دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۶
کد مطلب : 88663
وزير علوم فردا استيضاح مي‌شود

مراقب فاصله افتادن ميان دولت و مجلس هم باشيد

مراقب فاصله افتادن ميان دولت و مجلس هم باشيد

استيضاح فرجي‌دانا كه چند ماهي است در جريان بود اما قطعي نمي‌شد، سرانجام قطعي شد و طبق قراري كه نخست گذاشته شده بود قرار بر اين بود كه چهارشنبه اين هفته برگزار شود اما سفر رئيس‌جمهور در اين روز به استان اردبيل استيضاح را يك روز جلوتر انداخت و به احتمال زياد فردا سه شنبه فرجي‌دانا با حضور رئيس‌جمهور استيضاح مي‌شود.
از آغاز بحث استيضاح فرجي‌دانا تاكنون جريان‌هاي سياسي اصلاح‌طلب و روزنامه‌هاي وابسته به آنها بسيار تلاش كردند تا ضمن سياسي جلوه دادن اين اقدام نمايندگان مجلس فضا را عليه مجلس منفي جلوه دهند و حتي به سراغ افراد و شخصيت‌هايي بروند كه شايد اظهار‌نظر آنها درباره چنين موضوعي تناسبي نداشته باشد و تنها با طرح اين موضوع كه مسائل مهمتر از اين از جمله گراني و معيشت مردم مطرح است اين استيضاح را با چالش روبرو كنند.
ما نيز گرچه به عنوان رسانه مخالف اين استيضاح بوديم و در گزارش‌ها و يادداشت‌هاي خود پيشنهادهايي را هم مطرح كرديم و نوشتيم كه اگر فرجي‌دانا برود جايگزين او هم همانند وزير سابق هم عقيده و هم ديدگاه سياسي او خواهد بود، اما پس از فرافكني‌هايي كه نسبت به اين استيضاح شد و سخني كه معاون پارلماني رئيس‌جمهور درباره اين استيضاح گفت گرچه نظرمان نسبت به بي‌تأثير بودن آن برنگشت، اما بايد توجه داشت كه براي رسيدگي به چنين اقداماتي كه قانوني است نبايد سعي شود آن را به شكلي ديگر جلوه داد و يا حتي نمايندگان را با برخي سخنان بيشتر تحريك كرد و آنها را مصمم‌تر نمود كه به وزير رأي اعتماد ندهند.
شايد بتوان گفت با توجه به اين اقدامات و مواضعي كه در جريان اين استيضاح مطرح شده است، براي همين بوده كه نمايندگان مجلس بيشتر راغب شوند تا استيضاح به نتيجه برسد. محرك‌هاي لازم هم براي اين كار آماده بود و رسانه‌هاي اصلاح‌طلب و شخصيت‌هاي وابسته به آن گروه تلاش زيادي كردند تا فضا عليه استيضاح شكل بگيرد و بر مجلس و نمايندگان فشار وارد شود. اما آيا اين فشارهاي سياسي كه از سوي طيف سياسي اصلاح‌طلب بر روي پرونده استيضاح وزير علوم حاكم است، وضعيت آن را بهتر مي‌كند يا وخيم‌تر؟!
البته اصلاح‌طلبان در‌پي آن هستند تا ميان مجلس و دولت اختلاف ايجاد كنند و به آن دامن هم بزنند. اكنون كه استيضاح وزير علوم پس از رايزني‌هاي فراوان قطعي شده است، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي چه بايد بكنند؟
آنها بايد سعي كنند در چارچوب وظايف قانوني خود بدون آن كه احساساتي موارد استيضاح را مطرح و روشن كنند. به توضيحات وزير هم به خوبي گوش كنند و به دفاعيات رئيس‌جمهور در صورت حضور احتمالي او در مجلس توجه داشته باشند.
نمايندگان استيضاح‌كننده بايد توجه داشته باشند كه گرچه اين اقدام آنها قانوني و در چارچوب وظايف نظارتي آنهاست اما اين ابزار را بايد در جهت بهبود وضعيت به كار گيرند و به سخنان برخي تحريك‌كنندگان هم توجه نكنند. گرچه معاون پارلماني رئيس‌جمهور كه خود سابقه نمايندگي مجلس را هم دارد پس از انتشار سخنانش در رسانه‌ها اعلام كرد كه مواضع او به خوبي منتقل نشده است كه البته اين هم نشانه خوبي است.

انصاری: سخنانم در ديدار دانشجویان درست منتقل نشد
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با بیان اینکه برخی اخبار منتشرشده از جلسه وی با دانشجویان به درستی منتقل نشده است، گفت: ما همواره بر جایگاه والای مجلس و نمایندگان تأکید داریم.
حجت‌الاسلام مجید انصاری در گفت‌وگو با فارس با تأکید بر اینکه معاونت پارلمانی ریاست‌جمهوری همواره بر جایگاه والا و نقش تعیین‌کننده مجلس شورای اسلامی و نمایندگان تأکید دارد، اظهارداشت: معاونت پارلمانی ریاست‌جمهوری برای ارتقاي سطح تعامل دولت و مجلس تلاش کرده و خواهد کرد.
وي همچنین تأکید کرد برخی اخبار منتشر شده از جلسه ملاقات وی با دانشجویان به درستی منعکس نشده است.

ميركاظمي: نمايندگان بيشتري پس از مواضع انصاري استيضاح را امضا كردند
اما يك نماینده مجلس شورای اسلامی درباره سخنان مجيد انصاري در گفت‌وگو با تسنیم، با بیان اینکه ۳ قوه در کشور وجود دارد، که هر کدام شرح وظایف متفاوتی دارند و از یکدیگر مستقل هستند، گفت: وظیفه قوه مقننه وضع قوانین و نظارت بر قوه مجریه است.
وی در انتقاد از سخنان معاون پارلمانی رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه در صورت استیضاح فرجی‌دانا، نفر بعد نیز راه وی را ادامه خواهد داد، گفت: از این حرف آقای انصاری تعجب می‌کنم چرا که وی معاون پارلمانی است و برای وصل کردن آمده، نه برای فصل کردن.
نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: انصاری باید تعامل بین مجلس و دولت را بیشتر کند اما حرفی که زد، نمونه بارز قانون‌گریزی است، یعنی دولت نه تنها نظارت مجلس را قبول ندارد بلکه با آن مقابله هم می‌کند که این مسائل باعث می‌شود فاصله دولت و مجلس بیشتر شود که به نفع دولت نیست.
میرکاظمی یادآور شد: دولت گذشته در اواخر از مجلس فاصله گرفت و دیدیم که واقعا آسیب‌دید و هزینه آن را مردم پرداخت کردند.
وی تعامل مجلس با دولت را ظرف یک سال گذشته بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: مجلس انصافاً در یک سال گذشته همراهی خوبی با دولت در مقایسه با دولت گذشته داشته است. در گذشته تا دولت می‌خواست حرکتی کند، مجلس با یک طرح دوفوریتی جلوی آن را می‌بست اما امروز مجلس کمک‌کار دولت است و به طور مثال در حال حاضر بیش از ۲۰ سوال نمایندگان از وزرا در نوبت صحن است اما برای اینکه احساس تقابل مجلس با دولت ایجاد نشود به صحن مجلس نمی‌آید و یا تحقیق و تفحص‌هایی که از وضعیت موجود مانده و تحویل هیئت رئیسه مجلس نشده است که نشان می‌دهد واقعاً قصد داریم به دولت کمک کنیم و اگر استیضاحی نیز مطرح می‌شود برای کمک به خود دولت است.
نماینده مردم تهران در پایان تاکید کرد: از پخش تلویزیونی جلسه استیضاح استقبال می‌کنیم و اشکالی در پخش جلسه استیضاح وزیر علوم نمی‌بینیم و از پخش آن در سیما استقبال می‌کنیم.

کوهکن: اظهارات انصاري در مورد عدم تغییر مسیر وزارت علوم پسندیده نیست
عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری كه پيش از اين نماينده مجلس بود در همين زمينه گفت: اظهارات معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در مورد عدم تغییر مسیر وزارت علوم پسندیده نیست.
محسن کوهکن درباره استیضاح وزیر علوم اظهار داشت: جدای از اینکه هر وزیری چه تفکر و برنامه‌ای دارد، در زمان اخذ رأی اعتماد تعهداتی دارد که اگر به آن تعهدات اعتقاد داشته باشد و به آن عمل نکند، بسیار بد است. ولی اگر به تعهدات خود معتقد نباشد، بدتر است. وی با تأکید براینکه اصل براین است که مسئولان اجرایی و دستگاه تقنینی نظام جمهوری اسلامی با یکدیگر صداقت داشته باشند و بر مبنا و محور صداقت با یکدیگر صحبت کنند، افزود: گاهی استیضاحی انجام می‌شود و موافقان و مخالفان استیضاح آن را به سمت و سوی سیاسی کردن پیش می‌برند.
کوهکن با بیان اینکه افرادی که درباره استیضاح یک بام و دو هوا نظر می‌دهند، باید برای کارشناسان سیاسی، مردم و افراد متدین کف عقلی قایل باشند، گفت: موضع گیری این افراد زمانیکه خودشان در مجلس هستند، این است که هیچ حرف و بحثی در مورد استیضاح نباید باشد پس برچه اساس است که هم اکنون در مورد استیضاح به نوعی حرف می‌زنند که مجلس چنین حقی ندارد و نباید این کار را انجام دهد؟
وی با اشاره به اظهارات معاون پارلمانی رئیس جمهور مبنی بر اینکه اگر استیضاح رای بیاورد، گزینه بعدی وزارت علوم فردی همسو با فرجی‌دانا است، تصریح کرد: این اظهارنظر از معاون پارلمانی رئیس جمهور که قرار است محور هماهنگی و همگرایی و طی کننده مسیر اتحاد و اتفاق میان دو قوه باشد و همچنین نمایندگی رئیس‌جمهور در مجلس را داشته باشد، شیوه پسندیده‌ای نیست.
عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری یادآور شد: من عمده بار استیضاح وزیر علوم را به این سمت و سو می‌دانم که آقای فرجی‌دانا در زمان رأی اعتماد حرف‌هایی زده ولی پس از آن خلاف آن را انجام داده و این بسیار حائز اهمیت است و قطعاً و یقیناً نمایندگان باید بر آن حساسیت داشته باشند.
عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری با تأکید براینکه نباید متعصبانه و جناحی از یک وزیر دفاع کرد، گت: رئیس مجلس در جریان استیضاح وزیر علوم فرصتی را در اختیار وی قرار دارد؛ این موضوع برای رئیس مجلس هزینه‌هایی دارد چراکه وقتی رئیس مجلس پادرمیانی می‌کند، گاهی او را متهم به حمایت از دولت می‌کنند ولی آقای لاریجانی از خود هزینه کرد تا به نوعی مسایل و مشکلات برطرف شود. ما انتظار داشتیم که تغییر رویکرد آقای وزیر علوم را ببینیم.

جزئیات جلسه فراکسیون رهروان ولایت با فرجی‌دانا
سخنگوی فراکسیون رهروان ولایت با رد اظهارات نماینده ساری، گفت: فراکسیون رهروان ولایت صبح سه‌شنبه درباره استیضاح تصمیم می‌گیرد چرا که در جلسه ديروز مقرر شد وزیر علوم اقداماتی را تا چند روز آتی انجام دهد.
صفر نعیمی سخنگوی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با اشاره به اظهارات محمد دامادی نماینده حامی دولت مجلس مبنی بر تلاش فراکسیون برای منتفی کردن استیضاح، گفت: فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت برای انصراف مجلس از استیضاح وزیر علوم، تلاشی نمی‌کند و البته آقای دامادی کاره‌ای نیست که در اینباره اظهار‌نظر کند.
وی با بیان اینکه جلسه هیئت رئیسه فراکسیون رهروان ولایت با حضور فرجی‌دانا، برگزار شد، گفت: این جلسه بنا به درخواست آقای فرجی‌دانا برگزار شد؛ ما موارد استیضاح را بررسی کردیم و مقرر شد وزیر علوم درباره موارد استیضاح تا روزهای آتی اقداماتی انجام دهد و فراکسیون نیز بر‌اساس اقدامات جناب وزیر، صبح سه‌شنبه درباره حمایت و یا عدم حمایت از استیضاح تصمیم‌گیری کند.
نعیمی با بیان اینکه در هیئت رئیسه فراکسیون رهروان ولایت برخی مخالف و برخی موافق استیضاح هستند، گفت: نمی‌توان گفت که فعلاً فراکسیون اصولگریان رهروان ولایت موافق یا مخالف استیضاح است؛ ما صبح روز سه‌شنبه در این باره تصمیم می‌گیریم و در صورت لزوم، نظر خود را نیز اعلام می‌کنیم.
سخنگوی فراکسیون رهروان ولایت در پاسخ به این سؤال که قرار است وزیر علوم در روزهای آتی چه اقداماتی انجام دهد، گفت: برخی موارد درباره برخی افراد در سطح معاون وزیر و مدیرکل بود که مقرر شد اقداماتی انجام شود؛ البته ما برای آقای وزیر شرط و شروط خاصی تعیین نکردیم.

بیش از ۱۵۰ نماینده موافق استیضاح فرجی‌دانا هستند
نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس هم با بیان اینکه بیش از ۱۵۰ نماینده موافق استیضاح وزیر علوم هستند، گفت: نمایندگان با استیضاح وزیر علوم به دولت برای دوری از حاشیه‌ها و سلامت در وزارت علوم کمک می‌کنند.
جبار کوچکی‌نژاد با تأکید بر اینکه استیضاح وزیر علوم به معنای تقابل با دولت نیست، اظهار کرد: نمایندگان با استیضاح وزیر علوم به دولت برای دوری از حاشیه‌ها و سلامت در وزارت علوم کمک می‌کنند.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۵۰ نماینده موافق استیضاح وزیر علوم هستند، افزود: بیشترین عامل استیضاح انتصاب‌ افراد مسئله‌دار توسط فرجی‌دانا در وزارت علوم است.
کوچکی‌نژاد با بیان اینکه برخی دانشگاه‌ها با ورود افراد مسئله‌دار به محل تاخت و تاز جریان سیاسی خاصی تبدیل شده است، گفت: این مسئله نیز از جمله موارد مهم استیضاح وزیر علوم است.
وی با تصریح بر اینکه وزارت علوم ابتدا اعلام کرد سه‌هزار بورسیه غیرقانونی در دولت گذشته اعطا شده است، افزود: پس از مدتی نیز این آما را یک‌هزار و ۲۰۰ نفر اعلام کردند که صحت این آمار نامشخص است.
کوچکی‌نژاد افزود: برخی به دنبال انحراف در چرایی استیضاح و طرح مباحث سیاسی و غیر فنی برای استیضاح هستند ولی نمایندگان مجلس با دلایل فنی به دنبال کمک به دولت هستند.
دولت وظيفه و حق دارد از وزيرش دفاع كند و مجلس هم بر اساس آنچه كه قانون تعيين كرده حق نظارت و استيضاح دارد. زمان بازگشايي دانشگاه‌ها زياد دور نيست و اين حساسيت موضوع را دوچندان مي‌كنند. اما مهمترين نكته در جريان استيضاح اين است كه ميانه دولت و مجلس به هم نخورد.

https://siasatrooz.ir/vdcaeina.49nai15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی