شنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۸
کد مطلب : 104017
چهارمین هفته راهپیمایی بازگشت در میان سرکوب‌گری ارتش صهیونیستی برگزار شد

تجدید پیمان با شهدا و اسرا

تجدید پیمان با شهدا و اسرا

فلسطینی‌های ساکن نوار غزه دیروز را «جمعه شهدا و اسرا» نامیدند و برای چهارمین هفته متوالی در مرز این منطقه با فلسطین اشغالی تجمع کردند تا بر «حق بازگشت» آوارگان و ضرورت لغو محاصره ۱۱ ساله غزه تأکید کنند که سرکوب‌گری ارتش صهیونیستی دهها شهید و زخمی بر جای گذاشت. از ساعت‌های اولیه دیروز صدها فلسطینی به دعوت «کمیته ملی راهپیمایی بازگشت و شکستن محاصره (غزه)» برای برگزاری راهپیمایی بازگشت، خود را به مرز نوار غزه با فلسطین اشغالی رساندند.
فلسطینی‌ها در این راهپیمایی مردمی تلاش دارند بر قطعنامه ۱۹۴ شورای امنیت سازمان ملل تأکید کنند، قطعنامه‌ای که در بند ۱۱ آن بر حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمینشان اشاره می‌شود، از دیگر خواسته‌های آنها لغو محاصره ۱۱ ساله غزه است. طی تظاهرات سه جمعه گذشته در مرز غزه ۳۳ فلسطینی شهید و بیش از چهار هزار نفر دیگر زخمی شدند. رژیم صهیونیستی اقدام به پرتاب برگه‌هایی بر فراز خیمه‌‌های بازگشت که در مرز نوار غزه برپا شده، کرد و به فلسطینی‌ها هشدار داد در صورت نزدیکی به حصار مرزی غزه یا حمل سلاح، با پاسخ این رژیم مواجه خواهند شد. همچنین ساعاتی قبل از شروع راهپیمایی ، نظامیان صهیونیست‌ به سمت یک جوان فلسطینی در این چادرها شلیک کردند و وی به بیمارستان منتقل شد. سازمان ملل و اتحادیه اروپا خواستار حمایت از شرکت‌کنندگان در تظاهرات مسالمت‌آمیز بازگشت در نوار مرزی باریکه غزه و تامین دارو و تجهیزات پزشکی لازم برای آنان شدند. وزارت بهداشت فلسطین از زخمی شدن یک فلسطینی دیگر در شرق جبالیا بر اثر برخورد گلوله به وی از ناحیه سر خبر داد؛ وی «معلول» بوده و حالش وخیم گزارش شده است.
از سوی دیگر هزاران تن از اعراب ساکن اراضی اشغالی در تظاهراتی به مناسبت هفتادمین سالروز نکبة (روز تاسیس دولت اسرائیل) با در دست داشتن پرچم‌های فلسطین جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند. در مراسمی در جنوب حیفا در نزدیکی روستایی که سال ۱۹۴۸ توسط اسرائیل اشغال شد کودکان فلسطینی ترانه‌های ملی را خواندند. تجمع اعراب ساکن اراضی اشغالی نزدیک روستای عتلیت بود. در سال ۱۹۴۸، ۱۷۰ تن ساکن این روستا بودند که مجبور به فرار از آن به شهرک‌های دیگر و کشورهای مجاور مثل لبنان شدند. در این میان سران غربی به صورت جداگانه هفتادمین سالگرد «یوم النکبة» (فاجعه اشغال فلسطین) را تبریک گفتند؛ روزی که در آن صهیونیست‌ها ضمن بیرون راندن فلسطینیان، استقلال و تاسیس رژیم صهیونیستی را اعلام کردند.
در حالی که کمتر از یک ماه تا هفتادمین سالگرد تاسیس رژیم صهیونیستی و «یوم النکبة» باقی مانده، سران غربی از رئیس‌جمهور آمریکا گرفته تا مقام‌های اروپایی این روز را به صهیونیست‌ها تبریک گفتند.دونالد ترامپ نوشت: «برای نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو و همه اسرائیلی‌ها در هفتادمین سالگرد استقلال پر عظمت شما بهترین آرزوها را دارم. ما هیچ جای دیگری دوستانی مثل شما نداریم. ماه آینده با اشتیاق منتظر و چشم به راه انتقال سفارتمان به اورشلیم (بیت‌المقدس) هستیم».
«جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا در بیانیه‌ای این مناسبت را به رژیم صهیونیستی تبریک گفت و تاکید کرد که کانادا «جزء یکی از اولین کشورهایی بوده که اسرائیل را به رسمیت شناخت». وزیر خارجه انگلیس هم که کشورش با صدور اعلامیه بالفور، نقشی اساسی در تاسیس رژیم صهیونیستی داشت، تاسیس این رژیم را تبریک گفت و صهیونیست‌ها را «دوست و متحد نزدیک» لندن توصیف کرد.
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نامه‌ای به بنیامین نتانیاهو نوشت و به او و رژیم صهیونیستی، این روز را تبریک گفت. «پترو پوروشنکو» رئیس‌جمهور غربگرای اوکراین بیانیه‌ای درباره «یوم النکبة» صادر و در آن ضمن تبریک گفتن بابت این مناسبت، از تقویت روابط کی‌یف و تل‌آویو در‌ آینده خبر داد.
در این میان نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ضمن قدردانی از سیاست‌های رئیس‌جمهور آمریکا تصریح کرد که اسرائیل هیچ دوستی بهتر از آمریکا ندارد. نتانیاهو در قدردانی از سیاست‌های رئیس‌جمهور آمریکا در قبال اسرائیل گفت:‌«متشکرم رئیس‌جمهور ترامپ!ما نیز هیچ دوستی بهتر از آمریکا نداریم. ما به شدت مشتاق انتقال سفارت شما به اورشلیم (قدس)، سرزمین ابدی اسرائیل، هستیم».

https://siasatrooz.ir/vdca6yn6049nww1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی