?>?> دشمنی بدخواهان برای ایجاد اختلاف دو ملت ایران و افغانستان | سیاست روز
جمعه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۲
کد مطلب : 113666
کارشناس مسائل سیاست خارجی مطرح کرد:

دشمنی بدخواهان برای ایجاد اختلاف دو ملت ایران و افغانستان

دشمنی بدخواهان برای ایجاد اختلاف دو ملت ایران و افغانستان

به میزانی که نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در مدیریت بحران‌های سیاسی امنیتی کشور دوست و همسایه افغانستان افزایش می یابد دشمنی و تخریب دو ملت نیز در چارچوب فضای رسانه‌ای و عمق بخشی به اختلافات بین دو ملت افزایش یافته و کینه بدخواهان دو ملت در فضای رسانه ای به منظور تحریک احساسات افراد ساده دل در دو ملت گسترش می یاید.
چند روزی است خبری مبنی بر به آب انداخته شدن تعدادی از اتباع کشور افغانستان در مرز کشورمان به سرعت انتشار یافته است.
متن خبر اینگونه بود: نیروهای مرزبانی ایران ۵۰ تبعه افغانستان را هنگام عبور از منطقه تنگه ذوالفقار ابتدا مورد ضرب و شتم قرار داده و سپس آنها را به آب انداختند.
در ادامه این خبر نیز گفته شده بود که تعدادی از این افراد در آب غرق شده و جان خود را از دست دادند و تعدادی از این افراد نیز توانسته‌اند خود را نجات داده و پیکر برخی همراهان خود را از آب بیرون بکشند.
پس از انتشار این خبر بلافاصله مسئولان افغانستانی پای کار آمده و خواستار پیگیری جدی این موضوع از سوی مقامات کشورمان شدند.
حنیف اتمر سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان در صفحه فیس‌بوک خود اعلام کرد که هیاتی را برای بررسی این حادثه تعیین کرده و این هیات این موضوع را به صورت جدی بررسی خواهند کرد.
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پی انتشار برخی اخبار در رسانه‌های افغانستان در خصوص وقوع حادثه برای تعدادی از شهروندان این کشور که با عبور از رودخانه مرزی قصد ورود غیر قانونی به خاک جمهوری اسلامی ایران را داشته اند، ضمن ابراز همدردی با خانواده جانباختگان تصریح کرد: این حادثه در خاک افغانستان رخ داده و مرزبانی جمهوری اسلامی ایران وقوع هر اتفاقی در این ارتباط در خاک کشورمان را رد کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: به جهت اهمیت موضوع و به منظور کسب اطلاع دقیق از چگونگی وقوع این حادثه در خاک افغانستان، مراتب را در همکاری با مقامات این کشور تحت بررسی قرار داده‌ایم. در همین رابطه؛ وزارت خارجه افغانستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که دولت ایران براساس حسن همجواری و روابطه دوستانه به درخواست افغانستان برای ایجاد هیئت مشترک برای بررسی حادثه اخیر مرزی جواب مثبت داده است.
در این بیانیه، وزارت خارجه افغانستان ضمن استقبال از این اقدام وزارت خارجه ایران اعلام کرد که هیئت مشترک دو کشور در محل حادثه تحقیقات‌شان را آغاز می‌کنند.
وزارت خارجه افغانستان همچنین ابراز امیدواری کرد که نتایج حاصل از تحقیقات مشترک سبب تأمین عدالت خواهد شد.

تحریک احساسات دو ملت ایران و افغانستان
دکتر سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی در خصوص حواشی اخیر برخی معاندان در خصوص روابط ایران و افغانستان به سیاست روز گفت: با نگاهی دقیق به تحولات ۴۰ساله بین دو کشور ایران و افغانستان مشاهده می‌گردد که هر زمان این دو ملت و دولت‌های موجود در این دو کشور توانستند به توافقات و ارتباطات و تعاملات بهتری دست یابند تا منافع ملی و امنیت ملی دو کشور بیش از گذشته تامین گردد؛ حوادث کوچک اما مؤثر بر روی این تعاملات و ارتباطات تأثیرات بزرگی گذاشته است.
وی افزود: بطور مثال در دو دهه اخیر که حضور آمریکایی‌ها در افغانستان گسترش ویژه‌ای یافته و این کشور با تهاجم نظامی خود سیطره خویش را با شعار مقابله با تروریسم القاعده، نابودی مواد مخدر و توسعه کشورافغانستان افزایش داده است حجم تخریب‌های متعدد که ریشه در یک حادثه کوچک داشته و یا هیچ حادثه‌ای نبوده اما، با ترفندهای رسانه ای حادثه آفرینی نموده‌اند افزایش یافته و تلاش بر تخریب روابط حسنه دو کشور رشد چشمگیری داشته است.
صدرالحسینی بیان داشت: اخیراً با شایعه پراکنی غیر واقعی تعدادی از رسانه ها که سر منشا این رسانه ها در مرکز عربستان سعودی و بعضی از رسانه های مجهول المبدا مواجه شده‌ایم که با گستردگی هرچه تمامتر اخباری دروغ و شایعاتی موهون را در فضای رسانه‌ای دو کشور پراکنده می گردانند.
کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهارداشت: تا جایی که در روزهای اخیر به دلیل تأثیر گذاری این شایعات بر روی عده‌ای ساده دل باعث شده که مغرضان اجیر شده توسط جریان‌های حامی تروریسم درافغانستان یک دستگاه کامیونی که متعلق به یک راننده ایرانی بود و برای حمل محموله‌های مورد نیاز مردم افغانستان به این کشور سفر کرده بود توسط همین عوامل به آتش کشیده شد.
به باور این استاد دانشگاه؛ بر آگاهان کاملا روشن است که پشت سر تولید و تکثیر شایعه غرق شدن تعدادی از همنوعان افغانستانی در آب‌های مرزی هیرمند و تحریک احساسات مهاجران افغانستانی در ایران و همچنین برنامه ریزی برای اقدامات تلافی جویانه برای موضوعی که اصلاً بوجود نیامده است و توسط دستگاه‌‌های ذیربط چندین مرتبه تکذیب شده است چیست؟
وی بیان داشت: اگر با دقت به تحولات و شکست گفت وگوهای طالبان و آمریکا نظر داشته باشیم و ناکامی آقای خلیل زاد به عنوان نماینده آمریکا در این گفت وگوهای نافرجام توجه کنیم و با کیاست لازم به درخواست رسمی افغانستان برای نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت وگوها و تعیین نقشی مؤثر برای دولت افغانستان در ادامه آن توسط ایران دقت کنیم متوجه می‌شویم که پشت سر ایجاد شایعات و تخریب روابط دو ملت از کجا نشأت می گیرد.
وی گفت: به خوبی مشخص است ۳ضلع آمریکا، حامیان تروریست‌های منطقه‌ای و بازی خوردگانی که در دو کشور افغانستان و ایران تحت تأثیر آن دو ضلع دیگر قرارمی گیرند عامل اصلی موضوعاتی است که در سطور بالا به آن اشاره شد؛ به میزانی که نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در مدیریت بحران‌های سیاسی امنیتی کشور دوست و همسایه افغانستان افزایش می‌یابد دشمنی و تخریب دو ملت نیز در چارچوب فضای رسانه ای و عمق بخشی به اختلافات بین دو ملت افزایش یافته و کینه بدخواهان دو ملت در فضای رسانه‌ای به منظور تحریک احساسات افراد ساده دل در دو ملت گسترش می‌یاید.
کارشناس مسائل سیاست خارجی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد راهبردهای کلان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی افغانستان با افزایش تخریب‌های کم اهمیت تغییر ناپذیر است و ملت‌های دو کشور به خوبی می‌دانند بیگانگانی که از صدها کیلومتر دورتر برای گسترش استیلای خود و دخالت در امور داخلی کشورها و تقلیل استقلال آنان به این منطقه آمده‌اند امنیت و منافع ملی کشورهای صاحب این منطقه را قطعاً در نظر نخواهند داشت.
صدرالحسینی گفت: بر این اساس این دو ملت ایران و افغانستان هستند که با آگاهی و درایت هرچه تمامتر می‌توانند منافع دراز مدت دو ملت را که از ریشه‌های تاریخی، تمدنی، دینی و مذهبی برخوردار است تحکیم بخشیده و به طول عمر آن اضافه کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcaien6i49n6i1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی