?>?> چرا رقه محور شد؟ | سیاست روز
پنجشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۶ - ۰۳:۱۸
کد مطلب : 101452

چرا رقه محور شد؟

سوریه همچنان به عنوان یکی از کانون‌های اصلی تحولات غرب آسیا شناخته می‌شود که می تواند تاثیرات بسیاری بر تحولات منطقه ای و...

سوریه همچنان به عنوان یکی از کانون‌های اصلی تحولات غرب آسیا شناخته می‌شود که می تواند تاثیرات بسیاری بر تحولات منطقه ای و جهانی داشته باشد نکته قابل توجه در تحولات این کشور شکل گرفتن ابعاد جدید تحرمات نظامی امریکا در منطقه نظامی رقه است در شرایطی که ارتش سوریه و بسیاری از متحدانش در مناطق مختلف در حال پیشروی هستند امریکا اقدام نظامی مستقیم به معنی گسترش حمایتهای خود از برخی جریان‌های کردی در منطقه رقه را شدت بخشیده است. افزایش نظامیان امریکایی و اصرار آنها بر گسترش دامنه عملیات نظامی در رقه این سوال را ایجاد می کند که چرا در مقطع کنونی امریکایی‌ها تلاش دارند تا عملیات رقه را به پایان برسانند؟
بخشی از اهداف امریکا را می توان در تحولات سوریه جست و جو کرد با توجه به دستاوردهای ارتش عراق و متحدانش در مناطق استراتژیکی چون حلب، درعا و منطقه عرسال و در نهایت وصل شدن ارتش سوریه و عراق در مناطق مرزی و از سوی دیگر توافقات نظامی صورت گرفته در نشست آستانه که زمینه‌ساز ایجاد مناطق کاهش تنش و از سوی دیگر ورود ترکیه به عملیات نظامی در منطقه ادلب شد آخرین موقعیت امریکا برای حضور در سوریه را با خطر تهدید کرده است. امریکایی‌ها امیدوارند با تسلط برخی جریان‌های کردی بر رقه و تاسیس پایگاه نظامی در این مناطق موقعیت نسبی خود را در سوریه حفظ کرده و در همین حال از این حضور برای چانه‌زنی در روند سیاسی آینده سوریه بهره‌برداری کنند.
لازم به ذکر است امریکایی‌ها برآنند تا با برجسته ساختن حمایت‌های خود از کردهای عراق در مقابله با داعش پرونده سیاه خود در کشتار غیرنظامیان را کمرنگ کرده و به حاشیه برانند.
محور دیگر اهداف امریکا در رقه را می‌توان برگرفته از تحولات عراق به ویژه در همه پرسی اخیر کردستان مشاهده کرد امریکایی‌ها در حالی تلاش داشتند که با تحریک افرادی چون بارزانی با خلق و خوی جاه‌طلبانه سناریوی جدیدی از بحران را در منطقه ایجاد کنند که جایگزین داعش و گروه‌های تروریستی در منطقه شود. همگرایی سراسری عراقی‌ها از جمله مخالفتهای گسترده کردهای عراق با سیاست‌های تجزیه‌طلبانه بارزانی و از طرف دیگر اقدامات گسترده کشورهای منطقه در مخالفت با تغییر جغرافیایی عراق این سناریوی امریکا را با ابهامات بسیاری همراه ساخته است اکنون این سناریو مطرح است که امریکایی‌ها با تسلط جریانهای کردی منتسب به خود در مناطقی چون رقه به دنبال تکرار بحران کردستان عراق در سوریه باشند.
با توجه به آنچه ذکر شد می توان گفت که عملیات امریکایی‌ها در رقه نه برای خدمت به کردهای سوریه و مبارزه با تروریست بلکه در چارچوب سیاستهای بحران ساز و تجزیه طلبانه در منطقه و البته پنهان سازی پرونده سیاه ترامپ که همچون اوباما به جای مبارزه با تروریست به کشتار غیرنظامیان پرداخته است، صورت می‌گیرد. روندی که ان را نه بر گرفته از قدرت بلکه تزلزل شرایط امریکا در عرصه جهانی و به ویژه در غرب آسیا می‌توان ارزیابی کرد در حالی که توان بالای سوریه در مقابله با تروریست و همگرایی مردم سوریه و کشورهای منطقه در مخالفت با چندپاره سازی کشورها ناکامی این سناریوی امریکایی‌ها را در اذهان متواتر می‌کند. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcam6n6u49nwy1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی