پنجشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۱:۵۳
کد مطلب : 100930

تلخی ناتمام روزگارآوارگان روهینگیا

یک مقام ارشد کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل با هشدار درباره وضعیت آوارگان روهینگیا گفت: «باید پاسخ‌مان (در امدادرسانی به مسلمانان روهینگیایی) را به طرز گسترده‌ای شدت بدهیم».
در ادامه هشدارها درباره وضعیت ناگوار مسلمانان روهینگیا در میانمار و متواری شدن آنها به بنگلادش، یک سازمان‌ امدادی وابسته به سازمان ملل از لزوم شدت بخشیدن به عملیات امدادرسانی به آوارگان سخن گفته است.
طبق گفته دستیار کمیسر عالی امور مربوط به عملیات‌ها در کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل، طی هفته‌های اخیر و به دنبال تشدید درگیری‌ها در ایالت راخین میانمار، حدود ۴۰۰ هزار مهاجر و پناهجو روهینگیایی به بنگلادش وارد شده‌اند.
به گزارش رویترز، این مقام کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل بر لزوم شدت بخشیدن به اقدامات امدادی برای آوارگان روهینگیایی تاکید کرده است.
در این میان رهبر دوفاکتوی میانمار با وجود انتقادات بین‌المللی درباره جنایات حکومتش علیه مسلمانان روهینگیا، در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند.
سو چی که به دلیل خشونت‌های حکومت میانمار علیه اقلیت مسلمان روهینگیا مورد انتقادات شدید بین‌المللی قرار دارد در نشست آتی مجمع جهانی سازمان ملل حضور نخواهد داشت. بعد از حملات ارتش میانمار به مسلمانان استان راخین و به آتش کشیده شدن خانه‌های ساکنان، هزاران نفر کشته و صدها هزار نفر به بنگلادش گریخته‌اند. حکومت میانمار اجازه ورود خبرنگاران و امدادهای بین‌المللی را به استان راخین نمی‌دهد.
در این میان آن سانگ سوچی که پس از سال‌ها حبس خانگی امروز ریاست دولت میانمار را برعهده دارد، در قبال کشتار هزاران نفر از مردم کشورش ابتدا سکوت کرد و بعد هم مدعی شد این تصاویر که گویای درد و رنج مسلمانان است، غیر واقعی است.
در حالی که کمتر از چهارهفته دیگر به اهدای جایزه صلح نوبل مانده، هزاران نفر در سراسر جهان با امضای طوماری خواستار بازپس‌گیری این جایزه از زنی هستند که روزگاری از نظر رسانه‌های غربی سمبل مظلومیت بود و داستان حصر خانگی‌اش آنچنان پررنگ مطرح می‌شد که جوایز متعدد بین‌المللی را از آن او کرد.
آن سانگ سوچی که پس از سال‌ها حبس خانگی امروز ریاست دولت میانمار را برعهده دارد، در قبال کشتار هزاران نفر از مردم کشورش ابتدا سکوت کرد و بعد هم مدعی شد این تصاویر که گویای درد و رنج مسلمانان است، غیر واقعی است. به‌رغم این اظهارات دردناک که موجب خشم نهادهای بشردوستانه هم شده، رئیس بنیاد نوبل واقع در اسلو می‌گوید که این نهاد برنامه‌ای برای پس گرفتن جایزه‌شان از سوچی ندارد.
«اولوج نولستاد»، رئیس بنیاد نوبل واقع در اسلو، پایتخت نروژ در گفت‌وگو با «فرهیختگان» گفت: «بازپس‌گیری جایزه از دریافت‌کنندگان آن، نه خواسته آلفرد نوبل است و نه متناسب با قوانین کمیته صلح نوبل.»
او تاکید کرد: «غیرممکن است پس از اینکه جایزه‌ای از سوی این کمیته به فردی اهدا شد، بتوان آن را پس گرفت.»آنگ سان سوچی، نماینده دولت میانمار که در میان جنایت‌های ظالمانه دولت بوداییان این روزها سکوت کرده است و حتی مسلمانان را در این جنایت‌های سیستماتیک مقصر جلوه می‌دهد، تا سال ۲۰۱۰ زنی شناخته شده نبود.
وی که برنده جایزه صلح نوبل هم هست از وقتی به شهرت بین‌المللی رسید که هیلاری کلینتون، وزیر خارجه وقت آمریکا در سال ۲۰۱۱ طی یک سفر به برمه با او دیدار و تلاش کرد از طریق برنامه‌های آمریکایی این کشور را متحول کند.
در آن هنگام آن سانگ سوچی تازه از حصر خانگی که دو دهه به آن محکوم شده بود، خلاصی پیدا کرده بود. این حصر به دلیل رهبریت حزب اپوزیسیونی که مخالف سیاست‌های کشورش بود، برایش در نظر گرفته شد.
از همان ابتدای حصر آن سانگ سوچی، آمریکایی‌ها با وی در ارتباط بودند. در همین رابطه بیل ریچاردسون، نماینده کنگره آمریکا که یک دموکرات اهل نیومکزیکو بود، در سال‌های اولیه با او دیدار کرد.
می‌توان گفت این حصر برای آمریکایی‌ها بخشی از پازلی بود که توسط آن، سیاستمداران آمریکایی توانستند شرایط را برای ایجاد تغییر مطلوب خودشان در میانمار فراهم کنند.
در همین خصوص نیز آنها با ابزار رسانه‌ای توانستند از آن سانگ سوچی چهره‌ای قهرمان، مبارز و مظلوم بسازند. از طرفی هم سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای حقوق بشری مدام خواستار آزادی آن سانگ سوچی می‌شدند.

https://siasatrooz.ir/vdcaewn6w49nwo1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی