شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۴:۱۵
کد مطلب : 88618
تظاهرات عليه خشونت پليس در ۱۰۰ شهر آمريکا برگزار شد

آمريكا سرزمين سركوب و بي‌عدالتي

آمريكا سرزمين سركوب و بي‌عدالتي

اقدام نژاد‌پرستانه پليس سفيد‌پوست آمريكايي در به قتل رساندن جوان سياه‌پوست در حالي موج جديد تظاهرات ضد دولتي در اين كشور را به همراه داشته كه رفتارهاي نژادپرستانه سران آمريكا و البته سركوب اعتراض‌هاي مردمي نقابي ديگر از چهره كشور مدعي حقوق بشر برداشت.
واژه حقوق بشر بيش از آنكه در ادبيات قضايي آمريكا و البته كشورهاي بزرگ اروپايي جاي داشته باشد در عرصه سياست خارجي آنها كاربرد دارد بگونه‌اي كه در هر سخنراني و موضع‌گيري سران اين كشورها در قبال ساير كشورها مي‌توان بارها واژه حمايت از حقوق بشر را مشاهده كرد. در اين ميان چند كليد واژه بيشتر از سوي آمريكايي‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اقليت‌ها داراي جايگاه مي‌باشند و دولت‌ها بايد بيشترين حقوق را براي آنان در نظر داشته باشند حال اين اقليت‌ها از اقليت‌هاي ديني باشند و يا نژادي. ديگر آنكه آزادي بيان يك اصل اساسي است و مردم حق دارند بر عليه دولت‌ها و براي حقوق خود تظاهرات نمايند. نكته ديگر آنكه هرگونه اقدام پليس و نيروهاي امنيتي عليه مردم محكوم است و مردم حق دارند هر اقدامي چه مسالمت‌آميز و چه خشونت‌بار صورت دهند.
نكته مهم در مواضع آمريكايي‌ها آن است كه آنها براي كشورهايي كه اين اصول را رعايت نكنند نسخه سرنگوني دولت را تجويز كرده و انتخابات زودهنگام و يا دولت انتقالي را پيشنهاد مي‌دهند.
جواني سياه‌پوست در منطقه فرگوسن با گلوله پليسي سفيد‌پوست به قتل رسيده است در حالي كه دستگاه قضا و حتي دولتمردان آمريكا به حمايت از پليس و قتل اين جوان پرداخته‌اند. گزارش‌ها نشان مي‌دهد كه رسانه‌ها نيز حق پوشش خبري كامل از اعتراض‌هاي مردمي و سركوب‌هاي صورت گرفته را ندارند و اوباما رئيس‌جمهور مدعي حقوق بشر آمريكا نيز تاكيد كرده است خشونت مردم عليه پليس پذيرفتني نيست. صحنه تحولات دروني آمريكا را اكنون مي‌توان چنين ترسيم كرد. حقوق اقليت‌ها ناديده گرفته مي‌شود بگونه‌‌اي كه پليس بدون هيچ بازخواستي جواني سياه‌پوست را به قتل مي‌رساند. آزادي بيان محدود گرديده بگونه‌اي كه رسانه‌ها و مردم حق اعتراض به اين قتل را ندارند. دولتمردان آمريكا نيز به جاي توجه به مطالبات و اعتراض‌هاي مردمي به تسليح گسترده پليس و نيروهاي امنيتي پرداخته كه تشديد سركوب‌ها را به همراه داشته است.
با توجه به اين شرايط و با عنايت به نسخه‌هاي حقوق بشري كه آمريكا براي جهانيان تجويز مي‌كنند مي‌توان گفت كه يك راهكار حقوق بشري براي بحران كنوني آمريكا وجود دارد و آن استعفا اوباما رئيس‌جمهور و برگزاري انتخابات زودهنگام و يا تشكيل دولت انتقالي برآمده از جمع مردم است.
تبعيض نژادي و بي‌عدالتي جاري در آمريكا موجب شد تا هزاران معترض در بیش از صد شهر آمریکا راهپیمایی کردند تا اعتراض خود را به کشته شدن یک نوجوان سیاه‌پوست غیرمسلح به دست پلیس در میسوری، ابراز کنند.
آمريكا در حالي خود را محور حقوق بشر معرفي مي‌كند كه درون اين كشور حقايق ديگري مشاهده مي‌شود كه نمود بحران‌هاي روزهاي اخير اين كشور است. مردم آمريكا اين روزها به خيابان‌ها آمده‌اند تا اعتراض خود را به نابرابري‌هاي اجتماعي و خشونت نهادينه شده در دستگاه‌هاي امنيتي و پليس اين كشور و البته بي‌توجهي مسئولان و دستگاه قضايي به شرايط نابسامان اقليت‌ها ديني و نژادي اعلام دارند.
راهپیمایی‌های گسترده ای در نیویورک، بوستون، سنت لوئیز و فیلادلفیا صورت گرفت. معترضان از پلیس به علت شلیک به مایکل براون نوجوان سیاه‌پوستی که کاملا غیرمسلح بود، انتقاد کردند و خواستار متوقف شدن کشتار رنگین‌پوستان شدند. در همین حال تدابیر امنیتی در شهر فرگوسن جایی که این شلیک مرگبار صورت گرفت به پلیس ایالتی واگذار شده است. این تصمیم پس از اعتراضات خشونت‌آمیز شبانه در این ناحیه، اتخاذ شد.
برخورد تند پلیس محلی با معترضان نیز با انتقاد مواجه شده است. صحنه‌های درگیری شبانه بین معترضان و پلیس، یادآور صحنه‌های درگیری‌های مصر است. اما این شهر کوچک فرگوسن در میسوری آمریکا است. در این اعتراضات که از شنبه ادامه دارد و چهارشنبه شب به خشونت کشیده شد، پلیس برای کنترل معترضان به گاز اشک‌آور روی آورد.
بیشتر این معترضان سیاه‌پوستان آمریکایی هستند که می‌گویند حقوقشان نادیده گرفته شده است. ساکنان فرگوسن می‌گویند تا زمانی که عدالت برقرار نشود به اعتراضات خود ادامه می‌دهند.
گلن فورد تحلیلگر می‌گوید مردم فرگوسن و جمعیت سیاه‌پوست کل آمریکا درک نادرستی از رفتار پلیس ندارند، آنها می‌دانند که با رفتاری غیرانسانی مواجه شده‌اند، ساکنان سیاه‌پوست این شهر می‌دانند که با آنها همچون شهروندان رده دوم رفتار شده است. نبود شفاف‌سازی درباره چگونگی کشته شدن مایکل براون هجده ساله، موجب برافروختن خشم سیاه‌پوستان شده است. خودداری پلیس از انتشار نام پلیس متخلف به دلایل امنیتی، نیز به این خشم و نارضایی دامن زده است. این اعتراضات یادآور اعتراضات مشابهی است که به کشته شدن ترایوان مارتین نوجوان سیاه‌پوست دیگری در فلوریدا در دو سال قبل، صورت گرفت.
در ادامه اعتراضات مردمی به کشته شدن یک نوجوان سیاه‌پوست به دست پلیسی سفید‌پوست در ایالت میسوری، صدها نفر از مردم پنجشنبه شب به خیابان‌های فرگوسون - در ایالت میسوری - آمده و تظاهراتی آرام به راه انداختند.
روزنامه «یو‌اس‌ای‌تودی» گزارش داده است که پلیس منطقه «سنت لوئیس» که امنیت شهر «فرگوسن» را بر عهده دارد، از چند سال قبل از وزارت دفاع آمریکا به تجهیزات جنگی مجهز شده است. «مایکل مک‌کاسکیل» مسئول روابط رسانه‌ای آژانس پشتبانی وزارت دفاع آمریکا تائید کرده است که اداره پلیس «فرگوسن» از جمله واحدهای تحت پوشش برنامه موسوم به ۱۰۳۳ بوده است.
بر‌اساس برنامه ۱۰۳۳، ارتش آمریکا ادوات و تسلیحات اضافی خود به ارزش میلیون‌ها دلار را بین ادارات پلیس مناطق مختلف آمریکا، تقسیم کرده است. این ادوات از موارد کوچک نظیر اسلحه‌های کمری تا تجهیزات سنگین از جمله خودروهای زرهی نظیر آنچه که در افغانستان یا عراق توسط ارتش مورد استفاده قرار می‌گیرد، را شامل می‌شوند. "دیلی بیست" در گزارشی با اشاره به درگیری‌های اخیر در یکی از شهرهای ایالت میسوری آمریکا، هشدار داد که ناآرامی‌ها در ایالت فرگوسن آمریکا تازه آغاز شده است.
این روزنامه در گزارش خود نوشت: خیابان‌های حومه میسوری مملو از قوطی‌های گاز اشک‌آور و پوکه گلوله‌های پلاستیکی شده که شب گذشته علیه تظاهرات‌کنندگان استفاده شده است. روزنامه آمریکایی "واشنگتن پست" هم در گزارشی نوشت آن چیزی که باعث بروز خشونت‌ها و ناآرامی‌ها در شهر فرگوسن ایالت میسوری آمریکا شد، می‌تواند در بسیاری از شهرهای دیگر آمریکا نیز روی دهد.با گذشت پنج روز از تظاهرات در شهر «فرگوسن» ایالت «میسوری» آمریکا در اعتراض به کشته شدن نوجوان سیاه‌پوست به دست پلیس آمریکا، هفته‌نامه نیوزویک گزارش کرد که «فرگوسن» شبیه یک منطقه جنگی شده است.
هفته‌نامه نیوز‌ویک آورده، اعتراضات در «فرگوسن» ایالت «میسوری» آمریکا وارد روز پنجم و بسیار شدیدتر شده است. این تظاهرات‌ها در اعتراض به اقدام روز شنبه یک پلیس است که «مایکل براون» یک نواجوان سیاه‌پوست ۱۸ ساله غیرمسلح را با ضربات گلوله کشت. گروه هکرهای آنانیموس اعلام کرد نام افسر شلیک‌کننده به نوجوان سیاه‌پوست آمریکایی را در اختیار دارد و پس از تایید، آن را منتشر خواهد کرد.
این گروه با پیامی در حساب توئیتر خود با عنوان عملیات فرگوسن اعلام کرده است که نام افسر مربوطه را در اختیار دارد و پس از اطمینان از صحت اطلاعات خود، آن را به‌طور عمومی منتشر خواهد کرد.
رئیس کمیسیون امور بین‌المللی دومای روسیه با اشاره به سرکوبی اعتراض‌ها در شهر فرگوسن آمریکا آن را نقض آشکار حقوق بشر خواند.
آلکسی پوشکوف در وبلاگ خود در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: بکارگیری زور و استفاده از گلوله‌های پلاستیکی در سرکوب تظاهرکنندگان در این شهر آمریکا نشانه دیکتاتوری در این کشور است.

https://siasatrooz.ir/vdcaaina.49na615kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی