تناقض‌گویی سکانداران اقتصادی کشور از نرخ دلار در بودجه ۹۴

در حالی که وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرده بود که قیمت ارز در بودجه ۹۴ افزایش نخواهد داشت؛ رئیس کل بانک مرکزی روز گذشته از پیش‌بینی نرخ ارز ۲۸۵۰ تومانی در بودجه ۹۴ خبرداد و اعلام کرد : برنامه تک‌نرخی کردن ارز در سال آینده، برای دولت قطعی است اما اجرای آن بستگی به شرایط بین‌المللی دارد، ضمن آنکه این اقدام در حالی انجام خواهد شد که نقل و انتقالات ارزی به سهولت انجام شود.
به گزارش ايسنا، علی طیب‌نیا در حاشیه همایش بانکداری و استانداری در وزارت کشور با بیان این‌که ارزیابی ما از مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ مثبت بوده و مطمئنیم که در آینده به توافق رسیده و حق خود را به دست می‌آوریم اظهار کرد: اکنون غنی‌سازی مورد بحث نیست و در مورد چند و چون آن مذاکره انجام می‌شود، بنابراین برآیند ما مثبت است.
وی با بیان اینکه گزینه‌ها و سناریوهای مختلفی را برای بودجه ۱۳۹۴ پیش‌بینی کرده بودیم، افزود: اما ما بودجه را بر این مبنا که تحریم‌ها ادامه داشته و آثار آن مي‌تواند بر بودجه اثر‌گذار باشد تهیه کرده‌ایم و آماده هرگونه پیش‌آمد در سال آینده خواهیم بود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره احتمالات در نظر گرفته شده برای افزایش حقوق کارمندان در سال آینده گفت: تاکنون در این مورد بحث جدی نشده و من از این رقم اطلاعی ندارم، اما به زودی مشخص خواهد شد.
طیب‌نیا درباره سیاست دولت در تبصره هدفمندی‌ یارانه‌ها در بودجه ۱۳۹۴ گفت:‌مطمئنا این تبصره نیز با توجه به ادامه اجرای قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها در بودجه سال آینده گنجانده مي‌شود اما نحوه و سازوکار آن را بعدا اطلاع‌رسانی مي‌کنیم.
وی در ادامه به بیان برخی توضیحات در مورد درآمدها و هزینه‌ای بودجه سال آینده پرداخت.
طیب‌نیا که روز گذشته از تعیین نرخ ۷۰ دلاری برای هر بشکه نفت در بودجه سال آینده خبر داده بود، گفت: با توجه به کاهشی که درآمدهای نفتی ایجاد شده سعی کنیم تا قیمت نفت در بودجه ۱۳۹۴ را کاملا محتاطانه و مطمئن در نظر بگیریم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: در مورد درآمدهای مالیاتی نیز در نظر داشتیم که رشد معقولی داشته باشد، تا بتوان بر مبنای اقتصاد مقاومتی آن را در بودجه قرار دارد. در عین حال که سود سهام نیز از دیگر بخش‌های درآمدی ما خواهد بود.
به گفته وی، درآمدهای مالیاتی در سال‌جاری ۴۲ درصد رشد داشته است.
طیب‌نیا تاکید کرد: در تعیین بودجه سال آینده تا حد ممکن صرفه‌جویی هزینه‌های جاری را انجام داده تا بتوانیم بخش زیادی را به بودجه‌های عمرانی تخصیص دهیم این درحالی است که تاکنون و در سال‌جاری ۲۱ هزار میلیارد تومان از بودجه‌های عمرانی (مجموع ۴۱ هزار میلیاردی بودجه‌های عمرانی در سال ۹۳) تخصیص داده شده که ۱۷ هزار میلیارد تومان آن پرداخت و خزانه آماده است تا مابقی آن را بپردازد.

پیش‌بینی دلار ۲۸۵۰ تومانی در بودجه۹۴
ولی‌الله سیف در حاشیه همایش بانکداری و استانداری در وزارت کشور در مورد پیش‌بینی نرخ دلار در بودجه سال آینده گفت: پیش‌بینی فعلی ما نرخ ۲۸۵۰ تومانی است که با توجه به شرایط موجود در نظر گرفته‌ایم.
رئیس کل بانک مرکزی در مورد نوسانات اخیر که در بازار ارز ایجاد شده گفت:‌ ما فکر مي‌کنیم شرایط نرمالی برپاست و نگاه ما به بازار کاملا مثبت بوده و پیش‌بینی مي‌کنیم که آرامش در بازار حکمفرما باشد.
وی با بیان اینکه عرضه و تقاضا به عنوان مبنای تاثیرگذار در بازار را کنترل مي‌کنیم بیان کرد: با توجه به این که اکنون عرضه تا حدودی بر تقاضا نیز غلبه کرده است برآیند ما تعادل بازار بوده و اگر هم نوسانی وجود دارد تحت تاثیر مسائل بین‌المللی و گاها بازار قرار گرفته است.
به گفته سیف، شرایط به گونه‌ای پیش رفته که ممکن است، حتی نرخ ارز هم با کاهش مواجه شود.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به این که یکسان‌سازی نرخ ارز یکی از اهداف اصلی بانک مرکزی بوده و است، گفت: اما با توجه به این که این مساله تحت تاثیر شرایط بین‌المللی قرار داشته و نقل و انتقالات در این سطح برای یکسان سازی مورد توجه است، بنابراین در حالی که فضای بین‌الملل هنوز به ثبات کافی نرسیده و ما نتیجه محکمی از آن نگرفته‌ایم به نظر مي‌رسد که باید فعلا در مورد اقدام برای یکسان‌سازی صبر کرده و منتظر شرایط بهتری باشیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تایید یا رد شایعات اخیر درباره قرار گرفتن برخی از بانک‌ها در آستانه ورشکستگی گفت: با توجه به این که باید در فعالیت کلی بازار پولی و مالی انضباط برقرار باشد بانک مرکزی مسئول آن بوده و همواره در مورد آن اقدام کرده‌اند.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: مهمترین اقدام ما ساماندهی و نظارت بر بخش‌ها و موسسات غیر‌مجاز بوده که بانک مرکزی بر آن نظارتی ندارد، بر این اساس همواره به سپرده‌گذاران دراین موسسات هشدار داده‌ایم که فقط سود سپرده را در نظر نگرفته و جذب آن نشوند چرا که ممکن است با سوء‌مدیریت‌ها که اغلب در آن‌ها وجود دارد برای مشتریان مشکل‌ساز شود.
سیف با تاکید بر این‌که شاید در بانک‌ها و موسسات مجاز برخی سوء‌مدیریت‌ها وجود داشته باشد اما به هر حال حوزه نظارت بانک مرکزی کاملا آن‌ها را رصد می‌کند تصریح کرد:‌ هیچ بانکی که تحت نظارت بانک مرکزی قرار دارد در آستانه ورشکستگی نیست.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا با کاهش درآمدهای نفتی دولت به سمت استقراض از بانک مرکزی روی نیاورده است تصریح کرد: خوشبختانه دولت در این‌باره بهترین نوع رفتار با بانک مرکزی داشته و تاکنون هیچ استقراضی برای تامین منابع بودجه‌ای نکرده است.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: اما برخی از اقلامی که قبلا هم با بانک مرکزی مورد تبادل بوده وجود داشته که آن‌ها نیاز مالی نیستند.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین درباره این که آیا مصوبه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام برای نحوه انتصاب رئیس کل بانک مرکزی به استقلال آن ضربه نمی‌زند گفت:‌ در حال حاضر در همه جای دنیا رئیس کل بانک مرکزی توسط قوه مجریه تعیین می‌شود. بنابراین اگر استقلال به این معنا باشد که قوه مجریه تعیین‌کننده رئیس کل نباشد چنین مساله‌ای در هیچ جای دنیا وجود ندارد.
سیف با بیان اینکه در گذشته نیز نحوه انتصاب رئیس کل بانک مرکزی این‌گونه نبوده است گفت:‌ تا قبل از برنامه چهارم وزیر امور اقتصادی و دارایی بود که رئیس کل را منصوب مي‌کرد، اما در این برنامه مصوب شد که رئیس کل توسط رئیس‌جمهور تعیین شود.
وی ادامه داد: براساس شرایط حاکم رئیس کل توسط وزیر انتخاب مي‌شود اما بنابر مصوبه مجمع حکم آن از سوی رئیس‌جمهور صادر خواهد شد تا جایگاه رئیس کل ارتقا یابد.
رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: اما نحوه استقلال رئیس کل بانک مرکزی در مورد عزل آن مورد توجه قرار مي‌گیرد که با بررسی در هیات دولت در مورد آن تصمیم‌گیری مي‌شود.

https://siasatrooz.ir/vdcaa6no.49nwe15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

خسن
good