يکشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۸
کد مطلب : 102280

موضوع بودجه و نقش منتقدین در حل مشکل

هنگامی که فردی رئیس‌جمهور می‌شود، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران است، در واقع او و دولتی که تشکیل می‌دهد، تافته جدا بافته از نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.
هر رئیس‌جمهوری که به واسطه انتخابات برگزیده شده و دولت تشکیل می‌دهد، یکی از ارکان مهم بدنه نظام اسلامی در ایران است.
هر قوه، نهاد، وزارتخانه و سازمانی که در راستای اهداف مردم و انقلاب گام برداشته و باعث حل مشکلات کشور و مردم شود، قابلیت‌ها و ظرفیت نظام اسلامی را نشان می‌دهد و هر یک از آنها اگر ضعفی در عملکرد خود داشته باشد به پای نظام نوشته می‌شود. پس، همه تلاش‌های قوای کشور، نهادها و سازمان‌ها باید براساس عملکرد مثبت و بهینه باشد تا نظام اسلامی با چالش روبه‌رو نشود.
نخستین مرحله از قوت سازمانی که قرار است امور کشور را در دست بگیرد، فردی است که برگزیده می‌شود، حال به صورت مستقیم از سوی مردم، یا نه، به گونه غیرمستقیم به ریاست یکی از قوای کشور منصوب می‌شود.
مردم رئیس‌جمهور را با رأی مستقیم خود بر می‌گزینند و در این امر نقش مستقیم دارند، می‌توان گفت مردم در خوب و بد رئیس‌جمهور سهیم هستند، اما هر فردی که رئیس‌جمهور می‌شود، اگر عملکرد نامناسبی داشته باشد، باعث ضعف نظام اسلامی و ایجاد فضای انتقاد داخلی و حتی هجمه خارجی می‌شود.
رئیس‌جمهور و دولت او، اجازه رفتار اشتباه ندارند، آزمون و خطا برای آنها ممنوع است و اگر خطا کنند و اشتباه تصمیم بگیرند، زیان، جبران ناپذیر خواهد بود. برای اینکه یک قوه در مسیر وظایف خود بیراهه نرود نیازمند نظارت بر عملکرد است.
نظارت و مطالبه‌گری مردم می‌تواند سه قوه کشور و هر سازمان و ارگان حاکمیتی را از کج روی مصون بدارد، در کنار آن، نظارت‌های سازمان‌ها و نهادهای نظارتی، اگر به وظایف خود با دقت بیشتری بپردازند، به ندرت شاهد بروز خطا و اشتباه در رفتار، عملکرد و تصمیم‌گیری‌های دولت، مجلس یا قوه قضاییه خواهیم بود.
رسانه‌ها نیز در این مقوله به عنوان انعکاس‌دهنده خواسته‌های قانونی و به حق مردم کشور، وظیفه‌ای سنگین برعهده دارند. رسانه‌ها یک وجه نظارتی محسوب می‌شوند که اگر بدون توجه به بازی‌های سیاسی و خواسته‌های جناح‌ها و جریان‌هایی که براساس برنامه‌های حزبی فعالیت می‌کنند، وارد موضوع شوند، می‌توانند برای دولت‌ها و هر یک از قوا نقش هشداردهنده و راهگشا را بازی کنند.
البته توجه دستگاه‌های حاکمیتی به توصیه‌ها، تحلیل‌ها، نقدها و راهکارهایی که از سوی رسانه‌ها به واسطه کارشناسانی که از آنها بهره گرفته می‌شود، نکته مهمی است که مسئولین باید به آن توجه داشته باشند.
اینکه رسانه‌ها از زبان مردم، کارشناسان و نویسندگان خود، دلسوزانه، نه غرض‌ورزانه وارد موضوعی شده و درباره آن می‌نویسند، با بی‌توجهی یا حتی با برخورد تند روبه‌رو شوند، نه تنها معضل و چالشی که برای دولت و یا هر یک از قوا به خاطر برنامه و عملکرد اشتباه آنها ایجاد شده، حل نخواهد شد بلکه آن چالش وخیم‌تر شده و در صورت بی‌توجهی به بحران تبدیل می‌شود.
در مجموعه کشور هستند افراد دلسوز، کاردان، کارشناس، متخصص و متعهد که اگر اندکی به توصیه‌های آن توجه شود، معضلات و مشکلات کشور بسیار کاهش خواهد یافت.
می‌توان با تشکیل کارگروهی از چنین افرادی، در همه حوزه‌ها طرح موضوع کرد و از آنها خواست تا برای حل مسئله راهکار ارائه دهند.
اکنون که شرایط اقتصادی کشور ناهنجار گشته و حتی فشار اقتصادی بر دولت نیز تأثیر گذاشته و باعث شده تا لایحه‌ای به مجلس بدهد که از ظاهر آن پیداست برای سال آینده شرایط اقتصادی نامناسبی حاکم خواهد گشت، چرا نباید از کارشناسان اقتصادی زبده‌ای که در کشور هستند، بهره برد؟
آنها هم‌اکنون به موضوع ورود کرده و با دادن هشدارهای بودجه‌ای، راهکارهایی هم ارائه داده‌اند که حتی جمع آوری همین سخنان، اظهار نظرات و انتقادات می‌تواند برای دولت کارگشا باشد.
کافی است به انتقادات سازنده‌ای که می‌شود، دقت بیشتر شود، با چشم خریدار باید به آنها نگریست. اگر همگان در اندیشه تأمین منافع ملی هستند باید راهکارها و توصیه‌های کارگشا پذیرفته شود.(اتاق خبر ۲۴)

https://siasatrooz.ir/vdcaaun6w49nwu1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی