دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۴
کد مطلب : 99535
توصیه‌های جدی برای پیشگیری تب کریمه کنگو

نگهداری گوشت در سردخانه تا ۲۴ساعت قبل مصرف الزامی است

مدیرکل دفتر بهداشت و بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی گفت: ویروس تب کریمه بسیار ضعیف و شکننده است و با نگهداری ۲۴ساعته گوشت در سردخانه از بین می‌رود.
به گزارش تسنیم، داریوش جهان‌پیما درباره بیماری تب کریمه کنگو توضیح داد: بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که در فصل بهار و تابستان به‌دلیل فعالیت عوامل منتقل کننده و مخزن این بیماری که کنه‌ها هستند، شیوع پیدا می‌کند؛ این بیماری، بیماری بومی کشور است و انواع کنه‌هایی که منتقل کننده بیماری‌ها هستند در ایران وجود دارند به همین دلیل می‌توانیم بگوییم از دیرباز این بیماری وجود داشته منتها با افزایش امکانات تشخیص این بیماری از سال ۷۸ تقریباً گزارشات رسمی درگیری و ابتلای جمعیت انسانی به این بیماری خودش را نشان می‌دهد.
وی با اظهار اینکه این بیماری در دام هیچ علائم و عارضه‌ای را ایجاد نمی‌کند منتها در انسان بسیار کشنده است، در عین حال گفت: البته وزارت بهداشت و درمان کشور به‌لحاظ آموزش‌های تخصصی که به تیم‌ها و کادر درمانی داده بسیار مجهز شده است. الآن تشخیص و بیماریابی سریع امکان‌پذیر است و این بیماری به‌دلیل اختصاصاتی که دارد تا قبل از بروز علایم خونریزی در انسان قابل درمان است و به‌لحاظ تجهیز خوب، تعلیم خوب و قابلیت تشخیص بالا، علی‌رغم ابتلای افراد متعدد در کشور و درمان سریع، تلفات انسانی پایینی را داریم.
مدیرکل دفتر بهداشت و بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی با بیان اینکه "می‌توانیم از این بیماری پیشگیری کنیم"، متذکر شد: باید ارتباط خود را با دام منطقی کنیم و بدانیم در این فصل خطر وجود دارد و بتوانیم با اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی از قبیل: سم‌پاشی جایگاه و سم‌پاشی بدن دام، شرایط مناسبی را ایجاد کنیم. اگر دامی را نگهداری می‌کنند باید دام به‌موقع سم‌پاشی شود به‌لحاظ اینکه کنه‌ها می‌توانند در درز دیوارهایی که در ارتفاع ایستایی دام است، تخم‌ریزی کنند و ۱۴ روز بعد تخم‌ها شکفته می‌شوند، بنابراین سم‌پاشی باید به‌فاصله ۱۴ روز تکرار شود.
وی در ادامه توصیه کرد: دامی را که ذبح می‌کنیم حتماً در داخل کشتارگاه باشد و از مراکز مجاز با تأییدیه‌های دامپزشکی تهیه کنند. از انجام ذبح خارج کشتارگاه به‌دلایل مختلف از جمله کُل بیماری‌های مشترک بین انسان و دام که می‌تواند به انسان منتقل شود خودداری کنیم.
جهان‌پیما درخصوص اقداماتی که در کشتارگاه‌ها انجام پذیرفته، عنوان کرد: با رعایت اصول حفاظت فردی و استفاده از دستکش‌های مناسب و با تجهیز کشتارگاه‌ها به سردخانه‌ها، خطر را کاهش داده‌اند به این دلیل که ویروس این بیماری بسیار ضعیف و شکننده است و با نگهداری ۲۴ساعته گوشت در سردخانه و کاهش PH گوشت ویروس از بین می‌رود.
وی درخصوص مصرف احشای دام هشدار داد: احشای خوراکی دام را باید در یخچال نگهداری و بعد استفاده کنیم، چون این ویروس در جگر به‌مدت ۴۰ روز می‌تواند باقی بماند بنابراین نگهداری آن در دمای یخچال به‌مدت ۷۲ ساعت به‌دلیل کاهش PH می‌تواند آن را از بین ببرد.
مدیرکل دفتر بهداشت و بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی با تأکید بر اینکه باید از رفتارهای پرخطر پرهیز کرد، تصریح نمود: مثلاً قصاب یا سلاخ دامی را ذبح می‌کنند و در حین پوست‌کنی چاقو را بین دندان یا لب‌هایش می‌گذارد این ایجاد شکاف و زخم می‌تواند بکند و محلی برای نفوذ ویروس باشد، یا بعضی دوست دارند خون را به سر و صورت بچه‌ها به‌عنوان نذر بمالند و یا بر پیشانی افراد بمالند این رفتار پرخطری است و می‌تواند در انتقال آلودگی کمک کند. همچنین در تماس با دام و ترشحات دام حتماً از دستکش استفاده کنند.
وی اظهار داشت: باید سیستم غذایی خودمان را به‌سمت پخت کامل ببریم و اگر آلودگی باشد در هر موردی می‌توان با این وسیله از هر نوع بیماری مشترک میان انسان و دام پیشگیری کرد.

جدیدترین آمار مبتلایان و متوفیان تب کریمه کنگو
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به جزئیات جدیدترین آمار مبتلایان و متوفیان تب کریمه کنگو پرداخت.
محمدمهدی گویا اظهار داشت: تمام افرادی که به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده بودند تحت درمان قرار گرفتند و آخرین موارد شناسایی‌شده، مربوط به استان مازندران است که هر دو بیمار وضعیت باثباتی دارند و رو به بهبود هستند و نگرانی‌ها در مورد هر دو نفر آنها، رفع شده است. وی یادآور شد: وضعیت شیوع این بیماری در کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تفاوت چندانی نداشته است و شیوع این بیماری در این فصل از سال، کاملاً طبیعی است و هرساله تقریباً همین تعداد به تب کریمه کنگو مبتلا می‌شوند و امسال حساسیت‌ها و توجهات نسبت به این بیماری افزایش یافته است.
وی شیوع بیماری تب کریمه کنگو را بیشتر مربوط به فصول بهار و تابستان دانست و گفت: تب کریمه کنگو عمدتاً بیماری افرادی است که با دام سروکار دارند و سایر افراد بیشتر بر حسب اتفاق به این بیماری مبتلا می‌شوند.
گویا عنوان کرد: افرادی که به‌صورت مستقیم با دام سروکار دارند از طریق گزش کنه‌ای که روی بدن دام قرار دارد، ممکن است به این بیماری مبتلا شوند اما در اکثر موارد ابتلا، افراد بر اثر کنه آلوده، گزیده شده‌اند که قبلاً روی بدن قرار داشته است و مواردی از ابتلا نیز در زمان ذبح یا تماس با احشا (اعضای داخلی بدن) و ترشحات و خون دام، شناسایی شدند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تأکید کرد: مردم حتماً گوشت را از محل مطمئن و مورد تأیید سازمان دامپزشکی کشور خریداری کنند اما زمانی که فرد بدون رعایت نکات بهداشتی اقدام به ذبح دام کند و یا وقتی که دام کنار خیابان به فروش رسیده و همان لحظه ذبح می‌شود، خطرات زیادی برای مردم ایجاد می‌شود.
گویا ضمن اعلام اینکه بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت، منتقل نمی‌شود، افزود: به‌خلاف تصور بسیاری از افراد، این بیماری از طریق خوردن گوشت منتقل نمی‌شود و گوشت یا جگری که در شرایط مناسب بهداشتی نگهداری شده و خوب پخته شده باشد، امکان انتقال تب کریمه کنگو را به صفر می‌رساند. وی در پایان یادآور شد: یکی از راه‌های پیشگیری از انتقال و ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو این است که افرادی که دام دارند، پشم گوسفندان را در فاصله زمانی اندک، اصلاح کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcammno.49noe15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی