دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۱ - ۲۰:۲۰
کد مطلب : 74343

وقتي که آمريکا شهروندانش را زنده در آتش سوزاند (۲)

جف ليتل و وين مارتين، دو تن از اعضاي شاخه داويديان بودند که با رايانه‌هاي موجود در سايت مونت کارمل به بررسي ATF و فعاليتهاي...

چرا به مونت کارمل حمله شد؟
جف ليتل و وين مارتين، دو تن از اعضاي شاخه داويديان بودند که با رايانه‌هاي موجود در سايت مونت کارمل به بررسي ATF و فعاليتهاي آن مي‌پرداختند. به نظر مي‌رسد آنها به اطلاعاتي محرمانه دست يافته بودند که ATF را نگران کرده و آنها را مجاب کرده بود که براي جلوگيري از انتشار اين اطلاعات به مونت کارمل حمله کنند.
موضوع از اين قرار است که در آوريل ۱۹۹۱، کشتي‌هاي نيروي دريايي در حالي در ساحل پهلو گرفتند که بار آنها هلي‌کوپترهايي مملو از سلاح بود. اين سلاح‌ها که از سربازان عراقي گرفته شده بودند، به صورت غيرقانوني و به گونه‌اي وارد شده بودند که قابل ردگيري نبودند. سپس هلي‌کوپترها به اوکلاهاما فرستاده شدند، تا در آنجا در بين تبهکاران خياباني اين منطقه توزيع شوند. همانطور که اشاره شد، اين سلاحها قابل رديابي نبودند و اين تبهکاران که با اي‌تي‌اف داد و ستدهاي پنهاني داشتند، به راحتي مي‌توانستند از اين سلاح‌ها استفاده کنند. به نظر مي‌رسد که جف و وين به اين اطلاعات دست يافته بودند و قصد داشتند آن را منتشر کنند.
کورش و پيروانش به انبار کردن اسلحه‌هاي غيرمجاز متهم شده بودند. مقامات با بررسي اين اتهامات تصميم به گرفتن حکم تفتيش کمپ گرفتند. مارک برالت، يکي از اعضاي پيشين شاخه داويديان ادعا کرده بود که کورش با ترکيب اجزاي دو سلاح ام-۱۶ و آي آر-۱۵ نوعي تيربار درست کرده است. بر اساس اظهارات ديويد آگويليرا، مامور اداره نظارت بر الكل، دخانيات، سلاحهاي گرم و مواد منفجره در ۲۵ فوريه ۱۹۹۳ در پيشگاه دنيس گرين، رئيس دادگاه رسيدگي‌کننده به پرونده شاخه داويديان، اعضاي اين شاخه سلاح‌هاي متعددي را به صورت قانوني از فروشندگان قانوني خريداري کرده بودند. با اينکه هيچکدام از اين سلاح‌ها نه غيرقانوني بودند و نه از مراجع غيرقانوني خريداري شده بودند، آگويليرا در برابر قاضي اظهار کرد که بنا به تجربه شخصي وي، خريدهاي اينچنيني با هدف ساخت سلاحهاي غيرقانوني شکل گرفته است.
اف‌بي‌آي ادعا مي‌کرد که افراد داخل مونت کارمل توسط ديويد کورش زنداني شده بودند و وي به آنها اجازه خروج از کمپ را نمي‌داد. اما شيلا مارتين يکي از بازماندگان شاخه داويديان زندگي در مونت کارمل و ديويد کورش را اين گونه تشريح مي‌کند: "کورش مي‌دانست حق با اوست و در راه عقيده‌اش مبارزه کرد. وي هيچ‌گاه ادعا نکرد مسيح است. همه ما همچون دوران مسيح با برادران و خواهران ديني خود در کنار هم زندگي مي‌کرديم. ما از وي پيروي مي‌کرديم، زيرا وي در تدريس کتاب مقدس بي‌همتا بود و چشم ما را به روي جهان مي‌گشود. وي فردي بسيار مطلع بود و تمامي استدلالاتش بر پايه برهان‌هاي عقلي و منطقي بيان مي‌شدند. او نيز همچون ما زندگي عادي داشت. برخلاف مطالب عنوان شده تنها يک همسر داشت و صاحب يک فرزند بود. او نيز همچون ديگر افراد به کارهاي روزمره مي‌پرداخت، گيتار مي‌نواخت، کار مي‌کرد و با ديگران ارتباط برقرار مي‌کرد. کورش به فساد اخلاقي و آسيب‌رساني به زنان و کودکان متهم شده بود. پرونده اتهامات مربوط به فساد اخلاقي کورش در سال ۱۹۹۲ بسته شد و پليس نتوانست هيچ مدرکي دال بر تاييد اين اتهامات پيدا کند. جوي اسپارکز، يکي از مسئولين پيگيري اين اتهامات پس از بسته شدن پرونده کورش گفت: "ما از اينکه نتوانستيم هيچ مدرکي دال بر گناهکار بودن کورش پيدا کنيم، بسيار عصباني بوديم، اما کاري از دستمان بر نمي‌آمد."
۵۰ روز محاصره
محاصره واکو در ۲۸ فوريه ۱۹۹۳ آغاز شد و ۵۰ سال بعد در ۱۹ آوريل با خشونتي کم‌نظير به پايان رسيد. محاصره زماني آغاز شد که اداره نظارت بر الكل، دخانيات، سلاحهاي گرم و مواد منفجره اقدام به اجراي حکم تفتيش در محدوده شاخه داويديان در مرکز مونت کارمل کرد. اين منطقه در فاصله ۱۴ کيلومتري شمال شرق واکو در تگزاس واقع شده است. در ۲۸ فوريه و کمي پس از تلاش براي اجراي حکم تفتيش، درگيري مسلحانه شديدي شروع شد و حدود ۲ ساعت به طول انجاميد. در جريان اين درگيري‌ها ۴ مامور و ۶ نفر از اعضاي شاخه داويديان کشته شدند. به دليل ناکامي اداره نظارت بر الكل، دخانيات، سلاحهاي گرم و مواد منفجره در اجراي حکم تفتيش، اف‌بي‌آي منطقه را محاصره کرد. محاصره ۵۰ روز بعد يعني هنگامي که حمله دوم صورت گرفت و آتش کمپ اعضاي شاخه داويديان را فراگرفت، به پايان رسيد. ۷۶ نفر در جريان اين آتش‌سوزي کشته شدند که ۲۴ نفر از آنها جزو اتباع بريتانيا بودند. در بين کشته‌شدگان ۲۰ نفر کودک و دو خانم باردار نيز حضور داشتند و ديويد کورش، رهبر شاخه نيز در جريان آتش‌سوزي کشته شد.

https://siasatrooz.ir/vdcaeen0.49nyy15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی