جمعه ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۲
کد مطلب : 113585
چرا برلین حزب الله را در لیست سازمانهای تروریستی قرار داد؟

تیر خلاص بر استقلال سیاسی آلمان

اخیراً آلمان حزب الله لبنان را یک سازمان تروریستی نامیده، اقدامی که از منظر کارشناسان تحت فشار امریکا و رژیم صهیونستی صورت گرفته و استقلال سیاسی آلمان را ضعیف‌تر کرده است. پنج شنبه گذشته وزارت کشور آلمان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که فعالیت‌های حزب‌الله لبنان در خاک این کشور اروپایی ممنوع شده و این گروه به عنوان یک «سازمان تروریستی» شناخته شده است. این ممنوعیت شامل همه فعالیت‌ها و از جمله فعالیت‌های مالی و تبلیغاتی این گروه در آلمان می‌شود. بر این اساس پلیس آلمان هم عملیاتی را با هدف دستگیری برخی از اعضای حزب‌الله انجام داد و بر اساس گزارش‌های رسیده از خبرگزاری ها پلیس آلمان با هجوم به برخی خانه‌ها و مکان‌ها، شماری از افراد مشکوک به عضویت در حزب‌الله لبنان را بازداشت کرده است.
تیر خلاص بر استقلال سیاسی آلمان

بر اساس گزارش خبرگزاری دویچه وله در ارتباط با تصمیم دولت آلمان، پلیس این کشور اقدام به تفتیش مراکز تجمع و مساجد در چند ایالت آلمان نمود. دفاتر انجمن‌های وابسته به حزب‌الله در شهرهای برلین، دورتموند، برمن و مونستر نیز توسط ماموران پلیس تفتیش شد.
در همین حال مقامات امنیتی آلمان مدعی شده‌اند که حدود یک هزار و ۵۰ نفر از اعضای حزب‌الله در خاک این کشور فعالیت می‌کنند.
واکنش امریکا و هم پیمانانش
این اولین بار نیست که امریکا به همراهی هم پیمانانش دست به چنین اقداماتی می زنند. در سال ۲۰۱۳ ، اتحادیه اروپا، شاخه نظامی حزب‌الله لبنان را در فهرست «گروه‌های تروریستی» قرار داد و دولت انگلیس اسفند ماه سال ۹۷ اعلام کرد که جنبش حزب‌الله لبنان را به فهرست «سازمان‌های تروریستی» خود اضافه می‌کند. در آن زمان آلمان اعلام کرده بود که موضع لندن، تاثیری در مواضع این کشور و اتحادیه اروپا نخواهد داشت. و معتقد بود این اقدام به فرآیند گفت‌وگوها میان دو طرف لطمه می‌زند. به دنبال این اقدام وزارت خارجه آمریکا هم روز گذشته از اقدام آلمان برای ممنوع کردن فعالیت‌های حزب‌الله لبنان در خاک این کشور اروپایی تقدیر کرد. ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در برلین نیز ضمن استقبال از سیاست آلمان در قبال حزب‌الله، خواستار پیروی سایر کشورهای اروپایی از سیاست این کشور شد. یسرائیل کاتس وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی نیز از ممنوع اعلام شدن همه فعالیت حزب‌الله در خاک آلمان به عنوان یک "تصمیم بسیار مهم" یاد کرده است.
جالب اینجاست که وزارت خارجه عربستان سعودی نیز اعلام کرد که این کشور از تصمیم آلمان برای درج نام حزب‌الله لبنان در لیست گروههای تروریستی و ممنوعیت همه فعالیت‌هایش درخاک آلمان، استقبال می‌کند.
دولت سعودی از دیگر کشورهای جهان نیز خواست تا در راستای «حفظ امنیت بین‌المللی» تصمیمی مشابه اتخاذ کنند! چنین واکنشی از سوی عربستان تنها بیانگر هم راستایی سیاست این کشور با رژیم صهیونیستی و امریکا است.
واکنش جبهه مقاومت
با این حال کشورهای جبهه مقاومت در منطقه نسبت به این اقدامات دولت آلمان ابراز نگرانی کرده و به آن واکنش نشان دادند. مقامات کشورمان این اقدام دولت آلمان را خطای استراتژیک عنوان کردند که منافع این کشور را در منطقه به خطر می اندازد.
دستیار ویژه رئیس مجلس ایران در این باره گفت: دنباله روی آلمان از سیاست‌های کثیف آمریکایی-صهیونیستی، منافع منطقه‌ای برلین را به خطر می‌اندازد.
حسین امیرعبدالهیان افزود: «اقدام آلمان در تروریست خواندن حزب الله لبنان خطای استراتژیک است. حزب الله بخش مهمی از جامعه لبنان، ضامن امنیت و تمامیت ارضی و بخشی از دولت و مجلس لبنان به شمار می‌رود. دنباله روی آلمان از سیاست های کثیف آمریکایی-صهیونیستی ، منافع منطقه ای برلین را به خطر می اندازد.»
از سوی دیگر محمد باقر قالیباف منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با اشاره به تلاش‌ها برای نابود کردن حزب‌الله لبنان خاطرنشان کرد: حزب الله حقیقتی است غیرقابل کتمان در مسیر تحقق ارادۀ الهی بر روی زمین.
در همین حال عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اقدام دولت آلمان در اتهام به حزب الله لبنان را به شدت محکوم کرد و گفت: ظاهراً برخی کشورها در اروپا مواضع خود را بدون در نظر گرفتن واقعیات منطقه غرب آسیا و تنها با در نظر گرفتن اهداف ماشین تبلیغاتی رژیم صهیونیستی و رژیم سردرگم آمریکا اتخاذ می کنند.
سید عباس موسوی افزود: تصمیم دولت آلمان در بی احترامی کامل آن کشور به دولت و ملت لبنان اتخاذ شده؛ زیرا حزب الله بخشی رسمی و مشروع از دولت و پارلمان این کشور و همواره یک حزب سیاسی تاثیرگذار در عرصه ثبات سازی سیاسی این کشور بوده که از پشتوانه وسیع مردمی در لبنان و منطقه برخوردار است.
موسوی افزود: تصمیم دولت آلمان همچنین در بی تدبیری کامل علیه نیرویی اتخاذ شده است که جایگاه کلیدی در مبارزه با تروریسم خشن داعش در منطقه داشته و دارد. از این جهت دولت آلمان باید پاسخگوی تبعات منفی تصمیم خود بر مبارزه با گروه های واقعی تروریستی در منطقه باشد. از سوی دیگر وزارت خارجه سوریه دربیانیه ای تصمیم دولت آلمان مبنی بر قرار دادن حزب‌الله لبنان در فهرست تروریستی را خود مدال شرفی برای این جنبش و به رسمیت شناختن نقش این حزب در مقابله با دشمن صهیونیستی دانست و اعلام کرد؛ این تصمیم به وضوح نشان می‌دهد که آلمان زیر بار دیکته‌های صهیونیسم جهانی رفته و از سیاست‌های آمریکا که در حمایت از رژیم اشغالگر صهیونیستی است، به صورت خفت‌باری تبعیت می‌کند. این بیانیه می افزاید: این تصمیم، بیانگر آن است که آلمان فاقد حاکمیت و استقلال در سیاست داخلی و خارجی است و این مساله از جنگ جهانی دوم به بعد وجود دارد. ضیف الله الشامی، سخنگوی دولت نجات ملی یمن نیز با محکوم کردن تصمیم دولت آلمان در تروریستی خواندن حزب الله لبنان تاکید کرد؛ این تصمیم ظالمانه آلمان در راستای دیکته‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی است که جنبش‌های مقاومت را هدف گرفته‌اند.
الشامی به نقش حزب الله در مقاومت برابر رژیم اشغالگر اشاره کرد و از دولت آلمان خواست در تصمیم خود که پیامد‌های منفی بر جایگاه آلمان دارد تجدید نظر کند.
چرایی اقدام آلمان
اما سوالهای بسیاری در مورد اینکه چرا آلمان دست به چنین اقدامی زده است وجود دارد.
سخنگوی وزارت کشور آلمان در توییتر اعلام کرد: "هورست زهوفر، وزیر کشور، فعالیت گروه تروریستی حزب الله لبنان را در آلمان ممنوع کرد". در این راستا «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان هم در توجیه چرایی این اقدام گفت: حزب‌الله لبنان موجودیت رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد. اگرچه برلین مدعی شده است که این تصمیم آلمان بدون فشار امریکا صورت گرفته است با این حال برخی از کارشناسان معتقدند که آلمان از مدتها پیش تحت فشار آمریکا و اسرائیل برای اقدام علیه حزب‌الله لبنان قرار داشت و اکنون دولت این کشور با افزایش فشارها مجبور به اتخاذ این تصمیم شده است.
گروهی دیگر این تصمیم را باج دادن تاریخی آلمان در قصه مبهم هولوکاست قلمداد کرده و در این باره تاکید دارند که دولت آلمان خود را بدهکار صهیونیست ها می‌داند. پیش از این زمانی که دولت آلمان از قرار دادن حزب الله لبنان در لیست سازمان‌های تروریستی خودداری کرده بود، رسانه های رژیم صهیونیستی در این باره گفته بودند که این اقدام ایدئولوژی یهودی ستیزانه حزب‌الله را گسترش می‌دهد. از سوی دیگر امریکا تلاش می‌کند تا با تحت فشار قرار دادن جبهه مقاومت و متحدان ایران فشارها را علیه کشورمان افزایش داده و ایران را مجبور کند تا در مقابل آنها نرمش نشان دهد.
جایگاه حزب الله لبنان
حزب‌الله لبنان گروهی بسیار بانفوذ در صحنه سیاسی لبنان است که جایگاه ویژه‌ای در بین مردم این کشورو منطقه دارد. مردم لبنان شاهد بودند که نیروهای حزب‌الله لبنان پس از سال‌ها نبرد موفق به آزاد کردن جنوب لبنان از اشغال رژیم اسرائیل در سال ۲۰۰۰ شدند.
اما این محبوبیت حزب الله تنها به لبنان مربوط نمی شود بلکه این گروه به دلیل عملکرد قدرتمندانه خود در سطح منطقه، نماد مبارزه با اسرائیل و از اجزای محور مقاومت در منطقه شناخته می‌شود.
تنها جرم حزب الله لبنان از منظر امریکا و متحدانش این است که این جنبش به دفاع از وطن خود در مقابل تجاوزگری‌های رژیم صهیونیستی پرداخته و با گروههای تروریستی ساخته و پرداخته جبهه غربی - عربی - صهیونیستی، همچون داعش و النصره در منطقه مقابله می کند. در این میان کارشناسان عقیده دارند اعمال محدودیت علیه حزب الله لبنان که بخشی از جامعه، مجلس و دولت لبنان است و در مناقشات منطقه‌ای در غرب آسیا یکی از قوای تامین کننده صلح و امنیت و همچنین حافظ حقوق ملت لبنان است تهدید امنیت و حق حیات ملت لبنان به شمار می‌رود. این گروه بر این باورند که امروز حزب الله در قلب ملتهای منطقه جا دارد و اینگونه اعمال محدودیت‌ها تاثیری در نقش قدرتمند و اثر گذار این نهاد نخواهد داشت. اقدام دولت آلمان ثابت می‌کند که حامیان اصلی تروریسم، مبازران اصلی با تروریسم را در فهرست سیاسه خود قرار می‌دهند.

https://siasatrooz.ir/vdcaaen6m49n6m1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی