دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۷
کد مطلب : 86719
عبدالجبار كاكايي به اهالي رسانه وعده داد

حساسیت ایجاد نمی‌کنیم

حساسیت ایجاد نمی‌کنیم

روز گذشته عبدالجبار كاكايي در جمع اهالي رسانه حضور يافت و پيرو حاشيه‌سازي‌هاي اخير در برپايي هشتمين جشنواره شعر فجر وعده داد كه حساسیت ایجاد نمی‌کنیم.
نشست خبری هشتمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، روز گذشته با حضور عبدالجبار کاکائی دبیر علمی، قادر طراوت‌پور دبیر اجرایی و سعید بیابانکی، محمدعلی بهمنی و فاطمه راکعی از اعضای شورای سیاست‌گذاری برگزار شد.
در این نشست خبری، پوستر هشتمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر رونمایی شد. در ادامه این نشست عبدالجبار کاکایی دبیر علمی جشنواره فجر ضمن اشاره به نکاتی گفت: آرزوی قلبی من این است که این آخرین جشنواره فجر باشد که دولت متولی آن است.
کاکایی با تاکید بر اینکه شورای سیاست‌گذاری هشتمین دوره مرکب از شاعران شناخته‌شده موسوم به انقلاب است، توضیح داد: در بدو راه پذیرش صداهای متفاوت و همگرایی میان گروه‌های مختلف شبهه‌هایی ایجاد کرد، اما باید حضور چهره‌های متفاوت را در عرصه سیاست‌گذاری شاهد می‌بودیم البته اهالی شورا نیز با این سخن موافق بودند، اما میزبان این جشنواره که شعار چندصدایی را بر پیشانی دارد، شاعران موسوم به انقلاب هستند.
کاکایی ضمن بیان اینکه در رسیدن به موضوعات مشترک، عقلانیت و توجه به آن کمک‌‌کننده است، توضیح داد: شعار همگرایی، شعاری بود که در اصل توجه به موضوع عقلانیت مطرح شد و شکل گرفت و بالید و به نظر رسید دادن تریبون به همه صداها از تمام نحله‌ها نباید محال باشد و می‌توان تنوع صداها را دید. بنابراین شورای سیاست‌گذاری جشنواره در مباحث نظری که در خصوص همگرایی جریانات پس از انقلاب داشت، وارد بازتعریف شد. به نظر می‌رسد آنچه در داخل کشور عرضه می‌شود و فرآورده‌های پس از انقلاب ۵۷ تماما آثار انقلاب تلقی می‌شود و همه شاعران به نوعی شاعران انقلاب هستند، اگرچه پس از انقلاب ۵۷ تنوع سلایق هم پدید آمد اما هیچیک نمی‌توان خود را خارج از چتر انقلاب تعریف کنند.
کاکایی با بیان اینکه این مهم پایه یک بحث نظری است که در شورای سیاستگذاری مطرح شده افزود: برای عمل به تصمیم همگرایی و دعوت از صداهای مختلف که تنها تفاوت آن با جشنواره‌های پیشین فجر شمرده می‌شود نیازمند اتاق فکر بودیم چون آنچه مهم بود نزدیک کردن گروه‌های ادبی و نیروهای مولد فکر به هم بود لذا این جلسات با حضور جریانات مختلف و دعوت از نحله‌های مختلف با شاخص ادبیات انتخاب شد و کار به موضوعات اجتماعی نیز کشیده شد. همین مسأله باعث تضارب آراء و اندیشه شد و چند نفری توان ادامه همکاری را از دست دادند، اما افرادی که با سعه صدر بیشتر و تحمل فراوان می‌توانستند در این مسیر ما را همراهی کنند به کمیته علمی اضافه شدند.
در این نشست فاطمه راکعی عضو دیگر شورای سیاستگذاری نيز طي سخناني توضیح داد: دو تعبیر ممکن است از جشنواره شعر فجر وجود داشته باشد یکی تعبیری که متعلق به عرصه شعر انقلاب است و آنها معتقدند چون نام جشنواره فجر و انقلاب است باید به مضامینی که مربوط به انقلاب است باید توجه داشت و این مضامین در جشنواره باشند.
وی افزود: این تعابیر درست است و تاکنون شعر فجر با این گرایش برگزار شده و مورد بررسی قرار گرفته است، اما تعبیر دومی هم وجود دارد و آن اینکه به مناسبت پیروزی انقلاب در کشوری که دارای فرهنگ، ادیان، مذاهب و قومیت‌های مختلف است سلیقه‌ها باید به رسمیت شناخته شود، از این رو به مناسبت ایام دهه فجر و انقلاب اسلامی به این صداها رسمیت بیشتر می‌دهیم و در جشنواره شعر فجر مثل سایر جشنواره‌های فجر این اتفاق رخ خواهد داد تا از شعر انقلاب و از شعر به ما هو شعر تجلیل شود، ضمن اینکه همه صداها باید باشد البته در چارچوب‌های مشخص‌شده.
این شاعر توضیح داد: افرادی که اشعارشان مجوز وزارت ارشاد جمهوری اسلامی ایران را اخذ کرده باشد و آثاری که منتشرشده باشد در این چارچوب قرار می‌گیرند.
در ادامه نشست کاکائی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه با توجه به شعار چند صدایی در جشنواره شما چه ویژگی را در «آقای رویایی» مشاهده کردید که از ایشان برای حضور در جشنواره دعوت شد، گفت: دعوت از شاعران خارج از کشور در حوزه بین الملل بود قرار بود، میشل دوگو شاعر فرانسوی را به جشنواره دعوت کنیم که واسطه دعوت ما آقای رویایی بود این تقاضای خود او بود که در جشنواره حضور داشته باشد. در عین حال من بررسی کردم و متوجه شدم که او سابقه سیاسی مشخصی نداشته است. فردی بود که به حوزه ادبیات به خصوص شعر حج علاقه داشت. کتابهای او توسط ناشران داخلی چاپ می‌شود و جزو شاعران بی مسئله محسوب می‌شود. به هر حال ما در حال رایزنی برای دعوت بودیم و دعوتی صورت نگرفته بود. چون جزو حوزه فعالیت کمیته بود اعلام خبرش طبیعی بود.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری که درباره لیست ۹۰ نفره شاعران تجلیلی پرسید و اینکه قطعا چهره‌هایی از جریان شعر مستقل نیز حضور دارند، اگر اسامی اعلام شود و پس از آن فشارهایی مبنی بر حذف آنها وجود داشته باشد شما چه واکنشی نشان خواهید داشت گفت: خوشبختانه انتخاب افرادی که به عنوان صداهای متشخص شناخته شده‌اند به تصویب شورای سیاستگذاری رسیده است. لذا فضاسازی علیه این لیست طبیعتا تقابل با متن جریان شعر انقلاب تلقی می‌شود که حرکت مشکوکی است و نباید اجازه داده شود شعر انقلاب نیز منزوی شود.
قادر طراوت پور دبیر اجرایی نیز در پاسخ به پرسشی در راستای بودجه درنظر گرفته شده برای جشنواره شعر فجر و میزان جوایز گفت: وزارت ارشاد در هفت دوره گذشته آنچه مورد نیاز این جشنواره بوده را تأمین کرده است در این دوره نیز مشکلی وجود ندارد و البته اکنون نمی توان چشم انداز روشنی درباره هزینه‌ها چون برخی از آنها پیش بینی شده و برخی پیش بینی نشده است، اما هنوز برخی هزینه‌ها مثل میزان و اعتبار جوایز مشخص نیست.
کاکایی همچنین در انتهای این نشست در پاسخ به پرسشي مبنی بر اینکه در اخبار مواردی پیرامون برگزاری بزرگداشت برای شاعران منتشر شده بود آیا بزرگداشت برای شاعران گرفته می‌شود یا خیر گفت: ما بزرگداشتی نخواهیم داشت، زیرا هدف ما رفتن به سمت موضوعاتی نیست که ایجاد حساسیت می‌کند، سیاست جشنواره این است که اکثریت شاعران را دعوت کنيم.

https://siasatrooz.ir/vdcao0na.49ni615kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی