چارچوب مبادله زندانیان ملاقات کردم. مقام‌های سوئیس که شرکای فوق‌العاده ما بوده‌اند، توانستند تبادل را عملی کنند».
مجری ان‌پی‌آر با قطع صحبت‌های برایان هوک و برای روشن کردن مخاطبان آمریکایی برنامه خود گفت: «آنها (سوئیسی‌ها) میانجیگران ایالات متحده با ایران هستند».هوک در پاسخ به این اظهارنظر به تکرار لفاظی علیه ایران پرداخت و گفت: «بله ما روابط دیپلماتیک با رژیم (ایران) نداریم و الان برای ۴۰ سال است که اینطور است و سوئیس به عنوان حافظ منافع ما (در ایران) شناخته شده است».نماینده ویژه آمریکا در امور ایران افزود: «سفیر سوئیس در ایران به طور مرتب ژیو وانگ را ملاقات می‌کرد و طی چند هفته گذشته من با او درباره بازگرداندن ژیو وانگ به کشور مذاکره و کار کرده بودم».مجری رادیو ملی آمریکا در بخشی از این مصاحبه به پیام توئیتری محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران درباره آمادگی کامل این کشور برای مبادله جامع زندانیان با آمریکا اشاره کرد کرد و پرسید: «آمریکایی‌هایی بیشتری (در ایران زندانی) هستند و ایرانی‌هایی هم در زندان‌های آمریکا زندانی هستند. آیا شما می‌توانید بدون اینکه ایران را به زندانی کردن تعداد بیشتری از آمریکایی‌ها تشویق بکنید، تبادل زندانیان صورت دهید؟»هوک در جواب گفت: «این یک سوال خیلی خوب است. به نظر من این تبادل زندانیان (آزادی وانگ و سلیمانی) ثابت می‌کند که ما با هم می‌توانیم به یک توافق برسیم. گفت‌و‌گوها و همچنین کارهای پشتیبانی (برای آزادی این دو زندانی) خیلی خوب پیش رفت به همین خاطر ما امیدواریم که این نمایانگر اولین گام برای مذاکرات بین ایالات متحده و ایران باشد تا همه آمریکایی‌هایی که هنوز در ایران زندانی هستند، آزاد شوند».به ادعای این مقام آمریکایی، «آنها (زندانیان آمریکایی در ایران) بی‌گناه هستند و باید فورا آزاد شوند. رژیم ایران به طور مکرر به دلیل بازداشت افرادی از قبیل ژیو وانگ توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل محکوم شده است».وی مدعی شد: «آنچه که ما درباره این قضیه (آزادی وانگ) قادر به انجامش بودیم آن بود که بدون دادن پولی، برداشتن تحریم و تغییر سیاستگذاری‌مان، یک آمریکایی را آزاد کردیم».
هوک بلافاصله بعد از این جمله افزود: «من قصد دارم خواستار گفت‌‌و‌گوی کنسولی با ایرانی‌ها شوم تا ما بتوانیم بقیه آمریکایی‌های را (از زندان در ایران) خارج کنیم البته این یک واقعا این یک موضوع مرتبط با ایرانی‌ها است اما ما آمادگی داریم و امیدوار هستیم». این ادعاها در حالی مطرح شد که سخنگوی کاخ سفید از درخواست رئیس‌جمهور آمریکا از مسکو برای حمایت از سیاست‌های واشنگتن در قبال برنامه هسته‌ای ایران و کره شمالی، خبر داد. همچنین سفیر آمریکا در آلمان در مصاحبه‌ای از برلین خواست برای متوقف کردن ایران به واشنگتن بپیوندد.«ریچاد گرنل» سفیر آمریکا در آلمان روز سه‌شنبه گفت که دولت آلمان باید به آمریکا پیوسته و در راستای توقف ایران در حمایت از تروریسم عمل کند.وی که با روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» مصاحبه می‌کرد، مدعی شد اقتصاد (ایران) دچار بحران شده چون تهران در حال انتقال منابع خود به گروه‌های وابسته به خود در لبنان و سوریه است.
در این میان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به فرانسه سفر کرده، گفت هنوز شانسی برای حفظ برجام وجود دارد و اروپا در تلاش است تا ایران را قانع کند که گام تازه‌ای در جهت کاهش تعهد به برجام برندارد. «جوزپ بورل» مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه در سفر به پاریس با «ژان ایو لو دریان» وزیر خارجه فرانسه دیدار و گفت‌وگو کرد. دو دیپلمات، بعد از این نشست در یک نشست خبری مشترک حضور یافته و در مورد موضوعات مختلف از جمله توافق هسته‌ای با ایران صحبت کردند.لو دریان در این نشست خبری، با ابراز نگرانی از وضعیت برجام، گفت اروپا به مقام‌های ایرانی هشدار داده است که در صورتی که ایران در ماه ژانویه گام تازه‌ای در جهت کاهش تعهد به برجام بردارد، «اصل این توافق» در معرض خطر قرار می‌گیرد.
وی گفت پاریس معتقد است که تصمیم ایران برای کاهش تعهد به برجام، «پاسخی غلط» به «تصمیم بد» آمریکا برای خروج یکجانبه از توافق هسته‌ای بوده است، که می‌تواند به تضعیف ثبات در منطقه منجر شود. در این میان رئیس‌جمهور فرانسه با انتشار پیامی در توئیتر خواستار آزادی دو شهروند این کشور شد که در ایران بازداشت شده‌اند.
«امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه شامگاه سه‌شنبه در صفحه توئیترش از ایران خواست «بی‌درنگ» دو تبعه فرانسوی زندانی در ایران را آزاد کند.ماکرون نوشت: «در روز بین‌المللی حقوق بشر به هم‌‌میهنانمان فریبا عادل‌خواه و رونالد مارشال که در ایران بازداشت شده‌اند فکر می‌کنم. بازداشت آنها غیرقابل‌تحمل است. آنها باید بدون درنگ آزاد شوند. این را به رئیس‌جمهور روحانی گفتم و اینجا آن را تکرار می‌کنم.»فرانسه هر از چندگاهی از مسئله اتباع بازداشتی این کشور در ایران به عنوان جو سازی ضد ایران استفاده می‌کند. از سوی دیگر دو مشاور پیشین روسای جمهور سابق و کنونی آمریکا ایران و روسیه را تهدید‌های اصلی علیه ایالات متحده و ناتو خواندند.«جان کلی» رئیس دفتر سابق «دونالد ترامپ» رئیس جمهور کنونی آمریکا و «جیم جونز» مشاور امنیتی «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا، روز سه‌شنبه در نشست مؤسسه «سالت» در ابوظبی مدعی شدند که نفوذ ایران در خاورمیانه و چالش روسیه علیه ناتو و کشورهای دیگر تهدیدهای اصلی علیه صلح جهانی هستند.
جیم جونز که حدود دو سال مشاور اوباما بود، ایران را تهدید عینی علیه آمریکا خواند و از تحریم‌های ترامپ علیه ایران حمایت کرد.وی از دولت ترامپ خواست فشارها بر حکومت ایران را افزایش دهد تا نارضایتی‌های داخلی افزایش یابد. جیم جونز در ادامه روسیه را نیز به ایجاد بی‌ثباتی در آمریکا، دخالت در انتخابات این کشور و کشورهای دیگر جهان متهم کرد. در این میان دادگاه لس آنجلس روز سه‌شنبه یک شهروند ایرانی را به نادیده گرفتن قوانین کالاهای ممنوعه و نقض تحریم‌ها متهم کرد. به گزارش ال‌ای نیوز، دادگاه لس آنجلس با تشکیل جلسه شهروند ایرانی م. ه را به ارسال قطعات ماشین آلات به ایران و نقض تحریم‌ها متهم کرد.

https://siasatrooz.ir/vdca06n6y49n6o1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی