چهارشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۲:۱۸
کد مطلب : 104558

نوبخت، برجام، تحریم‌ها، آبروی آمریکا

سخنان آقای نوبخت سوژه خوبی برای نوشتن یک سرمقاله بود، اما ارزش پرداختن به آن را نداشت چرا که نرود میخ آهنین در سنگ!...

سخنان آقای نوبخت سوژه خوبی برای نوشتن یک سرمقاله بود، اما ارزش پرداختن به آن را نداشت چرا که نرود میخ آهنین در سنگ!
ماجرای ضرب المثل «نرود میخ آهنین در سنگ» را هم که می‌دانید، اگر نمی‌دانید همینجا بخوانید تا یادآوری شود؛
در زمان‌‌های قدیم کاروانی برای تجارت راهی دیاری دیگر بود، همگان از راهزنان آن دوران داستان‌‌ها و فیلم‌‌های زیادی خوانده و دیده‌اید، کاروان در میان راه با هجوم راهزنان روبرو می‌شود، کاروانی که با تجارت بازگشته و سود کلانی هم به دست آورده است. در میان کاروان فرد حکیمی حضور داشت، کاروانیان از آن مرد حکیم درخواست می‌کنند تا با راهزنان به گفت‌وگو بنشیند تا شاید از غارت اموال تجار صرف نظر کنند یا اندکی از آن را باقی بگذارند.
آن مرد حکیم به کاروانیان چنین پاسخ داد؛ من با چه کسی باید حرف بزنم؟ این پندها و اندرزها در دلشان نفوذ و راهی ندارد. پس گفت، نرود میخ آهنین بر سنگ. این را نیز بگوییم که در مثل هیچ مناقشه نیست. آقای نوبخت هم به دل نگیرد.
از پرداختن به سخنان سخنگوی دولت گذشتیم و به موضوع به نظر مهمتری رسیدیم.
اگر یادتان باشد که قطعاً هست، (خطاب این بخش مردم عزیز کشورمان هستند) ایران برای چه هدف و منظوری مذاکرات هسته‌ای را پذیرفت تا به یک توافق شکننده رسید؟
از اتفاقاتی که پیش آمد شد، تا زمینه مذاکرات چیده شود هم می‌گذریم، اصل اکنون هدفی است که دولت محترم برای رسیدن به آن در طول مدت ۲ سال مذاکرات پرهزینه دنبال می‌کرد.
لغو همه تحریم‌‌های اقتصادی علیه ایران هدف اصلی دولت تدبیر و امید بود که باعث شد مردم نیز روی خوش به این وعده نشان دهند و نظام اسلامی نیز چه بسا علیرغم میل باطنی به خاطر غیر قابل اعتماد بودن آمریکا، با مذاکرات موافقت کرد و تیم مذاکرات هسته‌ای ایران وارد میدان و کارزار با گروه ۱+۵ شد که عملاً مذاکراتی اصلی بین ایران و آمریکا بود.
مذاکرات بر سر مسائل هسته‌ای و هدف آن هم لغو همه تحریم‌‌های اقتصادی علیه ایران بود و لاغیر.
از همان ابتدا هم که هنوز مذاکرات هسته‌ای آغاز نشده بود، رهبر معظم انقلاب اسلامی با دوراندیشی و پیش بینی، مذاکره بر سر مسائل دیگر همچون موشکی و منطقه ای را ممنوع کردند و حتی برنامه موشکی ایران را خط قرمز نظام اسلامی دانستند.
مذاکرات به سر انجام رسید و توافق به امضا، و در قبال اجرای تعهدات از سوی ایران، طرف مقابل نیز وعده داد تا با تأیید اجرای تعهدات ایران از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی، تحریم‌‌های اقتصادی ذره ذره، قطره چکانی لغو نشود، بلکه به حالت تعلیق در آید! تعلیق هم که خوب حکمش روشن است!
بیش از دو سال وضعیت معلق برجام ادامه داشت تا این که رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ از برجام خارج شد.
پیش از خروج رسمی آمریکا از برجام، اهداف توافق هسته‌ای که لغو همه تحریم‌‌های اقتصادی بود به سوی اهدافی دیگر که تا آن زمان نامی از آنها برده نشده بود سوئیچ کرد. اهدافی همچون بی آبرو شدن آمریکا، پیروزی اخلاقی برای ایران، ایستادگی همه کشورهای جهان مقابل تصمیم آمریکا، به رسمیت شناختن غنی سازی ایران در شورای امنیت سازمان ملل، برچیده شدن سایه جنگ و... که روشن است برای به فراموشی سپردن هدف اصلی مذاکرات و توافق هسته‌ای است. اگر توافق هسته‌ای با لغو تحریم‌‌های اقتصادی همراه می‌شد، بقیه دستاوردهایی که برخی مسئولین مدعی آن هستند خود به خود محقق می‌گشت، اما اکنون دنیا می‌بیند، آمریکا با وقاحت تمام قرارداد برجام را امضا می‌کند، بیش از ۲ سال از اجرای آن امتناع می‌کند و سپس از آن خارج می‌شود و در بوق رسانه‌‌های خود می‌دمد که اگر ایران شروط آمریکا را نپذیرد و از برجام هم خارج شود عواقب بدتری در انتظار او است!
آمریکا نگران کدام آبروی ریخته و رفته خود باشد؟ آبرو برای ایالات متحده معنا و مفهومی ندارد. به همین خاطر است که حضرت آیت الله خامنه ای در افطار کارگزاران نظام می‌فرمایند؛ «مگر مذاکره کردیم که بین آمریکا و اروپا شکرآب به وجود بیاید؟ ما مذاکره کردیم که تحریم برطرف بشود؛ اگر این تأمین نشد، بقیه چیزهایی که حاصل شده، ارزش زیادی را نخواهد داشت.»
ایران برای لغو تحریم‌‌های اقتصادی مذاکره کرد، اگر اکنون دستاورد اقتصادی به سیاسی در برجام تغییر یافته و با ادبیات برخی مسئولین تبلیغ هم می‌شود، با نقد سازنده روبرو نگردد، نمی‌توان در انتظار برجام‌‌های دیگر نبود.
اکنون جوانان انقلابی به عنوان یکی از مطالبات خود باید این موضوع را پیگیری کنند و برای افکار عمومی نیز تشریح نمایند تا حق ایران در جریان توافق پایمال نشود و مطالبه بازگشت هر چه سریعتر و بیشتر ایران به آغاز فعالیت‌‌های هسته ای پیگیری شود تا بیش از این در این زمینه خسارت نبینیم.
و اما در پایان، حیف‌مان آمد به چند جمله از سخنان آقای نوبخت اشاره نکنیم، خود بخوانید حدیث مفصل از این مجمل؛
«دولت برای حل مشکلات اقتصادی مردم چه کاری باید انجام می‌داد که نداده است.»،«خط سیاسی دنبال کنندگان سئوال از رئیس جمهور همان تفکر رئیس دولت نهم و دهم هستند، این افراد ملت ایران را نمایندگی نمی‌کنند.» ، «مگر سفره مردم پارسال رنگین تر بود که این افراد حمایت کردند؟» اشاره آقای نوبخت به رد دعوت از برخی هنرمندان به ضیافت افطاری آقای روحانی است.

نویسنده: سیاوش کاویانی

https://siasatrooz.ir/vdcamyn6a49nwm1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی