شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۵
کد مطلب : 113035
توافقنامه آمریکا و طالبان بدون حضور دولت افغانستان در قطر امضا شد

نمایش انتخاباتی ترامپ با پیکر خونین افغانستان

نمایش انتخاباتی ترامپ با پیکر خونین افغانستان

وزیر خارجه آمریکا برای امضای توافق موسوم به صلح با طالبان بدون حضور و توافق با دولت مرکزی افغانستان ،دیروز در حالی وارد پایتخت قطر شد که عدم ضمانت اجرا این توافقنامه آن را به یک نمایش انتخاباتی برای ترامپ با پیکر خونین افغانستان از ۱۹ سال حضور نیروهای خارجی در این کشور مبدل ساخته است.
«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا برای امضاء قرارداد موسوم به صلح با طالبان، وارد پایتخت قطر شد.در همین راستا، دونالد ترامپ اعلام کرده بود که به زودی مایک پمپئو وزیر امور خارجه به دستور وی شاهد امضای توافق صلح با نمایندگان طالبان خواهد بود، در حالی که مارک اسپر وزیر دفاع یک بیانیه مشترک با دولت افغانستان صادر خواهد کرد.وی در ادامه گفته بود اگر طالبان و دولت افغانستان به تعهدات عمل کنند، گام قدرتمندانه‌ای در مسیر پایان بخشیدن به جنگ در افغانستان و بازگرداندن نیروهای آمریکایی به خانه برخواهد داشت.
توافقنامه صلح بین طالبان و ایالات متحده آمریکا پس از اتمام طرح ۷ روزه کاهش خشونت در افغانستان، دیروز در قطر به امضا رسیر و پس از مذاکرات بین‌الافغانی آغاز شد. توافق صلح بین طالبان و ایالات متحده با حضور وزرای خارجه چندین کشور امضا شد.آمریکا و طالبان بیش از یک سال است که مذاکرات صلح را در قطر برگزار می‌کنند و در این میان مذاکرات صلح با موانع بسیاری روبرو شده است. اصلی ترین نکات توافق صلح بین طالبان و ایالات متحده، خروج سربازان آمریکایی از افغانستان، مذاکرات بین‌الافغانی و عدم استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر است. اگرچه دولت افغانستان پیش از مذاکرات بین المللی خواهان آتش بس است، اما طالبان به این درخواست پاسخ ندادند. از سوی دیگر گفته می‌شود که دولت افغانستان پس از امضای این توافقنامه، ۵۰۰۰ زندانی طالبان را آزاد می‌کند و در مقابل آن طالبان هزاران زندانی دولتی را آزاد می‌کنند. منابع آمریکایی گفته‌اند در صورتی که کاهش خشونت‌ها همچنان ادامه یابد در قدم اول، حدود چهار هزار سرباز را طی حدود چهار ماه از افغانستان بیرون خواهد برد.
به این ترتیب، تعداد نیروهای خارجی در افغانستان به ۸۶۰۰ نفر کاهش خواهد یافت. در همین حال وزیر دفاع آمریکا وارد کابل شد و در کنار دبیرکل ناتو و همچنین «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان بیانیه مشترکی را برای پایان جنگ در این کشور صادر کردند. نکته جالب توجه‌ای که در این میان به چشم می‌خورد، تاکید چندباره سران طالبان در مصاحبه با خبرنگاران حاضر در محل برگزاری این مراسم، بر خروج نیروهای آمریکایی و خارجی پس از امضای این توافق است. این توافقنامه پس از ۱۱ دور گفت‌وگوهای محرمانه میان نمایندگان دو طرف طی یک سال ونیم، ‌حاصل شد. با این حال مفاد آن نه تنها منتشر نشده بلکه توافق‌های طالبان و آمریکا نیز در مورد مسایل مختلف از جمله ادامه حضور نظامی این کشور در افغانستان کاملا مبهم است.
در چنین شرایطی کشورهای مختلف با اعزام نمایندگان خود برای حضور در مراسم امضای توافقنامه آمریکا و طالبان بدعت خطرناکی را از سوی آمریکا تایید کردند که می‌تواند استقلال و حاکمیت ملی کشورها را به راحتی متزلزل و تهدید کند. زیرا آمریکا با نادیده گرفتن استقلال و حاکمیت ملی افغانستان با یک گروه شبه نظامی مخالف دولت این کشور توافقنامه امضا کرده است که سال ۲۰۰۱ برای نابودی آن به افغانستان لشکر کشی و آن را اشغال کرد. اما اکنون با این گروه (طالبان) در حال همکاری برای اجرای سیاست‌هایی است که نه تنها نوع حکومت بلکه جایگاه اقوام و گروه‌های سیاسی و مذهبی افغانستان کاملا مبهم است.
با وجود این اظهارنظرهای متناقض مقامات آمریکایی و سران طالبان، می‌توان پیش‌بینی کرد خطر عدم حضور دولت افغانستان در مذاکرات صلح آمریکا و طالبان تابعات جبران ناپذیری را برای آینده این کشور به‌دنبال خواهد داشت. بخش نخست این اعلامیه که زیر نام «تعهدات افغانستان و امریکا» مشخص شده‌است، چهار قسمت دارد؛از جمله اینکه جمهوری اسلامی افغانستان و ایالات متحده تایید می‌کنند که القاعده، شاخه خراسان داعش و سایر گروه‌ها یا افراد هراس‌افکن جهانی که همچنان از خاک افغانستان برای جذب اعضا، جمع‌آوری سرمایه، آموزش افراد وابسته و برنامه‌ریزی و تلاش برای انجام حملات که امنیت ایالات متحده، متحدانش و افغانستان را تهدید می‌کنند، استفاده می‌کنند. برای مقابله با این تهدید هراس‌افگنی مداوم، جمهوری اسلامی افغانستان و ایالات متحده اقدامات خود را برای شکست القاعده، وابستگان آن و سایر گروه‌ها یا افراد هراس‌افگن جهانی ادامه خواهند داد.

https://siasatrooz.ir/vdcaeen6m49n6w1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی