دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۷
کد مطلب : 86728

واکنش همسر فرای به اتهام جاسوسی

عدن نبی، همسر ایرانی آسوری ریچارد فرای، در واکنش به این که گفته شده همسرش جاسوس سیا بوده جوابیه ای منتشر کرده و گفته که شوهرش هیچگاه از سیا، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، پول نگرفته است.
همسر ریچارد فرای در عین حال یادآوری کرده که فعالیت های جاسوسی فرای محدود به جنگ جهانی دوم و علیه آلمان نازی بوده است؛ موضوعی که پنهان نبوده و در نوشته های خود ریچارد فرای آمده است.
احمد سالک، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه در تذکری خطاب به رئیس جمهور اظهار کرد: از رئیس جمهور و مسئولین می خواهم اجازه دفن جنازه منحوس ریچارد فرای جاسوس سیا و آمریکا را در کنار پپ پلید و دلال عتیقه جات و مشاور فرح پهلوی ندهد چرا که مردم اصفهان این ننگ را تحمل نخواهند کرد و در این صورت زاینده رود تبدیل به مرده رود می شود.
ریچارد فرای، اهل آلاباما در طول عمر خود دو کرسی ایران شناسی در آمریکا برپا کرد و چندین کتاب مهم و صدها مقاله مهم درباره ایران باستان و ایران بزرگ و شهر و تاریخ بخارا نوشت. وی در طول حیاتش در عرصه بین المللی همواره از نام خلیج فارس در برابر نام های جعلی دفاع کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcaa0na.49niu15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

hichkas
به طور كلي شرق شناسي انگليسي و به تبع آن ايران شناسي، از بطن استعمار متولد شده و در خدمت اهداف و اغراض استعماري قرار گرفته است. بسياري از مراكز شرق شناسي انگليسي همچون «مركز مطالعات شرقي و آفريقايي دانشگاه لندن» از بازوان مهم و استرتژيك استعمار انگليس بوده اند. جوهر شرق شناسي غربيان عبارت است از تثبيت آقايي و برتري غرب به شرق و اين نكته قابل تأمل است كه شرق شناسي به مثابه علم، تنها وقتي پديد مي آيد كه غرب خود را چيره و مالك عالم بداند و با تكيه بر برتري موقعيت خويش و موضع فرادستانه اين سلطه خود را از دست ندهد. به بيان ديگر شرق شناسي از نوع سبك غربي تنها در رابطه با ايجاد سلطه و تجديد ساختار و همچنين داشتن آمريت و اقتدار بر شرق استوار شده است. نگارش كتاب هايي از قبيل «تاريخ ايران» به تأليف جان مالكُم، در راستاي تحكيم چنين حاكميتي صورت گرفته است و بدين صورت در سراسر كتاب مالكُم همواره شناخت غرب و به تبع آن بازشناسي غربي، از راه دوگانه سازي هاي ميان غربي و شرقي مي باشد. يعني در يك سوي جهان، انسان و تمدن غربي وجود دارد كه نمونة ترقي، پيشرفت، آزادگي، تميزي و مسئوليت پذيري مي باشد و در طرف ديگر جهان نيز، انسان و تمدن شرقي كه غير عادي بودن آن از عمده ترين ويژگي هاي او به حساب مي آيد و زندگي در سكون و عقب مانده بودن و حتي بي اعتنايي به سرنوشت خويش و جامعه از خصوصيات انسان شرقي است.
متن بالا چكيده اي از گفته هاي ادوارد سعيد روشنفكر و مؤلف و نيز استاد تمام رشته ادبيات تطبيقي در دانشگاه كلمبيا نيويورك كه در كتاب «موضوع شرق شناسي» خود بدان اشاره كرده است ميباشد.
آيا محكمتر از چنين دليلي آنهم بصورت منطقي و علمي درباره شرق شناسان و ايران شناسان انگليسي تبارها و علي الخصوص غربيان كه سرآمد آنها امريكائيان ميباشد وجود دارد؟ يا باز هم مي خواهيد از جاسوس بودن آنان در سرزمين شرق كره زمين (خاورميانه) و بخصوص سرزمين مهد هميشه پاك ايران منكر بشويد؟

خلاصه اي از زندگينامه ادوارد سعيد:
ادوارد سعيد روشنفكر- مولف پركاري بود كه در زمينه هاي بسياري نوشت و در ساحت هاي بسياري تاثير جهاني داشت. تاثير وي در حوزة انسان شناسي به دليل مجموعه آثار و شخصيت سعيد و به ويژه کتاب معروف او “شرق شناسي” بسيار چشمگير بود. ادوارد سعيد، امريکايي فلسطيني ‌تباري بود که پيش از مرگ رياست دانشکدة ادبيات تطبيقيِ دانشگاه کلمبيا را در نيويورک برعهده داشت. وي اديب، پژوهشگر، منتقد، روشنفکر و فعال سياسي حامي فلسطين بود که در 1 نوامبر 1935 (10 آبان 1314) در بيت‌المقدس به دنيا آمد و در 25 سپتامبر 2003 (3 مهر 1382) در ايالات متحدة امريکا و بر اثر سرطان خون درگذشت.