يکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۸
کد مطلب : 90345
تظاهرات مردم به ساختار نژادپرست حاكم بر آمريكا ادامه دارد

از اعدام آدمک‌های سیاه‌پوست تا حمل تابوت

از اعدام آدمک‌های سیاه‌پوست تا حمل تابوت

آمريكا همچنان صحنه اعتراض مردمي به ساختار نژاد‌پرست حاكم بر اين كشور است چنانكه در تظاهرات گسترده آمریکا، تظاهرکنندگان تابوت‌هایی را به نشانه اعتراض به کشتار بیگناهان توسط پلیس نژادپرست آمریکا حمل می‌کردند.
این در حالیست که در اقداماتی مرتبط با این اعتراضات، آدمک‌هاي سیاه‌پوست در محوطه دانشگاه کالیفرنیا در بارکلیز حلق آویز شده‌اند. ده‌ها هزار نفر از مردم آمریکا با حضور در واشنگتن به سیاست‌های تبعیض‌آمیز دولت این کشور علیه رنگین‌پوستان اعتراض کردند. پنجاه هزار نفر از مردم در واشنگتن به رفتار نژادپرستانه پلیس علیه رنگین‌پوستان این کشور اعتراض کردند. در این تظاهرات تعداد زیادی از معلمان، پرستاران و کارگران مترو شهر واشنگتن حضور داشته و علاوه بر این افراد ده‌ها اتوبوس از نیویورک و دیگر شهرهای آمریکا برای حضور در این تظاهرات وارد پایتخت آمریکا شدند.
در همین روز تعدادی از دانشجویان دانشگاه‌های شهر ریچموند مرکز ایالت ویرجینیا برای شرکت در تظاهرات ضد نژادپرستی وارد واشنگتن شدند. این گروه قصد ورود به کنگره را داشت که با ممانعت پلیس مواجه شدند و به نشانه اعتراض در مقابل ساختمان کنگره دراز کشیدند. ده‌ها هزار آمریکایی در مناطق مختلف این کشور علیه خشونت پلیس آمریکا علیه مردم دست به تظاهرات زدند که بنا بر گزارش رسانه‌ها تنها در نیویورک ۶۰ هزار نفر در این تظاهرات شرکت کردند. ده‌ها هزار نفر از مردم شهرهای بزرگ آمریکا از جمله واشنگتن، نیویورک و سانفرانسیسکو در اعتراض به خشونت پلیس علیه اقلیت‌ها و رنگین‌پوستان این کشور تظاهرات برپا کردند.
پایگاه خبری اسپوتنیک روسیه در گزارشی با اشاره به اینکه معترضان در نیویورک و منهتن مقابل مرکز پلیس این شهر تظاهرات برپا کردند، گزارش کرد که بین ۳۰ تا ۵۰ هزار معترض آمریکایی در خیابان‌های شهر نیویورک حضور دارند. این درحالی است که فیلم لحظه کشته شدن گارنر توسط این پلیس موجی از خشم را در میان آمریکایی‌ها به ویژه سیاه‌پوستان برانگیخت. پلیس آمریکایی با حلقه کردن دست خود گارنر را به زمین می‌اندازد و درحالی که وی - که مبتلا به بیماری آسم بود - می‌گفت: نمی‌توانم نفس بکشم، پلیس آمریکایی حاضر به رها کردن او نبود. گارنر در نهایت در بیمارستان جان خود را از دست داد.
پایگاه «نشنال ریویو» با اشاره به زمان انتشار گزارش سنا در رابطه با شکنجه‌های سیا، نوشته است که دموکرات‌ها این اقدام را با اهداف سیاسی و حزبی صورت داده‌اند. پایگاه خبری «نشنال ریویو» در گزارشی با موضوع انتشار نتایج تحقیقات سنا در رابطه با روش‌های اعتراف‌گیری در آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا)، نوشته است که دموکرات‌ها این گزارش را به دلایل سیاسی و با هدف ضربه زدن به جمهوری‌خواهان منتشر کرده‌اند. در ابتدای این گزارش آمده است: «محتوا و زمان‌بندی گزارش مربوط به عملیات‌های بازجویی سیا که این هفته توسط کمیته اطلاعات سنا منتشر شد، برای اعضای دموکرات کمیته و متحدان آن‌ها ایده‌آل و برای هرکس غیر از آن‌ها، مضر بود.» نشنال ریویو در ادامه مدعی شده است که دموکرات‌ها به «دلایل حزبی و سیاسی»، «فعالیت مهم جامعه اطلاعاتی را لکه‌دار» کرده‌اند. این پایگاه همچنین عنوان کرده است که انتشار گزارش سنا، ممکن است در امنیت مردم آمریکا و همچنین وفاداری شرکای خارجی به آمریکا، اثر بگذارد.
نشنال ریویو در پایان با دفاع از اقدامات سیا، نوشته است: «همانطور که «باب کری» سناتور سابق «نبراسکا» گفته است، گزارش دموکرات‌های سنا شامل هیچ توصیه‌ای نیست. همین نقص، سطحی و جهت‌دار بودن اقدام دموکرات‌ها را نشان می‌دهد. آن‌هایی که می‌خواهند از آمریکا به صورتی مسئولانه و اخلاقی دفاع شود، باید از این گزارش شرمنده باشند، نه اینکه از انتشار آن ابراز خوشحالی کنند.»
در اين ميان مرکز نظرسنجی «پیو» گزارش داد میانگین ثروت برای سیاهپوستان آمریکایی در حالی ۱۱ هزار دلار است که این رقم برای سفیدپوستان عددی بالغ بر ۱۴۲ هزار دلار است.
پایگاه پیو با اشاره به اینکه درآمد و ثروت سیاهان آمریکا از اسپانیولی‌های آمریکا نیز کمتر است تاکید کرد که شکاف طبقاتی میان سیاه‌پوستان و سفیدپوستان هر روز افزایش می‌یابد. این گزارش با اشاره به شرایط بد سیاهان در زمینه آموزش، کار و بهداشت هم دارای اختلاف فاحش با سفیدپوستان است، تاکید می‌کند که سیاه‌پوستان از شرایط بهداشتی پايین‌تر برخوردارند، جوانان سیاه‌پوست کمتری از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند و به سختی می‌توانند کار پیدا کنند.
از سوي ديگر گرت پورتر روزنامه‌نگار سرشناس آمریکایی در مطلبی در نشریه «میدل‌ایست‌ای» با اشاره به انتشار گزارش سنا درباره شکنجه متهمین توسط سیا تاکید کرد که این گزارش حاکی از اشتباه کوچک سیا نیست و مقامات ارشد سیا نیز در این مسئله دست داشته است. پورتر با اشاره به اینکه طی سال‌ها سیا به طور سیستماتیک درحال دروغ گفتن درباره برنامه شکنجه متهمان بوده است، تاکید کرد که اگر سیا می‌دانسته که اطلاعات نمی‌توانسته مانع از جلوگیری حملات تروریستی شود چرا شکنجه‌ها را تا سال ۲۰۰۸ ادامه داده است و سال‌ها پیشتر آنرا متوقف نکرده است؟ هفته گذشته سنا آمریکا خلاصه گزارش ۶ هزار صفحه‌ای از شکنجه‌های سیا علیه متهمان به تروریست را منتشر کرد که پرده از بخش دیگری از شکنجه‌های تکان‌دهنده روحی و جسمی سیا علیه مظنونین به دست داشتن در حملات تروریستی را نشان می‌داد.
از سوي ديگر دادستان کل ونزوئلا ضمن محکوم کردن سیاست‌های ریاکارانه دولت آمریکا، خشونت اخیر پلیس این کشور را نمونه‌ای از نقض حقوق بشر اعلام کرد. «لوئیسا اورتگا دیاز» دادستان کل ونزوئلا دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا را متهم به اعمال استانداردهای دوگانه در سیاست‌های حقوق بشر این کشور دانست. «اورتگا دیاز» طی مصاحبه‌ای رادیویی ضمن بیان سیاست‌های ریاکارانه آمریکا، از صدور حکم برائت «دانیل پانتالئو» مأمور پلیس سفید‌پوست این کشور از اتهام قتل «اریک گارنر» شهروند سیاه‌پوست آمریکایی توسط دادگاه نیویورک انتقاد کرد.
وی افزود: سیاست‌های اجرایی آمریکا با موضوع حقوق‌بشر تناقض دارد همانطور که سیستم عدالت کیفری این کشور حکم تبرئه افسران پلیسی را که متهم به قتل مردم رنگین‌پوست هستند، صادر می‌کند؛ همچنین زندان گوانتانامو که در آن سازمان سیا بدترین رفتار با زندانیان را انجام می‌دهد از قبیل شکنجه با آب، محرومیت از خواب به مدت ۱۸۰ ساعت و اعتراف گرفتن از زندانی در حالی که برهنه بوده و صورتش پوشانده شده، نمونه‌هایی از نقض حقوق بشر توسط دولت آمریکا می‌باشد.
لازم به ذكر است روانشناس اسبق سیا از پذیرش مسئولیت شکنجه‌های این سازمان که در گزارش سنا به آنها اشاره شده، خودداری کرد. «جیمز میچل» روانشناس اسبق سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) که در اجرای شکنجه‌های این سازمان علیه زندانیان نقش مهمی داشته است، از پذیرش مسئولیت درباره اقداماتی که صورت گرفته خودداری کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcameno.49nwy15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی