شنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۰
کد مطلب : 105719

سه درس تاریخ

مروری بر تاریخ ایران نشان می‌دهد که روزهای اخیر تحولات قابل توجهی را در قبل و بعد از انقلاب اسلامی در خود ثبت کرده است...

مروری بر تاریخ ایران نشان می‌دهد که روزهای اخیر تحولات قابل توجهی را در قبل و بعد از انقلاب اسلامی در خود ثبت کرده است. امروز ۲۸ مرداد برابر است با کودتایی که آمریکا و انگلیس علیه دولت وقت ایران در سال ۱۳۳۲ انجام داده و اقدام به سرنگونی دولت مصدق کردند. کودتایی که البته هرگز برای انجام آن و برهم زدن ثبات و امنیت یک عضو سازمان ملل برای آن عذرخواهی نکرده و حتی آن را از افتخارات در حفظ منافع خود در صحنه جهانی عنوان کرده‌اند.
دیروز ۲۷ مرداد نیز مصادف بود با فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) در سال ۱۳۵۸ برای آزادی پاوه. آنجایی که تجزیه کنندگان ایران دست به سلاح برده و به کشتار مردم مظلوم و بی‌دفاع پاوه می‌پرداختند و اگر نبود فرمان تاریخی حضرت امام شاید هرگز امنیت به آن منطقه باز نمی‌گشت و اکنون شاهد فروپاشی ایران واحد بودیم.
دو روز قبل یعنی ۲۶ مرداد ماه نیز مصادف بود با سالروز آزادی اسرای در بند رژیم بعثی که پس از سالها تحمل درد و رنج اسارت در ۲۶ مرداد ۱۳۶۹ به آغوش میهن و خانواده‌های خود باز گشتند.
این سه رویداد مهم در حالی در تاریخ ایران به ثبت رسیده که بررسی ریشه‌ای هر کدام از آنها نکات و درسهای مشابهی را با خود به همراه دارد.
اولین نکته مشترکی که در هر سه تحول مهم وجود دارد نقش بیگانگان بویژه آمریکاست. کودتای ۲۸ مرداد رسماً از سوی آمریکا و انگلیس و البته پیاده نظام آن یعنی بی بی سی معروف به عملیات آژاکس یا چکمه طراحی و اجرا شد که هدف از آن نیز سرنگونی دولت مصدق و احیای سلطه غربی بر کشور بود. در غائله پاوه نیز این آمریکایی‌ها بودند که با تحریک ضد انقلاب و جدایی طلبان در کنار طراحی برای سرنگون سازی نظام نوپای اسلامی به دنبال تجریه ایران بودند.
۸ سال جنگ تحمیلی نیز برگرفته از طراحی‌هایی بود که آمریکا و شرکایش با تحریک و تقویت رژیم بعث صدام برای سرنگونی نظام ایران و البته تجزیه آن صورت دادند. هزاران نفر از فرزندان ایران زمین، سالها در اسارت صدامیان دوران سختی و رنج را تحمل کردند که نتیجه توطئه‌ای بود که آمریکا و شرکایش علیه انقلاب اسلامی و ملت ایران طراحی و اجرا کردند.
بررسی هر سه پرونده به خوبی نشان می‌دهد که طراحی آمریکا بر اساس سرنگون سازی ساختارهای مخالف سلطه گری آمریکا و طراحی برای سلطه بر ایران و حتی تجزیه آن استوار بوده است که خود بدعهدی و غیر قابل اعتماد بودن آمریکا را به خوبی اثبات می کند.
حال این سوال مطرح می‌شود که چگونه آمریکا در کودتای ۲۸ مرداد به اهداف خود رسید اما در دو مورد دیگر یعنی پاوه و جنگ تحمیلی به اهداف خود دست نیافت؟ پاسخ به این پرسش را در روند تحولات و نوع نقش آفرینان این عرصه‌ها می‌توان جستجو کرد. در ۸ سال دفاع مقدس و عملیات بزرگ پاوه ملت از یک سو وحدت و یکپارچگی ملی در مقابله با توطئه‌ها بوده که برگرفته از بصیرت همگانی در دشمن شناسی و مقابله با دشمنان است. از سوی دیگر پیوند میان دین و سیاست یا همان ولایت مداری مردم و مسئولان مؤلفه‌ای مهم در تحقق این دستاوردها بوده است. مردم و مسئولان با لبیک به فرمان امام خمینی (ره) و حضور در صحنه پاسخی قاطع به دشمنان این مرز و بوم داده و مانع از تحقق اهداف آنها شدند. اما در کودتای ۲۸ مرداد از یک سو مردم در صحنه حضور نداشته و بعضاً تحت تأثیر القائات محافل رسانه‌ای بیگانه از جمله بی بی سی در مسیری مغایر با منافع و وحدت ملی حرکت کرده و یا راه سکوت در پیش گرفتند و از سوی دیگر القائای جدایی دین از سیاست کارساز بوده و میان نماد سیاست یعنی مصدق و نماد دین یعنی آیت الله کاشانی شکاف و اختلاف ایجاد شد.
آنچه موجب شد تا گسست وحدت ملی و عدم حضور مردم در صحنه صورت گیرد، عدم بصیرت مسئولان در دشمن شناسی و گرایش به دشمنی بود که در ظاهر لبخند می‌زند اما در حال آماده سازی خنجرش برای فرو کردن در قلب ایران بود.آری رویکرد دولتمردان به آمریکا و اعتماد نادرست به آن موجب شد تا هم توطئه کودتا پنهان شود و هم مردم به گمان تعامل میان آمریکا و دولتمردان از حضور در صحنه خودداری کردند که نتیجه آن نیز به نتیجه رسیدن کودتا بود.
در اصل می‌توان گفت آنچه پیروزی کودتای دشمنان این سرزمین را رقم زد دل بستن مسئولین به آمریکا و عدم دشمن شناسی صحیح آنان بود که نتیجه‌اش انفعال ملت شد در حالی که در طول ۸ سال دفاع مقدس که نماد آن بازگشت غرور آفرین آزادگان پس از ۸ سال دفاع مقدس بود و نیز در نبرد پاوه دشمن شناسی مسئولان زمینه ساز حضور پر شور ملت در صحنه و شکست طرح دشمنان شد.
اینها درس‌هایی است که از تحولات تاریخی این روزها می‌توان گرفت بویژه اینکه دشمن با ادعای احیای برجام و یا لغو تحریم‌ها ادعای مذاکره بدون پیش شرط سر داده و سعی دارد تا مسئولان را دچار اشتباه محاسباتی ساخته و آنها را در مسیر احیای پل‌های خراب شده قرار دهد در حالی که رهبر انقلاب با بصیرت و آگاهی از دشمنی ناتمام دشمن و حربه‌های آن هرگونه مذاکره با آمریکا را ممنوع و بر تکیه بر داشته‌های داخل برای حل مشکلات به جای چشم داشتن به غرب تاکید داشته‌اند تا بار دیگر دستاوردهای عظیم ملت ایران و نظام اسلامی در طول ۸ سال دفاع مقدس و آزادی پاوه بار دیگر در قالب مقابله با توطئه‌های جدید دشمنان تکرار شود. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdca6mn6o49nw01.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی