يکشنبه ۵ آذر ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۸
کد مطلب : 101984
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل از جنایات ائتلاف آمریکایی - عربستانی می‌گوید

سعودی قاتل ۲۳ هزار نوزاد یمنی

سعودی قاتل ۲۳ هزار نوزاد یمنی

حملات ائتلاف سعودی به یمن در حالی ادامه دارد که صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در تازه‌ترین گزارش خود از وضعیت کودکان یمن اعلام کرد که در سال ۲۰۱۶ حدود ۲۳ هزار نوزاد در این کشور کشته شدند.
سعودی که در عرصه داخلی و جهانی با بحران‌های گسترده‌ای مواجه شده همچنان بر یک اصل تاکید دارد و آن کشتار در یمن است. در همین چارچوب یونیسف آورده است: در سال ۲۰۱۶ چهار هزار و ۲۷۲ مادر و ۲۳ هزار نوزاد به دلایلی که می‌شد از آن پیشگیری کرد، کشته شدند. یونیسف اضافه کرده است: این نهاد بین‌المللی راهبرد جدیدی را برای حمایت از مادران و نوزادان یمنی اتخاذ کرده است.
براساس این راهبرد جدید، واحدهای بهداشتی و درمانی برای حمایت و مراقبت از نوزادان بیمار در نظر گرفته خواهد شد تا این کودکان بتوانند به صورت طبیعی رشد کنند. پیش از این، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای اعلام کرده بود: بیش از ۴۰۰ هزار کودک یمنی به خاطر سوء تغذیه شدید با خطر مرگ مواجه هستند. در همین حال دیوید بیسلی" مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد ائتلاف عربی به سرکردگی سعودی را مسئول فاجعه بزرگ و تشدید درگیری‌ها در یمن و نابسامانی اوضاع انسانی در این کشور عنوان کرده بود. عربستان همراه با چند کشور دیگر از روز ششم فروردین سال ۹۴ اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور با هدف بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس‌جمهوری مستعفی یمن به قدرت کرد.
در ادامه سیاست توجیه کشتار مردم یمن، برای معرفی فعالیت ائتلاف نظامی کشورهای اسلامی به سرپرستی عربستان وب‌سایت «آی‌ام‌سی‌تی سی» راه‌اندازی شده است. این سایت فعالیت ائتلاف نظامی عربستان را به ۳ زبان عربی، انگلیسی و فرانسوی به مردم جهان معرفی خواهد کرد. علاوه بر آدرس وب‌سایت آدرس توئیتر و فیس بوک نیز برای ائتلاف نظامی عربستان طراحی شده است.
راحیل شرف فرمانده سابق ارتش پاکستان فرماندهی ائتلاف نظامی عربستان را به عهده دارد و بر تمام امور نظارت می‌کند. لازم به ذکر است در واکنش به تجاوزات سعودی نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن بار دیگر مواضع ارتش عربستان در «نجران» را هدف قرار دادند و طی آن شماری از نظامیان سعودی کشته و زخمی شدند.
توپخانه‌های ارتش و کمیته‌های مردمی، مواضع نیروهای سعودی در «عباسة»، «رقابة صلة» و «تبة الخشباء» در نزدیکی گذرگاه الخضراء را هدف قرار دادند و پس از آن با خمپاره به این مواضع حمله کردند. تحت فشار مقاومت یمنی‌ها، سعودی در نهایت تسلیم شده و ۴ هواپیما حامل کمک‌های ضروری و دارو برای اولین‌بار طی ۲۰ روز اخیر وارد فرودگاه صنعا شد. دو هواپیما حامل کارمندان کمک‌رسان سازمان‌های بین‌المللی هستند، یک هواپیما وابسته به یونیسف حامل داروست و هواپیمای چهارم وابسته به صلیب سرخ است. خبر دیگر آنکه جرمی کوربین رهبر حزب کارگر انگلیس در بیانیه‌ای نگرانی عمیق خودش را از حمایت دولت انگلیس از عربستان ابراز کرد و خواهان پایان جنگ شد.
همچنین دولت یونان به دلیل تصمیمش برای فروش سلاح به عربستان مورد انتقاد قرار گرفت. وزیر دفاع یونان با اتهاماتی مبنی بر بی‌کفایتی روبروست. قانونگذاران اپوزیسیون یونان می‌گویند اگرچه قرارداد فروش تسلیحات مازاد ۶۶ میلیون یورو عاید یونان می‌کند اما این سلاح‌ها به عربستانی فروخته می‌شود که درگیر جنگ یمن است. نیکوس خیداکیس، معاون سابق وزیر خارجه یونان گفت: شاید بهتر باشد که این قرارداد اصلا اجرایی نشود.
از درون عربستان نیز خبر می‌رسد که این رژیم با بحران مواجه است چنانکه افشاگر عربستانی اعلام کرد: سفارت آمریکا به دستور ترامپ از پناه دادن به آن دسته از نزدیکان شاهزادگان بازداشت شده سعودی که تابعیت آمریکایی هم دارند خودداری می‌کند. همچنین تارنمای خبری آمریکایی "سی‌ان‌بی‌سی" در ارتباط با سیاست‌های جدید عربستان در منطقه نوشت: به گفته تحلیلگران، عربستان سعودی به بازیگری غیرمنطقی و نامعقول در منطقه خاورمیانه بدل گشته که تمامی اقداماتش نتیجه‌ای منفی داشته است. «رابرت فیسک» کارشناس مسایل خاورمیانه با انتشار مطلبی در روزنامه انگلیسی ایندیپندنت نوشت که «محمد بن‌سلمان» شاهزاده سعودی با اقداماتی که صورت داده، بسیاری از هم‌پیمانان خود را از دست داده است.
فیسک بر این باور است که کاهش نفوذ آمریکا در منطقه نقش مهمی در ناکامی محمد بن‌سلمان دارد و به تبع آن بر امور داخلی عربستان سعودی هم تاثیر می‌گذارد. با این حال ناظران معتقدند که وی به محدودیت‌های قدرت خود واقف نیست.

https://siasatrooz.ir/vdcaa6n6y49nwo1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی