جمعه ۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۲
کد مطلب : 107717
فرانسه یکبار به نعل می‌زند و بار دیگر به میخ

اجرای اس.پی.وی با اما و اگر !

اجرای اس.پی.وی با اما و اگر !

فرانسه "یکبار به نعل می‌زند و بار دیگر به میخ"، این کشور که دوباره در پلیس بد ایفای نقش می‌کند درحالی از اجرایی شدن سازوکار مالی با ایران سخن گفته، که همزمان با طرح موضوع موشک‌های بالستیک ملت ایران را به تحریم‌های سخت تهدید کرده است، این یک بام دو هوا رفتار کردن مقامات فرانسوی و حتی اروپایی‌ها حکایت از این دارد که می‌خواهند اجرایی شدن اس.پی.وی را نیز مشروط به توقف فعالیت‌های موشکی ایران کنند؛ به بیان دیگر تهران در معرض فشار قرار دهند که اگر دست از فعالیت‌های موشکی برندارد اس.پی.وی اجرا نخواهد شد.
ژان ایو لودریان اعلام کرد؛ کانال مالی ویژه که توسط اتحادیه اروپا و برای تسهیل تجارت غیردلاری با ایران و مقابله با تحریم‌های آمریکا سازماندهی شده است، باید در روزهای پیش رو اجرا گردد.
هدف از این مکانیسم که به ساز و کار ویژه مالی اروپا برای حفظ برجام معروف شده دور زدن تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران است. این ساز و کار قرار است به عنوان مرکزی برای تهاتر عمل کند که در آن نفت ایران، بدون رد و بدل شدن پول با کالاهای اروپایی معاوضه می‌شوند.
قرار بود این مکانیسم تا تاریخ ۴ نوامبر ۲۰۱۸ (۱۳ آبان‌ماه) اجرایی شود، ولی راه اندازی آن بارها به تعویق افتاده است.
نکته جالب اینکه اجرای این کانال مالی از سوی خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ روز دوشنبه تعیین شده است چناچنه این خبرگزاری گفته؛ تا روز دوشنبه ساز و کار مالی ویژه با ایران رونمایی خواهد شد. سخنگوی فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه در بروکسل به خبرنگاران گفت: آماده سازی سازوکار مالی ویژه پیشرفت هایی داشته و در مرحله ای پیشرفته است. امیدواریم بسیار زود آغاز کار آن را اعلام کنیم.
بلومبرگ همچنین خبر داد: سه دیپلماتی که درباره زمان اجرای این سازوکار اظهارنظر کردند نخواستند نامشان فاش شود. یکی از آنها خبر داد، درحالی که روز ۲۸ ژانویه (هشتم بهمن) برای آغاز رسمی آن اعلام شده است، ممکن است ناتمام ماندن برخی موضوعات باعث تاخیر کوتاهی در آن شود. این دیپلمات افزود: اعضای اتحادیه اروپا توافق کرده‌اند که سازوکار مالی ویژه تا اواخر ماه نهایی شود.
طبق گزارش‌ها، سازوکار مالی ویژه قرار است در فرانسه ثبت شود و رئیس آن یک آلمانی باشد. انگلیس نیز از سهامداران آن خواهد بود. کوتسیانچیچ گفت: ما با سایر اعضای مسئول، روی آن کار می‌کنیم.
نکته قابل توجه اینکه فرانسه درحالی خبر اجرایی شدن سازوکار ویژه مالی به ایران را رسانه‌ای کرده است که وزارت خارجه این کشور در بیانیه‌ای مداخله‌جویانه تهدید کرد اگر ایران در مذاکرات حول برنامه موشکی بالستیک کوتاه نیاید، به سختی تحریم می‌شود.
لودریان وزیر امور خارجه فرانسه با اعلام این بیانیه، مدعی شد: ما گفت‌وگوهای بسیار سختی را (با ایران) آغاز کردیم... اگر این مذاکرات به نتیجه نرسد، آماده‌ایم تحریم‌های سختی را اعمال کنیم و خودشان (ایران) هم از این مسئله آگاه هستند.
وی با تکرار ادعاها و نگرانی‌های بی‌اساس علیه فعالیت‌های موشکی ایران، افزود: خواستار توقف تولید موشک‌های (بالستیک) ایران هستیم و مخصوصا اینکه ارسال آنها به گروه‌های مسلح در خاورمیانه قطع شود.
اگنس ون درمول سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در تاریخ جمعه ۲۲ دی ماه هم از ایران خواسته بود که هرچه سریع‌تر تمام فعالیت‌های مرتبط با موشک‌های بالستیک را متوقف کند.
ون‌درمول با ادعای اینکه برنامه موشکی ایران با قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل همخوانی ندارد، مدعی شده بود: از ایران می‌خواهیم که فوراً تمام فعالیت‌های مرتبط با موشک‌های بالستیک را که می‌توانند سلاح هسته‌ای حمل کنند متوقف نماید؛ که این شامل آزمایش‌های فناوری موشکی بالستیک نیز می‌شود.
ادعاهای فرانسه علیه برنامه فضایی و موشکی ایران، درروزهای گذشته با استقبال و خرسندی مقام‌های آمریکایی مواجه شده است. مقام‌های ایران ضمن رد مواضع آمریکا و فرانسه، اعلام کرده که برنامه فضایی ایران هیچ ارتباطی به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل ندارد و برنامه موشکی این کشور هم برنامه‌ای دفاعی است.
فرانسه "یکبار به نعل می‌زند و بار دیگر به میخ"، این کشور که دوباره در پلیس بد ایفای نقش می‌کند از یک طرف از اجرایی شدن سازوکار مالی با ایران سخن می‌گوید و از طرف دیگر با طرح موضوع موشک‌های بالستیک ملت ایران را به تحریم‌های سخت تهدید می‌کند، این یک بام دو هوا رفتار کردن اروپایی‌ها حکایت از این دارد که می‌خواهند اجرایی شدن اس.پی.وی را نیز مشروط به توقف فعالیت‌های موشکی ایران کنند. به بیان دیگر اروپا به دنبال اجرایی کردن سازوکار ویژه مالی با ایران نیست، به دنبال انجام تعهدات برجامی نیست، بلکه می‌خواهد با این شیوه و تحت فشار قرار دادن ایران، تهران را مجبور به عقب نشینی از دستاوردهای موشکی و نظامی کند.
توان دفاعی و نظامی در هیچ کجای برجام و توافق هسته‌ای میان ایران و ۱+۵مذاکره نشده بود و مورد توافق طرفین نیز قرار نگرفته بود. ملت ایران بر سر توان دفاعی و نظامی با هیچ کشوری مذاکره نخواهد کرد و این موضوع را نیز به صراحت مقام معظم رهبری نیز بارها به آن تاکید کردند، چنانچه معظم له فرمودند بر سر توان دفاعی و موشکی مذاکره نمی‌کنیم.
رهبر انقلاب درباره کشورهای اروپایی نیز گفتند: ارتباط و ادامه مذاکره با اروپا ایراد ندارد اما باید ضمن ادامه این کار از آنها درباره مسائلی نظیر برجام و یا اقتصاد قطع امید کنید.
ایشان با انتقاد از رفتار نامناسب اروپا در مسائلی نظیر برجام و تحریم‌ها خاطرنشان کردند: باید با نگاه شک آلود به وعده‌های آنها، از روند مسائل مراقبت جدی کرد. این همان روشنگری است که نیاز است مسئولان کشور بیش از گذشته با در نظرگرفتن رویکرد وقیحانه اروپایی‌ها، قاطعانه و انقلابی با آنها برخورد کنند.
از سویی دیگر طی ماه‌های اخیر آمریکا و اروپا در یک کاردسته جمعی فشار مضاعفی را علیه جمهوری اسلامی ایران به راه انداخته‌اند، در واقع اروپا با این اقدامات در صدد نابودی کامل برجام هستند بگونه‌ای که شرایطی را برای ایران فراهم کنند تا تهران از برجام خارج و همه تلاش‌های دو ساله گذشته در خصوص گفت‌وگو با برجامیان و برجام اروپایی ملغی شود.

https://siasatrooz.ir/vdca60n6049nw01.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی