يکشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۹
کد مطلب : 119967
انتخابات زودهنگام پارلمانی با حضور قابل توجه مردم برگزار شد

روز سرنوشت‌ساز عراق

روز سرنوشت‌ساز عراق
پنجمین انتخابات پارلمانی عراق، دیروز در سراسر این کشور برگزار شد تا نزدیک به ۲۴ میلیون شهروند عراقی واجد شرایط رأی‌دهی، ۳۲۹ نماینده دور جدید پارلمان را انتخاب کنند در حالی که مشارکت گسترده مردم و آمارهای منتشره از گرایش قابل توجه مردم به جریان‌های حامی مقاومت و اخراج آمریکا حکایت دارد.

کمیساریای عالی انتخابات عراق اعلام کرد که از ساعت هفت صبحدرهای مراکز اخذ رأی برای پنجمین انتخابات پارلمانی عراق در پایتخت و مناطق مختلف این کشور از جمله منطقه کردستان در شمال این کشور، به روی رأی دهندگان باز شد.خبرگزاری رسمی عراق (واع)، با اعلام باز شدن مراکز رأی‌گیری به روی رأی‌دهندگان تصریح کرد که صندوق‌های اخذ رأی برای جمع‌آوی آراء بیش از ۲۴ میلیون شهروند عراقی واجد شرایط رأی‌دهی آماده است تا از بین ۳۲۴۳ نامزد از جمله ۹۸۱ زن در ۸۳ حوزه انتخاباتی، ۳۲۹ نماینده پارلمانی خود را انتخاب کنند. به اعلام کمیساریای عالی انتخابات عراق، انتظار می‌رود که نتایج اولیه انتخابات ۲۴ ساعت پس از پایان رأی‌گیری اعلام شود اما اعلام نتایج رسمی این انتخابات ۱۰ روز طول خواهد کشید.

مرحله دوم و سراسری پنجمین دور از انتخابات پارلمانی عراق که نخستین انتخابات زودهنگام در این کشور است دیروز برگزار ‌شد تا ۳۲۴۳ نامزد انتخاباتی برای کسب ۳۲۹ کرسی پارلمانی رقابت کنند.کمیساریای عالی انتخابات عراق، پیشتر ضمن اعلام این تعداد از شرکت ۲۱ ائتلاف سیاسی و۱۶۷ حزب که ۵۸ حزب در ائتلاف‌ها گنجانده شده‌اند، در این انتخابات خبر داده بود.

وجه تمایز انتخابات کنونی عراق با دوره‌های پیشین که از زمان سقوط صدام تاکنون پنجمین انتخابات سراسری و نخستین انتخابات زودهنگام است، این است که در این دور از انتخابات، عراقی‌های مقیم خارج از کشور شرکت نخواهند داشت.تفاوت دیگر این انتخابات، مربوط به حوزه‌های انتخاباتی است. به موجب قانون انتخابات جدید به شماره ۹ مصوب در سال ۲۰۲۰، عراق به ۸۳ حوزه انتخاباتی به جای ۱۸ حوزه‌‌ای که در انتخابات پیشین تقسیم شده بود، تقسیم می‌شود و رأی دهندگان مستقیما به نامزد مورد نظر خود رأی خواهند داد تا در صورت کسب حد نصاب آراء به کرسی پارلمانی دست یابد. به این ترتیب که بغداد، پایتخت عراق با بیشترین جمعیت ۱۷ حوزه انتخاباتی خواهد داشت.نحوه توزیع ۳۲۹ کرسی‌ پارلمانی عراق میان استان‌های مختلف به این شرح است: بغداد: ۷۱ ، نینوی: ۳۴، بصره: ۲۵، ذی‌قار: ۱۹، سلیمانیه: ۱۸، بابل: ۱۷، اربیل: ۱۶، الانبار: ۱۵، دیالی: ۱۴، کرکوک: ۱۳، واسط: ۱۲، دهوک:۱۲، نجف:۱۲، صلاح‌الدین:۱۲، کربلا:۱۱، الدیوانیه: ۱۱، میسان: ۱۰ و المثنی: ۷. «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق پس از باز شدن مراکز رأی‌گیری، از نخستین مقامات این کشور بود که در انتخابات شرکت کرد. وی پس از انداختن رأی به صندوق در یکی از مدارس در منطقه الکرخ بغداد، در جمع خبرنگاران، از همه عراقی‌ها خواست تا در این انتخابات مشارکت گسترده‌ای داشته باشند.
«برهم صالح» رئیس‌جمهور عراق، «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر سابق، «نوری المالکی» نخست‌وزیر پیشین و رئیس ائتلاف دولة القانون، «سید عمار الحکیم» رئیس جریان حکمت ملی، «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح، «قیس الخزعلی» دبیر کل جنبش عصائب اهل الحق عراق ، «فالح الفیاض» رئیس سازمان الحشد الشعبی، «خمیس الخنجر» رئیس ائتلاف سنی «عزم العراق»، «محمد الحلبوسی» رئیس چهارمین پارلمان عراق و ... آراء خود را به صندوق انداخته‌اند.
مقتدی الصدر، رهبر جریان صدر عراق نیز در یکی از مراکز رأی‌گیری نجف اشرف، حاضر شد و رأی خود را به صندوق انداخت.«نیچروان بارزانی» رئیس منطقه کردستان و «مسرور بارزانی» نخست‌وزیر این منطقه از نخستین مقامات کُرد شرکت‌کننده در این انتخابات بودند.شیخ «عبدالمهدی الکربلائی» نماینده مرجعیت عالی شیعیان در کربلای معلی و مسئول عتبه مقدس حسینی(ع) نیز صبح امروز با حضور در یک مرکز انتخاباتی رأی خود را به صندوق انداخت.
رئیس جمهوری عراق، پس از انداختن رأی خود در صندوق رأی، تأکید کرد که حکومت به وعده خود در برگزاری انتخابات پیش از موعد عمل کرده است. انتخابات خواسته مردمی برای تغییر و اصلاح است. روز انتخابات زودهنگام اکتبر، یک روز تاریخی است و همه شهروندان باید با شرکت در این انتخابات در آینده کشورشان سهیم شوند.دبیرکل عصائب اهل الحق با متفاوت دانستن انتخابات کنونی ابراز امیدواری کرد که انتخابات کنونی شاهد مشارکت گسترده مردمی باشد زیرا عراق لایق آینده‌ای بهتر است. سید عمار الحکیم مشارکت گسترده در انتخابات را به منزله پیروزی برای حقوق ملت عراق دانست.
«مؤید اللامی» رئیس اتحادیه خبرنگاران و روزنامه‌نگاران عراقی، امروز پس از شرکت در انتخابات، از اصحاب رسانه خواست که در مراکز رأی‌گیری حاضر شوند و آراء خود را به صندوق بیاندازند. وی تاکید کرد که تدابیر کمیساریای عالی انتخابات مهم و کاملا در مسیر درست قرار دارد. مسرور بارزانی نیز گفت: امیدوارم انتخابات مجلس عراق در فضایی آرام برگزار شود.
پیشتر، «جنین پلاسخارت» نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور عراق گفته بود که ۸۰۰ ناظر سازمان ملل بر انتخابات این کشور نظارت خواهند داشت. «حسین الهنداوی» مشاور نخست‌وزیر عراق در امور انتخابات از استقبال گسترده مردم عراق از انتخابات و حضور در پای صندوق‌های رأی خبر داد و گفت که کمیساریای عالی انتخابات شرایط مناسبی را در مراکز رأی‌گیری ایجاد کرده است.«غالب العطیه» سخنگوی کمیته انتخابات در گفت‌وگو با المیادین گفت: ۳۰۰ هزار نیرو برای حراست از روند انتخابات به کار گرفته شده‌اند و از نیروی هوایی کشور نیز به این منظور کمک گرفته شده است.«عماد الدلیمی» فرماندار شهرستان «الرطبه» در غرب استان الانبار از استفاده از نیروهای امنیتی بیشتر برای تامین امنیت روند انتخابات سراسری در این کشور خبر داد.برخی منابع رسانه‌ای می‌گویند که گزارش‌هایی در خصوص بروز اختلال در برخی سیستم های الکترونیک انتخابات در مراکز رأی‌گیری خبر می‌دهند و می‌گویند که این امر موجب شده تا برخی شهروندان عراقی از دادن رأی در این شعب، منصرف شوند. هیأت اتحادیه عرب ناظر بر روند انتخابات، اعلام کرد که شاخص‌های اولیه نشان دهنده موفقیت پروسه انتخاباتی در عراق است برخی مشاهدات و ملاحظات ثبت شده بر ماهیت موفقیت انتخابات تأثیر نمی گذارد.
https://siasatrooz.ir/vdcaion6049n6o1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی