پنجشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۲:۲۱
کد مطلب : 92118
وزیر نفت در مراسم افتتاحیه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی:

رفع تحریم‌ها به معنی رها کردن ساخت داخل نیست

رفع تحریم‌ها به معنی رها کردن ساخت داخل نیست

روز گذشته بیستمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با شعار تقویت ساخت داخل با اتکا بر اصول اقتصاد مقاومتی آغاز در حالی آغاز به کار کرد که حضور پررنگ شرکت‌هاي خارجی با تعداد بیش از ۶۰۰ دراین نمایشگاه در مقایسه با سال‌های گذشته نشان از عزم جدی این شرکت‌ها برای بازگشت به بازار پر پتانسیل ایران دارد.

اجرای سیاست‌هاي اقتصاد مقاومتی با تمام توان
به گزارش سیاست روز؛ وزیر نفت در این نمایشگاه که با حضور هیئت‌های تجاری و اقتصادی از کشورهایی همچون نروژ، لهستان، ایتالیا، چین، آلمان، امارات متحده عربی، هند، ترکیه، روسیه، فرانسه، بلژیک، انگلستان، سنگاپور، موناکو، کره جنوبی، اوکراین، اسپانیا، اتریش، قزاقستان و سوئیس برگزار شده با بیان اينكه پارسال در نمایشگاه نوزدهم صنعت نفت قول ساخت یک فراگیر پالایشگاهی به ظرفیت ٤٨٠ هزار بشکه میعانات گازی در منطقه سیراف را داده بودم، گفت: این طرح سه میلیارد دلاری خرداد‌ماه امسال با حضور و مشارکت سرمایه‌گذاران و شرکت‌های توانمند اکثرا خصوصی آغاز مي‌شود.
وی با اشاره به اينكه رفع تحریم‌ها به معنی رها کردن ساخت داخل در این دولت نیست، افزود: ما با همه قدرت برای اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی که ایجاد اقتصاد درون‌زا و برون‌گراست استفاده مي‌کنیم و در صورت برداشته شدن تحریم از این فرصت برای انتقال فناوری و نوآوری استفاده مي‌کنیم.
وزیر نفت تاکید کرد: برداشتن تحریم‌ها به این معنا نیست که کار را تعطیل کنیم بلکه باید کار با همه قدرت و با همکاری شرکت‌های معتبر خارجی ادامه یابد.
وي با تاکید بر اينكه مرد شکستن تحریم‌ها هستیم اما متقاضی آن نیستیم، گفت: امسال دولت با عزت تمام تحریم‌های بین‌المللی را لغو مي‌کند تا طرح‌های عظیم صنعت نفت تسریع یابد. وی گفت: هم‌اکنون وقت آن است که از موضع قدرت و توانمندی با شرکت‌های خارجی که تمایل به حضور در ایران دارند صحبت کنیم؛ هرچند که آنها ما را در روزهای سخت تنها گذاشتند. 

بهبود وضع رانت‌خواری
زنگنه با یادآوری اينكه پارسال مطالبی درباره رانت‌خواری اعلام کردم، افزود: خوشبختانه امسال وضع رانت‌خواری رو به کاهش و بهبود است.
وزیر نفت با اشاره به ضعف ایران در زمینه شرکت‌های پیمانکاری عمومی و یی‌پی‌سی کار گفت: اگر این شرکت‌ها در ایران وجود داشته باشند و حمایت‌های لازم از آنها انجام شود به طور حتم بازار ساخت داخل تضمین مي‌شود. زنگنه به وجود ٧٠ میلیارد دلار پروژه در حال ساخت و طراحی در صنایع بالادستی و پایین‌دستی صنعت نفت اشاره کرد و گفت: نقش بخش خصوصی در اجرا و سرمایه‌گذاری این طرح‌ها بسیار اهمیت دارد.

هزینه ۸۰ میلیارد دلاری
وی از سرمایه‌گذاری ٦ هزار میلیارد تومانی در بخش گازرسانی روستایی امسال خبر داد و گفت: با توجه به استفاده پیمانکاران داخلی در بخش گازرسانی از سازندگان داخلی اجرای این میزان پروژه مي‌تواند تضمین‌کننده بازار داخلی باشد.
وزیر نفت با اشاره به هزینه ٨٠ میلیارد دلاری وزارت نفت بابت پرداخت یارانه‌هاي فرآورده‌هاي نفتی گفت: اگر بتوانیم با طراحی طرح‌های صرفه‌جویی در بخش‌های خودروهای کم‌مصرف، گازسوز، اتومبیل‌های برقی و موتورسیکلت‌های برقی سرمایه‌گذاری داشته باشیم مي‌توانیم شاهد صرفه‌جویی ١٥ تا ٢٠ میلیارد دلاری در این بخش باشیم.
وی با اشاره به راه‌اندازی پنج فاز پارس‌جنوبی در سال ٩٣ اظهار داشت: یکی دیگر از قول‌های من در نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی افزایش ظرفیت تولید گاز کشور بود که این امر با افزایش ١٢٥ میلیون مترمکعبی تحقق یافت.
زنگنه راه‌اندازی ٥ فاز پارس‌جنوبی به دست متخصصان صنعت نفت ایران را کاری عظیم برشمرد و گفت: افتخار راه‌اندازی این پروژه متوجه صنعتگران ایرانی است. وزیر نفت در ادامه به توسعه میدانهای غرب کارون اشاره کرد و گفت: کارها در این بخش و در میدانهایی که در این حوزه هستند به خوبی در حال انجام است و با سرعت خوبی پیش مي‌رود.

ساخت ١٠ کالای اصلی در داخل
وزیر نفت همچنین به ساخت ١٠ کالای اصلی و پرمصرف داخلی در داخل کشور اشاره کرد و افزود: در این زمینه قرار شد تجهیزات سر چاهی، پمپ‌های درون چاهی، شیرهای ایمنی، لوله‌هاي جداری، الکتروموتورهای ضد احتراق، ماشین‌های دوار، تجهیزات اندازه‌گیری، فولادهای آلیاژی و پیل‌های هوشمند بوسیله شرکت‌های داخلی ساخته شود.
وزیر نفت افزود: قرارداد ساخت مته‌هاي حفاری هم‌اکنون امضا شده است و باقیمانده اقلام مهم مورد نیاز تا پایان امسال امضا مي‌شود.

آمادگی غول‌های نفتی برای بازگشت
در اين مراسم اسحاق جهانگیری با اشاره به ادامه مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ گفت: اگر گروه ۱+۵ تحت تاثیر فشارهای رژیم اشغالگر قدس و برخی از کشورهای عرب منطقه قرار نگیرد و زیاده‌خواهی نکند، امکان دستیابی به توافق جامع هسته‌ای دور از دسترس نیست.
وي افزود: در صورت توافق جامع هسته‌ای بین ایران و گروه ۱+۵، یک بازار بزرگ پیش‌روی بسیاری از شرکت‌های بزرگ بین‌المللی جهان بازگشایی خواهد شدو از هم‌اکنون بسیاری از شرکت‌های بزرگ نفتی جهان برای بازگشت و مشارکت در طرح‌های صنعت نفت ایران اعلام آمادگی کرده اند و اين توافق جامع هسته‌ای ایران و غرب به منزله شکل‌گیری همکاری‌های جدید دو‌جانبه در حوزه‌های مختلف خواهد بود.
به گفته وي با سرمایه‌گذاری خارجی در صنایع نفت و گاز ایران، امکان تامین بلندمدت و مطمئن‌تر انرژی جهان توسط جمهوری اسلامی وجود دارد.
جهانگیری با تشریح برنامه‌های جدید نفت و گازی ایران در دوران لغو کامل تحریم‌ها، اعلام کرد: ایران سهم از دست رفته خود را بازپس می‌گیرد و در مدت کوتاهی تولید نفت به دوران قبل از تحریم بازمی‌گردد.
وي درباره مهمترین طرح‌های اولویت‌دار اقتصادی دولت در سال ۹۴ هم اظهار داشت: بهبود فضای کسب و کار، رفع موانع تولید، حمایت از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، افزایش صادرات خدمات فنی مهندسی و تحول در صنایع نفت و گاز پتروشیمی از مهمترین برنامه‌های اولویت‌دار در سال‌جاری است.
معاون اول رئیس‌جمهور با یادآوری اینکه در حوزه نفت باید طرح توسعه میادین مشترک، کاهش خام‌فروشی و انتخاب مشتریان راهبردی و متنوع‌سازی روش های صادرات نفت و گاز در اولویت وزارت نفت قرار بگیرد، گفت: بر این اساس به‌زودی از نسل و مدل جدید قراردادهای نفتی ایران رونمایی می‌شود ضمن اينكه رونمایی از مدل جدید قراردادهای نفتی ایران منجر به افزایش جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی در طرح‌ها و پروژه‌های صنعت نفت و گاز کشور خواهد شد.
وی با اشاره به افزایش روزانه ۱۲۵ میلیون مترمکعب سرمایه‌گذاری تولید گاز طبیعی ایران در سال گذشته، تاکید کرد: بر این اساس، همزمان با افزایش تولید گاز با اولویت طرح توسعه فازهای پارس‌جنوبی باید تولید گاز ایران از این میدان مشترک تا سقف ۸۰۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد و هم‌اکنون سهم گاز در سبد انرژی کشور به بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته است. وي با اشاره به اجرای طرح بزرگ گازرسانی به تمامی شهرها و روستاهای کشور در قالب یک برنامه زمان‌بندی ۳ ساله، خاطرنشان کرد: بر این اساس، علاوه بر گازرسانی به روستاها و شهرها افزایش صادرات گاز با اولویت کشورهای همسایه هم در دستور کار دولت قرار دارد.
وی از تامین خوراک صنایع پتروشیمی و ورود به بازار جهانی LNG به‌ عنوان دو راهبرد جدید گازی کشور یاد کرد و ادامه داد: ظرفیت تولید نفت ایران در صورت توافق جامع هسته‌ای و لغو کامل تحریم‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن به دوران پیش از تحریم باز می‌گردد، تاکید کرد: ایران قصد دارد در صورت لغو کامل تحریم‌ها، سهم از دست رفته خود را در بازار جهانی نفت باز پس بگیرد.
معاون اول رئیس‌جمهور از احیای عملیات سوآپ نفت به عنوان یکی از سناریوهای جدید نفتی ایران یاد و خاطر‌نشان کرد: افزایش ظرفیت تولید بنزین و خودکفایی از واردات فرآورده‌های نفتی با بهره‌برداری از پالایشگاه خلیج‌فارس از دیگر برنامه‌های در دست اجرا است.

https://siasatrooz.ir/vdcaa6no.49nu615kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

l