دوشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۸
کد مطلب : 106781

در تأثیر تحریم‌ها غلو نکنید

باید میان تأثیر تحریم‌های اقتصادی علیه ایران و تأثیر ناکارآمدی‌های موجود در کشور تفکیک قائل شد، اگر چنین نشود...

باید میان تأثیر تحریم‌های اقتصادی علیه ایران و تأثیر ناکارآمدی‌های موجود در کشور تفکیک قائل شد، اگر چنین نشود، همچنان باید در انتظار رفع تحریم‌ها بمانیم.
تحریم‌های اقتصادی بی‌تأثیر نیست، اما درصد آن در برابر بی‌تدبیری‌ها و ناکارآمدی‌ها بسیار کمتر است، به همین خاطر نگارنده اعتقاد دارد که نباید تأثیر تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران بزرگنمایی شود.
البته تحریم‌های آمریکا، غیرقانونی، ظالمانه و سلطه‌گرانه است، در این موضوع تردیدی نیست و باید علیه آن وارد عمل شد، مسئله‌ای که باید بر روی آن تبلغیات کرد، غیرقانونی بودن تحریم‌های اقتصادی آمریکا است نه تأثیری که آنها بر روی اقتصاد ایران می‌گذارد. باید توجه داشت که جمهوری اسلامی ایران از زمان پیروزی انقلاب تاکنون تحت تحریم‌های گوناگون آمریکا، شورای امنیت سازمان ملل و کشورهای همسو با ایالات متحده بوده است و با این وجود توانسته است علی‌رغم ضعف‌ها و ناکارآمدی‌های مدیریتی، تحریم‌ها را پشت سر بگذارد و به راه خود ادامه دهد.
برخی در داخل تلاش می‌کنند، تأثیر تحریم‌های اقتصادی را پررنگ جلوه دهند، این رفتار همان سیاستی است که آمریکایی‌ها دنبال می‌کنند، مقامات و رسانه‌های آمریکایی، غربی و عربی سعی می‌کنند در جنگ روانی و جنگ اقتصادی که علیه جمهوری اسلامی آغاز کرده‌اند، القاء کنند تحریم‌های اقتصادی ایران را از پا در خواهد آورد، رسانه‌های آمریکا مکرر می‌گویند تحریم‌هایی که آمریکا علیه ایران وضع کرده تأثیر خود را خواهد گذاشت و وضع موجود در ایران را به خاطر همان تحریم‌ها معرفی می‌کنند.
اما واقعیت و حقیقت چیز دیگری است، نباید از یاد برد که ایران ۴۰ سال است که تحریم است، حتی شدیدتر از تحریم‌هایی که اکنون آمریکا علیه ایران وضع کرده را پشت سر گذاشته و آسیبی ندیده است.
به نظر می‌رسد هدف از پررنگ جلوه دادن تأثیر تحریم‌های اقتصادی، تن دادن به مذاکره با آمریکا باشد، چنین سیاستی از سوی برخی جریان‌های سیاسی و شخصیت‌ها دیده می‌شود.
جمهوری اسلامی ایران از ظرفیت‌های بسیار بزرگی برخوردار است، اگر چنین نبود، تأثیر تحریم‌های اقتصادی می‌توانست اوضاع را بسیار وخیم کند، اما می‌بینیم که چنین نشده است.
نمونه‌هایی وجود دارد که آمریکا تحریم‌های اقتصادی را علیه برخی از کشورها همچون عراق، ونزوئلا، کره شمالی و... اعمال کرده است، اما تأثیری که بر روی آنها گذاشته قابل مقایسه با ایران نیست.
اکنون مهمترین موضوعی که باید مسئولین روی آن تمرکز داشته باشند، مسائلی است که در داخل و در زمینه اقتصادی اتفاق می‌افتد، این که همه کالاها و نیازهای مردم در کشور وجود دارد و هیچ کمبودی دیده نمی‌شود، اما شاهد افزایش قیمت‌ها به طور بی‌روبه و غیرقانونی هستیم، بی‌معنا است. کالاها و محصولات روزانه افزایش قیمت دارند، آن هم کالاهایی که در داخل تولید می‌شود و صد در صد ایرانی است.
مسئولین چنین شرایطی را می‌بینند و برای جلوگیری از صعود قیمت‌ها اقدامی انجام نمی‌دهند و تنها به ابراز تأسف بسنده می‌کنند، در حالی که با نظارت و کنترل می‌توانند از چنین پدیده‌ای جلوگیری کنند.
مشکل اقتصای کشور اکنون ناکارآمدی و ضعف در بخش‌های مهم اقتصادی کشور است، مقصر دانستن تأثیر تحریم‌های اقتصادی به نظر می‌رسد انحرافی است که برخی درصدد تشدید آن هستند.
اگر چنین روندی ادامه داشته باشد مطالبه مردم از مسئولین برای حل مشکلات اقتصادی به سوی رضایت دادن به مذاکره با آمریکا خواهد رسید.
آیا مردم می‌توانند برای رفع مشکلات اقتصادی کشور از آمریکا بخواهند که مشکلات را حل کند؟ قطعاً چنین خواسته‌ای غیرمنطقی و غیرمعقول است، قدر مسلم مردم نیز می‌دانند و می‌بینند که تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران ناکارآمد است و نمی‌تواند باعث اصلی به وجود آمدن شرایط اقتصادی موجود باشد.
یک نظریه دیگر هم وجود دارد که می‌گوید، دولت سعی دارد قیمت‌ها را آزاد کند و یارانه‌ها را از کالاهای اساسی بردارد، چنین تصمیمی از سوی بانک جهانی به بسیاری از کشورهای دنیا توصیه شد و البته باعث گشت شرایط اقتصادی آن‌ها وخیم‌تر شود. در حالی که قیمت‌ها افزایش زیادی یافته است، دستمزدها همچنان در سطح بسیار پایینی قرار دارد.
مردم باید مطالبه اصلاح امور اقتصادی و حل مشکلات را در داخل جست‌وجو کنند و دولت در این امر نقش اصلی را دارد، در ماجرای تحریم‌های اقتصادی و تأثیر آن بر اقتصاد کشور غلو می‌شود، با بزرگنمایی سعی بر این است که ذهن افکار عمومی نیز منحرف شود. ایران به خاطر منابع، ذخایر و ظرفیت‌های بسیاری که دارد توانایی آن را دارد که اوضاع و شرایط بسیار بهتری را از حال حاضر داشته باشد، کافی است، همت و اقدامات جهادی و انقلابی صورت گیرد.ژ

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdcaain6649nw01.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی