سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۱
کد مطلب : 89293

ویزای روغن پالم در لبنیات باطل شد

ویزای روغن پالم در لبنیات باطل شد

روز گذشته مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تولید فرآورده‌های لبنی با بیان اینکه از اول مهرماه استفاده از روغن گیاهی پالم در محصولات لبنی ممنوع است اعلام کرد: به دلیل افزایش قیمت تمام شده فرآورده‌های لبنی، قدرت خرید مردم کاهش یافته است. این اقدام متولیان مربوطه در شرایطی صورت گرفته که ماه‌ها قبل هشدارهای لازم از سوی رسانه‌ها و کارشناسان درخصوص استفاده از این ماده در محصولات لبنی مکررا مطرح و تاکید شده بود و با گذشت قریب به چند ماه اکنون این مساله بدون هر گونه ابلاغیه ای اعلام شده است. البته ناگفته نماند که استفاده از این ماده در تولید بستنی بلامانع است.
محمدرضا اسماعیلی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به اینکه طبق اعلام وزارت بهداشت از ديروز اول مهرماه استفاده از روغن گیاهی پالم در محصولات لبنی ممنوع است، اظهار داشت: هنوز بخشنامه‌ای در این خصوص به ما ابلاغ نشده است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های تولید فرآورده‌های لبنی کشور با بیان اینکه این روغن در محصول شیر و ماست استفاده نشده بود و در برخی دیگر از محصولات لبنی به کار می‌رفت، گفت: برخی از واحدهای تولیدی که این کار را با مجوز وزارت بهداشت انجام می‌دادند در غیر این صورت اقدام آنان غیر قانونی بوده است.
اسماعیلی گفت: برخی شرکت‌ها با توجه به اینکه خط تولید خود را برای استفاده از روغن گیاهی مجهز کرده بودند بعد از اقدام وزارت بهداشت با مشکل مواجه شدند و این وزارتخانه باید خسارت آنها را پرداخت کند چون هنوز مجوز آنها باطل نشده بود.
وی خاطرنشان کرد: البته تولیدکنندگان محصولات لبنی باید در صورت استفاده از روغن گیاهی پالم در محصولات خود آن را روی ظروف محصول درج کنند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تولید فرآورده‌های لبنی با بیان اینکه به دلیل افزایش قیمت تمام شده فراورده‌های لنبی، قدرت خرید مردم کاهش یافته است، گفت: حاکمیت باید از لبنیات حمایت کند چون ضامن سلامتی افراد جامعه است.
وی گفت: ‌دولت می‌تواند یارانه شیر را به جای تولیدکننده به مصرف‌کننده بدهد و آن را به صورت بن‌کارت در اختیار مردم قرار دهد.
اسماعیلی اضافه کرد: در حال حاضر دولت هزینه زیادی را به یارانه درمان و سلامت اختصاص داده است در حالی که همواره پیشگیری بهتر از درمان است و مصرف سرانه شیر در کشور ما فاصله زیادی با سایر کشورها دارد.
مدیرعامل اتحادیه فرآورده‌های لبنی با اشاره به ابتلای بسیاری از افراد جامعه به بیماری‌های مختلف و مشکلات دهان و دندان گفت: همه این بیماری‌ها ناشی از کمبود مصرف لبنیات است.
این فعال بخش تعاونی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید ۲۲ میلیون تن لبنیات در کشور فراهم است، گفت: این در حالی است که هم‌اکنون تنها ۵ میلیون تن از این ظرفیت فعال است.

مجوز استفاده از روغن پالم فقط در بستنی
استفاده از روغن پالم در تولید کلیه محصولات لبنی به جز بستنی از ديروز - اول مهر‌ماه - ممنوع شد. این در حالی است که هنوز استاندارد مربوط به فرآورده‌های لبنی بدون پالم در حال تجدیدنظر است.
تاکنون هشت فرآورده لبنی از قبیل پنیرهای آنالوگ، پنیرهای خامه‌ای، پنیرهای پیتزا، پنیرهای پروسس شده، انواع بستنی‌ و خامه گیاهی قنادی با مجوز سازمان غذا و دارو اجازه استفاده از روغن پالم را داشتند که با توجه به انتقادات مطرح شده و اعتراضات صورت گرفته، براساس آخرین اطلاعات دریافتی استفاده از روغن پالم در هفت فرآورده ممنوع شده و به گفته معاون سازمان ملی استاندارد از بین هشت فرآورده‌ای که مجوز استفاده از روغن پالم را داشتند تنها بستنی اجازه تولید با روغن پالم را خواهد داشت و مجوز سایر محصولات باطل شد.
پیش‌تر سازمان غذا و دارو وعده داده بود که از انتهای شهریور ماه و از ابتدای مهر‌ماه پروانه تولید صنایع لبنی با استفاده از روغن پالم باطل خواهد شد و صنایع لبنی، دیگر اجازه استفاده از روغن پالم را در تولیداتشان ندارند.
در همین حال استاندارد محصولات لبنی فاقد پالم نیز در سازمان ملی استاندارد در حال بازنگری و تجدیدنظر قرار دارد و طبق آنچه وحید مرندی‌مقدم، معاون این سازمان به ایسنا اعلام کرده به زودی استانداردهای تجدیدنظر شده صنعت لبنیات اعلام می‌شود.
در حال حاضر بستنی به دو شکل در واحدهای لبنی تولید می‌شود که یک نوع آن بر پایه شیر بوده و نوع دیگر نیز فاقد شیر است که در بستنی‌های پایه شیری از روغن پالم استفاده نمی‌شود.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد همچنین در پاسخ به ایسنا مبنی بر اینکه با توجه به اطلاعیه سازمان غذا و دارو سازمان استاندارد نیز مجوز استاندارد واحدهای لبنی دارای مجوز پالم را باطل می‌کند؟ اظهار کرد: به طور طبیعی زمانی که پروانه ساخت این واحدها توسط سازمان غذا و دارو تمدید نشده ما نیز دیگر به این واحدها براساس تولید با روغن پالم پروانه استاندارد نمی‌دهیم.
به گفته مرندی مقدم در آخرین بررسی انجام شده از بازار لبنیات از ۱۱۸ نمونه برداشته شده از محصولات لبنی مختلف در ۵.۸ درصد از آنها چربی گیاهی مشاهده شده که نسبت به گذشته میزان تخلفات ۵۰ درصد کاهش یافته است.

https://siasatrooz.ir/vdcaeuna.49noo15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی