شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۹
کد مطلب : 90336
نگاهي به اربعين امسال، باشکوه‌ترین اجتماع دینی و سیاسی بشری

قدرت‌نمايي لشكر حسين(ع)

قدرت‌نمايي لشكر حسين(ع)

اربعين حسيني امسال، با همه سال‌ها متفاوت بود. آنچه طي اين چند روز در كربلا به وقوع پيوست، نشان داد كه راه حسين(ع) همچنان پابرجاست و مردماني از اين كره خاكي نشان دادند كه خط سرخ شهادت را از ياد نبرده و نمي‌برند.
اربعيت حضرت اباعبدالله يك اجتماع مذهبي نبود. عزداراي داشت، سخنران داشت، روضه هم خواندند، اما همه زائران حضرتش و همه جاماندگان از قافله اربعين پيامي واضح و روشن را به دنيا اعلام كردند: «هيهات من الذله» اين پيام بزرگ و روشن را قطعا گيرندگان اصلي آن گرفته‌اند. آنها كه اين روزها به خيال خام خود تصور اين را دارند كه ابرقدرت جهان هستند. زهي خيال باطل كه ابرقدرت جهان آناني هستند كه مقاومت و شهادت و عزت را از كربلا سرمشق گرفته‌اند و اين قدرت زوال ناپذير را نسل به نسل به ميراث مي‌گذارند.
اربعين حسيني، امسال به دنيا نشان داد كه وارثان شهداي كربلا، به خوبي امانت‌دار امامشان هستند و براي اين گوهر گرانبهاي خود، جان خود را نيز فدا خواهند كرد.
ديروز كربلاي معلي بيش از ۲۰ ميليون زائر را در آغوش خود جاي داده بود. مردان و زناني كه ركورد سال قبل را نيز شكستند.
مردماني كه از اديان، مذاهب و قوميت‌ها و مليت‌هاي گوناگون در كنار هم جمع شده بودند تا تصويري از امت اسلام ناب را پيش روي جهانيان قرار دهند. اما اين افزايش جمعيت يك پيام مهم داشت. در روزهايي كه گروهك‌هاي دست‌پرورده غرب، امنيت عراق و ديگر كشورهاي اسلامي را به هم زده‌اند، در روزهايي كه داعشي‌ها طي ماه‌هاي اخير آمده بودند تا قدرت پوشالي خود را نشان دهند، در روزهايي كه كشورهاي دست‌نشانده عربي و به خصوص سعودي‌هاي خحبيث، براي مسلمان‌كشي همه‌گونه همكاري را با اربابان غربي خود دارند، مسلمانان و شيعيان جهان پاسخي محكم و كوبنده را فرياد كشيدند. آنها به وارثان و نوادگان يزيد نشان دادند كه شهادت را افتخار خود مي‌دانند.
اما نكته جالب آنجا بود كه رسانه‌هاي غربي و غرب‌زده با ديدن اين شكوه جز «خفقان» كار ديگري نكردند. زمانی که یک حادثه بسیار کوچک در آن سوی جهان رخ مي‌دهد شاهد هستیم که رسانه‌های غربی و برخی رسانه‌هاي عربی با بزرگنمایی و ارسال خبرهای فوری و ارتباط‌هاي مستقیم آن را به سراسر جهان مخابره مي‌کنند ولی در حالی که بزرگترین تجمع بشری قرن ۲۱ در کربلا شکل گرفته بود، این رسانه‌ها سکوت اختیار کرده و چشم و گوش خود را مقابل ندای واحدی که از کربلا شنیده مي‌شد یعنی همان «لبیک یا حسین»، بسته بودند.

قدرت سیاسی تشیع در اربعین نهفته است
کارشناس مسائل منطقه مراسم اربعین و حضور میلیونی مردمی را نشان از قدرت تشیع و ظرفیت واکنش سریع آن در قبال مسائل سیاسی دانست.
سعدالله زارعی در گفت‌وگو با فرهنگ نیوز اظهار داشت: این راهپیمایی و حضور میلیونی شیعیان از سراسر جهان را مي‌توان بزرگترین تجمع تاریخ دانست، تجمعی که تاکنون در هیچ کشوری سابقه نداشته است. حضور خیل عظیمی از شیعیان که جمعیت آن ۲۰ میلیون نفر قلمداد مي‌شود با یک هدف مشخص و معین صورت پذیرفته است. این گونه اجتماعات مذهبی ناظر بر یک شعار و نمود دینی است که آن امام حسین و واقعه روز عاشورا مي‌باشد. تحقق چنین رویدادی در تاریخ جهان بی‌سابقه و بی‌نظیر است.
زارعی با تشریح ابعاد این اجتماع بزرگ انسانی و پیامدهای بین‌المللی گفت: حضور گسترده مردمی آن هم در اجتماعاتی که به راهپیمایی چند روزه مي‌پردازند قطعا دارای پیامدهای امنیتی و سیاسی مي‌باشد. ما شاهد بوديم که بسیاری از مردم در غالب راهپیمایی‌هاي پنج، شش روزه و گاهی دو هفته‌اي عازم کربلا شده اند، از این رو بزرگترین پیام همایش اربعین هشدار به تروریست‌هاي داعش و ناامنی‌هاي موجود در عراق است که عراقی‌ها در صحنه حاضر هستند و آماده جان فدایی و مقابله با تروریست‌ها هستند.
این کارشناس منطقه از زاویه‌اي دیگر به این رخداد پرداخت و آن را نشانه صبوری و نجابت شیعیان دانست که در عین توان واکنش به برخی اقدامات نابهنجار جهت حفظ وحدت ملی عراق از بسیاری از ناملایمات چشم‌پوشی مي‌نمایند. به واقع اربعین و حضور پررنگ شیعیان نشان از قدرت بالا، بسیج میلیونی و توان واکنش سریع شیعیان در قبال تحولات سیاسی است، که به دلیل نجابت تشیع تاکنون بسیاری از ظرفیت‌ها دست نخورده باقی مانده است. 

حرکت سیاسی و دینی اربعین حامل پیام آزادی ملت مسلمان برای جهانیان است
حجت‌الاسلام و‌المسلمین محمدحسن ابوترابی‌فرد، در گفت‌و‌گو با خانه ملت، اشتیاق دلباختگان به ساحت مقدس حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در اربعین شهادت آن بزرگوار را نمادی از عزت و اقتدار ملت اسلام دانست و گفت: این حضور بیانگر اشتیاق مشتاقان حضرت سیدالشهدا(ع) و بیعتی دوباره برای ادامه راه آن حضرت خواهد بود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیاده‌روی اربعین در شرایط فعلی نماد قدرت پیروان مکتب اهل‌بیت و شیفتگان دفاع از حریم اسلام است، عنوان کرد: عزت و استقلال ملت عراق و ملل مسلمان قطعا نقطه یأسی برای دشمنان اسلام و عراق خواهد بود. وی افزود: این راهپیمایی، بزرگ‌ترین اجتماع دینی جهان محسوب مي‌شود که هر ساله بر خیل عظیم مشتاقان پیاده‌روی خصوصا از نجف تا کربلا افزون مي‌گردد.
وي در پایان با اشاره به حضور نیروهای تروریست داعش در عراق، خاطرنشان کرد: حضور مسلمانان از سراسر جهان بدون ترس و واهمه از این گروه تروریستی یک حرکت سیاسی و دینی بزرگ تلقی مي‌شود که پیام آزادی و آزادگی مسلمانان را به گوش جهانیان به ویژه دشمنان اسلام خواهد رساند.

پیاده‌روی اربعین حرکتی در جهت عزت ایران و اسلام
حجت‌الاسلام و‌المسلمین رضا آشتیانی‌عراقی، با بیان اینکه راهپیمایی اربعین سنتی از قدیم‌الایام بوده است، گفت: علمای بزرگ نجف طبق منابع روایتی با وجود کهولت سن هر ساله در مناسبت اربعین مسیر نجف تا کربلا را پیاده طی مي‌کردند.
رئیس فراکسیون روحانیت مجلس با بیان اینکه در حال حاضر این حرکت مانند راهپیمایی روز قدس ماندنی شده است، اذعان داشت: مردم بدون توجه به حضور نیروهای تروریستی داعش در عراق با حضور بیش از ۲۰ میلیون نفر در این راهپیمایی با شکوه حضور یافته‌اند که تأثیر بسزایی در تعالی عزت و افزایش روحیه حماسی در جوامع اسلامی دارد.
وی در ادامه با اشاره به حضور بيش از یک میلیون زائر ایرانی در مراسم پیاده روی اربعین حسینی(ع) عنوان کرد: این پیاده‌روی در جریان تقویت دولت عراق و عزت ایران بسیار مؤثر است.
حجت‌الاسلام و‌المسلمین آشتیانی‌عراقی با بیان اینکه حدود دو سال است که بر خیل جمعیت حاضر در پیاده‌روی اربعین افزوده شده است، گفت: در گذشته تنها ۷ یا ۸ میلیون نفر زائر در آستانه اربعین به سمت کربلای معلی حرکت مي‌کردند اما امروزه بیش از ۲۰ میلیون نفر زائر به سمت حرم امن امام حسین(ع) پیاده‌روی مي‌کنند.
وي خاطرنشان کرد: پیاده‌روی اربعین آن هم در شرایطی که جنایات داعش در کشور عراق عالمگیر شده است، نشان‌دهنده سیاسی بودن این حرکت در کنار وجه دینی بودن آن است.

ملت‌ها پیام واحد ۲۰ میلیون زائر حسین(ع) را دریافت مي‌کنند
حجت‌الاسلام و‌المسلمین نصرالله پژمان‌فر، با اشاره به پیاده‌روی نجف تا کربلا در روز اربعین، گفت: تجمع ۲۰ میلیون نفر بر‌اساس یک محور خاص، بازتابی دارد که همه دنیا از این بازتاب درس‌هايي مي‌گیرد. عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: همچنین این حرکت ظرفیت مسلمانان را به رخ دنیا خواهد کشید و خواهد توانست بسیاری از فشارها و مشکلات موجود را حل کند. وي با تأکید بر مدیریت چنین حرکت‌هایی، عنوان کرد: اگر ظرفیت‌هاي موجود در سراسر جهان اسلام در کنار یکدیگر جمع شود منجر به حرکتی خواهد شد که بتواند به زنده نگاه داشتن و ترویج اسلام کمک کند که از قبل آن برکات زیادی نیز عائد ما خواهد شد.

حرکت دینی و سیاسی راهپیمایی اربعین در سراسر دنیا بي‌سابقه است
حجت‌الاسلام و‌المسلمین ناصری با بیان اینکه پیاده‌روی اثرات نافذ خاصی دارد، گفت: بزرگترین همایش جهانی، تاریخی، دینی و عشق، شور و ایثار را در ایام اربعین مي‌توانیم مشاهده کنیم که قریب ۲۰ میلیون نفر در آن حضور دارند.
عضو فراکسیون روحانیت مجلس در پایان با بی‌سابقه خواندن این حرکت دینی و سیاسی خاطرنشان کرد: در هیچ جای دنیا همچنین تجمعی برای ابراز عشق با این همه سوز، ادب، عرفان و اخلاق و تنها برای ابراز وفاداری به فداکارانی که از همه وجود خود برای عزت و سرافرازی جامعه بشریت مایه گذاشتند، سابقه نداشته است.

برگزاری راهپیمایی باشکوه اربعین در راستای زنده نگاه داشتن مفاهیم اسلام است
حجت‌الاسلام و‌المسلمین سید‌ناصر موسوی‌لارگانی، با تأکید بر اینکه اسلام با وجود حرکت‌ها، راهپیمایی‌ها و عزاداری‌هاي دسته‌جمعی عزاداران حضرت اباعبدالله الحسین(ع) زنده است، گفت: بیش از هزار و ۳۰۰ سال است که مردم در مراسم‌هاي تاسوعا و عاشورا، عزاداری‌ها را زنده نگه داشته‌اند.
عضو فراکسیون روحانیت مجلس در ادامه با اشاره به فرمایش حضرت امام راحل(ره) که فرمودند اسلام به واسطه محرم و صفر احیا شده و زنده مانده است، گفت: چند سالی است که در ایام اربعین حسینی(ع) کار ارزشمندی در کشور عراق انجام مي‌شود که البته نه فقط شیعیان خود عراق و مسلمانان عراق بلکه شیعیان دیگر از اقصی نقاط دنیا به ویژه کشور اسلامی ایران را راهی کربلا مي‌کند. وي خاطرنشان کرد: برای اینکه اثر عاشورا و قیام امام حسین(ع)، عزاداری‌ها و همچنین مرام امام حسین(ع) و اهداف ایشان تا ابد زنده بماند هر سال بر شکوه عزاداری ایشان مي‌افزاییم.

اثبات اخلاص و ارادات شیعیان به اهل‌بیت(ع) در راهپیمایی عظیم اربعین
حجت‌الاسلام و‌المسلمین سید‌علی طاهری، با بیان اینکه یکی از سنت‌هاي اهل‌بیت(ع)، سنت زیارت با پای پیاده است، گفت: پیاده‌روی در بحث اربعین جایگاه وسیعی در جهان اسلام پیدا کرده است.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: در این راستا مسلمانان و علاقمندان به امام حسین(ع) از کشورهای غیرمسلمان نیز در ایام اربعین به سمت کربلا حرکت مي‌کنند تا در این مراسم معنوی حضور داشته باشند. وي با بیان اینکه قطعا ثبات ارادت به اهل‌بیت(ع) در پیاده‌روی به علت سختی‌ها و مشقت‌ها بیشتر خود را نشان مي‌دهد، خاطرنشان کرد: پیاده‌روی در ایامی که با سرمای سخت همراه است واقعا اخلاص افراد را در ارادت به اهل‌بیت(ع) ثابت مي‌کند ضمن اینکه این بعد بین‌المللی باعث شناسانده شدن اهل‌بیت(ع) به دنیا مي‌شود.

https://siasatrooz.ir/vdcaieno.49nwe15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی