دوشنبه ۸ تير ۱۳۹۴ - ۰۱:۴۳
کد مطلب : 92776
آیت‌الله آملي‌لاریجانی در همایش سراسری قوه‌ قضائیه خبر داد

فشار اصحاب ثروت و مکنت به دستگاه قضا

فشار اصحاب ثروت و مکنت به دستگاه قضا

روز گذشته همايش سراسري قوه قضائيه با حضور سران سه قوه برگزار شد. در اين همايش رئیس‌ دستگاه قضا با اشاره به این مطلب که جریانی که فتنه را راه انداخت هنوز هم وجود دارد و در بحث انتخابات دستگاه‌های نظارتی باید مراقب باشند و ما اجازه تکرار فتنه را نخواهیم داد گفت: برخی می‌گویند ماجرای فتنه تاریخی بود و تمام شد، تاریخی بود اما یک جنبه سیاسی مهم دارد و آن اینکه با کسانی که این جریان را راه انداختند چه برخوردی داشته باشیم.
آیت‌الله آملي‌لاريجاني ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر اظهار داشت: قوه قضائيه و سایر قوای کشور سهم اختیاراتشان و سهم ساختارشان حتما بستگی به سهم کل نظام جمهوری اسلامی دارد. وي با تاکید بر اینکه نظام جمهوری اسلامی، نظامی از سنخ مردم‌سالاری است گفت: منتها مقید به مردم‌سالاری دینی است و این مساله‌ای بسیار مهم محسوب می‌شود، نظام جمهوری اسلامی نظام لیبرال دموکراسی نیست و در چارچوب ارزش‌های الهی و معنویات عمل می‌کند.
رئیس قوه قضائيه با اشاره به اینکه در برخی رسانه‌ها و در کلام برخی مدیران حرف‌هایی بیان می‌شود که برای ساختار لیبرال دموکراسی است گفت: اینگونه حرف‌ها حرف خطایی است و ورود به نظام سیاسی جمهوری اسلامی با پذیرش مواردی که بیان کردم صورت می‌گیرد.
آملي‌لاريجاني با بیان اینکه برخی اصحاب ثروت و قدرت تلاش می‌کنند بر پرونده‌هایی که در دستگاه قضایی است فشار وارد کرده و از این طریق استقلال قوه قضائيه را مخدوش کنند، بیان کرد: در دستگاه قضایی تلاش‌های خوبی صورت گرفته و مدیران ما عملکرد و استقامت خوبی داشتند و در برابر اینگونه دخالت‌ها در نظام قضایی کشور ایستاده‌اند.

حجم کاری، قضات را فرسوده کرده است
آملي‌لاريجاني در ادامه سخنان خود در همایش قوه قضائیه به وسعت حجم رسیدگی به پرونده‌ها در مراجع قضایی پرداخت و اظهار داشت:‌ همان‌گونه که در گزارشات آمده مجموعه پرونده‌هایی که تشکیل شده به علاوه پرونده‌هایی که در شورای حل اختلاف است به همراه پرونده‌هایی كه در اجرای احکام وجود دارد، قریب به ۱۵ میلیون پرونده می‌‌شود.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: این وسعت عظیم پرونده نیروی بسیاری می‌طلبد و ما معتقدیم این حجم رسیدگی در قوه قضائیه افتخار بزرگی است؛ اگرچه کثرت پرونده دغدغه ایجاد می‌کند، اما این کثرت علامت دیگری نیز دارد و آن این است که مردم به قوه قضائیه اعتماد دارند که به آن مراجعه می‌کنند. عالی‌ترین مقام قضایی کشور از دولت و مجلس خواست بر حسب این وضعیت به دستگاه قضایی در اعتبارات کمک کند تا بهبود بخشیده شود.
رئیس قوه قضائیه در ادامه صحبت‌های خود تلاش برای دسترسی آسان و همگانی به عدالت را عنوان و بیان داشت: باید کسانی که گمان می‌کنند مورد تعدی قرار گرفته‌اند بتوانند به آسانی و سهولت مراجعه کنند و توقع عدالت برآورده شود؛ ایجاد چنین وضعیتی نیاز به مؤلفه‌های فراوان دارد از جمله جذب نیروی جدید.
وی به ورود ۴ هزار قاضی در طول ۵ سال اشاره و تصریح کرد:‌ ۴ هزار قاضی را در برنامه پنجم وارد کار در دستگاه قضایی کرده‌ایم که تحول خوبی در نوسازی نیروی انسانی در قوه قضائیه ایجاد کرد؛ علاوه بر آن با مجوزی که از مقام معظم رهبری گرفته‌ایم از قضات بازنشسته استفاده کردیم تا بتوانیم از آن نیروهای باتجربه نیز استفاده کنیم.

تشدید نظارت بر قضات خواسته به حق مردم و رهبری است
آملي‌لاريجاني به بحث نظارت بر عملکرد قضات اشاره کرد و گفت: تشدید نظارت بر قضات که خواسته بحق مردم و رهبری است با توجه به جدی بودن مسئله سلامت در دستگاه قضا از طرف ما پیگیری می‌شود و دستگاه‌های نظارتی به شکل سیستماتیک این موضوع را در قوه قضائيه پیگیری می‌کند.
وی تصریح کرد: با وجود سابقه نظارت در دستگاه قضا، تشدید نظارت‌ها مسئله جدیدی است که ما از حفاظت اطلاعات قوه و دادگاه عالی قضات در این رابطه کمک گرفتیم.
آملي‌لاريجاني در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه اطلاع‌رسانی در قوه قضائيه با چالش‌هایی روبرو بوده و دستگاه قضایی نتوانسته مطالب خود را به صورت فراگیر در رسانه‌ها پخش کند، گفت: البته این کار صرفاً کار قوه قضائيه نیست.
رئیس دستگاه قضایی کشور تصریح کرد: ما از رسانه ملی خواستیم برای آگاهی حقوقی مردم کار کند چرا که بیشتر مشکلاتی که برای مردم پیش می‌آید ناشی از عدم آگاهی است و ما در این زمینه به کمک رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی نیاز داریم.
وی گفت: اما من یک گلایه‌ای هم دارم که از سوی مسئولین عالی قضایی مطرح شد. آملي‌لاريجاني افزود: ما یک برنامه خوب قرآنی را با همکاری معاونت فرهنگی قوه قضائيه آغاز کردیم و هدفمان این بود که روحانیون دستگاه قضایی در مباحث قرآنی کار کنند و جریانی نو در دستگاه قضایی راه بیفتد اما متأسفانه این برنامه انعکاس درستی پیدا نکرد.
رئیس قوه قضائيه خاطرنشان کرد: من که حوصله ندارم همه را پیگیری کنم اما یکی از دوستان گفت که یکی از شبکه‌ها خبر رئیس قوه را پس از خبر تکدی‌گری پخش کرده است. وی تأکید کرد: اخبار مسئولان قضایی خبر بیست و چندم رسانه ملی است و من توجیه این را نمی‌دانم، من برای خودم نمی‌گویم افراد می‌آیند و می‌روند اما دستگاه قضایی باید محترم باشد.

نظارت بانک‌ها کافی نیست
آملي‌لاريجاني در ادامه سخنان خود در همایش قوه قضائيه به بحث زمین‌خواری پرداخت و با بیان این مطلب که بحث محیط‌زیست را باید جدی بگیريم گفت: در بحث آلودگی هوا برخی مدعی بودند که قوه قضائيه خوب ورود نکرده است آیا ورود قوه قضائيه به این بخش می‌تواند هوای پاک به مردم تحویل دهد.
آیت‌الله لاریجانی هوای پاک را با کمک همه دستگاه‌ ممکن دانست و اظهار داشت: قوه قضائيه با متخلفان برخورد می‌کند چه در تصرف عدوانی چه در زمین خواری و چه در اراضی شمالی که متاسفانه مجوزها را کسب می‌کنند؛ چرا یک دهیار اجازه ساخت و ساز می‌دهد و تمام قرای مازندران که در حریم هستند اجازه می‌دهند تبدیل به ساختمان شوند و اراضی کشت شالیزار تبدیل به ساختمان شود و این کار اشتباهی است و باید دستگاه‌ قضایی دستگاه‌های اجرایی و قوه مقننه دست به دست همدیگر دهند.
آیت‌الله لاریجانی در ادامه سخنان خود به بحث مفاسد اقتصادی پرداخت و اظهار داشت: در بحث معوقات بانکی معتقدیم که باید برای استیفای معوقات تلاش کنیم و در این زمینه تفکیک معوقات بانکی مد نظر است؛ عدم تصریح برای فشار در استیفاء در همین موارد بود. رئیس قوه قضائيه به درخواست قوه قضائيه از دستگاه‌های اجرایی برای اعلام اینکه کدام یک از معوقات طبیعی است و پرداخت و اعلام کرد ما از دستگاه‌های قضایی این امر را خواستیم و به بانک‌ها هم گفتم؛ متاسفانه نظارت بانک‌ها کافی نیست و معوقات ناشی از روش‌های نادرست بود؛ وام گرفته شده بود و وثیقه گذاشته نشده بود و‌... باید گزارش شود تا بتوانیم با صلابت برخورد کنیم.
رئیس قوه قضائيه به معوقه ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی پرداخت و اعلام کرد: به ما این مورد را اعلام کردند و ما هم گفتیم معوقه است اما معوقه‌ای که بدون نظارت کافی صورت گرفته چرا به چنین کسی پشت سر هم تسهیلات دادند و وثیقه‌ای کافی وجود نداشت؛ این شخص بازداشت شد و همچنین راهی نیز برای استیفای معوقات ایجاد شد بعد گفتند شما بازداشت کرده‌اید و تولید خوابیده در صورتی که ما اعتقاد داریم که تولید نباید با چالش مواجه شود.
آملي‌لاريجاني در رابطه با تظاهر به حرام و لاقیدی در جامعه گفت: برخی از مقابله با تظاهر به لاقیدی و ارتکاب به محرمات ناراحت می‌شوند در صورتی که نص صریح قانون عنوان می‌کند که تظاهر ارتکاب حرام جرم است و متاسفانه برخی از سویی از قوه قضائیه انتقاد می‌کنند که چرا قوه با این اقدامات مقابله می‌کند.
آملي‌لاريجاني در رابطه با موضوع لغو کنسرت‌ها گفت: من شنیدم که در مجلسی یک روحانی از لغو برخی کنسرت‌ها انتقاد کرده است در حالی که لغو کنسرت‌ها موضوعی چند‌بعدی است و چنانچه اقدامی حرام در آن شکل بگیرد باید از آن پیشگیری کرد.
وی گفت: در مورد کنسرت‌ها کاری رسانه‌ای برای تشدید وضعیت شکل گرفت چرا که بر حسب گزارشی که در شورای عالی امنیت ملی ارائه شد از میان بیش از ۳۰۰ کنسرت تنها ۹ عدد از آنها لغو شده است که برای آن این حجم سر و صدای رسانه‌ای ایجاد شد. آملي‌لاريجاني رئیس قوه قضائيه در ادامه سخنان خود اهتمام به امنیت مردم را از جمله موارد مورد تاکید دانست و گفت: با کسانی که به حدود و نوامیس مردم تجاوز کند و همچنین با قاچاقچیان و کسانی که سرقت مسلحانه و... انجام دهند برخوردهایی صورت گرفته که برخوردهای ما قابل دفاع است.
وی به موضوع اعدام پرداخت و گفت: اعدام روی حساب است و طبق موازین است و این طور نیست که کسی دل بخواهی تصمیم بگیرد. عالی‌ترین مقام قضایی کشور به موضوع دفاع از ارزش‌های انقلاب پرداخت گفت: برخی جرایم به امنیت کلان جامعه مربوط است مثل فتنه ۸۸ که قوه قضائيه علاوه بر وظایف دیگر پاسداری از حقوق مردم در خط حرکت انقلاب اسلامی را وظیفه خود می‌داند.
آیت‌الله لاریجانی با بیان این مطلب که خط سیاسی و چپ و راست در کشور نباید هیچ تاثیری در رسیدگی قضایی داشته باشد اظهار داشت: جریان فتنه جریانی بود که طبق فرمایشات رهبری واقعا فتنه بود؛ فتنه یک لحظه با جرایم توام است مهم است به که چه تحلیلی داشته‌ایم و پاره‌ای از انتقادات از قوه قضائيه به دلیل تحلیل نادرست بوده است.
رئیس قوه قضائيه تصریح کرد: فتنه شبیه شبه‌کودتا بود من نمی‌گویم آنها قصد براندازی داشتند اما بستری فراهم شد که ضد انقلابی که علیه ولایت فریاد می‌زد در آن بستر سوار شد. یعنی کشور در معرض خطرات مهمی قرار گرفت و آنها دنبال انقلاب مخملی بودند اما خیال اشتباهی کردند.

از بین بردن امضاهای طلایی؛ اولین قدم در مبارزه با فساد
از سوي ديگر حسن روحاني رئیس‌جمهور کشورمان در اين همايش با بیان اینکه شرط اول توسعه در کشور داشتن دستگاه قضایی کارآمد است، گفت: اولین قدم در مبارزه با فساد، پیشگیری، از بین بردن امضاهای طلایی و استثنائات در قانون است.
روحانی با اشاره به سالگرد هفتم تیر خاطرنشان کرد: شهید بهشتی به ما می‌آموزد در مسیر انقلاب اسلامی، استقرار نظام اسلامی و احقاق حقوق مردم و منافع ملی باید از همه چیز حتی آبرو ، شخصیت و حیثیت گذشت که خداوند او را رحمت کند و بر مقامش بیافزاید که او معمار نظام قضای نوین اسلامی در جمهوری اسلامی نیز بود و امروز از برنامه و فکر او بهره می‌جوییم و استفاده می‌کنیم.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دستگاه قضا برای همه کشورها و همه نظام‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد، گفت: دستگاه قضا برای نظام جمهوری اسلامی ایران ویژگی خاصی دارد. روحانی افزود: ما همواره گفتیم و افتخار کردیم به قضای مولایمان امیرالمومنین و قضای اسلام و همواره بر اصل عدالت و به ویژه بر عدالت علوی قبل و بعد از انقلاب همیشه تاکید کردیم. امروز نسبت به قضای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قضای نمونه اسلامی و علوی تمام دنیا و نسل جوان چشم دوخته‌اند و انتظارات بسیار بالایی دارند.
رئيس قوه مجريه با بیان اینکه بار سنگینی امروز بر دوش دستگاه قضایی قرار دارد، اظهار داشت: ما امروز در کشور نیاز به حرکت و توسعه و پیشرفت داریم ما امروز در شرایطی هستیم که باید زمینه را برای فعالیت بخش خصوصی آماده کنیم.
وی افزود: ما امروز در شرایطی هستیم که باید سرمایه و تکنولوژی را برای سرعت بیشتر پیشرفت کشور جلب و جذب کنیم و مگر تحقق این مسائل بدون حمایت دستگاه قضا امکان دارد؟ شرط اول توسعه در هر کشوری داشتن دستگاه قضایی کارآمد است.
وی با بیان اینکه شرایط امروز ما با گذشته و دیروز متفاوت است اظهار داشت: مردم با دستگاه قضا است که باید حیات و زندگی خود و مالکیت و آبرو و حیثیت و حتی حق آزادی‌بیان و اندیشه برای خود ببینند و به پشتوانه دستگاه قضاست که این اطمینان به وجود بیاید. روحانی تاکید کرد: در حکومت اسلامی حاکم قدرت سیاسی، نظامی و مالی و هیچکدام از این یک نیست، حاکم در مسیر خدا، عدل و داد و قانون است و این قاضی است که در اتاق قضاوت خدای را می‌بیند و بر مبنای آن حکم صادر می‌کند.
وی افزود: امروز دستگاه قضا مبنای اصلی حرکت جامعه به سمت پیشرفت است و حتی سرمایه اجتماعی در سایه دستگاه قضا محقق خواهد شد. رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: حتی وحدت و انسجام اقوام در مبنای عدل دستگاه قضا خواهد بود و حتی اگر بخواهیم شرایط محیطی بهتری در بخش اقتصاد و‌... را به وجود بیاوریم بدون حضور دستگاه قضا امکان‌پذیر نیست.
روحانی با اشاره به لزوم مبارزه با فساد گفت: آیا مبارزه با فساد به غیر از هماهنگی دستگاه‌های مختلف بدون دستگاه قضایی امکان‌پذیر است؟ آیا می‌توان بدون دستگاه قضا با فساد مبارزه کرد البته اولین قدم در مبارزه با فساد پیشگیری است و باید تلاش کنیم با قانون‌گرایی و از بین بردن امضاهای طلایی، با ایجاد شفافیت در اطلاعات و در از بین بردن استثناها در قانون و مدرن کردن سیستم اداری از انجام فساد پیشگیری کنیم و این کار امکان‌پذیر است و لازمه یاری و کمک سه قوه به یکدیگر است.
رئیس قوه مجریه ادامه داد: سازمان بازرسی می‌تواند یاریگر خوبی برای سلامت جامعه و دستگاه اجرایی ما باشد اما اگر در این میان یک ذره سخت‌گیری‌ها بیش از حد شد، باید به گونه‌ای عمل کنیم که جرات را از مدیران جامعه نگیریم.
روحانی گفت: هم اکنون دارد قدرت تصمیم‌گیری دستگاه‌های اجرایی از جمله در بانک‌ها و جاهای دیگر از مدیران سلب می‌شود و باید حواسمان جمع باشد که نسبت به این مسائل باید علمی برخورد کنیم. رئیس قوه مجریه با تاکید بر اینکه باید قوانین و لوایح را به روز کنیم اظهار داشت: دستگاه قضایی ما باید برای همه شفاف باشد و تنها با قانون نیست بلکه باید رویه‌های قضایی ما شفاف و در اختیار مردم قرار بگیرد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه دستگاه قضایی می‌تواند به جامعه امید و نشاط دهد خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی می‌تواند آینده را برای مردم روشن کند و به آنان اعتماد دهد تا در زمینه فعالیت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی سرزنده و فعال باشند و ای کاش امکان‌پذیر باشد. در همین دولت یازدهم با همکاری دستگاه قضایی بتوانیم جرایم سیاسی را معنا و تدوین کنیم، لایحه آن تقدیم و تصویب شود که روشن شود که جرم سیاسی و جرم امنیتی چیست که این امر هم به نشاط سیاسی داخل جامعه ما می‌افزاید و هم وجهه ما را در دنیا بالاتر می‌برد.

غربی‌ها مراقب باشند مجددا درباره توافق با ایران اشتباه نکنند
از سوي ديگر رئیس مجلس شورای اسلامی در اين همايش با بیان اینکه خطوط اصلی با قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای حفظ می‌شود، گفت: در مذاکرات، غنی‌سازی نباید آسیب ببیند.
علي لاريجاني با اشاره به حوادث پس از انقلاب، اظهار داشت: بیش از ۱۷ هزار شهید در جریان‌های تروریستی تقدیم کردیم و در آخر هم جنگ تحمیلی را توسط عراق علیه کشور ما به راه انداختند که تقریبا با همه قوای استکباری و البته برخی کشورهای عنود منطقه در این جنگ حضور داشتند.
وی افزود: علت آنکه این حوادث نتوانست در اراده ملت ایران تأثیری بگذارد ۲ چیز است، یکی ریشه‌دار بودن ملت ایران بود و دیگری هوشمندی رهبری بود.
لاریجانی تأکید کرد: یکی از چالش‌های امروز ما موضوع هسته‌ای است که در سطح ملی با آن مواجهیم، باید رفتار آمریکا در برخورد با تروریست‌ها را بررسی کنیم، همه ما شاهد پذیرایی و حمایت آمریکا از تروریست‌ها هستیم که هیچ توجیهی از نظر حقوقی و اخلاق سیاسی ندارد، این فریادهایی که غربی‌ها می‌زنند برای مبارزه با تروریسم هیچ سنخیتی با آن اخلاق سیاسی ندارد لذا به نظر می‌رسد باید ساز و کاری فراهم شود که اگر کشورهایی از تروریست‌ها استفاده ابزاری می‌کنند، تاوان رفتارهایشان را بدهند و هزینه بدهند، همانطور که احکامی را درباره ایران صادر می‌کنند باید تاوان حمایت‌شان از تروریست‌ها را نیز بپردازند.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مسائل هسته‌ای، گفت: رهبر معظم انقلاب در سخنان اخیرشان به خوبی سابقه مذاکرات هسته‌ای را توضیح دادند که چگونه در چند سال اخیر از طریق مذاکرات، پرونده هسته‌ای ایران پیگیری شد، همه هدف غربی‌ها از اعمال تحریم‌ها تعطیل شدن فناوری غنی‌سازی هسته‌ای در ایران بود، آنها به تصور خودشان تحریم‌های هوشمندانه و فلج‌کننده را بر ایران تحمیل کردند تا ایران فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای نداشته باشد، اما این تحریم‌ها نه تنها فلج‌کننده نبودند بلکه خودشان از ادامه تحریم‌ها ناامید شدند و چون ناامید شدند تقاضایی از کانال‌های مختلف درسال پایانی دولت دهم ارائه و قبول کردند غنی‌سازی در ایران انجام شود و البته در مطلبی که ارسال کرده بودند، این موضوع درج شده بود.
لاریجانی خطاب به غربی‌ها گفت: شما قرار بود ایران را تسلیم کنید اما خودتان تقاضای مذاکره دادید، پس از آن تقاضا، مذاکرات هسته‌ای آغاز شد و در این مذاکرات آنچه به عنوان اصل برای ما وجود داشت،‌ استفاده ایران از فناوری هسته‌ای به صورت صلح آمیز بود، چه در تحقیق و توسعه و چه غنی‌سازی اورانیوم.
رئیس مجلس بر همین اساس یادآور شد: رهبر معظم انقلاب فرمودند ما محدودیت‌هایی را در حوزه فناوری هسته‌ای می‌پذیریم اما این حجم از محدودیت‌ها تاکتیکی است که می‌توانیم از آن استفاده کنیم، البته حواشی در مذاکرات هسته‌ای وجود دارد، برخی وزرای غربی ژست‌های مختلفی می‌گیرند و فرمایشات گوناگونی دارند که کاملا تبلیغاتی است، باید به آنان گفت حالا که وجود غنی‌سازی در ایران را پذیرفتید، پس عاقلانه عمل کنید.

https://siasatrooz.ir/vdcai0no.49nu015kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی