?>?> غلبه تفكر مديريت جهادي بر گردش‌هاي نمايشي | سیاست روز
سه شنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۱
کد مطلب : 93531
پیروزی قاطع اصولگرایان در انتخابات هیئت رئیسه شورای شهر تهران

غلبه تفكر مديريت جهادي بر گردش‌هاي نمايشي

غلبه تفكر مديريت جهادي بر گردش‌هاي نمايشي

عملكرد شوراي شهر تهران و به واسطه آن عملكرد شهردار تهران مي‌تواند افكار عمومي شهروندان را به خود جلب كند و حتي در انتخابات مجلس شوراي اسلامي كه در پيش است و قرار است در اسفند‌ماه سال‌جاري برگزار شود، مي‌تواند تأثير بگذارد.
اكنون كه اكثريت اعضاي شوراي شهر و رياست آن را اصولگرايان در دست دارند و به همين خاطر هم شهردار تهران از طيف اصولگراست، فرصت خوبي براي ادامه خدمات با مديريت جهادي است تا اثبات كند كه با چنين مديريت حتي مي‌توان تحريم‌هاي آمريكا و غرب را هم پشت سر گذاشت.
تهران با بيشترين نماينده در مجلس شوراي اسلامي وزنه مهم و تأثير‌گذاري در خانه ملت است و هر دو طيف سياسي براي به دست آوردن كرسي‌هاي بيشتر از اين حوزه انتخابي تلاش بسياري مي‌كنند اما سوابق و پيشينه عملكرد هر كدام از اين طيف‌هاي سياسي مي‌تواند يكي از عوامل اقبال و پيروزي آنها در انتخابات مجلس شوراي اسلامي باشد.
انتخابات هیئت رئیسه شورای شهر تهران روز گذشته در حالي برگزار شد كه چمران برای دومین‌بار در دوره چهارم شورای شهر تهران، صندلی ریاست این شورا را از آن خود کرد.
این در حالی است که مرتضی طلایی در رقابت با حکیمی‌پور عضو اصلاح‌طلب شورای شهر نیز توانست با کسب اکثریت آرا، به‌عنوان نایب ‌رئیس شورای چهارم شهر تهران برگزیده شود تا وزنه هیئت رئیسه شورای چهارم، همچنان به‌نفع اصولگرایان سنگینی کند.
غلبه اصولگرایان در انتخابات شورای شهر تهران در حالی صورت گرفت که اعضای اصلاح‌طلب این شورا، از مدت‌ها پیش تلاش زيادي را برای کسب صندلی ریاست شورای چهارم آغاز کرده بودند و حتی با برخی افراد مستقل شورا نیز جلسات مستمری برگزار کرده بودند. بر‌اساس این گزارش پازل هیئت رئیسه سومین سال شورای چهارم شهر تهران با انتخاب رضا تقی‌پور به‌عنوان سخنگوی شورای شهر و محسن پیرهادی و ابوالفضل قناعتی به‌عنوان منشی‌های هیئت رئیسه تکمیل شد.
گرچه اصولگرایان توانستند با جذب اعتماد اعضای شورای شهر چهارم در این انتخابات، مسئولیت هیئت رئیسه این شورا را عهده‌دار شوند ولی این اعتماد مجدد اعضا، قطعاً مسئولیت آنها را در نظارت بر مدیریت شهری و اتخاذ تصمیمات سرنوشت‌ساز پایتخت، سنگین‌تر می‌کند؛ مسئولیت و وظیفه‌ای که انجام هرچه بهتر آن نه تنها می‌تواند راه انتخابات سال آتی هیئت رئیسه شورا، بلکه انتخابات آینده شورای شهر پنجم را نیز برای آنها هموارتر کند.
در اين انتخابات مهدی چمران ۱۷ رأی، احمد مسجد‌جامعی ۱۳ رأی و یک رأی سفید شمارش شد. مرتضي طلایی با ۱۶ رأی به‌عنوان نایب‌ رئیس شورای شهر تهران انتخاب شد. حکیمی‌پور نیز ۱۵ رأی به دست آورد.
قناعتی و پیرهادی هرکدام با اخذ ۱۷ رأی به‌عنوان منشی‌های هیئت رئیسه انتخاب شدند. شجاع‌پوریان و تندگویان نیز هرکدام ۱۴ رأی اخذ کردند.
اصلاح‌طلبان، اسماعیل دوستی و اصولگرایان، رضا تقی‌‌پور را به‌عنوان کاندیداهای سخنگویی شورای شهر معرفی کردند. بعد از توزیع برگه‌های اخذ رأی بین اعضای شورا، شمارش آرا با حضور دو ناظر قبلی (هادی ساعی و عبدالحسین مختاباد) آغاز شد که در نهایت رضا تقی‌پور با اخذ ۱۶ رأی به‌عنوان سخنگوی شورای شهر انتخاب شد.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران از افرادی که به‌عنوان کاندیدا معرفی شدند اما رأی نیاوردند تقدیر و تشکر کرد و گفت: برای دوستانی که انتخاب شدند امیدواریم در مسیر خدمت هرچه بیشتر به مردم گام بردارند.
رئیس کمیته حمل‌و‌نقل شورای اسلامی شهر تهران پس از برگزاري انتخابات و مشخص شدن آن، از تغییری که در ترکیب هیئت رئیسه این شورا رخ داد تشکر کرد.
به ‌گزارش تسنیم، محسن سرخو در جریان یکصد و هفتاد و نهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه هیئت رئیسه سال اول شورای شهر، ترکیبی از هر دو جناح بود اما در سال‌هاي دوم و سوم به صورت یکدست در اختیار اصولگراها قرار گرفته است، گفت: این موضوع نشان مي‌دهد که اصولگرایان حتی در سطح کشور هم، هر‌گاه اکثریت را به‌دست مي‌آورند، اجازه تنفس به احدی را نمی‌دهند و بد نیست که در این شیوه خود تجدید‌نظر کنند.
وی در عین حال از تغییری که در ترکیب هیئت رئیسه رخ داد تشکر کرد و به این ترتیب تلویحاً از عملکرد راستگو در طول دو سال گذشته به عنوان منشی جلسات، انتقاد کرد.
سرخو همچنین خواستار پیگیری جدی تر مصوبه بودجه سالانه در سال سوم شورا شد و افزود: متاسفانه اطلاع رسانی در این بخش بسیار ضعیف است و انتظار مي‌رود که گزارش‌هاي بودجه ای به صورت جزوات مدون و جداول مقایسه ای در اختیار همه اعضا قرار گیرد تا هم اکنون و در اواسط سال، از فرصت جبران در بخش هایی که کمبودی وجود دارد استفاده کنیم.
رییس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به اظهارات سرخو با اشاره به اینکه غلامعلی حدادعادل یک سال برای تصویب اعتبارنامه پشت در مجلس ششم ماند، گفت: وسعت نظری که اصلاح طلبان از آن سخن مي‌گویند را در مجلس ششم دیدیم!
پرویز سروری در جریان یکصد و هفتاد و نهمین جلسه علنی شورای شهر تهران و در واکنش به اظهارات محسن سرخو مبنی بر تمامیت‌خواهی اصولگرایان، گفت: انتظار نداشتیم بعد از یک انتخابات بی‌حاشیه چنین مسایلی مطرح شود. همه ما به دموکراسی قائل هستیم و قرار نیست و اینکه هرگاه رأی نیاوردیم، این رویه را زیر سوال ببریم، چیز جدیدی است.
وی با بیان اینکه سوابق اصلاح‌طلبان در مجلس ششم نشان داده که تا چه اندازه وسعت نظر دارند، به عدم تصویب اعتبارنامه حدادعادل اشاره کرد و گفت: در دولت اصلاحات حتی آبدارچی‌ها را هم تغییر دادند و هنگامی که در راس قدرت بودند نیز خبری از وسعت نظر نبود.
سروری با اشاره به اینکه اصلاح‌طلبان شورای شهر مدتی اعضای مستقل را به باد تحقیر و توهین گرفتند و رأی آنها را زیر سوال بردند، گفت: تقاضا می‌کنم این مسایل را به صحن شورا نکشید و موضوعات را سیاسی نکنید. قرار ما این بود که شورا فارغ از نگاه سیاسی به موضوعات ورود کند.
ولی‌الله شجاع‌پوریان، عضو کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران نیز پس از استماع سخنان سروری، سرخو و حکیمی‌پور، ضمن تبریک به منتخبان هیات رییسه، اظهار کرد: انتخابات یک بحث مدنی است و حق اکثریت است که همه اعضای هیئت رییسه را از میان خود انتخاب کنند.
وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌کردیم نگاه فراکسیونی در جلسه حاکم باشد، افزود: در آخرین جلسه اصلاح‌طلبان، همه مي‌دانستیم که از ۱۳ رای برخوردار خواهیم بود اما در رقابت شرکت کردیم. اگر کسی از این انتخابات ابراز گلایه می‌کند، نگاه شخصی خود را مطرح کرده است.
شجاع‌پوریان از احمد حکیمی‌پور هم انتقاد کرد و گفت: توقع چنین اظهاراتی از ایشان که خود دبیرکل یک حزب است، نمی‌رفت.
وی که از اعضای مجلس ششم نیز بوده است، مدعی شد که حدادعادل نفر ۳۱ در انتخابات مجلس وقت بوده و با ابطال ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار رای موفق به ورود به مجلس شده است.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نيز در اين جلسه با بیان اینکه تسلیم اکثریت آرا هستیم، خواستار یکپارچگی ۳۱ عضو شورا شد و تأکید کرد: تقسیم‌بندی سیاسی به نفع شورای شهر نیست.
احمد حکیمی‌پور پس از برگزاری انتخابات هیات رییسه، در تذکری با اشاره به ضرورت تبعیت از نظر جمع، اظهار کرد: ما تسلیم اکثریت آرا هستیم اما در موضوع کارآمدی شورای شهر در سال سوم نقطه نظراتی وجود دارد که باید به آنها توجه شود.
وی با بیان اینکه شورای شهر یک کلیت واحد است و همه باید کمک کنیم که اعضا همدل و همراه، ماموریت‌هاي خود را دنبال کنند، گفت: متاسفانه نتیجه انتخابات به شکلی است که حواشی ایجاد می‌کند اما تقاضا می‌کنم در ادامه کارها به نحوی دنبال شود که همه اعضا در امور سهیم باشند و یکپارچگی مطلوب ایجاد شود.
حکیمی‌پور با بیان اینکه فضای دو‌قطبی شورا در دو سال گذشته از کارآمدی این نهاد کاسته است، خاطرنشان کرد: این فضا شاید به نفع جوهای سیاسی و رسانه‌های خبری در بیرون شورا باشد اما قطعا به ضرر شورا خواهد بود.
عضو شورای شهر تهران همچنین در حاشیه جلسه علنی ديروز اظهار کرد: انتظار این بود همان گونه که در سال نخست، بنده به نفع نامزد اصولگرایان برای نایب رئیس کناره‌گیری کردم، امسال هم که اکثریت هیئت‌ رییسه از اصولگرایان انتخاب شد، برای انتخاب نایب رییس یا دو منشی جلسه چنین اقدامی صورت می‌گرفت اما اصولگرایان چنین کاری نکردند.
عضو کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای اسلامی شهر تهران هم كه خود نامزد رياست شوراي شهر بود خواستار احیای ارائه گزارش توسط شورایاران در صحن علنی طی سال سوم شورای چهارم شد.
احمد مسجدجامعی ضمن تبریک به منتخبان و با اشاره به اینکه پایه‌گذار سنت حضور شورایاران در صحن شورا، مهدی چمران بوده است، اظهار کرد: خوب است در سال‌هاي باقی مانده از عمر شورای چهارم، در کنار شنیدن صدای مسئولان، گاهی صدای مردم کوچه و بازار هم بی‌واسطه در صحن شنیده شود.
احمد دنیامالی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌و‌نقل شورای شهر تهران نیز خواستار برپایی جلسه‌ای به منظور شنیدن نقطه نظرات همه اعضا پیرامون عملکرد هیات رییسه شد و پیشنهاد داد در سال پیش رو، بیش از اینکه وقت شورا به استماع تذکرات اختصاص یابد، به بررسی طرح و لوایح پرداخته شود. وی از اینکه در دو سال گذشته بیشترین زمان جلسات به شنیدن تذکرات اختصاص یافته و کمتر به ماموریت‌هاي اصلی شورا پرداخته شده است، انتقاد کرد.
مجتبی شاکری، دیگر عضو شورای شهر تهران نیز از هیئت رییسه درخواست کرد در سال سوم نسبت به راه‌اندازی یک مرکز پژوهش‌های مستقل اهتمام کند تا ابزار نظارتی در اختیار شورای شهر قرار بگیرد.
وی پیشنهاد داد که نقطه نظرات و مطالبات اعضای شورای شهر از هیئت ‌رییسه به صورت مکتوب گردآوری شود تا اعضا بتوانند در پایان سال سوم ارزیابی روشنی از عملکرد هیئت رییسه داشته باشند.
غلامرضا انصاری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز پس از استماع تذکرات و بحث‌هاي سیاسی همکارانش در شورا، ابراز عقیده کرد: با یک دست نمی‌توان مملکت را اداره کرد و کل کشور نیازمند دو بال اصولگرایی و اصلاح‌طلبی است.
وی با بیان اینکه اصلاح‌طلبان در سال اول به نامزد اصولگرایان برای نایب رییسی رای دادند، اظهار کرد: اما در طول عمر هشت ساله دولت نهم و دهم شاهد توسعه ضد ارزش‌هایی بودیم که شاید کمتر در یک جامعه بتوان آن را مشاهده کرد. با تفکر دلواپسانه نمي‌توان مملکت را اداره کرد و اگر هم آقای سرخو اظهار‌نظری کرد، نباید صحبت‌ها به دولت اصلاحات و مجلس ششم کشیده شود. به هر حال گذشته‌ها گذشته است.
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران هم درخواست کرد که اعضا وارد فضای اظهارنظرهای سیاسی نشوند و از سایر همکاران خود درخواست کرد این بحث سیاسی را ادامه ندهند.

https://siasatrooz.ir/vdca6mno.49nee15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی