?>?> خود فراموشی انگلیسی‌ها | سیاست روز
يکشنبه ۲ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۳
کد مطلب : 120118

خود فراموشی انگلیسی‌ها

رژیم سلطنتی انگلیس که طی هفته‌های اخیر با رسوایی بحران بی سابقه سوخت و صف‌های طولانی در مراکز عرضه بنزین مواجه است...
رژیم سلطنتی انگلیس که طی هفته‌های اخیر با رسوایی بحران بی سابقه سوخت و صف‌های طولانی در مراکز عرضه بنزین مواجه است و مدیریت ناکامشان در قبال بحران کرونا نیز بر این رسوایی افزوده است به جای توجه به بحران‌های داخلی همچنان در یک مسیر جاده خاکی ایران هراسی گام بر می‌‌دارند. در همین چارچوب لیز تراس وزیر امور خارجه انگلیس که اخیرا به منطقه سفر کرده، در مصاحبه با روزنامه سعودی الشرق الاوسط به مسائل مختلفی از جمله پرونده هسته‌ای ایران پرداخت. لیز تراس در ارتباط با ایران گفت که انگلیس در قبال برنامه هسته‌ای ایران نگران است و این برنامه توسعه بی‌سابقه‌ای داشته است.
وی در ادامه با تکرار اتهام‌های همیشگی غرب در ارتباط با تلاش ایران برای دست‌یابی به تسلیحات هسته‌ای، گفت: نمی‌خواهیم شاهد دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای باشیم.تراس اضافه کرد: هر روز که ایران بازگشت به گفت‌و‌گوهای مربوط به طرح جامع اقدام مشترک (برجام) را به تعویق می‌اندازد و فعالیت‌های هسته‌ای خود را توسعه می‌هد، فرصت موجود برای [مذاکرات] دیپلماتیک کاهش می‌یابد. وزیر خارجه انگلیس همچنین بیان کرد که پیشنهاد کنونی تا مدت زمان نامعلومی نمی‌تواند روی میز باقی بماند و ایران باید فورا از این فرصت استفاده کند. این مواضع هر چند سخنانی تکراری از سوی مقامان این رژیم می‌باشد اما در باب سخنان تراس چند نکته قابل توجه است. نخست آنکه وزیر خارجه انگلیس در حالی جمهوری اسلامی را تهدیدی برای امنیت جهان معرفی می‌کند که وی فراموش کرده است که چندی پیش کشور متبوع او، در کنار رژیم صهیونیستی ادعاهایی را در باب حمله ایران به کشتی رژیم صهیونیستی مطرح کرد و حتی تلاش کرد تا آن را به پرونده‌ای جهانی مبدل سازد اما در نهایت با رسوایی آشکار شدن واهی بودن ادعاهایش مواجه شد و این پرونده به یک شکست برای آنها مبدل شد. دوم آنکه تراس فراموش کرده است که بر اساس گزارش‌های منتشره انگلیس در جمع اولین ناقضان امنیت جهان است چنانکه بیش از ۷/۱ میلیارد دلار تسلیحات به رژیم‌های سرکوب‌گر و ناقض حقوق بشر فروخته است که از آن جمله امارات و سعودی هستند که در یمن به کشتار مردم می‌پردازند و رژیم صهیونیستی که جنایت علیه فلسطینی‌ها به امری روزانه برایش مبدل شده است. جالب توجه آنکه سران انگلیس رسما در واکنش به اعتراض‌ها به مشارکت با سعودی در کشتار مردم یمن، آن را امری طبیعی دانسته و سعودی را شریکی استراتژیک معرفی کرده است. سوم آنکه تراس احتمالا فراموش کرده است که ایران کشوری مستقل بوده و مانند برخی از کشورهای منطقه نمی‌باشد که بر اساس خواست آنها اقدام نماید لذا سیاست فشار و تهدید نمی‌تواند تغییری در رویه جمهوری اسلامی از جمله در باب استقلال دستگاه قضایی اش ایجاد نماید. سران انگلیس با تهدید و فشار نمی‌توانند ایران را وادار سازند که به زیاده خواهی آنها در باب آزاد سازی جاسوسان انگلیسی تن دهد. چهارم آنکه گویا تراس فراموش کرده است که برهم زننده و ناقض برجام نه ایران بلکه کشورهای غربی از جمله آمریکا و انگلیس بوده‌اند که به هیچ کدام از تعهدات برجامی خود عمل نکرده‌اند. جهانیان اذعان دارند که ایران تا یک سال پیش بر تعهدات خود پایبند بوده و اکنون نیز برخی از تعهدات برجامی را آن هم بر اساس حقوقش در برجام تعلیق کرده است و بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی نیز تا زمانی که حقوق هسته‌ای آن در لغو تمام تحریم‌ها و راستی آزمایی این تعلیق محقق نشود به روند گذشته باز نخواهد گشت.
پنچم آنکه خانم تراس در حالی ادعای نگرانی از توسعه رویکرد جهانی به سلاح هسته‌ای با الگو گیری از رفتار ایران را سر می‌دهد که وی فراموش کرده است که اخیرا انگلیس با آمریکا توافقنامه تجهیز استرالیا به زیر دریایی هسته‌ای را امضا کرده‌اند. توافقنامه‌ای که البته همراه با خنجر از پشت زدن به سایر کشورهای اروپایی بویژه فرانسه بوده است که بدعتی خطرناک را در رویکرد جهانی به سلاح هسته‌ای بر جای خواهد گذاشت.
در جمع بندی نهایی از آنچه ذکر شد می‌توان گفت که سخنان تراس بیش از هر چیز برگرفته از خودفراموشی انگلیسی‌هاست که زنجیره‌ای از رفتارهای بحران‌سازشان که تهدیدی علیه امنیت جهان را به ورطه فراموشی سپرده و به ادعاهای واهی علیه ایران می‌پردازند. تراس در حالی انگلیس را ناجی جهان معرفی می کنند که کارنامه ۲۰ سال اشغالگری آنها در افغانستان قحطی و گرسنگی برای مردم این کشور و ناامن‌تر شدن منطقه بوده است.

نویسنده: قاسم غفوری
https://siasatrooz.ir/vdca6wn6a49nu61.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی