پنجشنبه ۲۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۱:۰۹
کد مطلب : 106015

آلمان به دنبال چیست؟

سوریه در حالی همچنانت از کانون‌های اصلی تحولات منطقه‌ای است که تحرکات نظامی و سیاسی برخی کشورهای غربی در قبال آن امری قابل توجه است. از یک سو آمریکا ضمن حمایت از گروه‌های تروریستی اقدام به پیاده کردن نظامیانش در برخی مناطق مرزی سوریه کرده است. از سوی دیگر انگلیس نیز تحرکاتی برای ایجاد فضای القایی از حمله شیمیایی در ادلب هستند چنانکه گزارش ها نشان می‌دهد تیم رسانه‌ای و اطلاعاتی این کشور برنامه‌های گسترده ای برای ساخت فیلم‌های غیر حقیقی از حمله شیمیایی در این منطقه هستند تا به این بهانه بتوانند فشارها بر نظام سوریه و متحدانش را اجرایی سازند.
فرانسه نیز از مدت‌ها قبل اقدام به بازی اطلاعاتی و روانی در قبال سوریه کرده در حالی که در ظاهر نیز ادعای حمایت از مذاکره و راهکار سیاسی را سر می‌دهد. در کنار این کشورها یک نکته مشاهده می‌شود و آن تحرکات نظامی آلمان است. از یک سو رسانه‌های غربی اعلام کرده‌اند که آلمان خود را برای اجرای گزینه نظامی آماده می‌کند و از سوی دیگر وزیر خارجه آلمان گفت که کشورش در زمینه مشارکت در اقدام نظامی علیه سوریه به صورت مستقل و بر طبق قانون‌اساسی و قوانین جهانی تصمیم‌گیری خواهد کرد.
«هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان معتقد است که کشورش در زمینه مشارکت ارتش در اقدام نظامی در سوریه نباید تحت فشار قرار گیرد. این مقام آلمان در این مورد به خبرگزاری آلمان گفت: «ما به صورت مستقل و بر طبق قانون‌اساسی خود تصمیم می‌گیریم که البته مطابق با قوانین جهانی باشد.»
وی گفت که آمریکا تاکنون درخواست خاصی برای مشارکت آلمان در اقدام نظامی علیه دولت سوریه در صورت وقوع حمله شیمیایی مطرح نکرده است. حال این سوال مطرح می‌شود که چرا چنین رویکردی از سوی آلمان‌ها مطرح می‌شود و آنان با ادعای تحرک نظامی و یا عدم اجرای آن چه اهدافی را دنبال می‌کنند؟ در پاسخ به این پرسش چند نکته مورد توجه است.
نخست وضعیت داخلی آلمان و چالشهای دولت این کشور است دوم اهداف جهانی آلمان بویژه در غرب آسیاست. در حوزه نخست مرکل با مسئله‌ای به نام بحران پناه‌جویان و مطالبات مردمی و جریان های سیاسی برای پایان دادن به این بحران است. می توان گفت که آلمان‌ها با ادعای آمادگی برای گزینه نظامی برآنند تا به افکار عمومی جدیت خود برای مبارزه با تروریسم و البته حل مقوله پناه‌جویان را به نمایش گذارند.
در باب اهداف جهانی آلمان‌ها نیز آنها از یک سو به دنبال جلب نظر لابی صهیونیست‌ها و برخی کشورهای عربی هستند تا بتوانند از منابع مالی آنها برخوردار شوند. آلمان‌ها با ادعای آمادگی برای گزینه نظامی این طرح را پیگیری می‌کنند. از سوی دیگر آنها با رویکرد به گفتمان مذاکره نیز به دنبال ایجاد فضایی برای حضور در بازسازی سوریه هستند تا از این طریق نیز منافع اقتصادی بسیاری را به دست آورند چنانکه مرکل در دیدار با پوتین نیز بر این حضور تاکید کرده بود.

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdca6in6m49nww1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی