يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۴
کد مطلب : 89121
قول ارتقاي هتلينگ بيمارستان‌ها تا ۸ ماه ديگر

۵۰ درصدي كه ديگر نمي‌خواهد فرسوده باشد

۵۰ درصدي كه ديگر نمي‌خواهد فرسوده باشد

وارد بيمارستان كه مي شويم بايد مراقب باشيم وسايل قديمي بيمارستان خراب نشود. روي تخت آرام مي‌نشينيم تا فنر تخت از جا در نرود تا هزينه تعميراتي تخت نيز به حساب ما اضافه شود.
ديوارهاي بيمارستان نيز ديگر در حكم ديوار تاريخي بايد در نظر گرفته شوند چراكه از نظر قدمت به فرسنگ ها سال پيش باز مي گردند. فرسودگی شدید ساختمان، تخت، تشک، کمد، میز، سرویس بهداشتی، تاسیسات (سیستم سرمایش و گرمایش) حكايت ساده اي براي ۵۰ درصد از بيمارستان هاي كشور است كه وزير بهداشت نيز تصديق مي كند فرسوده هستند و بايد به دنبال اعتبارات مورد نياز براي نوسازي و تعمير آنها باشيم.

بیمارستان‌های فرسوده پاسخگوی نیاز بیماران نیستند
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر ضرورت بازبینی ساخت بیمارستان‌ها در هر منطقه ازکشور، گفت: با ساخت بیمارستان‌های جدید از هزینه‌های تغییر کاربری این مراکز کاسته می‌شود در غیر این صورت باید بخش زیادی از اعتبارات وزارت بهداشت صرف ترمیم بیمارستان‌های فرسوده شود.
سلیمان عباسی ‌‌ ادامه داد: در گذشته با توجه به جمعیت کشور، این بیمارستان‌ها ساخته و ظرفیت تخت نیز بر اساس همان جمعیت درنظر گرفته شده بود اما حال که جمعیت افزایش یافته امکان پاسخگویی بیمارستان‌ها کاهش یافته است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه افزایش جمعیت و پاسخگو نبودن تخت بیمارستانی مشکلاتی را در حوزه سلامت ایجاد خواهد کرد، به خانه ملت گفت: گاهی به دلیل کمبود فضا، بیمارستان‌ها ناچار به فعالیت در سه شیفت کاری هستند لذا طول عمر بیمارستان‌ها کاهش می‌یابد و نیاز به امر بازسازی نیز تشدید خواهد شد.
وی تصریح کرد: با توجه به افزایش مراجعات در بیمارستان‌ها و فعالیت سه‌شیفته این مراکز، امکان گسترش و اضافه کردن فضای بیمارستانی نیز محدود می‌شود از سویی دیگر اغلب مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی انتظار دریافت خدمات رایگان دارند به همین جهت درآمدها کاهش یافته و بیمارستان‌ها قادر به بازسازی و تجهیز امکانات خود را ندارند.
عباسی یادآور شد: به طور حتم باید بیمارستان‌های هر منطقه مورد بازبینی قرار گیرند وبیمارستان‌هایی که از طول عمر آنها زمان زیادی گذشته بازسازی شوند در این میان باید منابع مالی خوبی دیده شود تا این کار با سرعت پیش رود.
وی با انتقاد از اینکه فرسوده بودن بیمارستان‌ها منجر به کاهش مقاومت آنها در مقابله با وقوع حوادث غیرمترقبه مانند زلزله می‌شود، یادآور شد: آخرین پناهگاه هر فرد آسیب‌دیده بیمارستان است و لذا اگر این مراکز آسیب ببینند آمار مرگ و میر نیز به شدت افزایش خواهد یافت.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تاکید کرد: بیمارستان‌ها باید به گونه‌ای ساخته شود که کمترین آسیب را در مقابله با هرگونه حادثه‌ای داشته باشد زیرا اگر بیمارستان‌ها آسیب بینند سلامت مردم نیز به مخاطره می‌افتد. 

بخش غیر دولتی به كمك بيايد
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه بیمارستان‌های کشور فرسوده هستند و تعداد تخت‌های بیمارستان محدود است گفت: برای تأمین منابع مالی و ساخت بیمارستان‌های جدید باید از کمک بخش غیر دولتی و سرمایه‌گذاری بانکها استفاده کرد.
محمد آقاجانی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران افزود : بیمارستان‌های کشور فرسوده هستنند و تعداد تخت‌های بیمارستانی دارای محدودیت هستند به طوری که میانگین تخت‌های بیمارستانی به ازای هر هزار نفر جمعیت در کشور ما ۱.۵ است که این در برخی از کشورهای همسایه ۲.۵ به ازای هر هزار نفر و در کشورهای توسعه یافته حدود ۷ تا ۸ به ازای هر هزار نفر است.
وی ادامه داد: با جمع کل، تخت‌های بیمارستانی دولتی، خصوصی، عمومی و فضای تخت‌های بیمارستانی برای ارائه خدمت پاسخگو نیستند بنابراین ما باید دنبال ایجاد بیمارستانهایی در قالب بیمارستان‌های بزرگ که اصطلاحا مگا هاسپیتال می‌گویند، باشیم.
معاون درمان وزارت بهداشت تصريح كرد: در دنیای امروز بیمارستان‌های خیلی بزرگ معمولا ۲ هزار تخت دارند و بهترین و با کیفیت‌ترین سرویس را به بیماران می‌دهند که از نظر هزینه هم اثر بخشی کاملا خوبی دارد.
آقاجانی با بیان اینکه سیاست وزارت بهداشت ساخت بیمارستان‌های بزرگ است عنوان کرد: برای ساخت این نوع بیمارستان ما نیاز به منابع مالی گسترده داریم که منابع دولت جوابگو در این حوزه نیست بنابراین ضرورت دارد که از بخش غیردولتی، سرمایه ‌گذاری خیرین و بانکها استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: طرح‌هایی در این خصوص تهیه شده رایزنی‌هایی با بانک‌ها انجام شده تا بانکها در توسعه بیمارستان‌های بزرگ کشور سرمایه‌گذاری کنند که این امر می‌تواند تضمین کننده خدمات مناسب در آینده برای مردم باشد.

حرف آخر
آنچه بايد به آن اشاره كرد آن است كه سرانه پائين بهداشتي و درماني مردم جامعه ما به هيچ وجه قابل قبول نيست و بايد برنامه اي اتخاذ كرد تا در پرتو آن كمبودها مرتفع شود.
اين دست نوشته انتظار دارد بحث ارتقاي هتلينگ بيمارستان‌ها در ميان بهانه هاي هميشگي از ياد نرود تا بتوانيم در آينده نزديك با هزينه کم سطح رضايت‌مندي بيماران و مراجعان را بالاتر ببريم.
نبايد از ياد برد امکانات پايين از مشکلات مهمي است که باعث مي‌شود بيمار رضايت کمي از بيمارستان داشته باشد.
اما در حرف آخر اين گزارش فراموش نكنيم وزیر بهداشت،قاضي زاده با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۲۵ درصد از اهداف طرح نوسازی بیمارستان‌های کشور محقق شده است ابراز امیدواری کرده اند تا ۷۵ درصد باقیمانده از اهداف اجرای این طرح تا ۸ ماه آینده اجرایی شود.

https://siasatrooz.ir/vdca66na.49nou15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی